Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אורח חיים של שמן על המדף הוא כ 4-5 שנים כך שאין לזה משמעות אם השמן בן שבוע או בן חודשיים.

ELF סינטטי מלא עם דף יצרן וכל הנתונים לגבי השמן\עמידותו\ממה הוא מורכב\כל הדאטה שיש עליו נמצאת בהישג יד , לעומת שמן דלקול שאין עליו שום פיסת מידע, תוצרת הארץ.

בעבר כבד נבדק נושא השמנים בארץ, אני לא זוכר במדוייק אך נאמר שחברות סתאם מדביקות מדבקות הייתר של כל מיני אירגונים כשבפועל השמן, בכלל לא נבדק בשום מקום =אני לא יודע מה איתך, אני קורא לזה ישראבלוף.

בכל אופן אני מעדיף תוצרת חוץ במיוחד שזה באותו מחיר(וגם אם לא).

סתאם בשביל הדוגמא (אחת מיני רבים):גם צמיגי אליאנס מקוטלגים לנסיעה עד 240 קמ"ש....ב 240 קמ"ש באליאנס הרכב יתפרק לך 7 פעמים.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מריוס שלום,

גם לי נראה העניין מאוד מוזר שהייצרנים ממליצים להשתמש בשמן 5W30 במנועי פורד פוקוס, למרות המלצות התקן המגדירות שהשמן מתאים לשימוש בטמפרטורה חיצונית מקס' של 38 מעלות.

גם בסובארו לגסי לפי הטבלה המצורפת מתוך ספר האחזקה ניתן להשתמש בשמן 5W30 שמן מינרלי.

engine oil_Page_2.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

למה לא אטום?

כל עוד הוא לא אטום רק ע"י הפקק הוא אטום ב100% ע"י כיסוי מיוחד שהיצרן שם לפני סגירת המוצר.

MSDS צודק לא מזמן הייתה תביעה של הגופים הבודקים שגילו שסונול/פז/דלקול מקטלגים את השמנים שלהם ללא בדיקות.

פורסם

BURZUM,

אני יודע בוודאות על מקום שמוכר מוטורקראפט 5w30 וזה מקום שהתחלופה שם גבוהה והמחיר הוא 120 ש"ח, מכיוון שאני רכשתי את אותו שמן ב- 19/9/05 ועל האריזה היה מוטבע שהוא יוצר בחודש יולי 2005. כך שאתה כן יכול לרכוש שמן תוצרת חו"ל טרי. אם אתה מעוניין בשמן כזה פנה אלי בה"פ (לא מהתקופה ההיא, אלא מהחנות ההיא :-) ).

כמובן שלפני כן יש לבדוק עם היבואן מה התקנים שמאזדה משתמשת בהם, אני מאמין שהם זהים לתקנים שפורד משתמשת בהם בארץ.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

על-פי המידע שקראתי באינטרנט השמנים של מספר חברות ישראליות לא קיבלו תו תקן של המכון API, והם הצהירו שהשמן שלהם עומד בתקנים אלו.

לכן אני לעולם לא קונה שמן/נוזל קירור תוצרת הארץ בגלל הקומבינות.

יש מספיק חברות כגון: MOBIL,ESSO,AGIP,LM שחלקם ספקים של שמנים ליצרן הרכב אז למה לא להוסיף 20 שקל ולהיות רגועים.

פורסם

אני משתוקק לראות השוואות של שמנים ובניהם שמן מאיכות ישראלית.

קסטרול מגנטיק לעומת דלקול .

הבעייה היא שאין כזה דבר, אין כזאת השוואה, בעצם אין שום נתון על שום סוג של שמן מתוצרת הארץ., נשאלת השאלה למה?

אותו דבר בדיוק היה פה דיון על איכות נוזל לרדיאטור, דובר על תוצרת חוץ - מוצרים של פרסטון ואז נכנס פה דובר של חברה ישראלית, שאלתי אותו ממה הנוזל מורכב ולאיזה רכבים הוא מתאים, לפי דבריו הנוזל מתאים לכל רכב וזהו נוזל איכותי באותה רמה של פרסטון ,אוקיי...ממה הוא מורכב? אתילון? גליקול? מה? אין תשובה, אין שום מידע....בסוף הוא נעלם לו איי שם.

