Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם ככה היו מייצרים אותן ב 67!!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכוונה רציתי שכמה שיותר זה לא ישמע כאילו אני מזלזל בעבודתך, אני מעריך אותך מאוד שיפוץ ושימור רכבים ישנים כאחד החובב ואוהד אותם עד מאוד.

כמובן שאנחנו מדברים על שיפוץ או שימור כל אחד יעשה על פי טעמו כי זו דרכו של עולם אף אחד לא צריך לשאול אף אחד כדי להיות חובב אספנות.

כל אחד בדרכו.

אומנם לא הייתי בהרשי (מקווה בעתיד הלא רחוק לבוא) אבל הייתי בכמה וכמה מפגשים בארה"ב בין אם זה של הAACA או מפגשים של מועדוני רכב מקומיים נכון שתמיד יהיה יוצאי דופן.

אך מניסיוני הלא רב ברוב הפעמים המכוניות היו כן היותר נדירות ומיוחדות שבהם ואם הם לא היו נדירות הם היו בעלי היסטוריה מיוחדת.

הרי כולנו יודעים שזה איננו ויכוח שיכול להגמר הדעות הם כל כך רבות, ואישית אני חושב שבת'ראד הזה לא היה שום כוונה לבן אדם ספציפי בכוונה לפגוע.

בוא נסכם את זה שכל אחד צריך לעשות על פי ראותו.

דור

קליאו ספורט :roll:

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא אוהב להגרר לקטנוניות אבל אתה באמת רוצה שנתחיל להשוות כמה V8 או fastback יש לעומת 6 צילינדר?

העובדה היא שהדגמים החזקים הם יותר מבוקשים הם משופצים בכמויות יותר גדולות ומחירם גדול בהרבה.

דור

פורסם

היה נחמד אם היית מתייחס לשאר הטקסט שכתבתי ולא רק לקטע שעוסק בכמות המוסטאנגים בעלי שישה צילינדר...

אתה עשית הכללות - בדרך כלל הכללות מעוותות את המציאות, וזה מה שניסיתי להראות.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

מה שניסו להסביר לך שאין קשר לרכב, אלה לגישה... יש כאלה שישפצו חיפושית לרמה מקורית עד לבורג ויש כאלה שישפרו אותה בטרוף... מי מהם יחשב אספן ומי לא? האם אספן הוא אחד שיש לו יותר מרכב אחד? האם הרכב צריך להיות ברמת מוזיאון? תצוגה? נסיעה?....רכב מיובא ברמה גבוה נחשב אספנות או רק אחד שניבנה בארץ מחלקים? חלק שיוצר בידי המשפץ נחשב מקורי? האם יחיאל פרץ יבחר שנית? בקיצור הרבה שאלות ומעט תשובות ......

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

דור, לא בדקת סטטיסטית אז כדאי שלא תדבר על כמויות.

כי המודל T למשל, לא משופרת ומכונית להמונים, מופיעה בכמויות גדולות יותר מהרבה מכוניות משנות העשרים שאני מכיר. גם המודל A מבוקשת וכמובן השבי 1955 - 1957 הקלאסיות שמבוקשות בכל נפח מנוע והזכרתי את החיפושית... ואת הפלקון הפושטית אספתי בגלל זכרונות ילדות....גם זאת סיבה.

ושוב, קובי מילוא נגע בנקודה שעליה התרעתי: סגנון הזלזול וההשתלחות של קובי (סו).

ונקודה אחרונה, לא כדאי להסיט את הויכוח העניני לאיזה מכונית כי אנחנו מדברים על הצורה שבה משמרים אותה. כי מקוריות זה דבר שחוצה גבולות ודגמי מכוניות. אז גם לשיטתך, דור, קח קאדילאק דה ויל למשל, לדעתי היא צריכה להישמר במקוריות, לדעת קובי וחבריו, הכי נחמד זה לשפר ולחרוך צמיגים. בזה הויכוח העניני (לא הסגנוני).

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
היה נחמד אם היית מתייחס לשאר הטקסט שכתבתי ולא רק לקטע שעוסק בכמות המוסטאנגים בעלי שישה צילינדר...

