Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השילוט בארץ ממש על הפנים(הלכתי לאיבוד מספר פעמיים, בגלל השלטים ה"חכמים" של ארץ ישראל.)

והכבישים, חלק יש על מה להיתלונן (כמו כיכר שנכנסים לראש העין הישנה, יש כזה משהו בכביש במזיז לי תהגה לפעמיים).

ויש חלק שאין מה להיתלונן(כמו שבצומת ליד נחשונים, יש כביש לכיוון פתח תקווה, היום הייתי בו ואפילו אחרי גשם, תענוג (אגב מותר לנהוג שם על 110 קמ"ש, אני חושב הכביש הכי טוב שפגשתי עד כה,הוא די חדש).

אבל אני לא מתלונן בפומבי, כי אני יודע שזה ככה.

ואולי בע"ה יסדרו את הכבישים, ושהנהיגה תיהיה חוויה נעימה.

אין על מי לסמוך רק על אבינו מלכנו שבשמיים.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואולי בע"ה יסדרו את הכבישים, ושהנהיגה תיהיה חוויה נעימה.

תמשיך לסמוך על "השם", מבטיח לך שזה לא יעזור.

אגב מסלולי השתלבות, 500 מטר מצומת כברי, הכניסה/יציאה מהבית ספר שלי, אוטובוסים נוסעים שם כל היום, ומה המסלול השתלבות?

בלחץ אוטובוס נכנס לשם. מה הייתה הבעיה שלהם לעשות את המסלול יותר ארוך? אותו כסף, אותו מספר אבני שפה.. אבל לא, כל מי שבא מהירידה במהירות של 120+ (זה מה שהנהגים לרוב נוסעים שם) פתאום רואה אוטובוס ענק נכנס לנתיב השמאלי וחוסם חצי ימני צריך לדפוק ברקס רציני בגלל השטויות של מע"צ.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

בארץ לא יודעים או לא רוצים לסלול כבישים נורמילים כבישים חדשים נסללים עקומים ומתחילים להתפרק עוד לפני שפותחים אותם. אתם שואלים בטח למה? הסיבה פשוטה מי שבונה אותם אלה משפחת מ.ע.צ וקרוביהם והקבלנים שבונים בפועל הם מקורבים ולכן לדוגמא במקום לשים 2 שכבות שמים שכבה ואת הכסף הנותר מחלקים במשפחה. הבעיה היא לא בתקצוב אלה מה שקורה במדינה כולם נהיו גנבים.

ולמה בערים התשתית כלכך גרועה ? לאן נעלמים כספי הציבור? בפועל אם להסתכל על הנייר אז התיקצוב מאוד גבוהה אבל אם תראו כמה מזה בפועל מגיעה לשטח זה פחות מחצי במקרה הטוב.

אם תשימו לב בצרפת הממשלה הפעילה חוק שלא התאים לסטודנטים אז הם שרפו חצי מדינה וכמעט הפילו את השלטון. אצלנו בטח כולם היו שותקים ומבקשים עוד גזרות.

במצב שיש כיום רק אנחנו הנהגים אשמים.

פורסם
יפה מאוד , לפעמים הבירוקרטיה עוזרת .

האדון SHIT-RIT ניסה לבצע מחטף בלי שום בחינה רצינית של הנושא. פתאום בוער לו ...

יופי של הפגנת תמיכה - מעניין כמה שילמה אור ירוק לכל אחד מהם (הרי העמותה כבר הוכיחה שאין לה בעייה לשלם למחתימים בעדה).

"הרשות מתחייבת להוריד את כמות התאונות בשלושים אחוז"

עאלק מתחייבת.

יודע מה , אדוני שר התחבורע ?

תוציא אג"ח - אם תוך חמש שנים אתם מורידים את כמות התאונות בשלושים אחוז - הן יוחזרו לממשלה ללא תמורה , ואין לי בעייה לשלם בביטוח השנה גם 20 אחוז תוספת.

אבל אם לא (יודע מה ? קח הנחה. 20 אחוז פחות. מספיק) - הממשלה תחזיר לי את הסכום כולל ריביות והצמדה מלאה , כנהוג במשק.

מתאים ?

הציטוט הנ"ל נאמר בהקשר להחלטות וועדת שיינין

אני מציע לקחת את הרעיון הנ"ל וליישם אותו רק בנושא של פרוייקטי שיפוץ בראש ובראשונה - אח"כ נדבר על סלילה של כבישים חדשים...

