Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר לטיפול בסובארו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת בערך מחיר חלקים ועבודה לסובארו GL 88 אוטו 1.6 לגבי : נזילת שמן מהדיפרנציאל {כנראה} שנוזל לאגזוז ,הוספת טרמוסטט,וטיפול 10K {האוטו לא עבר טיפול מאז הקנייה ,מדובר במנוע מיבוא חדש מלפני שנתיים ,לא אוכל שמן ולא מים} לתשובות והצעות אודה

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

שנתיים לא עשית כלום ברכב.....כל הכבוד, אומנם סובארו לאונה אבל בכל זאת...פעם בשנה זה המינימום.

לעניין הטיפול, תלוי באילו חומרים אתה משתמש, איכותיים או זבל כמו בכל מוסך.

לעניין הנזילה, יכול להיות שהנזילה היא לא מהדיפרנציאל, יכול להיות ממקום אחר כמו הגיר\גוברנר\יוניט של הגיר וכו...יכול להיות שהנזילה דורשת רק חיזוק ברגים של אגן שמן\גיר...ויכול להיות שהנזילה נובעת מכך שיש יותר מידיי שמן ,צריך להרים את הרכב על ליפט ולבדוק .

בקיצור ולעניין, טיפול 10 ינוע בין 200-300, תיקון הנזילה זה כבר תלוי מאיפה .

הוספת טרמוסטט , הטרמוסטט 70 שקלים, מים ירוקים איכותיים עוד 60 ש"ח,תחליף גם את הפלאנצ על הדרך - עוד 30 שקל, עבודה נניח 100 ש"ח.

500 שקל זה הטיפול + החלפת נוזל קירור + הטרמוסטט.

פורסם

אם כבר מטפל אז מטפל ומשקיע חומרים טובים שיחזיקו עוד שנתיים:-) ,סתם פשוט הרכב נוסע טוב אז לא ראיתי צורך לטפל עד שראיתי נזילה לפני יומיים וזה מחייב טיפול וכשכבר אני מטפל אני משקיע .יש לציין שבטיחותית האוטו מטופל ונבדק די הרבה ע"י חבר שהוא בוחן צבאי

פורסם

רוב הסכויים שהנזילה היא מהגרמושקה לציריה בחיבור לגיר, אופיני מאוד בסובארו, מחיר הגרמושקה

שולי, מרכיב פרוק והרכבת הציריה קובע כאן!

ציין את מקום מגורייך, ורפי יפנה אותך למקום מומלץ באזור מגורייך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שאתה אומר שהרכב בתחום הקר, כמה קר? רבע\חצי...?
סובארו מה שחשוב כמה הרכב בתחום הקר, סביר להניח שרבע ומטה, העובדה שאין

תרמוסטט, כידוע לך הוא לכשעצמו בעייה, שיש חשיבות עצומה לפותרה, והשאלה ששאלת, מדוע השואל נסע כך שנתים לשואל פתרונים!

בברכה

צביקה

פורסם

אני מרמלה....כשהרכב בתחום הקר זה בן ה ההתחלה לרבע ,בפקקים ממושכים הוא כמעט בחצי, בנסיעה בן עירונית מהירה יורד כמעט להתחלה .אני מעדיף לקנות את החלקים עצמאית ולתת למכונאי רק על העבודה לכן אשמח לפירוט חלקים כולל פלאגים איכותיים ושמנים

חוץ מזה...תודה לכל העונים

פורסם

צביקה הרכב ככה שנתיים כי עד שלא ניכנסתי לפורום כאן וקראתי את השירשור לטרמוסטט לט היה לי ידע בזה אני חזק בתחום המערכות ונהיגה ולא בטיפולים ,יש לציין את הפורום כאן רק לטובה,ולגבי טיפולים לאוטו זה היה נראה לי זניח כל זמן שהאוטו מניע ולא חסר מים ושמן ,

יש לציין שאני קורא את הפורום כמעט כל יום ורק לומד דברים חדשים ולכם מגיעות התודות

פורסם

אם החום מנוע בבין עירוני יורד ממש ל 0 , אז דע לך שאתה מאבד גם ביצועי מנוע וגם מבזבז דלק ,וגם בטח לוקח לך שעה לחמם את הרכב בבוקר.

יש לך מאוורר חשמלי או מכאני ברכב?

אם יש לך 2 מאווררים חשמליים אז זה חצי נחמה, אם יש לך מאוורר מכאני (שעובד כל הזמן) לקירור המנוע + חשמלי למזגן אז אתה חייב טרמוסטט.

טרמוסטט תקנה רק מקורי ממוסך מורשה סובארו.

פלנצ מים מכל חנות לחלקי חילוף,תבקש גם אטם - 30-35 שקל.

