טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,253 נושאים בפורום הזה
-
צביעת רכב
מאת mustang_79-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ברשותי סוזוקי סוויפט שנת 87 מנוע 1000 ידני, מצבה החיצוני לא מזהיר, האומנם אין חלודות אבל הצבע שרוף ויבש ונראה כאילו כולו התקלף. הרכב מיועד להיות מתנת רישיון ויום הולדת לאחותי בת ה 17 ואני מעוניין בקוסמטיקה חיצונית: 1. האם לצבוע לבד (כיצד מכינים אוטו לצבע, אגב לא צריך לעשות שום תיקון פחחותי) 2. האם להביא את הרכב לפחח ואם כן אז מה המחיר של הצביעה? (בהתחשב בעובדה שזה רכב מיני) 3. מה השלבים בצביעה והאם הכרחי יבוש הצבע בתנור?
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאבא של חבר של נשרף כנראה הלוח מחוונים באוטו. יש למישהו מושג איך ניתן להזמין דבר כזה מגרמניה? מדובר במרצדס S320 מודל 2000. תודה.
הודעה אחרונה מאת sasi M, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 988 צפיות
אשמח לקבל תשובה מידית.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, ידוע שהטיפולים המכניים ברכבים מתבססים בעיקר על קילומטרז', רצועת טיימינג יש להחליף בקילומטר כזה וכזה, פילטרים כל כך וכך קילומטרים וכו'. מעניין אותי אם יש גם קילומטרז מירבי/מומלץ לצמיגים. קשה לענות על השאלה גם בגלל המגוון הגדול של הצמיגים וגם בגלל שזה תלוי בסגנון נהיגה ובעיקר אם אתה נשאר על אספלט או חוטא ויורד לשבילי עפר (במקרה הטוב) לפעמים. אם מישהו יוכל לתת סדר גודל לאחרי כמה קילומטר הוא היה ממליץ להחליף צמיגים, נקח לדוגמא אוטו משפחתי סטנדרטי שהנהגים בו נשארים על כבישים סלולים. תודה
הודעה אחרונה מאת DJO, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היכן הוא נמצא? לפני הממיר או אחרי? במילים אחרות קרוב יותר לסעפת או לדוד האחורי?? תודה
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לגולף cl 1800 מחיר מקסימלי עד 500 שקל...מה הכי כדאי להוסיף כדי שיהיה אפשר להנות מעוד כמה סוסים כרגע העיניין פתוח רציתי שתתנו כיוון תודה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
בדיקת כוח סוס
מאת BOTman-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכולם. שאלה קטנה. איך אפשר למדוד את הכוח סוס (למנוע ו\או לצמיגים) ועד כמה גיר אוטומטי משפיע.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לי דייהו והמזגן עובד מצויין ואף יותר מזה. הבעיה היא כאשר אני מדליק את האוטו ומפעיל את המזגן הוא לא מתחיל לקרר כאשר האוטו עומד אפילו כמה דקות ארוכות. המזגן מתחיל לעבוד רק כאשר מתחיל לנסוע איזה 2 דקות. ואז הוא עובד מצויין כאמור. האם יש בעיה?
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איפה אפשר להשיג כאלה? וכמה זה אמור לעלות?
הודעה אחרונה מאת nafnaf, -
-
שאלה על שמן מנוע
מאת nis1- 2 תגובות
- 865 צפיות
שלום. האם יש צורך להחליף שמן מנוע כול חצי שנה או כל 7500 ק"מ, במנועים שעובדים עם שמן חצי סינטטי? או שפעם בשנה בטיפול השנתי זה מספיק?
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה רציתי לשאול שני שאלות: 1) האם כשאר אני מחליף ג'אנטים מרגיל למגנזיום אני יכול לשמור על הגלגל עצמו? כלומר על הגומי ורק להחליף את החישוק(+התקנה מיוחדת כמובן)? 2) האם מישהו יודע איזה קוטר צריך חישוק למאזדה 323 (שנת 99).
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי להתעניין האם חוקי להפוך אותו בעל גג רגיל לאוטו עם גג נפתח ? אם כן במה זה כרוך וכמה הנזק הכלכלי ? {מחיר} תודה מראש נ.ב האוטו הוא האיביזה הישנה והטובה שלי
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שינוי קילומטראז דיגיטלי, איפה אני יכול למצוא את הכלים בשביל זה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול ניסיתי להניע את הרכב, אך כאשר עשיתי סטראטר לא היה אפילו צליל. חשדתי במובילייזר אך במהרה הבנתי שהמצבר פשוט התרוקן, אתמול חבר בא עם כבלים לעזור , כאשר חיברנו האור בתוך האוטו וכל המנורות עבדו חזק ובריא (כאשר הכבלים לא מחוברים הם בקושי עובדים) כאשר נתתי סטארטר היה "קליק קליק" והכל חזר להיות כאילו אין כבלים מחוברים (מנורות חלשות \ לא דולקות כלל) האם לא הצלחתי להניע בגלל: 1. המצבר שנתן לי מתח הינו קטן יותר מהמצבר שלי (באמפרים) 2. הכבלים לא היו תקינים 3. המצבר שלי מת ואפילו זה לא יעזור.. אשמח לכל תשובה, תודה .
