Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי היא ממה נובעת רמת CO גבוהה?

האם זה כתוצאה מיחס אויר גבוה יותר מ17:1 ביחס לדלק? או להפך

האם CO נמוך זה בגלל שיש יותר אויר מדלק? או יותר דלק מאויר?

ההגיון אומר שאם הCO גבוה אז יש יותר מידיי דלק מוזרם

או שאין פה הגיון וזה בעצם שיחס האויר גבוה יותר ממה שהוא צריך.

הרכב - XT TURBO. לא שזה משנה..

כרגע אלו האופציות שאני שוקל. בעבר המנוע היה עומד על 1300 סלד ומשחק. אז רמת ה CO הייתה 5%!!!!!

אחרי כיוון שלי המנוע עומד על 800 סלד יציב. לא נבדקה רמת CO כרגע.

מה הרמה התקינה לטסט? 0.5% ?

ושוב, האם הרמה גבוהה בגלל עודף אויר, או דלק?

תודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה מודל האוטו?

לרכבי קרבורטור CO תקין אאל"ט כ-3.5%

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

רמת CO גבוהה מעידה על תערובת עשירה, תערובת אופטמלית היא תערובת ביחס של 1 ל14= על כל גרם דלק 14 גרם אוויר, כלומר כשהתערובת עשירה, היחס משתנה, כלומר פחות אוויר יותר דלק, הסיבות לכך רבות, אך אציין אחת לדוגמא: ברכב מסנן אוויר סתום חלקית, יחס האוויר שיונק המנוע יורד, הבעירה במנוע לא מושלמת עודף התערובת לא מנוצל, ומתבטא בעשן שחור מצינור הפליטה, ומצתים מפוייחים, ופיח בתא השריפה ובשסתומים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
רמת CO גבוהה מעידה על תערובת עשירה, תערובת אופטמלית היא תערובת ביחס של 1 ל14= על כל גרם דלק 14 גרם אוויר, כלומר כשהתערובת עשירה, היחס משתנה, כלומר פחות אוויר יותר דלק, הסיבות לכך רבות, אך אציין אחת לדוגמא: ברכב מסנן אוויר סתום חלקית, יחס האוויר שיונק המנוע יורד, הבעירה במנוע לא מושלמת עודף התערובת לא מנוצל, ומתבטא בעשן שחור מצינור הפליטה, ומצתים מפוייחים, ופיח בתא השריפה ובשסתומים.

בברכה

צביקה

תודה צביקה!

אז בעצם - כשביצעתי כיוון לאוטו - והורדתי את כמות הדלק והעלאתי את כמות האויר בעצם הורדתי את רמת הCO? יכול להיות שרמת הCO הגבוהה היא בגלל פיח במנוע ובסעפת? או שכיוון לבד יכול לפתור את זה?

אגב - מעולם לא יצא לי עשן שחור (גם כשהאוטו היה על 5%)

הרכב הזרקה ולא קרבורטור. שנת 86.

פורסם
תודה צביקה!

אז בעצם - כשביצעתי כיוון לאוטו - והורדתי את כמות הדלק והעלאתי את כמות האויר בעצם הורדתי את רמת הCO? יכול להיות שרמת הCO הגבוהה היא בגלל פיח במנוע ובסעפת? או שכיוון לבד יכול לפתור את זה?

אגב - מעולם לא יצא לי עשן שחור (גם כשהאוטו היה על 5%)

הרכב הזרקה ולא קרבורטור. שנת 86.

ברכב מוזרק יש לחבר את הרכב למכשיר של 4 או 5 גאזים, המפעיל יוכל לפי הנתונים, לראות את הסיבות לרמת CO גבוהה. מכיוון שרכבך מוזרק לא ניתן לכוון CO ללא מכשיר יעודי.

רמת הCO היא לא בגלל פיח במנוע או בסעפת, אלא להיפך, פיח נוצר בגלל תערובת עשירה.

בברכה

צביקה

פורסם
רמת CO גבוהה מעידה על תערובת עשירה, תערובת אופטמלית היא תערובת ביחס של 1 ל14= על כל גרם דלק 14 גרם אוויר, כלומר כשהתערובת עשירה, היחס משתנה, כלומר פחות אוויר יותר דלק,...

