Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמאס לך לראות את המנורה דולקת, אז תוציא את הפיוז של ה ABS וסע בלי ABS , או לחילופין, תוציא את המנורה.

אבל תזכור שלא יהיה לך ABS כשתצטרך אותו אם בכלל.

מחשב של ABS קח בחשבון שזה עולה כמה אלפים טובים.

פורסם
נמאס לך לראות את המנורה דולקת, אז תוציא את הפיוז של ה ABS וסע בלי ABS , או לחילופין, תוציא את המנורה.

אבל תזכור שלא יהיה לך ABS כשתצטרך אותו אם בכלל.

מחשב של ABS קח בחשבון שזה עולה כמה אלפים טובים.

במוסך ניסו להוציא את הפיוז,אבל זה לא פתר את הבעיה הם אמרו לי שזה אם הגנה כפולה ושזה מסובך.
פורסם

אכן, בפיאט מריאה אין אפשרות לנתק את נורת ה ABS ונורת כריות האויר כי הן מה שנקרא "נורה חכמה"

שאמורה להדלק גם אם יש נתק בינה לבין מחשב המערכות האלו.

(ניתן "לשקר" את הנורה ע"י פרוק לוח השעונים מהרכב, חיתוך החוט המגיע אל הנורה ממחשב ה ABS וחיבור + ממתג ההצתה אל החוט שנחתך ומצחבר אל הנורה. כך הנורה תקבל + שני צידיה ולא תידלק בדיוק כפי שעושה מחשב ה ABS כדי לכבותה כשהכל תקין).

אני נגד ביצע דבר כזה כי אתה יודע שותרת על מע' בטיחותית שברכב אך רוכש עתידי של המכונית יחשוב שיש לו מע' ABS תקינה ובטיחותית כראוי ולא הוא ואם חס וחלילה יקרה משהוא תואשם אתה עם מי שביצע הניתוק על הרשלנות הזאת.

לדעתי או לתקן כיאות את מע' ה ABS או להדביק פלסטר קטן על עדשת לוח השעונים כדי להסתיר את נורת ה ABS הדולקת. אם גם נדלקת באותו זמן נורת בלם יד קבוע אז התקלה חמורה יותר כי גם מע' חלוקת הבלימה לפי עומס המשקל ברכב אינה פועלת ואז חובה לתקן את כל המע' הזאת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אכן, בפיאט מריאה אין אפשרות לנתק את נורת ה ABS ונורת כריות האויר כי הן מה שנקרא "נורה חכמה"

שאמורה להדלק גם אם יש נתק בינה לבין מחשב המערכות האלו.

(ניתן "לשקר" את הנורה ע"י פרוק לוח השעונים מהרכב, חיתוך החוט המגיע אל הנורה ממחשב ה ABS וחיבור + ממתג ההצתה אל החוט שנחתך ומצחבר אל הנורה. כך הנורה תקבל + שני צידיה ולא תידלק בדיוק כפי שעושה מחשב ה ABS כדי לכבותה כשהכל תקין).

אני נגד ביצע דבר כזה כי אתה יודע שותרת על מע' בטיחותית שברכב אך רוכש עתידי של המכונית יחשוב שיש לו מע' ABS תקינה ובטיחותית כראוי ולא הוא ואם חס וחלילה יקרה משהוא תואשם אתה עם מי שביצע הניתוק על הרשלנות הזאת.

לדעתי או לתקן כיאות את מע' ה ABS או להדביק פלסטר קטן על עדשת לוח השעונים כדי להסתיר את נורת ה ABS הדולקת. אם גם נדלקת באותו זמן נורת בלם יד קבוע אז התקלה חמורה יותר כי גם מע' חלוקת הבלימה לפי עומס המשקל ברכב אינה פועלת ואז חובה לתקן את כל המע' הזאת.

הבעיה היא שכשנדלקת מנורת ה abs מנורת הבלם נדלקת גם. ההליך שהיסברת יפתור גם את זה?

מנורת הבלם חייבת להמשיך לעבוד בצורה תקינה(זו גם מנורת האנדברקס)

פורסם

אתה צודק רפי.

