Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בצעתי טיפול 10 א' ק"מ כולל החלפת שמן בלמים והחלפת צלחות ודסקיות בלם קדמיות.

מייד לכשיצאתי מהמוסך, המנוע כבה בעת לחיצה על הבלם (קלאץ' לחוץ לגמרי), כך קורה גם במצב של ניוטרל ולחיצה על דוושת הבלם. אגב, אם אני עוזב מייד את דוושת הבלם, המנוע מעלה חזרה את הסל"ד ולא נכבה. עקב בעיה במוסך אני נאלץ להמתין לתיקון.

אציין, כי בעת לחיצה על הבלם יש תחושה שהדוושה מתנגדת ללחיצה ואפילו דוחפת חזרה כלפי מעלה. כמו כן, בזמן הלחיצה על הדוושה, יש מעין רעש חלש של שחרור\ניפוח אוויר.

מה הסיבות לבעיה?

תודה

פורסם

אתה מתאר בעיה במגבר הבלם עצמו. במגבר ישנו שסתום שנכנס לפעולה ברגע הלחיצה על הדוושה ,וגורם להפרש לחצים בין התאים המופרדים בדיאפרגמה. הקלקול הוא בקרע בדיאפרגמה או קלקול בשסתום. זה קורה בדרך כלל אחרי דליפה איטית של נוזל בלמים מהמשאבה המרכזית אל תוך המגבר. אין קשר בין הטיפול במוסך לבין תקלה זו, אשר מופיעה פתאום ביום בהיר אחד. כנס למוסך, פרק את המגבר עם המשאבה המרכזית והחלף או שפץ לפי הצורך.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

שלום.

הבעיה נובעת מבוסטר מקולקל.

היה מאוד רצוי שתציין: סוג רכב, שנה , ודגם , ומה בדיוק טופל אולי ניראה משהוא שעלול לגרום לתופעה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני בוקר טוב!

מה אתה צריך את סוג המנוע,שנה, ודגם.התקלה משותפת לכל דגמי הרכב.

אורן הסביר את זה בצורה הנכונה. ימדרוב.:roll:

(מדרוב זה לא קללה):roll: :roll:

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לא בהכרח בוסטר תקול.

בדגמי מאזדה למשל ישנו שסתום פנימי בתוך הצינור שמחבר בין הסעפת יניקה אל הבוסטר. מספיק שמחליפים אותו לצינור רגיל, תופעת כיבוי המנוע תקרה בלחיצה על דוושת הבלם.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לא בהכרח בוסטר תקול.

בדגמי מאזדה למשל ישנו שסתום פנימי בתוך הצינור שמחבר בין הסעפת יניקה אל הבוסטר. מספיק שמחליפים אותו לצינור רגיל, תופעת כיבוי המנוע תקרה בלחיצה על דוושת הבלם.

שמוליק

שסתום תקול לא יגרום לכיבוי המנוע. השסתום פתוח כאשר המנוע עובד, ויש ואקום, לכן גם בלי שסתום הבוסטר יתפקד, ולא ידומם המנוע.

אלה אם כן הבוסטר לא תקין, כפי שציינו לפני המומחים.

פורסם

שלום.

תשובות לכולם חינם אין כסף (שבת היום :-D )

קודם כול אמרתי שרצוי לציין את פרטי הרכב כי כבר הגיעה הזמן שאנשים יבינו שאנחנו לא קוסמים בלי קשר לבוסטר.

שנית איין רכב בעולם שאיין שסטום לבוסטר, והשסטום לא קשור לפעולתו התקינה של הבוסטר.

לשסטום יש שני תפקדים: האחד למנוע אדיי דלק לחדור לבוסטר ולהרוס את הדיאפרגמה,

השני למנוע מצב של בק-פייר שחס-וחלילה ביזמן בלימה בק פייר ירסק את הברך של הנהג בהגה,

או בלוח השעונים.

בברכה בני ל.

פורסם

בהמשך לתשובתו של בני ל, שעובד בשבת וגובה ביום ראשון ,השסתום הוא אל חוזר ובמקרה שהוא תקול הוא מאפשר חדירת וואקום , לחלל החיצון, ולכן מכבה אצ הרכב, שסתום אל חוזר ומגבר תקין, גורם לעלייה

רגעית בסל"ד בעת לחיצה על דוושת הבלם, ואחר כך הסלד מתיצב!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום.

לשסטום יש שני תפקדים: האחד למנוע אדיי דלק לחדור לבוסטר ולהרוס את הדיאפרגמה,

השני למנוע מצב של בק-פייר שחס-וחלילה ביזמן בלימה בק פייר ירסק את הברך של הנהג בהגה,

או בלוח השעונים.

בברכה בני ל.

ואני חשבתי לתומי, ששסתום האל חוזר תפקידו לשמר וואקום בבוסטר במצבים בהם אין אספקת וואקום, למשל שמנוע כבה בנסיעה.
פורסם
ואני חשבתי לתומי, ששסתום האל חוזר תפקידו לשמר וואקום בבוסטר במצבים בהם אין אספקת וואקום, למשל שמנוע כבה בנסיעה.
ואכן דניאל אתה צודק שסתום האל חוזר משמר וואקום בבוסטר, לאחר כבוי המנוע!

בברכה

צביקה

***(תודה על תיקון התעוט...ככה זה שאתה מנהל- אפשר תמיד לערוך:wink: )***

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

חשבתה לתומך לא טוב ולמה? כי אחרי לחיצה אחת או שתיים הבוסטר מאבד את הוקום וההשפעה שלו.

צביקה מה זה שסטום תקול? או שהוא דפוק ואז לא עובד (תפוס) או פתוח ולא ממלא את יעודו . בשתי המצבים המנוע לא יכבה . המנוע יכבה אם הוא שבור ואו מושך אויר גם בלי ללחוץ על הבלם.

בברכה בני ל.

פורסם

ניסתי לרמוז לך, ששכחת את התפקיד העיקרי של השסתום...לא הלך.

שמנוע כבה, כל מה שצריך כדי לעצור את הרכב בצד זה לחיצה אחת או שתיים.

• תוכן חדש...