פורסם

יש כאן כמה דברים להוסף

1 רמת מינוע - רמת המינוע עולה כל הזמן ובהתחשב בכך שהמיסוי על דלק ועל רכב הם מהגבוהים במערב , יוצא שהמדינה לוקחת כסף מהנהגים ולא מחזירה בכך שתשפר/ותגדיל את המרחב של הכבישים כך שישתווה לרמת המינוע הגדלה.

ורמת המינוע גדלה גם כי עדיין אין חלופות טובת שישאירו את הנהגים בבית

2 . גם כאשר בונים כבישים אזי ניתן לבנות בצורה של עבודה ערבית או בצורה טובה . עכשיו כולם מדברים על הכבישים בגרמניה , אבל הכבישים שם נבנו בשנות החמישים , רק שהיות ומלכתחילה הם נבנו ללא שום פשרות , אז עד היום הם הכבישים הטובים בעולם ורק זקוקוים לתחזוקה שוטפת

3 . כביש צריך לתכנן ע"פ רמת הנסועה שתהיה בו היום ובעוד עשר שנים , ולתכנן אותו כך שהוא יהיה כביש ידידותי לטעויות נהג , דהיינו שהכביש יעזור לך להחלץ מטעויות בלי בעיות , זה אומר רוב הדברים שנהג רגוע אמר וגם מה ששמר אמר . והבעיה היא שכאן מדובר רק לתכנן . לתכנן לוודא שהקבלן לא מפשל . אז מה כל כך קשה בזה שעד היום מדינת ישראל יודעת לשלוח לוויני תקשורת , יודעת היטק , ויודעת הכל וכשזה מגיע לכבישים נראה שמי שמטפל בזה הוא ****(תוכן ההודעה צונזר-ההנהלה)**** שלא יכול להיות מהנדס ?

הבעיה היא שאף אחד לא מאלץ בצורה זו אוא אחרת את התקשורת לשפוך אור על הנושא וזה לא סקסי ולא מושך כותרות ובעמימות הזו חוגגת המשטרה שגובה כסף משרד התחבורע שאינו תחבורתי והציבור שבוכה ושותק כשהוא חוזר מגרמניה

טוב נפסיק בזה כי אחרת אני אתעצבן מידי ושיהיה לכולנו שבוע טוב ונקווה שיום אחד יבוא משיח וידאג לכך שיהיו כבישים שלא שברגע שיורד גשם ראשון יש מיד תאונות והרוגים . מענין למה אתמול לא היה והיום בגשם כן ? הכל זה הגורם האנושי או שחלק זה הגורם הכבישי ?

שבוע טוב יהודה

בברכה יהודה

פורסם
ויש חלק שאין מה להיתלונן(כמו שבצומת ליד נחשונים, יש כביש לכיוון פתח תקווה, היום הייתי בו ואפילו אחרי גשם, תענוג (אגב מותר לנהוג שם על 110 קמ"ש, אני חושב הכביש הכי טוב שפגשתי עד כה,הוא די חדש).

אסור לנהוג שם על 110 קמ"ש.:!:

חלק מקטע כביש הזה באחריות כביש 6.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מה עם המדרגות "והנפילות" באמצע כביש מהיר בלי שום סימון מקדים ?

כביש 2 , 4...

Veni Vidi Vici

פורסם
אז אתם רוצים להגיד לי שאם איך שאנחנו נראים הוא באשמת כל הקבלנים שחוסכים.... על חשבון הציבור... האם אני צודק ?

אז הם חוסכים כדי לעשות כסף כי זאת הדרך היחידה במדינה בעצם.

כי למדינה אין כסף להשקיע כל כך הרבה בכבישים.

אז.... מה עושים ?

הקבלנים ממזערים עלויות על מנת להגדיל רווחים.

לדוגמא: כמות האספלט שסוללים כביש קטנה בהרבה ממה שצריך להיות ולאחר גשמים עלולה לפעור בורות בכביש.

"מעקה בטיחות" שנמצא בצידי הכביש גם לו יש תקן וגם אותו בודקים בעת תאונה את תגובתו, הקבלנים מעדיפים להתקין מעקה כזה שלא עבר את התקן, אבל זול יותר, ובעת תאונה במקום להתכופף ולספוג את המכה, עלול לחתוך את הרכב ולפגוע בנוסעים שבו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הבעיה מתחילה בראש ובראשונה במי ששכר את הקבלנים האילו... המדינה...

אם היה פיקוח יותר גדול על הקבלנים האילו, ואני מיתכוון לנתינת אחריות על איכות העבודה שלהם, נניח ל 15 שנה זה לא היה קורה!!!

היו סוללים כבישים טובים שלא מיתפרקים... ואל תגיד לי "אי אפשר" ו,כאן האדמה זזה" ועוד תרוצים שאמורים לסבר אוזניים של דבילים...