אין מנוס מלתקן את המחשב אני יפנה למוסך.

מקווה שיש לו מחשב כזה.

בכל מקרה תודה רבה.

במידה ומישהו יודע איפה אפשר למצוא מחשב כזה מפירוק(במידה ולא יהיה למוסך) זה יעזור.

פורסם
אתה צודק רפי.

אין מנוס מלתקן את המחשב אני יפנה למוסך.

במידה ומישהו יודע איפה אפשר למצוא מחשב כזה מפירוק(במידה ולא יהיה למוסך) זה יעזור.

היית אצל איל נוימן, האם הוא לא הציע לך מחשב מפירוק? האם שאלת אותו? או שבגלל העובדה שהוא לא יכול להתחבר לרכב הוא לא רוצה להתעסק עם הנושא? (אגב לא בדקת איתם מראש שאפשר לטפל בעניין אצלהם).

לפי מה שאתה כותב ומה שרפי כותב יש לך תקלה גם במערכת ה- EBD כי שתי הנורות דולקות ביחד.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אכן אין מנוס מלתקן המע' ו/או להחליף מחשב ABS כי גם מע' חלוקת עומס בלימה (EBD) אינה פועלת.

יש 3 מערכות שונות של ABS בפיאט מריאה ולא ניתן לדעת למי יש מה מפרוקי רכב מבלי לראות במדויק את המע' שבמכוניתך.

יתכן ויש לי פתרון אחר וקרא את הודעתי הפרטית וטלפן אלי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון מהשבוע האחרון.

פניתי למוסך שמשון ביהוד לבחור בשם חיים.חיים היתברר כבעל מקצוע מעולה והכי חשוב בנאדם הגון. וגם הוא חשב שזה המחשב ABS.

לאחר החלפת המחשב הבעיה לא נפתרה.

הוא בדק את כל החיווט של המערכת והכל תקין(הוא אפילו פירק את לוח המחונים ובדק את החיווט לשם) .אך המנורות עדיין דולקות.

חיים לא יתייאש ואמר לי שהוא ינסה עוד כמה דברים בשבוע הבא.

כל מי שיש לו איזה שהוא רעיון מוזמן להביעו.

פורסם

כל רעיון שיש לי, העליתי הערב בשיחה עם חיים והן קו החשיבה שלו נכון והן שיטת הביצוע שאמורה לחסוך בהוצאת כספים סתמית. טוב שהוא מתעקש שהוא חייב לפתור הבעיה.

פורסם
כל רעיון שיש לי, העליתי הערב בשיחה עם חיים והן קו החשיבה שלו נכון והן שיטת הביצוע שאמורה לחסוך בהוצאת כספים סתמית. טוב שהוא מתעקש שהוא חייב לפתור הבעיה.

האם לדעתך יכול להיות שזה בכל זאת קשור לאחד החיישנים בגלגלים?

למרות שהמחשב במוסך לא מצביע על בעיה כזו? לא כדאי לפחות לבדוק את זה?

בכל מקרה,תודה על כל העזרה שאתה נותן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אוקיי.הנה סוף הסיפור.

המחשב הוחלף והמנורה לא דולקת(המחשב הוא של רכב זהה שעבר תאונה 2001)

ולמה כשהוחלף המחשב לחדש זה לא פתר את הבעיה?

פשוט, כל המחשבים שיש במחסן החלפים של פיאט הם לא תקינים(תאמינו לי חיים בדק את זה).-זה לא כזה מוזר חלק כזה לא נקנה כל שבועיים ע"י היבואן.

תודה לכול מי שעזר ושבת שלום.

פורסם

מכיוון שהייתי מעורב בכל התהליכים אז באמת מגיע צל"ש לחיים, ממוסך שמשון, שהתאמץ, עבד והופל בפח של מחשבים חדשים מקוריים ממחסן יבואן פיאט שנתגלו כפגומים וצדק באבחונו.

האם בדקת ע"י בלימה חזקה (במקום מבודד) שמע' ה ABS נכנסת לפעולה והכל תקין?.

• תוכן חדש...