Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

 

ידוע שהטיפולים המכניים ברכבים מתבססים בעיקר על קילומטרז', רצועת טיימינג יש להחליף בקילומטר כזה וכזה, פילטרים כל כך וכך קילומטרים וכו'.

 

מעניין אותי אם יש גם קילומטרז מירבי/מומלץ לצמיגים.

קשה לענות על השאלה גם בגלל המגוון הגדול של הצמיגים וגם בגלל שזה תלוי בסגנון נהיגה ובעיקר אם אתה נשאר על אספלט או חוטא ויורד לשבילי עפר (במקרה הטוב) לפעמים.

 

אם מישהו יוכל לתת סדר גודל לאחרי כמה קילומטר הוא היה ממליץ להחליף צמיגים, נקח לדוגמא אוטו משפחתי סטנדרטי שהנהגים בו נשארים על כבישים סלולים.

 

תודה :wink:

פורסם

גיל הצמיג תלוי בשני מאפיינים עיקריים: שחיקה והתייבשות. שחיקה נובעת מסגנון הנהיגה, ממספר הק"מ שעבר הרכב, ומהעומס המופעל על הצמיג. ההתייבשות נובעת מתנאי האקלים. צמיג קדמי, עליו מופעל יותר עומס, אמור לחיות לכל היותר כשלוש עד שלוש וחצי שנים, או 60,000 ק"מ. צמיג אחורי יכול לסחוב עוד חצי שנה, גם אם לא נשחק הרבה, כי אחרי ארבע שנים חייבים להחליפו בגלל היובש, גם אם לא נסע כמעט.

 

בכל מקרה את שני הדברים קל לראות בעין: את השחיקה ניתן למדוד עפ"י המציינים בחריצים, שברגע שגובה הסוליה קרוב אליהם (בערך 1 מ"מ), הצמיג צריך החלפה. את היובש ניתן לראות בדקים קטנים בסוליה ובדופן.

 

יצאתי ונטיל?

פורסם

מילוי לחץ אוויר יכול להאריך את חיי הצמיג.

 

גם אני יצאתי וונטיל ?

 

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

תודה על התשובות, שנגיע ל 60 אלף אני אבקש מאמא שלי לברר בחברה האם הם מוכנים להחליף את הצמיגים.

×
×
  • תוכן חדש...