טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,256 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש בינהם הבדל ואם כן מהו? או שזה אותו דבר ? תודה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://iou.co.il/shop/product_data.asp?ID=21&Quant=1&Vendor=7 מישהו מכיר את זה? מצד אחד זה נראה רעיון נחמד, מצד שני אם זה לא מספיק מדויק זה גרוע... מהקצת שאני יודע על איך בונים מד-לחץ אויר, אין סיבה שאי אפשר יהיה לעשות את זה מדויק, אבל אי אפשר לדעת אם לא בודקים.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. היכן אוכל למצוא רדיאטור במחיר סביר לסיטרואן xm שנת 1992, מנוע 2000. תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום. מכיוון שמנסיון אני יודע שהדבר אפשרי - העברת הילוכים בגיר רגיל- ללא קלאץ'. וכמובן שזה צריך להעשות בסל"ד המתאים, אבל הצלחתי רק להעלות הילוכים ולא להוריד. עכשיו מה זה אומר? זה שאני יכול לעשות את זה- (לשחרר את ההילוך ולהכניס אותו בלי רעש בכלל.. כאילו עשיתי את זה עם קלאץ'), זה אומר שישנה בעיה במערכת ההילכוים או שזה אפשרי בכל אוטו? ואם כן אז האם זה שוחק את הגיר או משהו והאם ישנה שיטה גם להורדת הילוכים..?
הודעה אחרונה מאת BOTman, -
-
מהו בוסט ?
מאת חולה הגה- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי שמישהו כתב בקשר לשיפור הרכב: "בוסט חדש" ... הייתי מעוניין לדעת מה זה בוסט ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אשכרה הם צריכים להתבייש,רציתי להכניס את הרכב,טראנו 2001 לטיפול (נגמרה האחריות בגלל הק"מ) כמעט קיבלתי התקף לב. טיפול תקופתי+ברקסים קידמיים(רק רפידות) 2000 שקל??????!!!!! הטיפול כולל: פילטר אויר פילטר אויר מזגן פילטר שמן פילטר סולר שמן רפידות קדמיות אז הלכתי לקנות הכל מחנות לאביזרים כאלו,יצא לי 370 שקל,וקניתי חלקים באיכות טובה יותר מהמקורי,הבדל של 1600 שקל!!! וגם היה כיף לעשות קיצור,מוגזם וזה לא צריך להיות ככה!
הודעה אחרונה מאת Eddy, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
שלום... כמדי פעם בכמה חודשים רציתי לעשות איזון גלגלים, הלכתי למקום ובעת פירוק הצמיג הימני הקדמי התגלתה בליטה קטנה עליו, תמונה לא הכי טובה מצורפת. נאמר לי שהצמיג פסול ושהוא לא בטיחותי ושעלי להחליף אותו, הציעו לי להחליף צמיג בודד וסירבתי, לקחתי הצעת מחיר לכמה צמיגים, אבל לפני זה, השאלה היא האם אכן מדובר בצמיג פסול, יש לציין שהלכתי לאיזון מתוך פינוק, כי עד 120 אין שום רעידות וגם אחרי הן ממש קטנות, אבל זה הציק לי (פינוק) ולכן רציתי לסדר את זה. אז האם יש צורך להחליף או לא ? ואם כן, אז מה לעשות ? צמיג בודד זה ברור שלא, אבל האם להחליף זוג או רביעיה ? קצת פרטים, הצמיגים במידה 205X50ZR16 ומסוג פירלי P6000, הם עברו 21K ק"מ בלבד, לפני כ-6K ק"מ הקדמיים הועברו אחורה ו…
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, האם בכל גיר אוטומט חייב להיות שמן אדום? והאם בטרנספר ברכבי שטח גם כן צריך שמן אדום? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת wacky, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אמנם זה אינו הפורום המתאים, אבל נראה לי שזה יכול להתאים.. לאחר שניגשנו, אני ואבי לראות את הכלה היום, עלה המראה הבא: התנעה לא קלה במיוחד (כשהמזגן פועל, אין התנעה בכלל, למרות שיש רעש.) דוושת הקלאץ' קשה מאוד. רעש מהגלגל הקידמי שמאלי - לא דפיקה של ציריה, יותר כמו חריקה אחרי נסיעה, יש סימני 'הזעה'. שני דברים נוספים פרוצדורלים: לא מצאנו את המספר מנוע (אם מישהו יכול להכווין אותי, עדיף עם תמונה, זה יהיה מועיל..) הבעלים אומר שהמנוע הוחלף, וזהו מנוע 1200 (במקום 1000). ברישיון מופיע מנוע בנפח 997, ולטענתו 'יפאנוטו לא ביצעו את השינוי הרישומי, עקב כך שהמנועים נראים אותו דבר, ואין עם זה בעיה' - במידה וזה נכון, ידוע כמה האגרה של שינוי המנוע ברישיון? …
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
פנס בטולדו...
