Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דניאל, לי נראה שאתה צודק, ומריוס טועה ולמה ?

כל מכונית עם קרבורטור שהלכה לטסט,סגרתי לה את בורג הדלק,עד שהמנוע רעד מעט, ולאחר הטסט כיוונתי מחדש.ז.א. פחות דלק יותר אויר בתערובת ה CO נמוך.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפשר להבין את זה גם באופן אינטואיטיבי:

בבעירה אופטימלית כל אטום פחמן נפרד משכניו למולקולת הדלק (אטומי פחמן אחרים ואטומי מימן) ומוצא לו שני אטומי חמצן להשתדך להם וליצור מולקולת CO2. (סטטיסטית תמיד יש כאלה שלא ימצאו ולכן נקבל % מסויים של CO גם בתערובת תקינה)

כאשר אין מספיק חמצן - "תערובת עשירה" (בדלק) - חלק מאטומי הפחמן נאלצים להסתפק באטום חמצן אחד ואז נוצר עודף CO.

אין שום בעיה (לפחות מבחינת תוצרי הבערה) כאשר יש עודף אויר. גם כאשר שורפים דלק באויר בפתוח מתקבלת בעירה טובה.

פורסם
אפשר להבין את זה גם באופן אינטואיטיבי:

אין שום בעיה (לפחות מבחינת תוצרי הבערה) כאשר יש עודף אויר. גם כאשר שורפים דלק באויר בפתוח מתקבלת בעירה טובה.

אז זהו שלא מספיק להסיק מסקנות מהבנה מתוך קריאה בפורום או להבין באופן אינטואיטיבי...

הנדסת מנועי שריפה פנימיים ותהליכי הפעולות היא תורה הרבה יותר מורכבת מאשר הבנה בסיסית בכימיה!

כשיחס הסטויכומטרי הוא בין 1:17 עד ל1:21 יש להתייחס למצב כאל תערובת דלה מאד.

כתוצאה מעודף ניכר של O2 ביחס לדלק, יש השפעה קריטית על מהירות התפשטות\התקדמות חזית הלהבה בצילינדרים והשריפה איטית.

מצב זה גורם להקטנה ניכרת של הספק המנוע ולהגדלה של תצרוכת הדלק הסגולית.

המגע הממושך בין הגזים השרופים לבין חלקי דפנות הצילינדרים ויתר המכלולים הפנימיים גורם לחימום קריטי של המנוע ויגרם נזק לשסתומי הפליטה.

במערכות דלק ישנות בעלות קרבוראטור\מאייד, יווצרו התפוצצויות עד כדי התלקחות ובמצבים אחרים המנוע יפסיק לעבוד.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם
שריפה לא מושלמת=CO נמוך יותר.

חוסר חמצן עד רמה מסויימת שבו הדלק עדיין מצליח להשרף ברובו, אכן ה CO יעלה , אך מגבול קצה הבעירה 1:4.5 דלק/אויר! (משקלי) התערובת אינה מצליחה להידלק, ואז רמת הCO תרד, ורמת הHC תגדל בקיצוניות.

.

הנקודה הזו הבהירה את כוונתך דניאל, כי לפני כן לא הסכמתי עם דעתך.

מריוס כתב:אגב, אם לא הובנתי גם כמות אויר עודפת ביחס לכמות הדלק(בעירה לא יעילה) גורמת לפליטת CO גבוהה

דניאל כתב: כמות אויר עודפת תגרום לאיבודי ניצוץ עקב תערובת ענייה מאוד, שוב, יגרום לCO נמוך.

נגדיר מספר דברים לשם דוגמה בלבד:

O2 תקין = 0.5%

למבדה תקין 1.000

המקרה: O2 = 2%

צפי: CO=0 למבדה 1.1 ומעלה

מקרה 2 : CO=5%

צפי: O2=0 למבדה 0.95 ומטה

*בכל צילינדר מתבצע מחזור מלא

סיכום: כל עוד יש בעירה- עודף אוויר יגרור CO נמוך ולמבדה גבוהה מ 1

חוסר אוויר יגרור CO גבוה ולמבדה נמוכה מ 1

מה נראה לך דוד?

כמות אויר עודפת >> תערובות ענייה >> CO נמוך.

ד"ש לילד.