בברכה

צביקה

תיקון טעות קלה:

פחות אויר - נכון.

יותר דלק - לא נכון.

כמות הדלק אינה משתנה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
תיקון טעות קלה:

פחות אויר - נכון.

יותר דלק - לא נכון.

כמות הדלק אינה משתנה.

כמות הדלק אינה משתנה?

כמות הדלק משתנה ביחס לתנאי הנסיעה - הוא אינו קבוע מוחלט, היחס הסטויכומטרי צריך להישמר בהתאם לכמות הדלק.

נוסחאת היחס הסטויכומטרי:1:14.7 , מהווה בסיס ליחס אידיאלי שבין אוויר לדלק כדי לאפשר שריפה מושלמת, אבל יחס זה לא נשמר בכל תנאי הנסיעה.

פליטת תחמוצת חד פחמנית- CO גבוהה מעל המותר יכולה לנבוע משריפה לא יעילה באחד או יותר מהצילינדרים וכתוצאה מגורמים שונים המונעים הספקת אוויר ביחס נכון לכמות הדלק המשתנה:

*פילטר אוויר סתום

*כיוון הצתה לא תקין

*מצתים בלויים או פגומים

*תקלות שונות במערכת ההזרקה

*ווסת אוויר, שסתום אוויר, מנוע צעדים לקוי

אגב, אם לא הובנתי גם כמות אוויר עודפת ביחס לכמות הדלק(בעירה לא יעילה) גורמת לפליטת CO גבוהה.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם
כמות הדלק אינה משתנה?

פליטת תחמוצת חד פחמנית- CO גבוהה מעל המותר יכולה לנבוע משריפה לא יעילה באחד או יותר מהצילינדרים וכתוצאה מגורמים שונים המונעים הספקת אוויר ביחס נכון לכמות הדלק המשתנה:

*פילטר אוויר סתום

*כיוון הצתה לא תקין

*מצתים בלויים או פגומים

*תקלות שונות במערכת ההזרקה

*ווסת אוויר, שסתום אוויר, מנוע צעדים לקוי

אגב, אם לא הובנתי גם כמות אוויר עודפת ביחס לכמות הדלק(בעירה לא יעילה) גורמת לפליטת CO גבוהה.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

התבלבת קצת.

CO גבוה מעיד על תערובת עשירה, ותו לא. יחס אויר דלק קטן מ 1:14.7.

CO הוא תוצר של שריפה, בעיית בעירה לא מושלמת מובילה לHC גבוה.

מנוע שצילינדר אחד לא עובד (נניח שמצת פגום) ה CO ירד ולא יעלה, כי פחות צילינדר אחד שורף דלק.

כמות אויר עודפת תגרום לאיבודי ניצוץ עקב תערובת ענייה מאוד, שוב, יגרום לCO נמוך ו HC גבוה.

פורסם
התבלבת קצת.

CO גבוה מעיד על תערובת עשירה, ותו לא. יחס אויר דלק קטן מ 1:14.7.

CO הוא תוצר של שריפה, בעיית בעירה לא מושלמת מובילה לHC גבוה.

מנוע שצילינדר אחד לא עובד (נניח שמצת פגום) ה CO ירד ולא יעלה, כי פחות צילינדר אחד שורף דלק.

כמות אויר עודפת תגרום לאיבודי ניצוץ עקב תערובת ענייה מאוד, שוב, יגרום לCO נמוך ו HC גבוה.

דניאל,

איני רוצה להיכנס לויכוח מיותר(מכל הסיבות הטובות).

יתכן שדברי לא הובנו.

אכן יחס סטוכומטרי נמוך 1:14.7 מהווה אינדיקציה לחוסר חמצן עד כאן זאת עובדה.

מדוע נגרם החוסר בחמצן?

חוסר בחמצן בצילינדרים נגרם מסיבות שונות והזכרתי ושוב אציין לצורך הדוגמה:

*מסנן אוויר סתום

*כיוון תזמון לא תקין( יש הבדל בין מערכת הספקת דלק עם קרבוראטור-פחות מדויקות לעומת מערכות הזרקה).