מאת GOLF-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 811 צפיות
מישהו אולי יודע איך יושב הפנס הקדמי בטולדו (הדגם האחרון)?? אני רואה שיש שני פלסטיקים שמצב אחד מוברגים ומצד שני מחזיקים את הפנס מלמעלה אבל גם כשמשחררים אותם הפנס לא יוצא. אולי למישהו יש מושג מה עוד מחזיק אותו? אולי יש איפשהו סרטוט סכמתי באינטרנט (כי בספר הרכב לא כתוב)?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 0 תגובות
- 971 צפיות
איזה חלקים אפשר לחזק במנוע ובראש מנוע ? ואיך ? * משהו שאפשרי לעשות בארץ אני מדבר על חיזוק קפיצי שסתומים, שסתומים, רינגים, אטמים מחוזקים מדובר ב 106 ראלי 1600 עם ראש 1300
הודעה אחרונה מאת David205Rallye, -
אטמים למינהם
מאת RACEPAK- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אין אין חייב להיות. בכל העולם יש חנויות שחותכים בהם אטמי מנוע לפי מידה חייב להיות מקום גם אצלנו . מישהוא שמע/ראה מקום כזה?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הייתי בתחנת דלק בדקתי שמן מים...פתאום אומר לי המתדלק שבגלל שהרכב עם ראש מנוע אלומיניום צריך לשים נוזל קירור מקורי ומראה לי את המדבקה שיש בכל רכב כמעט... אני לא מכיר/יודע הרכב אצלי שבוע בערך אבל מה שנכון שהוא הראה לי את המים מלוכלכים...לא ציפיתי גם שיהיו נקיים?! האם הוא צודק או שזה עוד נסיון כמו שמנסים למכור לך שמן שעולה 80 ש"ח ואותו דבר בחנות אחרת עולה 30? בקשר לפאקום ראש אם מוסכניק אחד אמר שצריך להחליף,אבל אחרים אומרים שאם הוא הלך הרכב אמור להתחמם.והוא לא מתחמם......האם יש סיכוי שבכל זאת הוא הלך? תודה לעונים צביקה
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם (סליחה מראש על הבורות בנושא אודה על הסבלנות שלכם כלפי ) אז ככה. שמעתי שהדבר הראשון שאפשר לעשות בקשר לשיפור ביצועי הרכב הוא שיפור כנסית האויר ויציאתו מן המנוע. 1. על כמה כוח סוס מדובר מינימום ע"י החלפת חלקים בלא יותר מידי כסף? 2. הסבר לגבי מערכת הפליטה - האם צריך להחליף את הדוד האחורי בלבד או את כל הדרך עד המנוע?.. 3. לגבי כניסת אויר למנוע - החלפת קרבורטור?... במה עוד מדובר?.. 4. תעריפים ממוצעים.. העניין מאוד מעניין אותי ואני גם פרקטי בנושא.. אז כמו שנאמר - תודה על הסבלנות..
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם. מדובר באופל קדט שנת 86 אוטו' בהאצה למהירות גבוהה, החל מ110 קמ"ש עד 130 בערך ההגה רועד בצורה מטורפת, ממש מפחיד כשמדובר במהירות יחסית גבוהה. השאלה שלי היא האם מדובר פה רק בכיוון פרונט או שיכולות להיות סיבות אחרות. (תפוח ציריה אחד הוחלף לא מזמן..) והאם זה בטיחותי לסוע עם האוטו עוד קצת או שצריך לרוץ מהר למוסך? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Cava, -
צמיגים ל-205
מאת Mouse- 0 תגובות
- 769 צפיות
יש לי צמיגים של Michelin במשך כ-4 שנים שעברו 60 אלף ק"מ...ואני רוצה להחליף אותם בגלל התיבשות וסדקים קטנים (עדיין יש עליהם מספיק "בשר") והשאלות 1. האם ניתן מבחינה טכנית ורישומית להחליף דיסקים לגדולים יותר עם חתך צמיג נמוך יותר. איך אני מחשב מידות של דיסק/צמיג כך שישארו באותו גודל כללי? האם ניתן לאשר את זה במשרד רישוי וכיצד? 2. על איזה צמיג אתם ממליצים (בגודל 165.70.13 )...אני רוצה לשים צמיג רך יותר שישחק מהר יותר (גם ככה השחיקה היא לא מה שגומר את הצמיגים באוטו שלי)...?
