Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שמח להביא בפני כל החברים שהתיחסו לנושא , ולאחר בדיקה מעמיקה , ובכן מתברר שבאמת הסיפור מאד פשוט וגם זול מאד .

קניתי גלון שמן גיר 3 DEXRON { לפי הספר } ב : 60 שח"

רוקנתי את השמן הישן עי" פתיחת הפקק בתחתחית

מלאתי את השמן החדש דרך הפיה {היכן שבודקים את גובה השמן } ושלום על ישראל

דרך אגב !! בטויוטה קורולה 2001 והלאה אין שום מסנן שמן בתיבת ההילוכים !!

אשמח לעזור במידת הצורך

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

60 ש"ח, 10 דקות עבודה, אמרתי לך, לא סיפור גדול.

העיקר ללכת למוסך מורשה ולשלם אלפי שקלים.

אגב, המוסך המורשה היה לוקח לך 60 ש"ח על ליטר אחד.

פורסם

בד"כ שמני גיר מחליפים באמצעות משאבה ייעודית (פתח הריקון הוא גם פתח המילוי. ישנם רכבים בהם יש פתח ריקון תחתון ופתח מילוי עליון ואז אין צורך במשאבה).

יש גם מוסכים בעלי מכונה ייעודית אשר מכניסה חומר ניקוי ושטיפה לפני מילוי השמן החדש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בענין מילוי השמן , שאלתי במוסך מורשה של טויוטה את מנהל העבודה והוא במפורש אמר לי זה מתבצע דרך הפיה , והיא אכן בקוטר 10 ממ" , עם מעט סבלנות וזה מסתדר

פורסם

אין דבר כזה שאין מסנן. אולי הוא לא נגיש וצריך לפרק , אבל הוא קיים.

מה שהחלפת זה כלום. כמה כבר הוצאת שמן? ליטר? יש במערכת אני חושב כ5 ליטר. בשביל להוציא את כולו צריך או מכונה מיוחדת ששואבת או להניע את הרכב ב P ושמישהו יכניס שמן חדש כל הזמן דרך המדיד ובאותו הזמן גם לפתוח את פקק הריקון עד שיצא שמן נקי ואז לסגור

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני בספק שביצעת את העבודה נכון.

כמה שמן במדוייק יצא וכמה נכנס בדקת זאת ?

האם החלפת השמן בוצעה בטמפ' שהיצרן ממליץ עלייה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אני בספק שביצעת את העבודה נכון.

כמה שמן במדוייק יצא וכמה נכנס בדקת זאת ?

האם החלפת השמן בוצעה בטמפ' שהיצרן ממליץ עלייה ?

במוסך מרכזי בעת החלפת שמן הגיר , עושים זאת באופן הבא:

פותחים בורג ניקוז,נותנים לשמן לרדת, סוגרים וממלאים חדש מפתח המילוי.

ישנם כאלה שיש להם מכונה ששואבת את השמן מפתח המילוי ואז לא צריך לפתוח בורג ולסגור אותו, וזה גם עדיף היות ויותר שמן יוצא בעת ההחלפה.

בכל אופן, האופן בו ביצעת את ההחלפה, הוא מה שקורה בפועל ב רוב המוסכים.

טמפרטורת יצרן,לא טמפרטורת יצרן, מה זה משנה?! כאילו במוסך מרכזי עושים לך לפי הספר.

פורסם

אתה מפספס נק' עיקרית של לעשות לבד - המטרה של החלפות וטיפול ברכב לבד היא קודם כל לעשות את זה כמו שצריך ולא בחאפריות. ככה לפחות אני חושב ועושה. החיסכון מבחינתי פחות משמעותי אלא טיב העבודה. לא אגיב על אופן ההחלפה של פותח השרשור היות שאני ותיבות אוטומטיות לא מסתדרים אפילו ביומיום אז אינני יודע איך במדויק צריך להחליף אבל המטרה היא לעשות לא כמו המוסך אלא הכי טוב שניתן.

Veni Vidi Vici

פורסם

צודק 100%, כשאני מחליף שמן גיר אוטומטי (באותו אופן אותו תיארתי), אני מחליף פעמיים בהפרש של שבוע ימים, ככה אני יודע שעשיתי את המכסימום מבחינתי.

ככה כל שנה,לא משנה כמה אני נוסע.

100-150 שקל ויש לי שקט נפשי.

פורסם
צודק 100%, כשאני מחליף שמן גיר אוטומטי (באותו אופן אותו תיארתי), אני מחליף פעמיים בהפרש של שבוע ימים, ככה אני יודע שעשיתי את המכסימום מבחינתי.

ככה כל שנה,לא משנה כמה אני נוסע.

100-150 שקל ויש לי שקט נפשי.

ככה בדיוק גם אני עושה.

הגיר מכיל כ-8 ליטר. כל החלפה (על שמן חם) מסתכמת ב 4.5 ליטר שמן.

ב"מכה ראשונה" מעל 50% מהשמן בגיר מוחלף (אם נדייק, כ-56%), ב"מכה השניה" זה כבר מעל 3/4 (בסביבות 80% אם נדייק) מהשמן גיר בתיבה כבר חדש - שזה מצויין (ומרגישים תוצאות ורואים תוצאות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שאלה:

מה הוא ה - ORING שצריך לשים??? קוטר 14 או 16?

לי יש 306 שנת 98 1800 אוטומטית הכל מוכן להחלפת השמן ויש לי טבעות נחושת חדשות מידה 14.

(ב-306 זה שני נקודות פתיחה) האם מחסור של הטבעת יכלום גרום לנזילה?

(עד היום כשהחלפתי שמן מנוע לא שמתי בכלל טבעת ולא היתה שום נזילה...)

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
ככה בדיוק גם אני עושה.

הגיר מכיל כ-8 ליטר. כל החלפה (על שמן חם) מסתכמת ב 4.5 ליטר שמן.

ב"מכה ראשונה" מעל 50% מהשמן בגיר מוחלף (אם נדייק, כ-56%), ב"מכה השניה" זה כבר מעל 3/4 (בסביבות 80% אם נדייק) מהשמן גיר בתיבה כבר חדש - שזה מצויין (ומרגישים תוצאות ורואים תוצאות).

איציק

מיותר, ניתן לבצע החלפת כל הנוזל (100%) בפעם אחת.

דובר על כך באחד השרשורים של "מדוע עדיף לא להחליף שמן ברכב שנסע הרבה ק"מ".

פורסם

במה שעובד - עדיף לא לגעת.

את השיטות של פירוק אחד הצינורות שהולכים לקולר ומילוי של שמן חדש גם אני מכיר - אבל אני לא הולך להתעסק בפירוק (שאינו הכרחי) של צינורות בני 10 - ברכב בן 10.

להיות צדיק מהאפיפיור כל אחד יכול.... (כמעט).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...