Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב ראשית ממש משעמם לי, אז מצאתי נושא לויכוח. (אני חושב בכל אופן).

ובכן אני רואה לא פעם ולא פעמיים את ההערות על נושא איכות הכבישים בת'רדים שונים.

אני רוצה להבין, זה שהכבישים לא משהו סבבה...

רציתי לדעת מה אתם הנהגים חושבים שצריך להיות כאן ? כבישים באותו איכות כמו שבגרמניה ?

הייתי בלא מעט מקומות באירופה ארה"ב וכו'.... וואלה אני יגיד לכם את האמת , גם אצלהם לא כזה להיט.

לא יודע מה הסיפור הגדול בנושא איכות הכבישים, המדינה באמת מתאמצת בנושא הזה לשיפור תמידי של הכבישים וכו'... וכל פעם באים בטענות מחדש לנושא הזה. אם זה כאן או בכלל בתקשורת.

כמו גם שאולי אתם שוכחים אבל אתם מדינה שבמצב מלחמה קרוב ל 60 שנה כבר.... האם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו פינוקים כמו בחלק מן המדינות שהכבישים חלקים, איכותיים ועומדים בתקני פורמולה 1.

האם אנחנו בתור מדינה שיש בה כולה 7 מיליון איש יכולים לבוא בדרישה של כבישים כאלו ? מדינה שקיימת על המפה בקושי 60 שנה. (לעומת מדינות "קצת" יותר ותיקות וגדולות מאיתנו).

אבל השאלה שלי היא כזאת. למה תמיד להתלונן ? בארה"ב הייתי בלא בהרבה מקומות אבל בניו יורק \ לוס אנג'לס \ ווגאס הכבישים פחות טובים מהארץ. מה אני יגיד לכם וזאת מעצמה.

דרום אמריקה שלא לדבר. אירופה חלק ככה וחלק ככה לא הכל מושלם.

אז אם אנחנו בעצם לדעתי עומדים איפה שהוא באיזור האמצע ומעלה באיכות הכבישים , למה תמיד להתלונן.

עם כל הרצון הטוב אנחנו לא נגיע לרמת פיתוח שיש באירופה ומקומות אחרים בעולם בנושא הזה ובטח שלא בשנים הקרובות. אז למה ? למה כל הזמן להתלונן. מה זה יתן והאם יש לנו בכלל זכות להתלונן.

מקווה לשמוע מה לכם יש להגיד בנושא.

עידן.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק בחלק מהדברים שלך..

אבל למשל שכביש נסלל, חדש, למה הוא צריך להיות גלי, עם סלילה לא אחידה?? הרי הוא חדש? למה לא לעשות אותו איכותי מלכתחילה? העבודה פה גרוע! כל הקבלנים שמנסים לחסוך כסף וככה לדפוק את כולנו בכבישים לא איכותיים.

למה אחרי גשם הכביש צריך להתפורר?

הבקרת איכות פשוט גרועה, הקבלנים מקבלים חוזים על סמך קומבינות ולא איכות עבודה.

לא יודע איפה היית באירופה, אבל שאני הייתי בכמה וכמה מקומות, הכבישים שם הרבה יותר איכותיים מאשר בארץ, כמובן שאני מתכוון לכבישים ראשיים, שאותם אני משווה לכבישים ראשיים פה אצלנו.

אותו דבר כבישים בתוך העיר שפה אצלנו בכלל יש נפילה עם כל הבורות,מכסה ביוב, גלים, אספלט מסוגים שונים, תפירות..

פיליפ.

פורסם

כבישים צדדים - ניחא. אבל אתמול הבנתי עד כמה זה בלתי אפשרי לשמור על הימין בכביש החוף כשנוסעים לכיוון דרום, כמעט קיבלתי מחלת ים מכל הבורות וה"תיקונים" אעלק שעשו עליו. החלק הכי נורמאלי בכביש הזה הוא כקילומטר וחצי לפני הגשר החדש שמחבר בין נתניה לאזור התעשיה שלה, רק שם יכלתי להנות מהנסיעה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אני חושב שהכבישים באירופה נסללים כך שהם עמוקים הרבה יותר מאילו שבארץ.

כמו כן, אצלנו לא תמיד מתכננים נכון ואז צריך להשלים ולשנות. ע"ע איילון.

ואם כבר יש כביש חדש, אז המשטרה קופצת עליו ולוזרת אנשים, עד שהוא מתפרק ואינו מאפשר נסיעה מעל 90 קמ"ש.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

שכחתם להזכיר את הסלילה הגאונית בשיפועים , שתמיד "זורקת" אותך מן הסיבוב החוצה במקום להיות משופעת בצורה שתשמור את הרכב בתוך הסיבוב. :?