ברור לחלוטין שהיחס מצביעה על כמות דלק יותר גבוהה ביחס לחמצן.

למה גורם החוסר בחמצן?

לבעירה לא מושלמת וכתוצאה מכך פליטת הCO.

מה עוד נגרם מבעירה לא מושלמת?

שריפת הדלק בצורה לא יעילה וכתוצאה מכך יפלט הHC שמוצא את ביטויו גם בצריכת דלק גבוהה.

גילוי נאות - אני מנחה טכנאים והנדסאים בתחום.

מריוס

פורסם

מריוס,

ויכוח איתך, יהיה מעניין מלמד יותר מאשר מויכוח אם כמה מהחברים הנחמדים (אני מתאר לעצמי שאתה יודע למי אני מתכוון:wink: ).

אז אנא ממך, אל תחסוך ממני תורה...

דברי נכתבו מידיעת החומר, ברמת התאורייה והפרקטיקה, על בורייה.

כפי שאמרתי, CO הוא תוצר של שריפה בלבד.

אין שריפה=אין CO

שריפה לא מושלמת=CO נמוך יותר.

חוסר חמצן עד רמה מסויימת שבו הדלק עדיין מצליח להשרף ברובו, אכן ה CO יעלה , אך מגבול קצה הבעירה 1:4.5 דלק/אויר! (משקלי) התערובת אינה מצליחה להידלק, ואז רמת הCO תרד, ורמת הHC תגדל בקיצוניות.

שיטה של מכונאים ותיקים, שלרכבים (קרבורטור) שלא עברו טסט על CO גבוה, היו סוגרים את מרווח המצת לחלוטין, מקצרים אותו (או מנתקים חוט הצתה), וכך רמת הCO הייתה יורדת פלאים, והרכב המקרטע היה עובר טסט, תבין ותקילין.

אם יש לך אנלייזר 4 גזים, נסה ותווכח.

נדמה לי שאנו רואים ומבינים את הדברים נכון רק מתנסחים שונה.

גילוי נאות - אני גם, בין היתר, מדריך טכנאים והנדסאים, ושאר בעלי מקצוע בנושא.

פורסם

בעיקרון אנו מתכוונים לאותו דבר והאמת אין לי ספק שאתה בקי בחומר ולכן אין כל סיבה ל"הרביץ" תורה.

לכל היותר נראה שמדובר בהגדרת מס' מילים בצורה מדוייקת ומקובלת כדי למנוע מצב של "אקסיומה" של שני קווים מקבילים (דומים), אבל לא נפגשים:wink: ...

מריוס

פורסם

שלום,

מה סיבות העיקריות לשריפה לא מושלמת של דלק (HC גבוהה, קרוב ל 500)?

בהנחה ש- CO תקין (2.5% )!

בתודה

דניאל

פורסם
בעיקרון אנו מתכוונים לאותו דבר והאמת אין לי ספק שאתה בקי בחומר ולכן אין כל סיבה ל"הרביץ" תורה.

לכל היותר נראה שמדובר בהגדרת מס' מילים בצורה מדוייקת ומקובלת כדי למנוע מצב של "אקסיומה" של שני קווים מקבילים (דומים), אבל לא נפגשים:wink: ...

מריוס

אכן מריוס שני קווים מקבילים, אכן לעולם לא נפגשים, אך בני אדם כן, ושמחתי להכיר אותכם וללמוד ממכם, והשכלתי, ולכן על זה נאמר מריוס ,ודניאל " מכל מלמדי השכלתי" .

תודה!

בברכה

צביקה

פורסם

מריוס כתב:אגב, אם לא הובנתי גם כמות אויר עודפת ביחס לכמות הדלק(בעירה לא יעילה) גורמת לפליטת CO גבוהה

דניאל כתב: כמות אויר עודפת תגרום לאיבודי ניצוץ עקב תערובת ענייה מאוד, שוב, יגרום לCO נמוך.

עם כל הכבוד לרצון שלכם שלא להתווכח,ולטעון, צטט:בעיקרון אנו מתכוונים לאותו דבר.

לא הבנתי מה לומר לילד שלי,כמות אויר עודפת תגרום ל CO גבוה או נמוך.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...