אם חפרו את בוסטון והעבירו את כל התנועה אל מיתחת לאדמה וכל זה ללא יום אחד של הפרעה לתנועה, ללא חסימת כבישים, וכל זה עם טכנולוגיה של לפני 10 שנים, גם כאן אפשר...

מישהו הצהיר ממקודם "אנחנו במילחמה כבר 60 שנה"...

חשבת פעם למה זה קורה? האם המצב הזה הוא בילתי נימנע? אולי מישהו כן מרוויח מהמצב הזה? אולי יש למישהו כן אינטרס שיהיה תמיד מצב מתוח כזה וכל תקציב שהוא יוזנק "ביגלל המילחמה"...?עוד לא ראיתי שר אחד, ולא משנה מה תפקידו שלא דחף את האף שלו לתוך העיסה הזו של ה"מילחמה"... וככה ניראה גם התחום שהוא אחראי עליו בימקום לידאוג למה שהוא אמור להיות אחראי...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אסור לנהוג שם על 110 קמ"ש.:!:

חלק מקטע כביש הזה באחריות כביש 6.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

מה עם המדרגות "והנפילות" באמצע כביש מהיר בלי שום סימון מקדים ?

כביש 2 , 4...

אכן מותר לנסוע שם ב-110 קמ"ש.

נהגתי שם ככה בשיעור ראשון של הנהיגה שלי.

ותאמין לי המורה די הקפיד על מהיריות.

פורסם

החלק הכי מעצבן הוא שזה לא באמת יותר זול. זה רק מצתייר יותר טוב בדו"ח הכלכלי של מעצ שלא כולל, למרבה הפלא, את המחיר ששולם לנפגעי הכביש. אני מדבר על מחיר כלכלי בלבד - עובדן שעות עבודה למשק, תיקונים חוזרים, תעסוקה למכבי אש, מע"צ, משטרה ולצערי גם אמבולנסים וזק"א

סלילה של כביש בצורה איכותית יותר מראש זולה יותר בסופו של דבר למשק

פורסם
אכן מותר לנסוע שם ב-110 קמ"ש.

נהגתי שם ככה בשיעור ראשון של הנהיגה שלי.

ותאמין לי המורה די הקפיד על מהיריות.

טעות. אסור לנהוג שם 110 קמ"ש.

אני עובד בכביש 6.

Veni Vidi Vici

פורסם
טעות. אסור לנהוג שם 110 קמ"ש.

אני עובד בכביש 6.

שינו את זה? ואם לא, אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו כביש.

כביש מספר 471.

פורסם

אני מסכים עם כולם ועם נהג רגוע במיוחד

אבל לפי דעתי הבעיות הינם:

1. משרד התחבורה לא אוכף את טיב ביצוע העבודה ועמידה בתקנים.

2. קבלנים + מעץ גונבים חומר ובמקום לסלול כביש עם 5 מטר חול ים דחוס + 2 מטר חצץ + 1 מטר אספלט מכניסים רק שישית אז התוצאה ידועה.

3. עבדתי מספר שנים באירופה ובאיטליה בפרט ואני יכול להגיד לכולם שהבעיה העיקרית פה היא תופעת "הסמוך" כאשר מישהו כבר מחליט לבנות איזה נתיב או שניים הוא מתכנן לעוד שנה שנתיים ,

כמובן שפרק הזמן של סיום הפרוייקט מתארך לו לכיוון ה חמש שש שנים

ובזמן הזה כבר תוספת הנתיב שניים לא מספיקה [ראה דוגמה הרחבת איילון דרום]

לפי דעתי הציבור ,קרי אנחנו, צריכים להרים כל צעקה או איזושהי עצומה שתגדיר מה אנחנו בתור משלמי מיסים דורשים [כן מגיע לנו זה הכסף שלנו ] לקבל:

1. פיקוח הדוק על העבודה וכל קבלן שגנב,רימה , לא עמד בתקנים יעמוד לדין בעבירה פלילית של הריגה ברשלנות.

2. ששר התחבורה ימדד בכמה שיפור התשתית עזר להציל חיים כמו דוגמת המעקות שמחזירים לנתיב ולא הורגות אותנו. ולא בכמה שוטרים הוא הציב בכביש הסרגל , זה או אחר.

3. הטבות במיסוי לרכבים חדשים [או הורדת המיסוי בכלל] על מנת שנראה רכבים חדשים יותר על הכביש.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
שינו את זה? ואם לא, אני לא בטוח שאנחנו מדברים על אותו כביש.

כביש מספר 471.

אנחנו מדברים על אותו הכביש. חבל על הוויכוח.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...