אתה עשית הכללות - בדרך כלל הכללות מעוותות את המציאות, וזה מה שניסיתי להראות.

לא התייחסתי לשאר הטקסט כי אני מסכים איתך וסיכמת את זה יפה וסגרנו את הנושא.

דור, לא בדקת סטטיסטית אז כדאי שלא תדבר על כמויות.

כי המודל T למשל, לא משופרת ומכונית להמונים, מופיעה בכמויות גדולות יותר מהרבה מכוניות משנות העשרים שאני מכיר. גם המודל A מבוקשת וכמובן השבי 1955 - 1957 הקלאסיות שמבוקשות בכל נפח מנוע והזכרתי את החיפושית... ואת הפלקון הפושטית אספתי בגלל זכרונות ילדות....גם זאת סיבה.

ושוב, קובי מילוא נגע בנקודה שעליה התרעתי: סגנון הזלזול וההשתלחות של קובי (סו).

ונקודה אחרונה, לא כדאי להסיט את הויכוח העניני לאיזה מכונית כי אנחנו מדברים על הצורה שבה משמרים אותה. כי מקוריות זה דבר שחוצה גבולות ודגמי מכוניות. אז גם לשיטתך, דור, קח קאדילאק דה ויל למשל, לדעתי היא צריכה להישמר במקוריות, לדעת קובי וחבריו, הכי נחמד זה לשפר ולחרוך צמיגים. בזה הויכוח העניני (לא הסגנוני).

אכן לא בדקתי סטטיסטית אבל ריפרוף קל יספיק אבל זה לא הדיון כאן.

מודל T/A שבי 55-57 בעיקר הבל-אייר הם מכוניות סנטימנטים... ברור לי שאני לא צריך להסביר אבל נבהיר כדי שאנשים אחרים גם יבינו. הT/A הם כמובן המכוניות הראשונות שהגיעו להמונים ולכן עניין השימור שלהן (כולל חבר אישי בארה"ב ששומר אחת) זה היסטוריה.

השבי המדוברות בעיקר הם מכוניות הבייבי בום (שגיע עכשיו לגיל שאפשר להתחיל להתרפק על העבר) אם איני טועה ולכן הם גם בעלות ערך היסטורי מסויים. כמוהן החיפושית (סלח שאני מתעב את המכונית הזאת באופן אישי).

הזלזול אכן לא היה במקום וסיכסוך עתיק יומין זה על גבי הפורום צריך להסתיים בשלב מסויים.

דור

פורסם
השבי המדוברות בעיקר הן מכוניות הבייבי בום (שהגיע עכשיו לגיל שאפשר להתחיל להתרפק על העבר) אם איני טועה ולכן הם גם בעלות ערך היסטורי מסויים.
תיקון עובדתי קטן - ה"בייבי-בום" הוא הדור שנולד מייד אחרי מלחמת העולם השניה. הילודה באותן שנים עלתה מאד בגלל האופטימיות הכלכלית וכמובן בזכות כל אותם חיילים שחזרו מהחזית ורצו להקים משפחות ומהר.

ה"בייבי בומר'ס" הגיעו לגיל שבו קונים מכוניות רק בשנות השישים, ולכן המכונית שנהנתה מכח הקניה הזה היתה דווקא המוסטאנג, ולא השבי 55-57.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
נראית מושקעת בטירוף , בטח שמו עליה טונות של דולרים

רק ש...

ה-R הזאת נראית לקוחה באופן מחשיד מהסקייליין gt-R

רואים בבירור שהמנוע לא של GT-R והנמכה כזאתהייתה מיותרת.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

:shock: הרגע חזרתי ממפגשון וחשכו עניי...

אני חושב שדברי קצת יצאו מהקשרם.

בכל מיקרה מוזר לי בני איך אתה כל פעם מחדש מרגיש שתוקפים אותך....

השירשור הזה נועד להראות סוג של אומנות קצת אחרת וזהו...

