Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם ככה היו מייצרים אותן ב 67!!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קובי סדנה מדהימה

כל תמונה שם מדהימה

חוץ מזה מה השם של הסדנא

בוא נראה:

ועכשיו כמה מילים בנוסף: על טעם וריח אין להתווכח, ואין חוקים בנושא הזה של אהבת המכוניות והמוטוריקה. יש גישות שונות, וכולן לגיטימיות בתנאי שיש כבוד לגישות אחרות. בעולם הגדול יש מספיק חובבים כדי להצדיק מועדונים לאלו שחובבים מקוריות ומועדונים אחרים לחובבי השיפורים וה- customizing. בארץ אין מספיק חובבים, ולכן במועדון החמש (וגם בפורום הזה) מצטופפים להם אנשים עם גישות מעט שונות לגבי הנושא. ה"גרעין הקשה" של מועדון החמש מאמין בשמירה סבירה על המקוריות, וכל אחד מגדיר את הגבולות שלו. אני החלפתי אלטרנטור ב-MGB לדגם לא אורגינלי, אבל חזק ואמין יותר, ויש חברי מועדון שבחיים לא יעשו דבר כזה. לעומת זאת, אני אף-פעם לא אחליף מנוע או גיר לדגם שלא היה במקור ברכב שלי, ומבחינתי המוסטאנג שמופיעה בתחילת השירשור הזה היא מין רפליקה מוזרה שקילקלה את ה"רוח" של המכונית המקורית. יש קבוצות אחרות, למשל חברי מועדון FS, שמאמינות בשיפורים ולדעתם זו המוסטאנג הכי יפה בעולם - טוב, יפה ולגיטימי. אני מכבד את הטעם שלהם ומצפה שיכבדו את שלי.

לעניות דעתי, מה ששרף לבני את הפיוז היה הביטוי העוקצני "ואיקס על חופרי(שוחרי) המקוריות", אבל - שימו גם לב לצורה שבה חלק מהאנשים "חופרים" אותו: בחודשים האחרונים בני משתף אותנו בשיפוץ המרשים של המוסטאנג שלו, וכמעט בכל עידכון קורה אותו הסיפור - אנשי ה"שיפורים" מפציצים אותו בשאלות בסגנון "למה אתה לא משנה לבלמי דיסק, ולמה אתה לא משפר לבושינגים מפוליאוריתן, ולמה אתה לא מוסיף עוד כמה צילינדרים, ולמה ולמה ולמה.....". חבר'ה - האיש הסביר כבר יותר מפעם אחת, ובעברית צחה: הוא רוצה מקורי, הוא רוצה פשוט, ככה הוא אוהב את זה, נקודה. האמת שגם לי קצת נמאס לשמוע שיש רק מדינה אחת שיודעת ליצר מכוניות, ורק אם מספר הצילינדרים שלהן שווה ל-2 בחזקת 3. בקיצור - חיו ותנו לחיות.

בברכה,

קובי

וקובי אני יתיחס לחלק ממה שרשמת

בתור אחד ששאל שאלות והעיר הערות בשרשורים שבני פתח אני יכול

להגיד לך שכל הכוונה שלי הייתה עצות והוא עשה איתם מה שהוא רצה

ורוב מה שהצעתי לו לא פוגע לו במקוריות יותר ממה שיש לו כי בתכלס הוא לא מצפה גם להגיע למקוריות של 100% כי הוא כבר חרג מזה וזה בסדר גמור לדעתי ואם טוב לא עם זה אז שיהנה

ואני יכול להגיד לך שזאת הייתה הכוונה של רובנו ואני מאמין שזה הכוונה גם של קובי בתור אחד שמכיר אותו

ולרשום לו רק איזה תמונות יפות לא ישפר לו את השיפוץ ואני בטוח שהוא שאב כמה רעיונות משם.

אז למה ההכללות האלו לא הבנתי

וובנושא השיפוצים אם הכנסת תשים לב כמה שווה מוסטנג קופה עם 8 וכמה שווה מוסטנג קופה עם 6 או פסטבק עם 8 לפסטבק עם 6 ותראה איזה הבדלים ואתה יכול לראות באיבאי כמה משופצות 6 צילינדר יש וכמה שהם 8

מה גם שדגמים של 8 הגיעו ברמות גימור לרוב גבוהות יותר לדוגמא הרכב של קובי הגיע עם רמת אבזור מלאה אני חושב (דלוקס) וגם המוסטנג שלי קיבלה הרבה מאוד דברים שלא קימים בדגמי ה 6 צילינדר

ועוד משהו אני לא חושב שהשרשור הזה הרס את הרוח של המוסטנג

אני יגיד לך את האמת

אני לא רואה במוסטנג שלי רכב אספנות (זה שאולי יהיה לו שלט אחד כזה על המספר זה רק כי זה חייב) אני רואה אותה בתור אוטו ספורט חזק! (לא הייתי אומר מאסלס קאר כי היא לא בהגדרה למרות שהרבה חושבים שכן ).