פורסם
אז זהו שלא מספיק להסיק מסקנות מהבנה מתוך קריאה בפורום או להבין באופן אינטואיטיבי...
אז זהו שלא מספיק להדריך אנשי מקצוע בתחום ולהיות עורך אתר מכוניות ספורט, לפעמים נחוצים כישורים בסיסיים כגון הבנת הנקרא ועיון ביחס למה נאמרו דברים לפני שמגיבים להם ביהירות, ובנוסף, קורטוב של ענווה מעולם לא הזיק למישהו.

1. את הרעיון האינטואיטיבי כיצד לזכור האם רמת CO גבוהה היא תוצאה של עודף חמצן או חוסר חמצן הבאתי כהתייחסות לחוסר הסכמה שהיה בין כותבים באשכול בשאלה זו.

2. כאשר כתבתי שאין בעיה במקרה של עודף חמצן ציינתי בפירוש במאמר המוסגר שזה "לפחות מבחינת תוצרי הבערה" וזאת משום שנושא האשכול הוא רמת הCO שהוא בהחלט נכלל בקטגוריה של "תוצרי הבערה". לא התייחסתי כלל להשפעות אחרות של עודף חמצן משום שבאמת אינני מבין בהן.

ההתנשאות שלך אינה במקומה בכל מקרה, אולם היא נראית מגוחכת במיוחד לאור העובדה שדבריך לא סתרו אף מילה שכתבתי.

פורסם
אז זהו שלא מספיק להדריך אנשי מקצוע בתחום ולהיות עורך אתר מכוניות ספורט, לפעמים נחוצים כישורים בסיסיים כגון הבנת הנקרא ועיון ביחס למה נאמרו דברים לפני שמגיבים להם ביהירות, ובנוסף, קורטוב של ענווה מעולם לא הזיק למישהו.
הפורום הטכני הוא לא מקום להתפלספות או לבלוג אישי, מה שכן, מדובר על פורום העוסק ברכב וראוי להתחייס עניינית ומתוך הכרת הנושא עד כמה שאפשר.

לכן, איני רואה סיבה להוסיף הארה ברמה בסיסית, גם אם לכאורה נקודתית היא נכונה.

(סטטיסטית תמיד יש כאלה שלא ימצאו ולכן נקבל % מסויים של CO גם בתערובת תקינה)

לא רק סטטיסטית(מדגמית), אלא עובדתית מוחלטת.

רק מנוע(בנזין\סולר) תיאורטי והפועל בתנאים אידיאליים יפלוט גזים\חלקיקים לא רעילים :

Carbon dioxide CO2

H2O

הממיר הקטליטי הוא הפתרון למניעת פליטת גזים רעילים ועל אף זאת אינו פתרון מושלם.

גם ברכבים המצוידים בממירים קטליטיים קיימת פליטת גזים ומרכיבים רעילים כגון:HC ו CO .

נושא מנועי בעירה פנימית הוא מורכב ודורש ידע והשכלה פורמלית מעבר להבנת פרט זה או אחר, ובמקרה הנדון לא מדובר בניסוי מעבדה לימודי.

ציינתה שלא התייחסתה כלל להשפעות אחרות כתוצאה מעודף חמצן, משום שאינך מבין בהן. הערה זו רק מדגישה את הניתוק מהנושא העיקרי.

אגב, התייחסותי לא מבוססת על היותי עורך האתר למכוניות ספורט או כל מגזין אחר, אלא מתוך ידע כמהנדס שלמד את נושא מנועי בעירה פנימית(בין היתר).

מריוס

פורסם

אתם נכנסים פה לנתונים ברמות גבוהות מידי, כל מה שהבחור ביקש לדעת זה כשיש תערובת עשירה, האם יש יותר דלק מהרצוי או יותר אויר מהרצוי?

רצוי= תערובת אופטימלית

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר,

אכן נשאלה שאלה יחסית פשוטה, אבל ההיתייחסויות לא תמיד פשוטות(כמו במבחן אמריקאי):-).

דניאל השקיע רבות בנושא ודאג להרחיב בצורה יפה בנושא, שהפך לפני הדיון לנושא "דביק" ובכל זאת מדי פעם , עובדה, יש כמה פינות לא מוארות ולא ברורות דיין.

מטבע הדברים מתפתח דיון שכל אחד יכול להפיק תועלת בהתאם ליכולתו ורצונו.

חלק מהגולשים הם אנשים בעלי ידע אקדמי וחלק אחר בעלי ידע מעשי מקצועי המוכנים להשקיע מזמנם ולתרום לטובת הכלל ללא כל תמורה, אולי כן , לפחות מילת תודה, לכן רצוי להעריך זאת יותר מאשר להסתייג מהעלאת רמת ההתייחסויות בפורום.

