Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב שלי הוא +- 45000 ואני מתלבט בין:

מיציבושי מגנום

מאזדה 2500

מיציבושי באפולו l200

מי הכי אמין מהם ?

מה רמת הנוחות יחסית לטנדר ?

ומה מרחב המחיה לנוסעים מאחור ?

עלויות תחזוקה ?

אשמח לחוות דעת מנסיון אישי

תודה ויום טוב

פורסם

מגנום - עלות אחזקה יקרה (מידי), מחירי ביטוחים גבוהים מאוד. לצערי היה לי כזה.

באפלו, גרסא קודמת של המגנום... אין לי נסיון איתה.

B2500, הכי מוצלח לדעתי, נסיון על שנת 97, נטול טורבו, ושנת 2005 4X4,

בשנת 97, ללא טורבו, הרכב נוסע יחסית (יחסית!) בסדר, ואפילו הגיע ל180 פעם אחת.

בשנת 2005, ה4X4, קצת חלש בהילוכים הגבוהים, אבל נראה הכי מודרני מכולם.

במגנום אין בכלל מרווח ליושבים מאחורה, הכסא האחורי מכוון זקוף מאוד, צפוף מאוד, וקופצני מאוד, בשאר לא ישבתי מאחורה.

פורסם

היילוקס לא עולה על הפרק?

היילוקס רכב מצויין מנסיון, מנוע שלו לא נועד לספק בצורה גבוה אבל יש לו ביצועי שטחטובים יותר ממגנום וממאזדה, אם יושבים מקדימה דווקא דיי נוח :)

מזגן שלו מצויין. תוכל למצוא הרבה 4 על 4 מתחת למחירון, הרכב אמין מנסיוני כמה שתיקרע אותו הוא לא ימות, טיפולים זולים והחזקה ממוצעת.

אני שמעתי שהיילקס עם צ'יפ מגיע ל 125 כ"ס בכיף. ככה שיתן לך יותר מרווח הנאה.

פורסם
תוכל למצוא הרבה 4 על 4 מתחת למחירון
הרכבים נמכרים מעל המחירון, בהרבה אלפים ברוב המקרים (אני קניתי ב8K מעל מחירון, וחבר שלי מכר עכשיו ב7K מעל מחירון) . אם תצליח למצוא מתחת למחירון, ולי לא מוכר מקרה כזה, אתה תקנה מן הסתם נבלה סרוחה.

אני שמעתי שהיילקס עם צ'יפ מגיע ל 125 כ"ס בכיף

כשתמצא היכן לשים את הצ'יפ בהיילקס שעולה 45000 ש"ח (כלומר היילקס מתחת למודל 95 ) ספר לנו. אין שם מחשב. היילקסים ממוחשבים יש מסביבות שנת 2002 .

פורסם

מה רמת הנוחות יחסית לטנדר ?

לפחות מבחינת ה B2500 - רמת הנוחות זוועתית. יותר זוועתית מהיילקס (ונסעתי על 2 טנדרים B2500 חדשים). לא יודע איך אפשר לאכול ואז לנהוג ברכב הזה, פשוט טירוף. סבלתי מהנוחות נסיעה שלהם כמו שלא סבלתי מעולם מנהיגה על רכב, אפילו בהיילקס נהנתי יותר (הרבה יותר) למרות שהוא חלש יותר מה-B2500 בצורה משמעותית (היילקס ישן).

אם אתה לא זקוק לטנדר קשוח - תתרחק כמו מאש (ואני מתכוון לכמעט כל טנדר "קשוח" שקיים על כבישי ישראל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המאזדה (99) באמת לא נוח אם לא שמים לו 600 ק"ג של ספרים מאחור. ( :? ...)

המושב והמרווח לנוסעים מאחור דווקא סבירים לעומת המאגנום.

המנוע חלש (ללא טורבו) אבל הגיר קצר, כך שאין תלונות על איטיות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הבאפלו בעל עבירות גבוהה בשטח טכני, אך לא נוח בעליל ובעל רדיוס סיבוב ענק

למה הISUZU לא ברשימה? רכב נוח חזק ואמין

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם

אני יפרט על המאזדה , כי זה מה שיש לי וכי את האחרים אני לא מכיר:

כמו שאמרו לך , מנוע בלי טורבו ( 97-99 ) אבל עם הילוכים קצרים הוא דיי מסתדר ( 105 קמ"ש ב-3000 סל"ד ) , בשטח דיי טוב , לפחות לצרכים שלי.. , מהלך מתלה מאחורה טוב ( אם אתה רוצה אני יכול לצרף תמונה ) , מקדימה שואף לאפס ( מוט פיתול , בעעע )

המתלים הקידמיים דיי טובים , וביחד עם כיסאות ( קדמיים ) דיי נוחים זה דיי בסדר.. , מאחורה קפיצי עלים קשים , לא כמו היילקס אבל קשים.. , 300-400 קילו בארגז ואתה מסודר חחח..