ובני אני יכול להגיד לך שאם אתה תשים לב אתה היחיד שקפצת על השורה הזאת ובעקבות כך כולם היו אחריך ואם תשים לב כנראה הוצאת דברים קצת מהקשרם ולא זאת הייתה הכוונה .

ותכלס מה שאנחנו (לטענתכם אנשי השיפורים ) מנסים לפעמים לעשות זה לתת לכם

קצת נגיעה בתחביב הזה של שיפור רכבי אספנות.

ואם תשים לב יש הרבה אנשים פה שזה מעניין אותם הצד האחר הזה של האספנות

בברכה דודי

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
קובי סדנה מדהימה

כל תמונה שם מדהימה

חוץ מזה מה השם של הסדנא

וקובי אני יתיחס לחלק ממה שרשמת

בתור אחד ששאל שאלות והעיר הערות בשרשורים שבני פתח אני יכול

להגיד לך שכל הכוונה שלי הייתה עצות והוא עשה איתם מה שהוא רצה

ורוב מה שהצעתי לו לא פוגע לו במקוריות יותר ממה שיש לו כי בתכלס הוא לא מצפה גם להגיע למקוריות של 100% כי הוא כבר חרג מזה וזה בסדר גמור לדעתי ואם טוב לא עם זה אז שיהנה

ואני יכול להגיד לך שזאת הייתה הכוונה של רובנו ואני מאמין שזה הכוונה גם של קובי בתור אחד שמכיר אותו

ולרשום לו רק איזה תמונות יפות לא ישפר לו את השיפוץ ואני בטוח שהוא שאב כמה רעיונות משם.

אז למה ההכללות האלו לא הבנתי

וובנושא השיפוצים אם הכנסת תשים לב כמה שווה מוסטנג קופה עם 8 וכמה שווה מוסטנג קופה עם 6 או פסטבק עם 8 לפסטבק עם 6 ותראה איזה הבדלים ואתה יכול לראות באיבאי כמה משופצות 6 צילינדר יש וכמה שהם 8

מה גם שדגמים של 8 הגיעו ברמות גימור לרוב גבוהות יותר לדוגמא הרכב של קובי הגיע עם רמת אבזור מלאה אני חושב (דלוקס) וגם המוסטנג שלי קיבלה הרבה מאוד דברים שלא קימים בדגמי ה 6 צילינדר

ועוד משהו אני לא חושב שהשרשור הזה הרס את הרוח של המוסטנג

אני יגיד לך את האמת

אני לא רואה במוסטנג שלי רכב אספנות (זה שאולי יהיה לו שלט אחד כזה על המספר זה רק כי זה חייב) אני רואה אותה בתור אוטו ספורט חזק! (לא הייתי אומר מאסלס קאר כי היא לא בהגדרה למרות שהרבה חושבים שכן ).

ובני אני יכול להגיד לך שאם אתה תשים לב אתה היחיד שקפצת על השורה הזאת ובעקבות כך כולם היו אחריך ואם תשים לב כנראה הוצאת דברים קצת מהקשרם ולא זאת הייתה הכוונה .

ותכלס מה שאנחנו (לטענתכם אנשי השיפורים ) מנסים לפעמים לעשות זה לתת לכם

קצת נגיעה בתחביב הזה של שיפור רכבי אספנות.

ואם תשים לב יש הרבה אנשים פה שזה מעניין אותם הצד האחר הזה של האספנות

בברכה דודי

אתיחס רק לדבר אחד (כי נמאס לי שאני מעלה נקודה כללית ואז זה הופך לשרשור שהנושא שלו זה "בני הספל". הגיע הזמן שתרבות הדיון כאן תהיה לגופו של טיעון ולא לגופו של אדם).

אין קשר, לפחות בדגמי 1964 - 1966 בין נפח המנוע ורמות הגימור. יכולת להזמין את כל האיבזור גם ברכב של ששה צילינדרים. היו "תוספות ביח"ר" שהיית צריך להזמין מראש, היו גם "תוספות דילר" שהיית יכול להתקין אצל הסוכן שמכר לך את האוטו והיו תוספות מקטלוג שהיית יכול להתקין לאחר מכן, הכל פורד מקורי.

כך שמוסטנג 1966 6 צילנדרים מאובזרת יכלה לעלות יותר ממוס 8 ציל' "עירומה".

בכל אינציקלופדיה למוסטנג או ספרות אחרת זה כתוב וידוע.

ובקשר לערכו הכספי של רכב אספנות, אמרתי כבר שהמוסטנג שלי שווה שקל אחד וזה גם אם היו לה 8 ציל'. הבעיה היא ש"הבובה לא למכירה". גם סוברו פשע שמטופחת ואהובה על נער שהשתחרר מהצבא שווה בדיוק, אבל בדיוק כמו המוסטנג שלי או של קובי. כי דבר שאוהבים לא מוכרים.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...