ואם כבר אני עוסק ב"סמנטיקה", ראוי שחלק מהחברה הצעירים חובבי המוטוריקה שהצטרפו לאחרונה לפורום, יספרו עד עשר, ירחיבו את ידיעתם ולא ימהרו לכתוב מאות תגובות (גם שהכוונות טובות) שאינן ממש תורמות(הכוונה לא אליך).

מריוס

פורסם

מריוס אל תיקח זאת אישית, דע לך שתומך אחד יש לך וזה אני, ואני אישית מודה לך על תרומתך לפורום, רצוי להתיחס בצורה פחות אקדמית, ויותר בצורה מעשית פרקטית, ומקצועית!

תודה בשם כל חברי הפורום

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מריוס אל תיקח זאת אישית, דע לך שתומך אחד יש לך וזה אני, ואני אישית מודה לך על תרומתך לפורום, רצוי להתיחס בצורה פחות אקדמית, ויותר בצורה מעשית פרקטית, ומקצועית!

תודה בשם כל חברי הפורום

צביקה

אין תירוצים:-) ,מה לעשות שאני בא מתחום האקדמיה, לצערי אני לא יכול להתגאות מתוך נסיון מעשי במוסך שהוא רב ערך (על אף שפרקתי והרכבתי עשרות מנועים בחיי ועדיין עושה זאת כאתגר, אגב הכינוי שלי בפורום בסיסו ביכולת הזו ...

בכל אופן, בפורום יש כאלו שבאים מהתחום המעשי מקצועי וראויים לכל מילת הערכה ותודה.

אגב, רק תומך אחד, זה כבר יותר מאף אחד:wink:...

תודה לך.

מריוס

פורסם

אני בהחלט מודה לכל הכותבים המקצועיים שמעשירים את הפורום ובתוכם מריוס כמו גם דניאל, צביקה דוד ורבים טובים אחרים.

מגיעה למריוס תודה על התרומה העצומה באשכול הזה ובכל הפורום אבל עם זאת מקצועיות אינה יכולה להצדיק שחצנות וצר לי שהמסר לא נקלט במלואו.

התשובה שלי עונה ישירות לשאלה של פותח האשכול ואני בהחלט חושב שבאופן שבו היצגתי אותה יהיה קל יותר לפותח האשכול או למישהו שקורא את האשכול והדיונים המורחבים מונעים ממנו לראות את העיקר להבין את התשובה וגם לזכור אותה.

זה לא מוריד מערכם של הדיונים המורחבים אבל בוודאי שלא היה מקום לבטל את מה שכתבתי ואת נחיצותו.

אם יש כאן דברים שראויים להגדרת "התפלספות" זה בודאי לא התשובה שכתבתי.

דוגמה טובה להתפלספות היא דווקא ההתעסקות במשמעות מה שכתבתי שסטטיסטית יהיו אטומי פחמן שלא ימצאו אטומי חמצן גם בתנאים של בעירה אופטימלית, וזאת ע"י מי שיודע היטב שאטומי פחמן שאינם מוצאים 2 אטומי חמצן הם מאורעות סטטיסטיים.

פורסם
במערכות דלק ישנות בעלות קרבוראטור\מאייד, יווצרו התפוצצויות עד כדי התלקחות ובמצבים אחרים המנוע יפסיק לעבוד.
גם בהזרקה.

ויש לציין גם את תופעת ה"צילצולים".

פורסם

מריוס ברור לי שיש כל מיני תשובות וכ"ו, אבל מרוב מושגים ונתונים גבוהים נעלמה לה בדרך התשובה הפשוטה.

מצד אחד מישהו אומר שתערובת עשירה זה יותר מידי דלק, מצד שני מישהו אומר הפוך, ובתוספת כל הנתונים שהובאו פה אני יצאתי מבובלבל

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

CO גבוה זה תערובת עשירה, נכון, יותר מידי דלק. או פחות מידי אויר!

סיבות אפשריות, שרובן כבר נימנו:

מסנן אויר סתום, לחץ דלק גבוה, זיוף של חיישני הזרקה (חיישן, טמפ' נוזל קירור/אויר, חיישן חמצן, מד כמות אויר וכו'), מרססים משתינים, קרבורטור מציף/מלוכלך/לא מכוון, תאום מנוע לקוי (הצתה, סל"ד סרק), בית מצערת ומנוע צעדים מפוייחים (CO גבוה בסרק).

• תוכן חדש...