פורסם

שמר, זה תירוץ טוב לשוטר, אם אתה נוסע עם ג'נטים וצמיגים רחבים יותר שלא מאושרים... :)

פורסם
שכחתם להזכיר את הסלילה הגאונית בשיפועים , שתמיד "זורקת" אותך מן הסיבוב החוצה במקום להיות משופעת בצורה שתשמור את הרכב בתוך הסיבוב. :?

ע"ע היציאה מנהריה מאזור בית החולים, הכניסה למושב בן עמי.

אם היו עושים אותו יותר משופע, הוא היה 90 מעלות.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

פתחת נושא מעניין:

1) שילוט חרא- השלט מחכה לך בדיוק איפה שהפניה, והוא כתוב בקטן. צריך להיות קריא מינימום 5 שניות קודם. התוצאה: אנשים מאיטים כדי להצליח לקרוא, או שוברים פתאום ברגע האחרון. בשלטים בד"כ לא כתוב לאיזה כביש הם מובילים (למשל 2 צפון) אלא רק "חיפה". מי שמתכנן נסיעה לפי הכבישים, לפעמים לא יודע לאן לפנות בצומת וזה מעצבן, לא תמיד אתה מכיר את הישוב שמדובר עליו בשלט.

2) אספלט מרעיש - כנראה מחוסר תקציב. וגם לא נשאר יבש בגשם כמו האספלט השקט.

3) שוליים מקומצנים- יש מקומות רבים בהם אין שוליים משמאל והמראה של הנהג משתפשת בשיחים או גדר הפרדה....

4) צבע לבן מחליק- מפריע לכלי רכב דו גלגלים, ובחורף הוא מחליק כמו קרח.

5) אין מקומות מיוחדים לעצור - בעיקר לעידוד נהגים להתרענן, וכמובן במפרץ בטיחותי

6) אין מפרצים מיוחדים לעקיפה - כבישים של נתיב יחיד לכל כיוון, פעם במספר קילומטר להוסיף נתיב (למשך 600-700 מטר) כדי שנוכל לעקוף רכב איטי ומעצבן בלי להסתכן.

7) גדרות בטיחות לא מותקנות ע"פ ההוראות - בזמן פגיעה בהם לא יספגו את המכה ולא יחזירו את הרכב לכביש בעדינות.

8) מסלולים נגמרים- לא מספיק בהדרגה - לפעמים אין שלט, ולפעמים יש לנהגים שתיים וחצי שניות להסתדר מחדש בנתיבים.

9) נתיבים צרים - ישראבלוף- כביש של שלוש נתיבים הופך פתאום לארבע צפופים ולא נעימים לנהיגה.

10) תחנות אוטובוס על כביש ראשי בלי מסלול האצה - סכנת נפשות!! הרכבים בנתיב הימני שוברים פתאום שמאלה

11) השקיה על הכביש. מסוכן מאוד גם בעיר כי שם יש הרבה צבע לבן מחליק.

12) תמרורים: בד"כ בסדר, לדעתי במקומות מסוכנים, שכביש טוב וישר פתאום יש בו עיקול מסוכן למשל, יש לשים כמה שלטי אזהרה שבהדרגה מורים לך להאיט עוד ועוד, עד שגם הנהג הכי לא מרוכז יאיט, ולא שלט אחד שרוב הנהגים יראו, אבל אחד ממאה יהיה מופתע, אולי מופתע מדי.

והכי מעצבן- שיש מהנדסים שמאשרים לפתוח כביש לתנועה במצב מסוכן, ולא נותנים את הדין על כך. כשהרחיבו את הקטע שבין פולג לנתניה צפון משתיים לשלוש נתיבים , היתה התכנסות חזרה לשני נתיבים כ 700 מטר מצפון למחלף נתניה. 500 מטר לפני המעבר לשני נתיבים היה שלט על כך, ואז 470 מטר של כביש תלת נתיבי רגיל לגמרי, ואז 30 מטר של קטע מעבר בין שניים לשלוש נתיבים. רק לאחר שנה שונה הכביש, והוא מצטמצם בהדרגה החל מכמה מאות מטרים מוקדם יותר.

פורסם

כמעט ואין מה להוסיף על מה שאמר נהג רגוע, זה כל כך נכון.

השוואות קטנות מזכרוני ומנסיוני לגבי ארצות אחרות:

שווייץ - טוב, בסדר, אין מה להשוות, נעזוב את זה. שילוט, אספלט... עולם אחר.