צריכת דלק , בערך 1-9 , בכביש מהיר בנסיעה ממש רגועה אמא שלי הצליחה להשיג 1-11!!

ביטוח - מקיף 5.5K , אם אתה נהג חדש ( וצעיר ) אז עוד 4.

אמינות - ההורים שלי קנו את האוטו לפני שנתיים , כשהוא עם 270K ק"מ , מאז ועד היום ( 345K ק"מ ) לא עשה בעיות מיוחדות.. , ב-300K החלפנו קלאץ' ואת המזלג שלו ( החלק שדוחף את הפלטה ) , עלות הקלאץ' + מזלג + עבודה בערך 2500 ש"ח.

חוצמזה לא זכור לי כלום , רק טיפולים בזמן , שמנים איכותיים ( אצלנו רק סינטטי מלא ) וזהו.

אם אתה מתכוון לרדת לשטח כדאי שתשקיע במיגון טוב , המיכל דלק ממוקם בצד הנוסע לפני הסרן האחורי , והמיגון המקורי , למרות שהוא דיי גבוהה , לא נראה כ"כ חזק.

מתחת למנוע יש לך 33 ס"מ ( כן , מדדתי ) אבל שוב , גם שם זה מיגור סטנדרטי של החברה ( פח 1.5 מ"מ ).

חוצמזה , צינורות בצדדים , פגוש אחורי נורמאלי , צמיגים במידה סבירה ואתה מסודר.

מבחינת משרד הרישוי הם מאשרים: 205\80\16 ( מידה מקורית ) , 225\70\16 , 245\70\16 , וכנראה גם 265\70\15 ( המידה הסטנדרטית בטנדרים החדשים ) , וראיתי גם אחד שנוסע על 31\10.5\15 .

מקדימה החלק העליון של הפגוש הוא פח ואליו מחובר פלסטיק.. , ראיתי אחד שהוריד את הפלסטיק והשאיר רק את הפח.. , רואים קצת שלדה אבל אתה מקבל זוית גישה מצויינת.. ( לא שעם הפלסטיק זה כ"כ נורא.. )

לסוים , הילוך LOW ממש נמוך!! , ב-5 קמ"ש אתה על 2500 סל"ד!

ארז , טנדר מאזדה יכול להגיע ל-180 רק כשהוא נופל מצוק! , סמוך עלי :-D

בהצלחה בחיפושים..

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

השאלה המקורית לא היתה על 4X4 למיטב הבנתי, והדיון בכל זאת נסחף לשם, אז אני אוסיף קצת חומר לא קשור משלי, על המזדה:

משהו שם מאוד מוזר עם התכנון של הפרונט. בנסיעת דיונות הגענו לעלייה חולית, והחלק הקדמי "ליטף" (טוב, לא בדיוק ליטף :-D , אבל באמת שלא נכנס חזק מדי) את תחילת העלייה.

לא להאמין, אבל המצננים התקפלו לגמרי במרכזם! בזה נסגרה הבסטה של הנסיעה החביבה, ומהשטח יצאנו בגרירה של חבר עד לכביש, ומהכביש עם גרר למוסך.

בכל מקרה, אני מאמין שפגוש טוב מברזל ישפר את הנקודה המוזרה הזו, כך שזה לא צריך להיות שיקול בקנייה.

חוץ מזה, נועלי הטבור החשמליים חביבים , כי הם משלבים את הנוחות של נועלי טבור אוטומטיים, יחד עם האפשרות לשלוט בצורה טובה על המצב שלהם, בניגוד לאוט' .

בגדול, הרכב קצת נמוך לטעמי, ובעל אופי אפרורי, אבל אמין ועושה את העבודה, אם העבודה לא כוללת קפיצה שבועית למעלות זיק/מחמל.

רק בשביל להמחיש עד כמה הוא נמוך, אז הגולש שלפני (שאגב, סיכם יפה את תכונותיו של המזדה) אמר ש:

מתחת למנוע יש לך 33 ס"מ
אז לשם ההשוואה, בהיילקס, כשאני מחליף שמן מנוע, אני מכניס מתחת למנוע דלי לבן של שפכטל 28 ליטר, ועדיין נשאר בין הדלי ובין אגן השמן עוד כעשרה ס"מ בשביל להכניס יד עם ראצ'ט ובוקסה. אני מניח שמדובר במשהו שקרוב ל60 ס"מ! המחיר של זה הוא כמובן שההיילקס הוא רכב הפיך מאוד.
  • תוכן חדש...