מים ירוקים - פרסטון או פזלון 6 - מוכנים לשימוש בלבד, אל תקנה תרכיז.

פילטר אויר - בכל חנות לחלקי חילוף - 20 שקלים.

פילטר דלק אחורי - מכל חנות - 10 שקלים.

פלאגים - דנסו או NGK - מכל חנות - 70 שקלים ל 4 פלאגים.

שמן מנוע- חצי סינטטי קסטרול או משהו אחר מוכר - בין 50 ל 100 שקלים.

טבעת אטימה לבורג אגן שמן מנוע+גיר - צריך 2 טבעות - 10 ש"ח סה"כ.

תחליף גם שמן גיר - מאוד חשוב - גלון יעלה לך 100 שקל למשהו איכותי.

פורסם

סובארו תודה מחר אני מתחיל ללמוד ב11 אז יהיה לי זמן לקנות בבוקר .בקשר לחימום הרכב בבוקר הצ'וק פועל אני נותן מכת גז הוא נרגע ונוסע כשהרכב עוד בתחום הקר כי להתחמם יקח לו כמה שעות טובות .יש לך המלצה למכונאי טוב באיזור רמלה?

שוב תודה על הפירוט

פורסם

אם אתה בקטע של להשקיע:

עוד 150 שקל....

אני ממליץ על סט חדש של חוטי הצתה + רוטור+מכסה מפלג+קבל(אם מדובר בהצתה רגילה).

ועל הדרך - אחרי כל הטיפול והכל גם לבצע כיוון על 4 גאזים\אקדח הצתה.

פורסם

חוטי הצתה זה היה בתכנון המקורי ,מה זה רוטור?מכסה מפלג אני יחליף ומה זה קבל? האם אחרי הטיפול הצריכת דלק תרד? יוצא לי מנסיעה רמלה חולון יום יומי כמעט 1000 ש"ח בחודש האם זה סביר לסובארו אוטו 1.6?

פורסם
אני מרמלה....כשהרכב בתחום הקר זה בן ה ההתחלה לרבע ,בפקקים ממושכים הוא כמעט בחצי, בנסיעה בן עירונית מהירה יורד כמעט להתחלה .אני מעדיף לקנות את החלקים עצמאית ולתת למכונאי רק על העבודה לכן אשמח לפירוט חלקים כולל פלאגים איכותיים ושמנים

חוץ מזה...תודה לכל העונים

רן כידוע לך למסעדת פאר ולמסעדה שכונתית, לא נהוג להגיע עם הסטייק הפיתות והחמוצים,, כנ"ל לא נהוג להגיע למוסך עם החלקים, אכן נכון מרכיב הרווח על החלקים הוא שולי, אך הוא איך שהוא נותן לשרוד, ולצוף על המים, מניסיון הרכבת חלפים שהובאו על ידי הלקוח, לא קיבלו אחריות מבעל המוסך, והפירוק

וההרכבה החוזרת בגלל חלק פגום, קיזז את ה"הרווח" מקניה עצמית של החלפים!

בעבודה עצמית שלך הדסבר אכן כדאי ומשתלם!

לגבי התרמוסטט וחום המנוע , אין כל ספק שאתה זקוק לתרמוסטט, והדבר יתבטא מיידית בחיסכון בדלק!

בברכה

צביקה

פורסם
חוטי הצתה זה היה בתכנון המקורי ,מה זה רוטור?מכסה מפלג אני יחליף ומה זה קבל? האם אחרי הטיפול הצריכת דלק תרד? יוצא לי מנסיעה רמלה חולון יום יומי כמעט 1000 ש"ח בחודש האם זה סביר לסובארו אוטו 1.6?

לגבי התצרוכת דלק כתבתי לך בתגובתי הקודמת, אך מכיוון שלא ציינת את הקילומטרים שאתה מבצע במשך חודש ימים, ולא את כמות הליטרים, לא ניתן לתת לך הערכה האם הצריכה סבירה או לא!

לכן בדוק תצרוכת דלק לפי קילומטר לליטר!

מומלץ שתעשה את הטיפול במוסך, כולל קניית החלקים, כי כמדומני שהבנתך ברכב לוקה בחסר, והדבר עלול להיות בלתי מוצדק כלכלית להביא את החלקים מהבית!

בהצלחה

צביקה

פורסם

סבבה צביקה...יש לך הצעה למכונאי טוב ואמין באזור רמלה ?יש כאן המון מוסכים אך עד לפני כ חצי שנה בערך הייתי עם רכב ליס' לכן אין לי מוסכניק מוכר אני יתייעץ עם חברים שמכירים ואשמח לעצות גם כאן בפורום

ושוב תודה לכולם

• תוכן חדש...