בקיצור, על מי אנחנו עובדים? על עצמינו?

פורסם

אם כבר ב 5W30 אתם עוסקים.

גם במנועי ה 3000 של איסוזו טרופר ממלאים את הצמיגות הזו, כנראה שזו הנחיה של התקופה האחרונה בUMI אין לי מושג למה הגיעו למסקנה הזו ,המנועים ידועים כבעייתיים משהו.

ולגבי הירידות על שמן מתוצרת הארץ, אל תשכחו את פרשת רמדיה עם המזון לתינוקות, מעניין שהמזון הדפוק יובא רק לארץ למרות שמשווק להרבה מדינות אחרות ורק פה מתו תינוקות, אל תהיו בטוחים שהמוצרים האיכותיים נשלחים לארץ ,גם מתוצרת חוץ יש קומבינות ואם כבר ,בטוח שהסחורה הפגומה תגיע לארץ הקודש.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
מריוס שלום,

גם לי נראה העניין מאוד מוזר שהייצרנים ממליצים להשתמש בשמן 5W30 במנועי פורד פוקוס, למרות המלצות התקן המגדירות שהשמן מתאים לשימוש בטמפרטורה חיצונית מקס' של 38 מעלות.

גם בסובארו לגסי לפי הטבלה המצורפת מתוך ספר האחזקה ניתן להשתמש בשמן 5W30 שמן מינרלי.

שלום מרק,

ראשית על פניו ההמלצה הנ"ל מדליקה :idea: ...

1.מאיפה התרשים? - אלו תקנים משנת 1998 SL ו 1996 SJ .

2.כמו כן אינדיקטור הטמפ' הסביבתית אינו היחידי המנחה, אם כי בדיוק כאן קבורה "העצם של הכלב".

ההמלצה של היבואן\יצרן היא בסיסית וראוייה לבחינה מחודשת מול מומחים מטעם החב' המסויימת בארץ ולהיתרשם עם מדובר בהסכמים "כובלים", המאפשרים רווחים יפים גם מהספקת השמן ללקוחות במסגרת שנת\שנות האחריות(ראה מאמר מערכת באתר שלי)או שקיימת סיבה הנדסית מבחינת המבנה הפנימי של המנועים (טולרנסים), עם כי ככל שהמנוע מתיישן אין כל מניעה לעבור בימות הקיץ בארץ, לשמן 10W40 חצי סינטטי או לחילופין לסינטטי מלא באיכות תואמת.

מריוס

פורסם
אפשר להשתמש ב5W30 גם במזג אויר חם, טמפרטורת השמן לא עולה כל כך הרבה לרמה שמצדיקה דרגה גבוהה יותר כבר דנו בנושא ה5W30.

מריוס, פורד בדגמים החדשים מאפשרים שימוש ב5W20 בכל ארה"ב בתנאים של נהיגה רגילה.

ניתן לראות בספרי הרכב באנגלית במעט הרכבים של המחלקה האמריקאית של פורד המגיעים לארץ.

הפרטים שהנך מציג הם חלקיים ולא ניתן להתייחס אליהם.

באיזה סוג של שמן מדובר:

מינרלי, חצי סינטטי, סינטטי מלא?

באיזה מדינה\אזור בארה"ב מומלץ השמן הנ"ל ולאיזה תקופה בשנה?

כמו כן לאיזה סוג\דגם של פורד\שנת יצור ההמלצה הנ"ל.

בוא לא נעשה "סמטוחה" מהעניין ותאמין לי, אין לי כל רצון או זמן להתייחס לקטע שאינו כלל רלוונטי לישראל.

מריוס

מריוס

פורסם

מריוס,

מצורפים שלושה קבצים מתוך ספרות אחזקה של סובארו לגסי משנת 2000.

1.תיאור המנוע.

2.תיאור כללי.

3.שמנים.

