Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את כול החומר בנושא בפורום ולמדתי המון ועל כך תבורכו.

יש לי לשאלה, מדוע שמן בצמיגות 5W-30 שממלאים בפורד פוקוס מתאים לאקלים בארץ למרות שבגרף המצורף צמיגות זו מתאימה לטמפ' מקסימאלית של 38 מעלות צלזיוס ?

תודה למשיבים.

רפי

New Image.JPG

יש לי יום יום חג....

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז הבעיה היא שהוא לא כל כך מתאים אבל לכאורה נבדק במעבדה ע''י יבואן והומלץ עליו כ"מתאים". אבל באמת השמן היותר מתאים הוא אותו שמן חצי-סינטטי אבל בצמיגות 10/40. למרות הכל יש עוד הרבה פרמטרים לבדיקת אופי השמן ואיכותו חוץ מהצמיגות. למשל נדמה לי שנקודת ההבזקה של 5/30 היא יותר גבוהה, שזה יותר טוב.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תהרגו אותי, אני לא מבין אתכם.

למה אתם מנסים להיות יותר חכמים ממהנדסיו של יצרן הרכב והיבואן נציגו בישראל?

למה שהיבואן ימליץ על שמן סינטטי מלא 5w30 שמייקר את עלות השמן בעשרות אחוזים לעומת שמן חצי סינטטי 10w40? (תשובה: ממש לא כי בא לו).

אז מספיק להתחכם, והיצמדו להוראות יצרן הרכב והיבואן נציגו בישראל.

לידיעה כללית: בארה"ב עברו להשתמש בשמן 5w20 כשמן תקני במרבית כלי הרכב שהמטרה העיקרית היא חיסכון בדלק. כמובן שיש להצמד להוראות יצרן (יצא לי חרוז...:-)).

יום נעים ושבוע טוב,

איתמר ג'ורג'.

פורסם

כמה ימים יש מעל 38 מעלות ???

אחד בשנה? אפס ?

בטבלה לא כתוב מה הטמפ' המינימלית של שמן בצמיגות 40. אבל לפי המגמה בגרף זה נראה שהמינימום יהיה 10 או 15 מעלות. ולדעתי יש עשרות ימים בארץ שבהם הטמפ נמוכה מזה. האם השמן בצמיגות 40 יעמוד בהתנעת בוקר בחורף? (התנעה שלדעתי הכי משפיעה על שחיקת המנוע ואורך חייו)

פורסם

ה- 40 לא משפיע על ההתנעה בבוקר. מה שמשפיע זו צמיגות הבסיס.

למשל:

עם שמן שצמיגותו 5w40 בלאי המנוע יופחת מכיוון שהשמן יתפזר מהר יותר במנוע מאשר עם שמן בצמיגות 15w40.

איתמר ג'ורג'.

פורסם
תהרגו אותי, אני לא מבין אתכם.

למה שהיבואן ימליץ על שמן סינטטי מלא 5w30 שמייקר את עלות השמן בעשרות אחוזים לעומת שמן חצי סינטטי 10w40? (תשובה: ממש לא כי בא לו).

לידיעה כללית: בארה"ב עברו להשתמש בשמן 5w20 כשמן תקני במרבית כלי הרכב שהמטרה העיקרית היא חיסכון בדלק. כמובן שיש להצמד להוראות יצרן (יצא לי חרוז...:smile:).

יום נעים ושבוע טוב,

איתמר ג'ורג'.

שלום ג'ורג',

ראשית שים לב שכותב ההודעה המקורית לא ציין את סוג השמן אלא את התקן SAE 5W30.

שנית לא ברור מאיפה אתה מביא את המידע שבארה"ב עברו ל5W20 ???

בארה"ב ישנם טמפ' הנעות ממינוס מתחת לאפס עד לטמפ' גבוהות מעל 40 מעלותC .כאחד שמבין מקצועית את הנושא וגם מתוך הכרת השוק האמריקאי, הנתון שאתה הצגתה אינו נכון!

הענף המוטורי שעושה שמוש בשמנים חד דרגתיים וברב דרגתיים תקן SAE "מצומצמים" כדוגמאת 5W20, זה בעיקר הענף הספורט המוטורי (בעולם) וגם בארה"ב.