אפרפו מקוריות.. בני הרכב שלך לא מקורי... ויש לך גם בושינגים מפולריטן:-P

ואני מתפלא שאתה חושב שאני תוקף אותך הכוונה שלי הפוכה ובדרך כלל השאלות או העצות שלי נובעות מנסיון שיש לי ובכוונה לשתפך ואת חברי הפורום הזה חבל שאתה חושב שזה תקיפה וכאילו מישהו מנסה לכפות עליך את דעתו .

אני חושב שסתם הוצאת קיטור על תפיסה לא נכונה של דברים שלי לא לזה התכוונתי חבל לבוא ולראות כזאת השתלחות בפורום מיצדך ומצד כמה שותפים פעם הבא פשוט תפנה אלי בפרטי אולי שגיתי? אולי אתה שגית לפרש את דברי? אנחנו בני אדם.

אין לי בעיה עם מקוריות רק השבוע דיברתי עם חבר ועד אצלכם על רכב שיהיה לו שהיה מקורי ולחלוטין וזה מה שנתן לו את המיוחדות שלו אז באמת תרפה קצת.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

ואני מוסיף פה תמונה של המוסטאנג שלי.

הפלא ופלא... תראה היא נראת מקורית...

2006-04-03_212719_Resize_of_mustang_big01.jpg

חיצונית היא מקורית

צבע בקוד מקורי

גאנטיים מקוריים

פנים מקורי..

אפילו רדיו AM של פורד מקורי.

REST MY CASE

פורסם
:shock: הרגע חזרתי ממפגשון וחשכו עניי...

אני חושב שדברי קצת יצאו מהקשרם.

בכל מיקרה מוזר לי בני איך אתה כל פעם מחדש מרגיש שתוקפים אותך....

השירשור הזה נועד להראות סוג של אומנות קצת אחרת וזהו...

אפרפו מקוריות.. בני הרכב שלך לא מקורי... ויש לך גם בושינגים מפולריטן:-P

ואני מתפלא שאתה חושב שאני תוקף אותך הכוונה שלי הפוכה ובדרך כלל השאלות או העצות שלי נובעות מנסיון שיש לי ובכוונה לשתפך ואת חברי הפורום הזה חבל שאתה חושב שזה תקיפה וכאילו מישהו מנסה לכפות עליך את דעתו .

אני חושב שסתם הוצאת קיטור על תפיסה לא נכונה של דברים שלי לא לזה התכוונתי חבל לבוא ולראות כזאת השתלחות בפורום מיצדך ומצד כמה שותפים פעם הבא פשוט תפנה אלי בפרטי אולי שגיתי? אולי אתה שגית לפרש את דברי? אנחנו בני אדם.

אין לי בעיה עם מקוריות רק השבוע דיברתי עם חבר ועד אצלכם על רכב שיהיה לו שהיה מקורי ולחלוטין וזה מה שנתן לו את המיוחדות שלו אז באמת תרפה קצת.

קובי שים לב

ושים לב שוב.

וקרא את ההודעה הראשונה שלי בשירשור שהתיחסה לדבר אחד בלבד.

לסגנון הכתיבה שלך ולהתנשאות.

ותרפה מזה.

ובמימד האישי אני לא מרגיש מותקף כלל. אין לי במה להתביש במוסטנג 66' שלי או בפלקון או בקורדובה בה אני נוסע ליום יום...ההערכה העצמית שלי נבנתה מזמן..מזמן ומורכבת מדברים נוספים.

ומילה לדור: מי שאוסף מוסטנג, שברולט 1953, ג'יפ 1942, סוסיתא או כל רכב אספנות, עושה את זה בגלל הסנטימנט. וכמו שקובי מילוא אמר, המוסטנג היא בהחלט רכב סנטימנטלי לדור שלם (שאני נכלל בו, נולדתי בשלהיי דור הבייבי בום). ואם תעמיק חקור תראה שהמוסטנג נולדה כרכב קל וזול, כולו פוזה על בסיס הפלקון 1964 (אז התחלף המודל של הפלקון) ומה שמכר אותו זה העיצוב המופלא והקלילות.לאמר שלשבי 55-57 יש ערך הסטורי ולמוסטנג לא? זאת טעות. המוסטנג פתח וחנך סגמנט שלם של כלי רכב "ספורט סדאן" (המכונים "פוני" על שם הסוס של המוסטנג).כשהרכב התנפח וצבר סוסים וצילינדרים במנוע, הוא איבד את הייחוד שלו. והמכירות נפלו.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
בוא נראה:

ועכשיו כמה מילים בנוסף: על טעם וריח אין להתווכח, ואין חוקים בנושא הזה של אהבת המכוניות והמוטוריקה. יש גישות שונות, וכולן לגיטימיות בתנאי שיש כבוד לגישות אחרות. בעולם הגדול יש מספיק חובבים כדי להצדיק מועדונים לאלו שחובבים מקוריות ומועדונים אחרים לחובבי השיפורים וה- customizing. בארץ אין מספיק חובבים, ולכן במועדון החמש (וגם בפורום הזה) מצטופפים להם אנשים עם גישות מעט שונות לגבי הנושא. ה"גרעין הקשה" של מועדון החמש מאמין בשמירה סבירה על המקוריות, וכל אחד מגדיר את הגבולות שלו. אני החלפתי אלטרנטור ב-MGB לדגם לא אורגינלי, אבל חזק ואמין יותר, ויש חברי מועדון שבחיים לא יעשו דבר כזה. לעומת זאת, אני אף-פעם לא אחליף מנוע או גיר לדגם שלא היה במקור ברכב שלי, ומבחינתי המוסטאנג שמופיעה בתחילת השירשור הזה היא מין רפליקה מוזרה שקילקלה את ה"רוח" של המכונית המקורית. יש קבוצות אחרות, למשל חברי מועדון FS, שמאמינות בשיפורים ולדעתם זו המוסטאנג הכי יפה בעולם - טוב, יפה ולגיטימי. אני מכבד את הטעם שלהם ומצפה שיכבדו את שלי.

לעניות דעתי, מה ששרף לבני את הפיוז היה הביטוי העוקצני "ואיקס על חופרי(שוחרי) המקוריות", אבל - שימו גם לב לצורה שבה חלק מהאנשים "חופרים" אותו: בחודשים האחרונים בני משתף אותנו בשיפוץ המרשים של המוסטאנג שלו, וכמעט בכל עידכון קורה אותו הסיפור - אנשי ה"שיפורים" מפציצים אותו בשאלות בסגנון "למה אתה לא משנה לבלמי דיסק, ולמה אתה לא משפר לבושינגים מפוליאוריתן, ולמה אתה לא מוסיף עוד כמה צילינדרים, ולמה ולמה ולמה.....". חבר'ה - האיש הסביר כבר יותר מפעם אחת, ובעברית צחה: הוא רוצה מקורי, הוא רוצה פשוט, ככה הוא אוהב את זה, נקודה. האמת שגם לי קצת נמאס לשמוע שיש רק מדינה אחת שיודעת ליצר מכוניות, ורק אם מספר הצילינדרים שלהן שווה ל-2 בחזקת 3. בקיצור - חיו ותנו לחיות.

בברכה,

קובי

קובי אין עליך! רציתי לכתוב ולהגיב לשירשור זה ברוח הדברים שלך - אבל מה לעשות לא איש כתיבה אנוכי.

אני מסכים ומאשר כל מילה שכתבת.

תודה.

יחזקאל ששואף להביא רכבים למצבם כפי שיצאו מן המפעל ללא תוספות, שיפורים, מדבקות וסטיקרים למינהם.

:mm_yeah:

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם

תמונות מהסדנה האהובה עלי! שאני שהתכנון לבקר שם בזמן הקרוב.

ss-1-lg.jpg

ss-2-lg.jpg

ss-2-lg.jpg

ss-3-lg.jpg

ss-4-lg.jpg

ss-5-lg.jpg

ss-6-lg.jpg

ss-7-lg.jpg

ss-9-lg.jpg

ss-10-lg.jpg

• תוכן חדש...