Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם ככה היו מייצרים אותן ב 67!!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע מה איתכם אבל אני לא הייתי משנה כלום.טוב נו...אולי את הגיר.

:twisted: יחי הספורט המוטורי בארץ הקודש:twisted:

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סוף סוף אמריקאית בגובה הנכון! :wink:

הנמכה עושה כל כך טוב למכוניות האלה שזה מדהים אותי כל פעם מחדש...

בלי קשר מ-ד-ה-י-מ-ה! :shock:

קליאו ספורט :roll:

• אחראי פורום
פורסם

אחחח...כואב לי בצד פתאום....

המוסטנג הכי מדהימה שראיתי , נקודה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
בהחלט אפשרי להרים כאלה פרויקטים בארץ צריך ראש פתוח ל RESTOMOD המון סבלנות תקציב ואיקס על חופרי(שוחרי) המקוריות.

פשוט רכב מדהים מבחינת הגישה של העיצוב, יש יותר רעות אבל לא כאלה מעוצבות, אני למשל אוהב את הדגמים של unique preformence עם מנוע 4.6 מודלרי של SVT.

קובי תקשיב.

די נמאס לי מהזלזול הבוטה וההתנשאות שלך ושל עוד כמה על אלה שהם כן שוחרי המקוריות. יש טרנד באספנות של רכבים קלאסיים שגורס שצריך להביא את הרכב במידת האפשר למצב המקורי. אותו טרנד גורס גם שעיוות, הנמכה, הכנסת מנוע מפלצתי וכו וכו, הופכים את האוטו לכל מה שתרצה אבל לא רכב אספנות.

אז מבחינתי זה בסדר. שכל אחד יעשה ברכב שלו ממש, אבל ממש מה שהוא רוצה. מאידך, לקרוא לזה רכב קלאסי, בוא נאמר בעדינות, זה לא מה שהתכוון המשורר ולא מה שמתכוונים רוב רובם של חובבי, אספני, אוהבי הרכבים הקלאסיים כאן ובחו"ל.

אז שוב, אין עיני צרה שתיקח רכב קלאסי ותעוות אותו למכונית דראג, ספורט, מירוץ עם צמיגים שמתאימים לחזיית DDD וגחון בגובה דשא. אבל מכאן ועד לזלזול בוטה בערכי ייסוד של רוב אספני הקלאסיות, ובאספנים עצמם, הדרך ארוכה ועוד יותר נמוכה.

בני

בעל מוסטנג 1966, ששה צילינדרים, 120 כ"ס, רכב אספנות אמיתי.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

די בני - מה אתה נעלב? כל אחד ומה שהוא אוהב...

אתה אוהב מקורי? לבריאות

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

יוליה, נורא נחמד לאמר את זה. אבל יש כאן עוות בגישה, ממש כמו עוות הרכבים.

נמאס לי מהלשון ה"ציורית" ה"נחמדה" וכו וכו של קובי ושות'. ניתן להלל את העוותים האלה כמה שרוצים. זאת גישה חיובית. אבל זאת לא פעם ראשונה שלצד זה יש זלזול, פשוט זלזול ברוב האספנים. מצידי שקובי יפרוש את משנתו וחכמתו המוטורית בפורום רכב כללי. שם מצטופפים אלה שנוזל להם מהמפלצות המוטוריות והביצועים שלהן.

לא מזלזל בקובי, אז שלא יזלזל בי ובשכמותי על ידי השמת X על שוחרי המקוריות.

ואני שמח שבשנת 1966 ייצרו את המוסטנג בלי ההתנפחויות האלה של המכוניות ו...בעליהן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

בני ידידי אל באפך

בעולם מושלם הינו מסודרים אגודות אגודות, כל אחד בין הקרובים ביותר לליבו, ללא עירוב וללא מלחמה,

אנרכסיטים לצד פורעי חוק, פדנטים ליד פרפקטציניסטים, שמרנים רחוק מליברלים...פרוטסטנטים...נו טוב אני לא יודע מה ההפיך מהם....אולם אחד מגורמי העניין בפורום הוא ריבוי הדעות והנושאים אליהם נחשפים כולם, אני לא ראיתי עלבון במה שכתב קובי, אולי חוסר רגישות, אבל מכאן ועד הכרזת מילחמה כוללת הדרך ארוכה, אין נכון ולא נכון אין אנחנו והם ואין לחפש פגיעה במקום שאין כזו....קובי הוא קובי כמו שאני זה אני לטוב ולרע, וכל אחד אוהב את מה שהוא רוצה, מבלי זה עד היום לא הייתי יודע מה זה בושמיטיגים....

והייתי בטוח שאלה אנשי השיחים באוסטרליה....כי הרי אני מאוהבי הדו"ג בכלל.... השם ישמור.....

בקיצור מקטרת השלום ויפה שעה אחת קודם......רן... שקצת מכאן וקצת משם.....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הכי מדהימה שראיתי ,אין ספק.

אני לא אתפלא אם עברה סדנה של "ציפ פוס".