התקן לרמות ביצועים עודכן לאחרונה ב: 2004, כמו כן היצרנים המובילים בעולם אף הרחיבו את תקן SAE עד W60 בעיקר לתחום מרוצי הרכב.

ל"נהג רגוע", איני יודע אם אתה מתגורר בארץ ואיפה, בכל אופן בדרום, אילת, באר שבע, ק.גת וגם בבקעת הירדן יש יותר "מיום אחד בשנה", הרבה יותר, טמפ' שמעל 38 מעלות צלסיוס!

כמו כן, נכון הדבר שיש להסתמך בעיקרון על המלצת היצרן\יבואן .

ההמלצת היצרן\יבואן מבוססת על תקנים מינימליים \ממוצעים הנדרשים.

תנאי העבודה ויעוד השמוש ברכב, הם הקובעים עד כמה יש צורך בהשמת המלצת היצרן (הבסיסית) או בשדרוג.

לדוגמה יש הבדל משמעותי בתנאי העבודה של ג'יפ שבעליו נוסע רק לפיקניקים, לבין שמוש באותו גייפ המשמש קבלן עפר, חקלאי או אוהבי טיולי שטח!

במקרים כאלו, רצוי מאד לעשות הערכה מחדש של השמן המומלץ ע"י היצרן\יבואן.

כמו כן העומס התרמודינמי על רכב המשמש את בעליו לנסיעות קצרות וחוזרות ביום יום, שונה מהעומס על רכב המשמש לנסיעות ארוכות מדי פעם!

אקלים- העומס התרמודינמי הנוצר באזורים כמו: אילת, באר שבע, בקעת הירדן שונה מאשר שמוש ברכב באזורים כמו : צפת, ירושלים וכד'.

באשר לטבלה שהוצגה ע"י פותח התרד, הטבלה "קרובה" (בלשון המעטה), לתקני SAE והיא כנראה מבוססת על מידע מיושן.

התקנים האחרונים עודכנו ב2004.

כמו כן היה רצוי לציין באיזה סוג של שמן מדובר:

*מינרלי

*חצי סינטטי

*סינטטי מלא.

במאמרים שכתבתי בנושא יש התייחסות לנושא החשוב הזה ולכן אני מצ"ב קישורים:

www.carinfocus.com/Fmamar12.htm

www.carinfocus.com/Fmamar19541205.htm

לא כל המידע נגיש לכל הגולשים היות וחלק מיועד לאנשי מקצוע - מהנדסי\הנדסאי מכונות וכדו' המקבלים את הגישה בהסדר מיוחד(לפעמים המאמרים טכניים עד כדי שעמום):smile:.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט

פורסם

יאללה, תתחיל להרגע, השמן שמומלץ ע''י היצרן והשמן שמשתמשים בו ל FORD ו-MAZDA בארץ הוא 5W/30 חצי-סינטטי ולא סינטטי מלא כמו שאמרת. אז הפתרון היותר טוב לאקלים יותר חם (איזור אילת, באר-שבע, ים המלח) מהאקלים בגוש דן הוא השמן 10W/40 חצי-סינטטי.

לידיעתך, מוסכים מורשים MAZDA FORD בארץ בעיקר משתמשים ב-5/30 מוטורסינט של "דלקול" חצי-סינטטי ודלק לא מייצרים סינטטי מלא בצמיגות 5/30 אלא סינטטי מלא בצמיגות 5/40 בלבד.

כמו כן, לפי הבירורים שעשיתי אצל יבואן המאזדה והפורד (דלק מוטורס) הם גם ממליצים על אותה צמיגות בשמנים של חברות אחרות וכל השמנים האלה הם חצי-סינטטיים ואף מהם הוא לא סינטטי מלא.

motor%20synth%20full%205w40.JPG

motor%20synth%205w30.jpgmotor%20synth10w40.JPG

פורסם

למה לא להשתמש במוטורקראפט 5w30 סינטטי מלא (או אם אתה מתעקש יש גם חצי סינטטי) אלא בשמנים תוצרת הארץ? (שלך תדע מה האיכות שלהם...) ובשמנים חצי סינטטיים 10w40?