אולי אתה יכול לפענח את המידע ?

היצרן ממליץ על שמנים בדרגת צמיגות 20W40 בתנאי נסיעה קשיים (בתך גרירה) או בתנאי מדבר.

general description.pdf

gen info specifications.pdf

engine oil.pdf

פורסם

איני רואה כל בעייה או סתירה במידע שהצגתה.

השמוש בשמנים בתקן SAE 5W30-עונה לכלל מקובל בתחום סיכת המנועים:בחירת הצמיגות הנמוכה ביותר האפשרית שעדיין תספק הגנה בתנאי הנעה קרה.

כאשר מדובר בשמנים איכותיים, נניח שמן סינטטי מלא נקבל הגנה יותר טובה, פלוס "בונוס" של שמירת רוב התכונות של השמן לתקופה יותר ארוכה ובטווח רחב יותר של טמפ'. לכאן נכנס הפקטור של שמנים איכותיים המאופינים בתכונות שציינתי במאמר בחלק א'

www.carinfocus.com/Fmamar12.htm

ובחלק ב' : www.carinfocus.com/Fmamar19541205.htm , רמת וערך התכונות.

כמובן שלאור העובדות והתאמה נכונה יותר לטמפ' סביבתית ניתן "לשדרג" את השמן מחצי סינטטי לסינטטי מלא על בסיס PAO איכותי, בתקן : SAE 10W30 או SAE 10W40.(חובה לרוקן את השמן לחלוטין ואפילו לעשות "פלשינג" לפני שדרוג שמן וכמןבן להחליף מסנן שמן.

חובה להתייחס ל"גיל" הרכב ומצב האטמים, מחזירי שמן(אם יש נזילות או לא הוחלפו במשך השנים).

אם בכל זאת אין ברירה, מהסיבות שציינתי(נזילות או לא הוחלפו אטמים) באם יש שמוש ברכב באזורים בארץ שהטמפ' עולה על 40 מעלות צלסיוס(אילת, בקעת הירדן) לשדרג לשמן חצי סינטטי איכותי: SAE10W40 API SL\SM.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם
אני משתוקק לראות השוואות של שמנים ובניהם שמן מאיכות ישראלית.

קסטרול מגנטיק לעומת דלקול .

הבעייה היא שאין כזה דבר, אין כזאת השוואה, בעצם אין שום נתון על שום סוג של שמן מתוצרת הארץ., נשאלת השאלה למה?

הוא מורכב? אתילון? גליקול? מה? אין תשובה, אין שום מידע....בסוף הוא נעלם לו איי שם.

בקיצור, על מי אנחנו עובדים? על עצמינו?

ראשית ניתן להשיג את כל המפרטים הללו - קרא את המאמר שלי (ראה קישורים) גם של שמנים של חב' דלקול.

בחלק ג' של המאמרים בנושא השמנים, יש השוואה של שמנים כולל של חב' דלקול, אני ישקול לאפשר גישה חופשית (בתנאי שתגיבו, באם המאמרים הרחיבו את הידע שלכם או להיפך:wink: )!

באשר לנוזלי קירור מבוססי מים אני מצ"ב מאמר שכתבתי בנושא (יחודי בארץ) :

www.carinfocus.com/Fmamar15.htm

בהצלחה!

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

מריוס פורד נותנים אור ירוק ל5W20 בכל ארה"ב כולל קליפורניה בכל הדגמים עם המנועים החדשים זה יוצא בערך 2002 לדעתי או מוקדם יותר.

GM בכל הרכבים החדשים רק 5W30 גם V8 לכן בטרופר זה 5W30.

המליצו כבר לפני שנים רבות לעבור לזה אבל המוסכים והאנשים הפרטיים מאוד שמרנים כשזה מגיע לשמן לכן התהליך יחסית איטי.

כל היצרנים הגדולים עוברים ל5W30, לא תראו את זה אצל היצרניות של רכבי הספורט/יוקרה כי הם מניחים שהרכבים יותר מתאמצים ומשתמשים ב0W40 ו 5W40 או 10W30.

• תוכן חדש...