Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם

אני מבקש עזרה בענין החלפת שמן גיר ברכב טויוטה אוטומטי שנת 2001 , ושאלה ,בכלל האם באמת

יש צורך להחליפו אחרי 70,000 קמ" לםי דרישת היצרן ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני פונה שוב בענין החלפת שמן הגיר , לפי מצב התגובות ,זה נראה די מסובך , סתם !!! אני מקוה שבכל זאת מישהוא יגיב , מאד אשמח ואודה לו כמובן

בתודה מראש

פורסם

איזה דגם ברשותך?

אין ספר רכב?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום איתמר , ראשית אני מודה לך על ההתיחסות , אין ברשותי ספר רכב ומדובר על טויוטה מדגם קורולה

שנת 2001

פורסם

לפי הנתונים שבידי לא מצאתי הוראה כלשהיא להחליף את שמן הגיר, אבל הכי טוב יהיה אם תיגש למוסך טויוטה מורשה ושם יאמרו לך בוודאות. כמו כן תבקש שיזמינו לך את ספר הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כולה שמן גיר אוטומטי, תקנה שמן איכותי (120-150 שקל), תרד מתחת לרכב, פתח בורג, תרוקן הכל וסגור בחזרה, תסתכל בספר רכב כמה למלא ,תעשה בדיקה,ושלום על ישראל.

או לחילופין, קפוץ לתחנת דלק קרובה שיש בה סיכה ובקש להחליף שמן גיר אוטומטי.

גם אם היצרן ממליץ על כל 70 אלף, בתנאי האקלים בארץ ועם כל הפקקים והנסיעות הקצרות, אני ממליץ להחליף לפני.

פורסם
או לחילופין, קפוץ לתחנת דלק קרובה שיש בה סיכה ובקש להחליף שמן גיר אוטומטי.
ומי בדיוק יחליף ? המתדלק ?

המלצה גרועה מאוד. אף פעם לא מוסיפים/מחליפים שום שמן בתחנת דלק.

Veni Vidi Vici

פורסם

שאלה למומחים

האם יש מצב שמילוי השמן החדש בתיבת ההילוכים ,מתבמצע דרך הצינורית למדידת גובה השמן { הוא די גדול 10 ממ" }

בדגם הנ"ל ? מפני שלא מצאתי שום אלטרנמיבה אחרת . אשמח לקבל תשובה מיודעי דבר

תודה

פורסם
שאלה למומחים

האם יש מצב שמילוי השמן החדש בתיבת ההילוכים ,מתבמצע דרך הצינורית למדידת גובה השמן { הוא די גדול 10 ממ" }

בדגם הנ"ל ? מפני שלא מצאתי שום אלטרנמיבה אחרת . אשמח לקבל תשובה מיודעי דבר

תודה

שלום לך ידידי

חשוב ואף מומלץ להחליף את שמן הגיר במיוחד ברכב עם תיבת הילוכים אוטו' בזמן לפי מספר ק"מ או שנים הראשון מבין השניים. ראשית תיסע למוסך המרכזי של טויוטה הקרוב למקום מגורך וקבל הצעת מחיר לטיפול שכזה אני כבר אומר שהוא לא יהיה זול עלות השמן המקורי בלבד נעה סביב 150 - 250 ש"ח לפני מע"מ + עבודה 150 - 250 ש"ח לפני מע"מ במוסך המרכזי. אם אני לא טועה אמור להיות גם במערכת הזו מסנן שמן גיר שגם הוא עולה כסף ויש להחליפו באותו הטיפול. לי אישית יש רנו מגאן 1600 ידנית עברה 177K ק"מ ולא מזמן החלפתי לה שמן גיר ואטם שמן גיר כי הוא נוטה להישחק. באשר לשאלתך היכן מחליפים אז אגן השמן נמצא מתחת לרכב ניתן לראותו עם מעלים את הרכב על ליפט.

בהצלחה בטיפול

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

בטויוטה לא מחליפים מסנן אחרי 70 אלף, לא צריך מוסך מרכזי והשמן בטח שלא עולה 250 שקל לפני מע"מ .סה"כ מדובר על 10 דקות עבודה.

פורסם
בטויוטה לא מחליפים מסנן אחרי 70 אלף, לא צריך מוסך מרכזי והשמן בטח שלא עולה 250 שקל לפני מע"מ .סה"כ מדובר על 10 דקות עבודה.

מה אתה אומר!

בדקת? אני אישית יודע כי החלפת שמני סיכה לסוגיהם (שמן - גיר, הגה כוח, נוזל בלמים וכו') נעשת בכל רכב בפרקי זמן שהיצרן הציב. המחירים שציינתי יכול להיות וחורגים מעט מהמציאות אבל קרובים מאוד למה שיכולים לגבות במוסך מורשה לסוג הרכב. במידה ויש אפשרות לרכוש את החלפים לבד ויותר זול הרי זה מבורך וגם חוסך, אבל צריך לדעת מה לקנות ולא תמיד המוכרים יודעים לייעץ או לדעת מה מתאים לרכבך.

בברכה

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...