מי אמר שהמוטורקראפט (גם סינטטי וגם חצי סינטטי) לא עומד בטמפרטורות גבוהות?

איתמר ג'ורג'.

פורסם

אני הייתי ממליץ להיצמד להוראות היצרן ולא הוראות היבואן,כרגיל אנחנו יודעים הכי טוב , בארץ יעשו מה שבא להם, היצרן לא ישקר.

לא ממליץ לשים שמן שהטבלה מראה במדוייק עד 38 מעלות, רוב הקיץ פה שורר חום של 36-7, אז למה להיות במגבלות התחום?

פורסם
למה לא להשתמש במוטורקראפט 5w30 סינטטי מלא (או אם אתה מתעקש יש גם חצי סינטטי) אלא בשמנים תוצרת הארץ? (שלך תדע מה האיכות שלהם...) ובשמנים חצי סינטטיים 10w40?

איתמר ג'ורג'.

הדלקול, לפחות, שמן מצוין, צריך רק לשים לב להחליף אותו בזמן ולהשתמש רק בפילטרים מקוריים. לא ידוע לי האם MOTORCRAFT עומד במפרט של MAZDA, של פורד -כן. מה ידוע לך על מה שממליץ היצרן? שמנים בעלי אותה צמיגות של חברות שונות מאוד משתנים בתכונות שלהם, למשל: משקל סגולי, צמיגות קינמטית ב-40 וב-100 מעלות, נקודת הבזקה ונזילות, בסיסיות וגם CP. היצרן מבצע בדיקות מעבדה מקיפות לכמה סוגי שמנים לפני שהוא לכאורה "ממליץ" על משהו. נראה לי שאתה פשוט מגזים אם ההמלצות שלך ולא כל כך מתמצא בנושא. כדאי לך לקחת כמה בדיקות מעבדה של מספר סוגי שמנים בעלי אותה צמיגות ותתפלא ששמנים מסוימים תוצרת הארץ אינם נופלים מכמה חברות מאוד מוכרות והרבה פעמים עולים עליהם. הדבר העיקרי פה הוא להחליף פילטר שמן בזמן, כי השמן עוד יכול לשרוד 15-20 אלף אבל הפילטר כבר לא. המלצתי האישית להחליף כל סוגי השמנים כל 10 אלף ק''מ ודווקה בגלל הפילטר.

זה לא רק זה, יש הרבה דברים נוספים שמשפיעים. למשל נקודת ההבזקה (טמפרטורות גבוהות) של שמני VALVOLINE לדוגמה, היא פחות טובה מדלקול, למשל.

פורסם

בעניין סוג השמן:

במחיר של דלקול אתה רוכש שמנים של חברת ELF שהם עשרות מונים טובים\איכותיים יותר מכל שמן ישראלי שיש.

פורסם

אפשר להשתמש ב5W30 גם במזג אויר חם, טמפרטורת השמן לא עולה כל כך הרבה לרמה שמצדיקה דרגה גבוהה יותר כבר דנו בנושא ה5W30.

מריוס, פורד בדגמים החדשים מאפשרים שימוש ב5W20 בכל ארה"ב בתנאים של נהיגה רגילה.

ניתן לראות בספרי הרכב באנגלית במעט הרכבים של המחלקה האמריקאית של פורד המגיעים לארץ.

פורסם
בעניין סוג השמן:

במחיר של דלקול אתה רוכש שמנים של חברת ELF שהם עשרות מונים טובים\איכותיים יותר מכל שמן ישראלי שיש.

דלקול מוטורסינט 5/30 רוכש ב-135 ש''ח, גם ELF עולים ככה? מתי ELF יצא מהמפעל? זמן מדף של שמן מנוע הוא שנתיים, לפחות בדלקול אני מקבל שמן טרי לחלוטין.

פורסם
הספרות מצהיעה על 4 שנים מרגע היצור במיכל אטום לחלוטין.

ג'ריקן 4 ליטר זה לא מיכל אטום. חבית - אולי.

• תוכן חדש...