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום מישהו יכול להגיד לי מה המידות בברגים של הונדה סיויק 92-95 ולאילו דגמים נוספים יש את אותן המידות, ובכלל לפקח את עיני בקשר לסטנדרטים במידות כאילו
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
החלפתי מנוע ברכב ( פולו 1.6 ) לפני כחודשיים. תכננתי לנסוע מחר לחולון למשרד הרישוי ע"מ להחליף ברישיון רכב את מס' המנוע. קיבלתי מהמוסך שטר מכר ואישור שלהם שהם הרכיבו את המנוע. מה הפרודצורה ? מה עלי להביא איתי ? טיפים יתקבלו בברכה תודה אריק
-
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
תיקון זוויות היגוי זה כיוון פרונט ? זה נגרם בעקבות בורות בכביש ? מאיזה עוד סיבות יידרש כיוון פרונט ? נזילת שמן מתיבת הילוכים - כמה זה חמור, רציני בעייתי ?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 10 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם יש לי שאלה עם מישהו מכיר את החנות לשיפורים בטירה החנות על ערפת משהו כזה אני מעוניין לרכוש שם כיסאות ולכן אני רוצה לדעת עם האדם אמין וכדומה
הודעה אחרונה מאת shachar_bd, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אם נניח יש לי במדידה 105 כוח סוס במנוע כמה בערך יש בגלגל?
הודעה אחרונה מאת talhaim2, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב, יש לנו בעיה שחוזרת על עצמה (כל כ3 חודשים נשרפת נורה) - שריפת נורות בלם בפונטו (מודל 00 - לא ספייס). מה עושים??
הודעה אחרונה מאת talhaim2, -
- 2 תגובות
- 812 צפיות
אני רוצה לעלות את הרכב שלי למחשב לא דיינו!! מחשב שמוצא תקלות בחברה, בין כמה נע המחיר של הבדיקה הזאת?
הודעה אחרונה מאת almog, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הבעיה היא בפ'גו 205, 94, 1400. הבעיה התחילה לפני מספר שבועות: אחרי נסיעה ממושכת הרכב התחיל לקרטע, ושניסיתי ללחוץ על הגז הרכב לא האיץ ונכבע תוך כדי נסיעה. אח"כ עמדתי בצד, הנעתי מחדש והמשכתי לנסוע עוד כמה מטרים עד שזה שוב קרה... ככה כמה וכמה פעמים... לפעמים הרכב לא הניע ישר אלא רק אחרי דקה - שתיים. לפעמים גם הוא היה מוציא בקפייר חזק אחרי שנעמדתי. אחרי התייעצות עם מספר גורמים הגעתי למסקנה שהבעיה היא כנראה בקרבורטור... הלכתי למישהו שאני מכיר כבר כמה שנים והוא בין הטובים בתחום. הקרבורטור עבר ניקוי + כיוונים. בדרך חזרה הביתה הבעיה חזרה. למחרת העבירו לי באוט ניקוי של כל הצינורות דלק והטנק.. פשוט פירקו כל צינור וצינור ואת הטנק וכל חלק אפשרי שכול להיות סתום. ובדרך הב…
הודעה אחרונה מאת *fabolus*, -
-
תוספות לברטה
מאת משה 159-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה יש ברשותי שברולט ברטה אוטומט בצבע אדום הזמנתי לרכב הרבה תוספות ואני רוצה לדעת עם השילוב של הצבעים יתאים לפי דעתכם לפי דעתי זה ניראה לי לא רע אבל תמיד טוב לקבל עוד דעות אז ככה ידית הילוכים אוטומט בצבע כסוף כחול ושחור מסביב לידית יש טיפה רווח ושם אני מכניס חוט ניאון כחול כי אין לי בצבע אחר דוושות ספורט בצבע כסוף אור ניאון בצבע אדום במקום המנורה שעל הגג וגם מסגרת ללחוית עם אור ניאון בצבע אדום עם יש למישהו עוד רעיונות אני ישמח לשמוע וגם לגבי שילוב הצבעים אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
תיזמון במנוע KR
מאת roei- 0 תגובות
- 656 צפיות
כל כמה ק"מ צריך לעשות טיימינג למנוע KR? ישם שם מותחן אחד או שנייפ (DOHC)? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת roei, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי מאזדה 6 ולפני כמה ימים התקינו לי מגיני רוח על החלונות והיה בעיה שלא נסגר החלון. מישהו יודע מה הסיבה או מאיפה אני יכול להשיג מגיני רוח במחיר טוב ובמקום אמין?