הודעה אחרונה מאת Mouse, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה, הסיפור הוא די ארוך אבל בשביל לא לשעמם פה כמה אנשים אז.. לפני מספר ימים הורי החליפו אוטו והציעו לי את האוטו הישן. האוטו הוא סיאט טולדו שנת 92 עם 105K ק"מ, האוטו במצב טוב מאוד ואני יודע את זה כי נהגתי בו רוב הזמן. הבעיה העיקרית ברכב היא שהמזגן לא עובד, המזגן הוא מזגן לא מקורי אלא מזגן שהותקן ברכב פה בארץ ע"י חברת אלכס אוריג'ינל. המזגן אף פעם לא היה מדהים אבל לפני שנתיים שלוש נחלש מאוד ולא הצלחנו לשקמו. לפני שנה בערך החלו לצאת חתיכות ספוג מפתחי האוורור בזמן שהמזגן פעל והמזגן שווק חיים לגמרי, מכיוון שהורי גם כך תכננו להחליף את האוטו לא ניסינו לתקן את המזגן. כעת אני שוקל לקחת את האוטו ולבצע לו מקצה שיפורים ולהפוך אותו לרכב מדוגם שישרת אותי בשנתיים הקרובו…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ביום שישי הגיע הזמן לנסיעה השבועית אחר שכול הזמן אני על אוטובוס מאבטח אותו, מורידים את הכיסוי מ205 GTI מנקים את האוטו, בודקים את השמן מים מתניעים, מחכים 5 דקות שחום מנוע יגיע לטמפרטורה עבודה. מתחילים לזוז לקחים שני חברים נוסעים בנסיעה כאשר 3000-4500 עד 3000-4500סל"ד האוטו נוסע בהתאמה .למהירות מ4500 סלד הסל"ד עולה מהר והמהירות לא עולה באותו קצב בזמן הנסיעה מתחילים להריח ריח שרוף של גומי נכנס לתחנת דלק ומרמים מכסה מנוע ענן עשן בפנים שלנו הלך הקלאץ מותחים את הכבל הקלאץ לא עוזר גוררים את האוטו הביתה מכסה את האוטו נגמר הטיול עכשיו מישהו יודע כמה עולה קלאץ של VALEO ל205 GTI מה המחיר של העבודה ומה עוד כדי להחליף חוץ מקלאץ (מחזיר שמן…
הודעה אחרונה מאת Suppressor, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה לצבוע חלקים "חשוכים" באוטו, אנני מעוניין לבזבז כסף לשלם לאיש מקצוע ולבצע את הצביעה לבד. מעוניין בהמלצה לצבע מטאלי כסוף (חברה,סוג וכו'). ואם אפשר גם מקומות בהם ניתן לרכושו. תודה, ניר.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
צלחות בלמים
מאת madmax- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מדובר בפגו 307 שנת 2002, בטיפול הדו שנתי שלה לאחר כ 26 אלף ק"מ היה צורך להליף רפידות+צלחות קדמיות. שאלתי : היבואן מבטיח טיפול כל שנה או 30 אלף ק"מ במקרה זה הרכב עבר משהו כמו 12 אלף ק"מ מהטיפול השנתי הראשון שלו שבו החליפו רק שמן מנוע, מדוע כעת היה צורך להליף צלחות? למה לא החליפו אם היה צורך רפידות בטיפול הראשון? , האם זכותי לבקש זיכוי בצורה כלשהיא?
הודעה אחרונה מאת neo19, -
- 3 תגובות
- 972 צפיות
לפני מספר חודשים קניתי ווקס לרכב לאחר מספר חצי שנה בערךהתחילו להופיע לי נקודות של פטריות על הגג והמכסה מנוע .....................הפטריות מופיעות בצבע של הווקס כמה שניסיתי לנקות בעזרת סבון זה לא עזר .......... אם למישהו יש מושג איך לנקות זאת ממש אשמח לשמוע המלצות............
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש למישהו מושג מה שם היבואן של ברקסים של BREMBO? יש למישהו אולי גם את הטלפון של היבואן של ברקסים של BREMBO? תודה.