כרתים - איכות כבישים בינונית, תחבורה על הפנים בתוך הערים אבל שילוט למופת

אפילו בדרך הכי נידחת בהרים, תמיד רואים מתי נגמרת השפה של הכביש ואיפה מתחילה התהום,

לפני כל סיבוב מופיע תמרור עם ציון של קמ"ש מקסימלי מומלץ לביצוע, ועוד כהנה וכהנה.

חזרה לארץ - מספיק להתבונן בסעיף 7 של ההודעה מעליי כדי להתעצבן, ובצדק.

כל גדר בטיחות מופיעה בגובה שונה, עם שני ברגים או בורג אחד, בלי סטנדרט ובלי נעליים.

אם ניתן למצוא את הסטטיסטיקה לגבי כלי הרכב שהתהפכו כתוצאה מהגדרות האלה

(במקום שאלה ייספגו את האנרגיה ויצילו נפשות) אני לא בטוח שהיא משמחת במיוחד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ע"ע היציאה מנהריה מאזור בית החולים, הכניסה למושב בן עמי.

אם היו עושים אותו יותר משופע, הוא היה 90 מעלות.

ע"ע הירידה מכביש 4 לכביש 1 לכיוון ירושלים,העיקול שם הוא סכנת נפשות(למרות שעוד לא מצאתי את עצמי לא מתגרה בשיפוע של הסיבוב הזה - שהוא בעצם ההיפך המוחלט ממה שהוא אמור להיות...)

עריכה: עוד משהו שרציתי להגיד ובעצם מתמצת את כל הנושא הזה בעיני - למה אני צריך לנסוע בכביש "מהיר" ולהרגיש כאילו אני בראלי פאריז דקאר? זוכרים את הסרט אייס ונטורה 2? נכון בהתחלה ג'ים קארי נוסע בג'יפ על כביש ובהתחלה רואים רק את הפרצוף שלו כאילו הוא באיזה נסיעת שטח פרועה? הסצינה הזאת עולה לי בראש כל פעם כשאני עולה על כביש 1 לכיוון ת"א...

פורסם

כל מה שאמרת, נהג רגוע, הינו נכון. השאלה למה לא מתקנים את הליקויים הללו, על מנת להפחית במספר תאונות הדרכים?

למה מתקמצנים על חשבוננו? במיוחד כשאנו משלמים כל כך הרבה מיסים למדינה בעבור אחזקת רכב.

פורסם

אז אתם רוצים להגיד לי שאם איך שאנחנו נראים הוא באשמת כל הקבלנים שחוסכים.... על חשבון הציבור... האם אני צודק ?

אז הם חוסכים כדי לעשות כסף כי זאת הדרך היחידה במדינה בעצם.

כי למדינה אין כסף להשקיע כל כך הרבה בכבישים.

אז.... מה עושים ?

פורסם

ג'וקר, אל תשלה את עצמך. אנחנו במצב גרוע והעסק רק מידרדר.

נהג רגוע. אני בעד לעשות עלון פרסום עם מה שכתבת ולחלק לכל תיבות הדואר + כמה מאות לכנסת ואיזה 1000 לח"כ אהוד רצאבי. רק צריך לנסח את סעיף 1 בצורה יותר, אממ, רגועה. :)

פורסם

ונזכרתי בעוד מקום מסוכן להחריד:

צומת פרדיס לכיוון מערב, בסוף יש לולאה שעולה ימינה להשתלבות בכביש החוף לכיוון דרום.

לקראת סוף ההשתלבות יש התחזקות פתאומית של הפניה, קשה מאוד לראות אותה מראש, וכמובן שהכביש שם כבר חלק. עכשיו נהג רגוע יספיק להאיט ולא לעוף מהסיבוב, אבל אז, אחרי שהאיט לאיזה שלושים קמש כדי לא לעוף, הוא מגלה שנגמר הסיבוב והוא משתלב בכביש החוף. כמובן שמסלול ההשתלבות באורך 50 מטר (עד הנקודה שבה הוא נעלם לגמרי), עם מהירות התחלתית של 30 קמ"ש, לתוך כביש מהיר, שניה אחרי שנבהל מהסיבוב המפתיע, ובלי יכולת לראות מראש, אם יש תנועה מתקרבת על הכביש מכיוון שהלולאה נמוכה יותר ממפלס הכביש.

גאוני!! איזה כיף לכל המשאיות שצריכות לתת פתאום ברקס כדי לא למעוך איזה אוטו שהגיח משום מקום לכביש ובמהירות אפס.

• תוכן חדש...