סוף הדרכים = חלום שלעולם לא יתגשם.

פורסם
בני ידידי אל באפך

בעולם מושלם הינו מסודרים אגודות אגודות, כל אחד בין הקרובים ביותר לליבו, ללא עירוב וללא מלחמה,

אנרכסיטים לצד פורעי חוק, פדנטים ליד פרפקטציניסטים, שמרנים רחוק מליברלים...פרוטסטנטים...נו טוב אני לא יודע מה ההפיך מהם....אולם אחד מגורמי העניין בפורום הוא ריבוי הדעות והנושאים אליהם נחשפים כולם, אני לא ראיתי עלבון במה שכתב קובי, אולי חוסר רגישות, אבל מכאן ועד הכרזת מילחמה כוללת הדרך ארוכה, אין נכון ולא נכון אין אנחנו והם ואין לחפש פגיעה במקום שאין כזו....קובי הוא קובי כמו שאני זה אני לטוב ולרע, וכל אחד אוהב את מה שהוא רוצה, מבלי זה עד היום לא הייתי יודע מה זה בושמיטיגים....

והייתי בטוח שאלה אנשי השיחים באוסטרליה....כי הרי אני מאוהבי הדו"ג בכלל.... השם ישמור.....

בקיצור מקטרת השלום ויפה שעה אחת קודם......רן... שקצת מכאן וקצת משם.....

עם כל הכבוד,יש גבול שאותו אני לא אוהב לחצות, וזה שישימו עלי X. (ושאל את עצמך מי מכריז מלחמה כוללת על מי...).

אז ריבוי דיעות בוודאי מבורך, אבל לא ריבוי זלזול. כי אתה יכול "גם" לכבד את מי שלא מסכים לדעתך...

פורסם
יוליה, נורא נחמד לאמר את זה. אבל יש כאן עוות בגישה, ממש כמו עוות הרכבים.

נמאס לי מהלשון ה"ציורית" ה"נחמדה" וכו וכו של קובי ושות'. ניתן להלל את העוותים האלה כמה שרוצים. זאת גישה חיובית. אבל זאת לא פעם ראשונה שלצד זה יש זלזול, פשוט זלזול ברוב האספנים. מצידי שקובי יפרוש את משנתו וחכמתו המוטורית בפורום רכב כללי. שם מצטופפים אלה שנוזל להם מהמפלצות המוטוריות והביצועים שלהן.

לא מזלזל בקובי, אז שלא יזלזל בי ובשכמותי על ידי השמת X על שוחרי המקוריות.

ואני שמח שבשנת 1966 ייצרו את המוסטנג בלי ההתנפחויות האלה של המכוניות ו...בעליהן.

בני אפשר להעיר הערה קטנה.

רוב בעלי המכוניות שדוגלים בשיפוץ מכוניות למקורי בלבד (ואני מדבר על ארה"ב בעיקר) הם בעלי מכוניות מרשימות או מיוחדות במקור כלומר בלי לזלזל בכלל ואפילו עם כבוד רב לשיפוץ שלך אני לא מאמין שתראה הרבה אם בכלל מוסטנג 6 צילינדרים משופצת למצב מקורי.

בדרך כלל ולרוב זה יהיה הדגמים החזקים, המיוחדים, אלה שבאופנת האספנות כרבה (כרגע זה סוף שנות ה60-ה70 עד המשבר) אלה שיוצרו במספרים מועטים ולכן maching numbers כל כך חשוב.

לעומת זאת יש תנועה מאוד רחבה שדוגלת בשיפור רכבים קלאסים, אין כל רע בזה ואני חושב שזה רק לחיוב.

אני מאלה שמאמינים שאם יש לך רכב מיוחד אז רק מקורי! אבל לשפץ דגמים פשוטים שיוצרו במספרים אסטרונומים זה רק בגלל קשר אישי ועבר אישי עם הרכב. ולכן השיפוץ שלך הוא מטעמים אישיים סלח לי שאני אומר את זה אבל אין כל מיוחד במוסטאנג שלך.

הבעיה שלנו בישראל שמבחר הרכבים הוא כל כך מועט עד עלוב שכל מוסטאנג שעלתה על הכביש בארץ הקודש נחשבת מיוחדת הבעיה שבהסתכלות עולמית היא לא.

דור

פורסם
אגב, גם לפני 67 שיפרו מכוניות להוטרוד......
כמו שאתה מראה ואכן זה כך תרבות ההוט רוד קיימת כבר משנות ה30 אומנם היא תפסה תאוצה בעיקר בשנות ה50

135_0305_retro_05_s.jpg

פורסם
בני אפשר להעיר הערה קטנה.

רוב בעלי המכוניות שדוגלים בשיפוץ מכוניות למקורי בלבד (ואני מדבר על ארה"ב בעיקר) הם בעלי מכוניות מרשימות או מיוחדות במקור כלומר בלי לזלזל בכלל ואפילו עם כבוד רב לשיפוץ שלך אני לא מאמין שתראה הרבה אם בכלל מוסטנג 6 צילינדרים משופצת למצב מקורי.