הודעה אחרונה מאת גל סובארו, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שמעתי שיש בעיות התקנה לרכבים עם הזרקה. זה נכון ? או שאפשר להתקין גם במנוע עם קרבורטור וגם עם הזרקה ?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ביקרתי וקניתי אצל הפרסי היום - פעם ראשונה החלטתי לבצע החלפת שמן + פילטר למגאן II ב-15,000 ולא ב-30,000 כפי שנהוג. בהמלצתכם, ניגשתי לפרסי וקניתי ML10W40 (חצי סינטטי). נהנתי לקנות שם - תודה לכולכם על ההמלצות ועל העזרה! שאלה: האם מעבר לשימוש בשמן 5W40 סינטטי מלא ייטיב עם המנוע? האם השימוש בשמן זה מותר, למרות שהדרישה היא ל-10W40? (בואו לא ניקח לרגע בחשבון את נושא העלות - אלא רק מבחינת הדבר הטוב ביותר למנוע). *הכותרת נערכה, העיקר הוא השאלה ולא זה שביקרת אצל הפרסי פעם ראשונה*
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
תוסף של LM
מאת Jeka- 5 תגובות
- 983 צפיות
קניתי תוסף של LM ,רציתי לדעת איך כדי להשתמש בו?...כפי שמומלץ ב K44 או לא.. הכוונה זה למלות חצי למיכל כמעט ריק,לתת לה קצת בראש ואז למלות דלק ואת כל השאר..או איך כדי?
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב-קורולה93 1600 אוטומט. לפני חצי שנה שמתי מנוע מייבוא (חדש יותר), במוסך מורשה טויוטה. שמתי לב שהרכב אוכל הרבה דלק, מדדתי וצדקתי. הלכתי למוסך, הם בדקו וראו שיש רמה מעט גבוהה יותר של CO. הפיתרון שלהם - הכנסת יותר אויר בתערובת הדלק. הבעיה נפתרה-הרכב ניהיה חסכוני יותר. עכשיו שמתי לב שהתופעה חזרה- מדדתי ושוב צדקתי. אני אמור להכניס שוב את הרכב לשם בסוף השבוע. (יש לציין שלפני 3 שבועות שמתי K44) (אני שוקל להוריד את הממיר,אבל לא נראה כי זה קשור) - מה לדעתכם הולך שם? (חשבתי אולי - סעפת יניקה סתומה,משהו במזרקים או חיישנים) אשמח אם מישהו שמבין בתחום יוכל לעזור לי... תודה והמשך יום מקסים [/b]
הודעה אחרונה מאת talhaim2, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יצא לי לנסוע בזמן האחרון על קליאו 95 ועל 121 93. התפלאתי מאד עד כמה המנוע של הקליאו רועש יותר. לא משהו שנשמע חולני, אבל בכל זאת. זה נשמע הגיוני שהמנוע של 121 יהיה שקט בהרבה מזה של קליאו? (מדובר על נסיעות עירוניות במהירויות נמוכות)
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איפה ניתן למצוא שרטוטי חשמל לצמות החוטים של סובארו לגאסי 2000 טורבו גיר אוטומט משנת יצור 1991. דגם המנוע AY/E520-GN תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 912 צפיות
מצמד מקורי או תחליפי לפיאסטה 2002. האם מחיר של 1800 ש"ח למצמד מקורי בפיאסטה הגיוני , לא כולל הרכבה? זה המחיר שבקשו במוסך מורשה יבואן בתל אביב. עד כמה יכול להיות הבדל באורך החיים של משופץ לעומת מקורי. האם כדאי להשקיע במקורי? בתודה אבי
הודעה אחרונה מאת M1963, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול ברמזור נכנסה בי מאחור נהגת עם פ'זו פרטנר. הנזק הוא בחלק התחתון של דלת תא המטען והפגוש וכל מה שמאחוריו=גוף האוטו. דלת תא המטען התעקמה פנימה בחלקה התחתון המרכזי. הפגוש נכנס פנימה אך כמעט חזר לצורתו ופיצוצי הצבע לכל אורכו מעידים על כך. הבעיה העיקרית לדעתי - החלק האחורי של גוף הרכב שנמצא מאחורי הפגוש [ועליו נמצא הבריח של דלת תא המטען], נכנס פנימה כ- 2-3 ס"מ ובעיקר במרכזו. מתחת לאותו אזור יש את האמבטיה שבתוכה יש את הגלגל הרזרבי והחלק העליון שלה [הניצב לרצפת האמבטיה] נכנס גם הוא פנימה כך שגוף הרכב [מה שמאחורי הפגוש] נוגע עכשיו בגלגל הרזרבי. שוב, נכנס כ- 3-4 ס"מ פנימה. {אם ההסבר לא מובן אני יכול לצרף המחשה של הפגיעות} הרכב יתוקן במוסך המרכזי בי-ם ולקחתי שמ…
הודעה אחרונה מאת student,
-
מי מחובר 71 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 2,049 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פריג'י
- Itzik-b
- Chmimo
- Nakamichi
- PASHUT
- Mike Lowrey
- zaf
- discoTD5
- chrono
- Nemesis
- RBRB
- winner