Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במה שעובד - עדיף לא לגעת.

איציק, זה אתה??:shock:

לגזור ולשמור..:-D

הצנרת של הקולר עשויה מצינורות מחוזקים והם יעמדו בקלות בפירוק וההרכבה, גם אחרי 10 שנים, אבל יהיה צריך קצת "שיכנוע" בפירוק. לא משהו שישבור אותך.

אגב, זו השיטה הטובה ביותר להחלפת נוזל בתיבת הילוכים אוטומטית, והיא דורשת יותר נוזל מאשר התיבה מכילה, ובונוס-אתה זוכה לראות איך הנוזל שיוצא מתבהר לפתע ונעשה צלול, רגע מרגש ביותר...

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה מחליף שמן גיר, תחליף גם את הפילטר שמן גיר, יושב בתחתית הגיר. זה מגיע כקיט, פילטר שמן גיר ואטם חדש.

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
איציק, זה אתה??:shock:

לגזור ולשמור..:-D

הצנרת של הקולר עשויה מצינורות מחוזקים והם יעמדו בקלות בפירוק וההרכבה, גם אחרי 10 שנים, אבל יהיה צריך קצת "שיכנוע" בפירוק. לא משהו שישבור אותך.

אגב, זו השיטה הטובה ביותר להחלפת נוזל בתיבת הילוכים אוטומטית, והיא דורשת יותר נוזל מאשר התיבה מכילה, ובונוס-אתה זוכה לראות איך הנוזל שיוצא מתבהר לפתע ונעשה צלול, רגע מרגש ביותר...

ה"שיכנוע" בפירוק צינור בן 10 (שמהודק כמו XXX לצינור של הקולר) זה בעיקר מה שמדאיג אותי, במיוחד ברכב שהוא לא צעיר וכל דבר שאתה נוגע בו, חזק ככל שיהיה, הוא פריך יותר ושברירי יותר (עם כל הכבוד לצינורות המחוזקים שהיצרנים שמים - הפיזיקה עושה את שלה).

אישית אני מעדיף שלא להתעסק בזה - ובכלל, בתקופה שעוד חשבתי לעשות כאלה דברים, העדפתי לחתוך את הצינור בנקודה נוחה ולחבר חזרה עם מגשר מאלומיניום ו-2 בנדים - אך לאחר מחשבה העדפתי פשוט לגנוז את הרעיון.

כשקניתי את הרכב ביצעתי החלפת מסנן גיר ואטם אגן שמן של הגיר - ואז נכנסו לגיר 6.5 ליטר של שמן צחיח. לאחר מכן פשוט העדפתי להישאר ב"מוד" של 2 החלפות בהפרש של כמה ימים מאשר להתעסק עם הצינורות של הגיר (התעסקות עם הצנרת הזו אומרת - 1. לשכב מתחת לאוטו *או* 2. להוריד מצבר לצורך גישה עדיפה) בעוד ההחלפה של השמן דרך פתח הריקון קלה (הרבה) יותר ופרקטית.

באופן כללי יש הרבה דברים, במיוחד ברכב משומש בגילאים האלו, שהסיכון בפירוק והרכבה של דברים עלול לגרום ליותר נזק מתועלת - ולפעמים עדיף ללכת על דרך שהוא אולי קצת פחות ממושלמת לטובת בריאות הרכב, בריאות הכיס ובריאות הנפש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שאלה נוספת...

פילטר שמן בגיר אוטומט - כעיקרון אני "עובד" עם HAYNES של ה-306 ושם לא מוזכר מילה בנוגע לפילטר שמן גיר. לא פירוק לא הרכבה ולא כלום. יתכן ופשוט לא קיים אחד כזה? מצד שני כשהייתי במוסך לפני חצי שנה בגלל ברקסים "הציעו" (מילה יפה) באותו זמן גם לפרק ולהחליף את המסנן (אני סרבתי בנימוס...) מי צודק? לגעת או לא? כרגע השמן נמצא כמעט 45,000 ק"מ והצבע שלו אדום-בורדו.

יחיאל.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

מומלץ להחליף פילטר גיר בגג של הגג כל 100K

צריך לפתוח קרטר גיר וישר מזהים את הפילטר. לא יודע איך זה בפג'ו אבל פירוק הפילטר והרכבת חדש אורכת מספר דקות בודדות (ממש פשוט)

בעניין החלפת שמן לגיר אוטומט יש המון דעות בנושא.

אני ברכבי מחליף כל שנה (22K בערך) ופילטר מחליף כל 60K

• תוכן חדש...