בדרך כלל ולרוב זה יהיה הדגמים החזקים, המיוחדים, אלה שבאופנת האספנות כרבה (כרגע זה סוף שנות ה60-ה70 עד המשבר) אלה שיוצרו במספרים מועטים ולכן maching numbers כל כך חשוב.

לעומת זאת יש תנועה מאוד רחבה שדוגלת בשיפור רכבים קלאסים, אין כל רע בזה ואני חושב שזה רק לחיוב.

אני מאלה שמאמינים שאם יש לך רכב מיוחד אז רק מקורי! אבל לשפץ דגמים פשוטים שיוצרו במספרים אסטרונומים זה רק בגלל קשר אישי ועבר אישי עם הרכב. ולכן השיפוץ שלך הוא מטעמים אישיים סלח לי שאני אומר את זה אבל אין כל מיוחד במוסטאנג שלך.

הבעיה שלנו בישראל שמבחר הרכבים הוא כל כך מועט עד עלוב שכל מוסטאנג שעלתה על הכביש בארץ הקודש נחשבת מיוחדת הבעיה שבהסתכלות עולמית היא לא.

דור

דור, אני לא מתווכח ענינית, למרות שגם כאן יש לי מה לאמר, על אספנות, על הסיבות שכל אחד בוחר רכב מיוחד, על פורד מודל T, חיפושית 1200 משנת 1968, מוסטנג 66 או מוסטנג 2006.

אני דיברתי על הסגנון וההשתלחות.

וכדאי שתבוא להרשי (ארה"ב) או ביולי (אנגליה) וכו וכו ותראה מה שמשפצים. זאת חוויה.

הכנסת המוסטנג שלי היא גם לא לעניין כי אני יכול באותה מידה להיות בעל רכב עתיר כח וצילינדרים אבל לא מעוות ו"משופר".

בני, בעל פלקון פושטית משנת 1960, מנוע 6 צילנדר טורי , 101 כ"ס... החלום המוטורי שלי.

פורסם
... אני לא מאמין שתראה הרבה אם בכלל מוסטנג 6 צילינדרים משופצת למצב מקורי...
בוא נראה:

ועכשיו כמה מילים בנוסף: על טעם וריח אין להתווכח, ואין חוקים בנושא הזה של אהבת המכוניות והמוטוריקה. יש גישות שונות, וכולן לגיטימיות בתנאי שיש כבוד לגישות אחרות. בעולם הגדול יש מספיק חובבים כדי להצדיק מועדונים לאלו שחובבים מקוריות ומועדונים אחרים לחובבי השיפורים וה- customizing. בארץ אין מספיק חובבים, ולכן במועדון החמש (וגם בפורום הזה) מצטופפים להם אנשים עם גישות מעט שונות לגבי הנושא. ה"גרעין הקשה" של מועדון החמש מאמין בשמירה סבירה על המקוריות, וכל אחד מגדיר את הגבולות שלו. אני החלפתי אלטרנטור ב-MGB לדגם לא אורגינלי, אבל חזק ואמין יותר, ויש חברי מועדון שבחיים לא יעשו דבר כזה. לעומת זאת, אני אף-פעם לא אחליף מנוע או גיר לדגם שלא היה במקור ברכב שלי, ומבחינתי המוסטאנג שמופיעה בתחילת השירשור הזה היא מין רפליקה מוזרה שקילקלה את ה"רוח" של המכונית המקורית. יש קבוצות אחרות, למשל חברי מועדון FS, שמאמינות בשיפורים ולדעתם זו המוסטאנג הכי יפה בעולם - טוב, יפה ולגיטימי. אני מכבד את הטעם שלהם ומצפה שיכבדו את שלי.

לעניות דעתי, מה ששרף לבני את הפיוז היה הביטוי העוקצני "ואיקס על חופרי(שוחרי) המקוריות", אבל - שימו גם לב לצורה שבה חלק מהאנשים "חופרים" אותו: בחודשים האחרונים בני משתף אותנו בשיפוץ המרשים של המוסטאנג שלו, וכמעט בכל עידכון קורה אותו הסיפור - אנשי ה"שיפורים" מפציצים אותו בשאלות בסגנון "למה אתה לא משנה לבלמי דיסק, ולמה אתה לא משפר לבושינגים מפוליאוריתן, ולמה אתה לא מוסיף עוד כמה צילינדרים, ולמה ולמה ולמה.....". חבר'ה - האיש הסביר כבר יותר מפעם אחת, ובעברית צחה: הוא רוצה מקורי, הוא רוצה פשוט, ככה הוא אוהב את זה, נקודה. האמת שגם לי קצת נמאס לשמוע שיש רק מדינה אחת שיודעת ליצר מכוניות, ורק אם מספר הצילינדרים שלהן שווה ל-2 בחזקת 3. בקיצור - חיו ותנו לחיות.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...