Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ברמזור נכנסה בי מאחור נהגת עם פ'זו פרטנר.

הנזק הוא בחלק התחתון של דלת תא המטען והפגוש וכל מה שמאחוריו=גוף האוטו.

דלת תא המטען התעקמה פנימה בחלקה התחתון המרכזי. הפגוש נכנס פנימה אך כמעט חזר לצורתו ופיצוצי הצבע לכל אורכו מעידים על כך.

הבעיה העיקרית לדעתי - החלק האחורי של גוף הרכב שנמצא מאחורי הפגוש [ועליו נמצא הבריח של דלת תא המטען], נכנס פנימה כ- 2-3 ס"מ ובעיקר במרכזו. מתחת לאותו אזור יש את האמבטיה שבתוכה יש את הגלגל הרזרבי והחלק העליון שלה [הניצב לרצפת האמבטיה] נכנס גם הוא פנימה כך שגוף הרכב [מה שמאחורי הפגוש] נוגע עכשיו בגלגל הרזרבי. שוב, נכנס כ- 3-4 ס"מ פנימה.

{אם ההסבר לא מובן אני יכול לצרף המחשה של הפגיעות}

הרכב יתוקן במוסך המרכזי בי-ם ולקחתי שמאי פרטי. הערכה ראשונית וגסה מאוד ע"י פחח המוסך היא נזק של 3000 ש"ח וזאת על בסיס תיקון החלקים ולא החלפתם, ללא בדיקת ירידת ערך, ללא בדיקה על ליפט מה קורה מאחורי הפגוש וללא בדיקה של כל הגשר האחורי וכל החלקים שנלווים אליו.

האם ראוי היה שדלת תא המטען ו/או הפגוש יוחלפו ולא יתוקנו? איך לכל הרוחות מתקנים פגוש גמיש כזה ומחזירים אותו למצבו המקורי, או שהצחקתי אותכם בתמימות שלי.

האמת ולשמחתי, אין לי שום ניסיון בתיקון רכב לאחר תאונה. מה עליי לדעת/לדרוש. כל עצה, כל רעיון אני אודה לכם.

לאחר קריאת עשרות אשכולות בפורום מדאיג אותי העניין המפורסם של "פגיעת קצה שילדה" וירידת ערך הרכב. מה דעתכם בעניין וספציפית רק לגבי המקרה שלי ולא בכללי.

{השמאי יראה את האוטו ביום ראשון}

{לפיז'ו הפוגעת, אגב: רדיאטור שפוך וכל החלק הקדמי מקומט. זזה משם עם גרר}

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

באם דלת תא המטען מעט עקומה וניתן ליישרה יפה אז זה עדיף על החלפתה לחדשה.

דלת חדשה מגיעה רק עם צבע יסוד ויש לצובעה בצבע הרכב ותמיד יורגש שהוחלפה הדלת וערך המכונית ירד. בתקון טוב של הדלת יורגש פחות הנזק.

רק לאחר פרוק המגן האחורי ניתן יהיה לדעת בברור אם תקונו/שפוצו יהיה טוב.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

האם ראוי היה שדלת תא המטען ו/או הפגוש יוחלפו ולא יתוקנו? איך לכל הרוחות מתקנים פגוש גמיש כזה ומחזירים אותו למצבו המקורי, או שהצחקתי אותכם בתמימות שלי.

פגוש גמיש מתקנים ע"י חום , לפעמים טיפה שפכטל, משייפים עם משחזת וצובעים בתנור...

לדעתי עדיף כבר להחליף את דלת תא המטען בדלת מקורית חדשה , ולצבוע אותה בגוון המתאים.

אל תשכח שהביטוח של הרכב הפוגע ישלם הכל, לכן אל תתפשר על רמת התיקון.

דרוש חלקים מקוריים בלבד , וחדשים בלבד...

בדוק דברים כמו הגלגל הרזרבי עצמו, ג'ק , מפתח וכל מה שצריך .

אתה עלול לגלות מאוחר מדי שהם נפגעו ולהוציא כסף מכיסך להחליפם.

עוד משהו: בדוק שהמנעול האחורי הוא תקין כמו שצריך , ואם לא, שיוחלף ושיסדרו

שאותו מפתח עדיין יפתח את כל המנעולים באוטו... (יש לי חבר שמסתובב עם מפתח שונה לתא המטען :? )

בהצלחה

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
פגוש גמיש מתקנים ע"י חום , לפעמים טיפה שפכטל, משייפים עם משחזת וצובעים בתנור...

לדעתי עדיף כבר להחליף את דלת תא המטען בדלת מקורית חדשה , ולצבוע אותה בגוון המתאים.

אל תשכח שהביטוח של הרכב הפוגע ישלם הכל, לכן אל תתפשר על רמת התיקון.

דרוש חלקים מקוריים בלבד , וחדשים בלבד...

בדוק דברים כמו הגלגל הרזרבי עצמו, ג'ק , מפתח וכל מה שצריך .

אתה עלול לגלות מאוחר מדי שהם נפגעו ולהוציא כסף מכיסך להחליפם.

עוד משהו: בדוק שהמנעול האחורי הוא תקין כמו שצריך , ואם לא, שיוחלף ושיסדרו

שאותו מפתח עדיין יפתח את כל המנעולים באוטו... (יש לי חבר שמסתובב עם מפתח שונה לתא המטען :? ) בהצלחה

האם אתה חושב ששמאי רכב יאשר לי דלת מקורית וחדשה לרכב בן 4, כאשר הנזק לדלת הוא מעיכה במרכזה והתעקמות? האם יש לי בכלל מילה בנידון, אפילו שאני מביא את השמאי?

בפונטו החלון האחורי מודבק, דלת חדשה בטח מגיעה בלי חלון. האם העברת החלון בין הדלתות אינה הזמנה לצרות בסגנון כניסת מים ?

אם כבר דלת חדשה אז למה גם לא פגוש חדש?

באופן מפתיע בגלל שכל החלק האחורי נמעך פנימה (דלת, פגוש וגוף הרכב) דלת תא המטען נפתחת ע"י המפתח והכבל אבל נסגרת רק בטריקה נחושה אך לא חזקה במיוחד.

איל: תודה על התשובות והרעיונות.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...