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
שיפוץ וולקן 1.9 1 2
מאת joker-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מה קורה גברים ? יש לי וולקן 1.9 אוטמטית , יד ראשונה . קיצור היא צריכה שיפוץ עצבני , מישהו יכול להמליץ לי איך אני עושה אותה מכונית מ"מהיר ועצבני" יש לי 35,000 שקל לשיפוצים . תמליצו לי מה לשפץ , לשדרג ? ואיפה לעשות ? ומאיפה אני קונה את כל התוספות (קיטים) שירחיבו את הרכב שייראה רכב ראלי מרוצים ? קיצר אני רוצה שתעמוד לי בחניה , טיל קטן ויפה ? זה אפשרי כזה דבר ? תודה אנשים .
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, לא מזמן גיליתי שבורח לי גז מהמזגן. לצורך בדיקה מיליתי גז ועשיתי בדיקה עם מים עם סבון ולא גיליתי שום דליפה. אחרי כשבועיים הרגשתי שהמזגן שוב לא מקרר. מילינו חנקן אצל מזגניסט והתחלנו לבדוק עם מכשיר מיוחד לגילוי דליפות. לאחר כחצי שעה של בדיקות בכל נקודה ונקודה לא מצאנו כלום. לאחר שהעלנו את האוטו לליפט גילינו שקיימת דליפה מהציר של המדחס ז"א רק כאשר מסובבים את הציר של המדחס המכשיר מתחיל לצפצף. המזגניסט אמר לי שמדחס משופץ עולה בסביבות 1500-1800 ש"ח. האם מישהו מכיר בעיה כזאת של דליפה מהמדחס ? האם אתם חושבים שהמחיר סביר ? הנא עזרו לי .
הודעה אחרונה מאת עופר106R16V, -
- 0 תגובות
- 852 צפיות
האם באוודי טי טי הגיר הולך עם כבלים או שטנגות? האם יש מצב לעשות התאמה בין גיר כזה למנוע KR ? 1800CC ואם זה סיפור מסובך או ש?... למי שיודע איזה עוד גיר יכול לשבת על מנוע KR ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת roei, -
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רוב ההאנשים פה בפורום ממליצים על "מבדק" בהרצליה כמקום הטוב יותר באיזור המרכז לביצוע בדיקות לפני קניה. לא בדקתי שם רכב, אבל אח שלי הלך בשבוע עבר לעשות טסט שנתי. מן הראוי לציין שאחי אינו מבין דבר וחצי דבר בכלי-רכב. הוא פשוט הביא את הרכב אליהם לביצוע הטסט, ונכנס למסלול כמו כולם. בדקו לו את מה שצריך, וגילו שצריך להחליף שתי נורות. לקחו לו על החלפת שתי נורות 45 ש"ח! ראוי לציין שכאשר אני החלפתי במוסך מורשה של היבואן שתי נורות, לקחו לי על זה 15 ש"ח. אחרי זה בדקו ואמרו לו שצריך לכוון את הפרונט, דבר מוזר ביותר בהתחשב בזה שהרכב עבר כיוון פרונט על-ידי לפני מספר חודשים והרכב לא נגע מאז בשום מדרכה או בור בכביש. הבחור מתחת לאוטו שיחק לו פחות משתי דקות בזרועות, בלי להעלות את הכרב…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
כיוון פרונט
מאת mozman11- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחרי שהחלפתי מסרק הגה כח בגולף 99 שלי ואחרי שסידרנו נזילה קטנה שהיתה שם הלכתי לעשות כיוון פרונט.... הלכתי ל "פרונט אלי" בראשון לציון ואמרתי לו שננראה צריכים כיוון גלגלים "שפור" אבל שיבדוק אם צריך עוד משהו והאם הכל בסדר... אחרי הכיוון הוא אמר שהכיוון היה ממש גרוע ושהוא סידר... זו פעם שניה שאני הולך אליו, פעם קודמת ההיתי מאוד מרוצה, הכיוון גלגלים עלה 80 שקל.... אח"כ אני נוסע ומרגיש שהאוטו טיפה סוחב ימינה, חזרתי אליו והוא אמר שזה כבר נוגע לכיוון פרונט, ושזה עולה 180 שקל, אז שאלתי אותו האם כיוון פרונט כבר לא כולל כיוון גלגלים - הוא טען שלו ושאלו שני דברים נפרדים...... אני מוכן להשלים לו (100 שקל) לכיוון פרונט אבל לא עוד 180..... ביררתי…
הודעה אחרונה מאת kompy,
-
מי מחובר 11 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,950 אורחים (הצג רשימה מלאה)