Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך כל התרדים על ה"ראלי" גדלו מאז שהמחשב שלי הלך לעולמו....

( אני השתלטתי על המחשב של השותפה שלי בעבודה... )

זה כבר כבר נהיה מגעיל כל הסגידה שזאת .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

לגבי נתונים מוצהרים וכו אין טעם לדעתי להתווכח, מדובר בהפרשים זניחים בחיי היום יום.

לגבי שימוש בסלדים "מטורפים" וכו חשוב להבין את הדברים הבאים:

במקרה של ראלי דור ראשון אכן שיא ההספק ב- 7200 סל"ד מצערת פתוחה לגמרי (קרי 7200 סל"ד ורגל ימין על הרצפה) במצב זה לאורך זמן נוצר עומס כבד על מכלולי המנוע (למרות שתוכנן אליהם) מבחינה מכנית ועומסי טמפרטורה בנקודות הקריטיות, וניתן לראות זאת על מד טמפרטורת השמן.

במצב זה החשיפה והסיכון לכשל כלשהוא במנוע הוא גבוהה יחסית והולך ומחריף ככל שהמנוע עם וותק ק"מ גבוהה יותר, איכות השמן תשחק במצב זה תפקיד קריטי, כנ"ל תקינות ויעילות מערכת הקירור, טמפרטורה סביבתית גבוהה (יום חם במיוחד) רק תגדיל את העומס וכדומה.

לסיכום:

המנוע תוכנן להמצא בסלדים האלה (איזור ההספק המקסימלי).

כל בר דעת אמור להבין שהשחיקה והעומסים בסל"ד זה גבוהים מאד.

מכאן כל אחד יעשה חשבון עם עצמו לגבי "הסיכונים" שהוא לוקח על עצמו בדמות עלויות תיקון בפוטנציה ו/או שחיקה מוגברת כנגד הכיף שבאופי השימוש שבחר לעשות ברכבו.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

לפני שהמחשב שלך הלך , פחדו ממך אז לא כתבו , עכשיו כולם כותבים

וברצינות התר"ד הזה הוא ויכוח לא על הראלי ספציפית , אם כי החל ממנה...

פורסם
כל אחד עושה מה שבזין שלו..סבבה אתה תיסע על גבול המנתק.

איציק,זה שיש לך כסף, וזמן לתקן את הסובארו שלך, לבריאות, אני אחרי שיפוץ ראש וממש לא בסטייל שלי לנסוע 190 כל שני וחמישי.(אתה טוען שלנסוע ברכב עם מנוע קטן כמו הראלי על גבול המנתק לא עושה נזק בצורה מוגזמת)?

שאלתי שאלה פשוטה - ופתאום אתה מסיק מסקנות שיש לי כסף והרבה זמן לתקן את האוטו... אז במטוטה ממך, הרשה לי לגכח: פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

אם תוכל לענות בבקשה על השאלה שלי אני אהיה אסיר תודה - כי מי יודע, אולי אני צריך להתחיל לחסוך כסף לאוברול מנוע (או יותר טוב, נשים כבר 1.8 מלגאסי מושבתת ואז...אז יהיה ממש שמח...)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל הדיונים האלו על הראלי הזאת והראלי ההיא והMK1 והMK2 בלה בלה בלה.

כמו ילדים שמשווים את האורך של הבולבול שלהם.

ומה לעשות - לכולם פה יש בולבול קטן ולבן שמולבש גומי של פאלקן. ומה זה משנה אם הוא MK1 או MK2.

ולעניין - מי שרוצה לשמור על האוטו, שייסע על 3500 סל"ד מקסימום. ויקנה אלמרה.

מי שרוצה להתחרע - שייקח בחשבון שהוא גורם לבלאי גדול יותר.

נכון - לרכב יש תחום אדום, שמסמן שמי שנשאר בו גומר את המנוע (עם מקדם בטחון מסויים, אני מתאר לעצמי), ויש מנתק הצתה - שנועד למנוע לחיצות שייגמרו בשסתומים עפים דרך המכסה מנוע ב-200 קמ"ש. אבל זה שנסעתם על טיפטיפטיפטיפה מתחת לגבול העליון לא אומר שאתם שומרים על המנוע.

וזה ששיא ההספק יכול להיות גם בקו האדום לא אומר שבריא להיות שם. זה רק אומר שבמדידות שערך היצרן על דיינו נמדד שיא ההספק בסל"ד הנ"ל. בין המדידות האלו לבין עמידות המכלולים בסל"ד הזה אין שום קשר, והנתון אינו מהווה המלצה לנסוע בסל"ד הזה.

אגב, בירידה מספיק תלולה ועם רוח גבית מספיק חזקה 106KID תגיע ל320 קמ"ש ב-18000 סל"ד. מגניב. בהצלחה לבחור שינסה.

ולעניין הבעיה של הבחור הממהר מכביש 6 - אם המנוע לא דופק, ואתה לא מרגיש ירידה בביצועים, אז יכול להיות שלא נגרם נזק טרמינלי. תמשיך לעקוב אחרי צריכת השמן שלך,ותוודא שהיא לא התחילה לאכול לך חצי קילו שמן לחודש.

חוץ מזה - שמור על האוטו שלך. לא חראם?

כמו שנאמר פה כבר קודם - בנסיעה במהירות כזאת וקרוב כל כך למגבלות הרכב, המכלולים נמצאים בעומס רב, וכל תקלה ובעיה מכנית שתתעורר תגרום לך להופיע בעיתון. ואני משוכנע שיהיו פה כמה שייבכו על זה שהראלי ירדה מהכביש :wink:

• תוכן חדש...