Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב ההאנשים פה בפורום ממליצים על "מבדק" בהרצליה כמקום הטוב יותר באיזור המרכז לביצוע בדיקות לפני קניה. לא בדקתי שם רכב, אבל אח שלי הלך בשבוע עבר לעשות טסט שנתי. מן הראוי לציין שאחי אינו מבין דבר וחצי דבר בכלי-רכב. הוא פשוט הביא את הרכב אליהם לביצוע הטסט, ונכנס למסלול כמו כולם. בדקו לו את מה שצריך, וגילו שצריך להחליף שתי נורות. לקחו לו על החלפת שתי נורות 45 ש"ח! ראוי לציין שכאשר אני החלפתי במוסך מורשה של היבואן שתי נורות, לקחו לי על זה 15 ש"ח. אחרי זה בדקו ואמרו לו שצריך לכוון את הפרונט, דבר מוזר ביותר בהתחשב בזה שהרכב עבר כיוון פרונט על-ידי לפני מספר חודשים והרכב לא נגע מאז בשום מדרכה או בור בכביש. הבחור מתחת לאוטו שיחק לו פחות משתי דקות בזרועות, בלי להעלות את הכרב על ליפט, בלי להרכיב את המכשור שאיתו מכוונים, ולקח לו על זה שמונים ש"ח! אחי התמים לא הבין שמשהו פה מסריח ושילם כמו ילד טוב.

אחרי זה שהוא סיפר לי את הסיפור והסברתי לו במה דברים אמורים, כמובן שהוא התרגז ופלט את כל המשפטים הידועים של "איזו מדינה מעצבנת, כולם מנסים לעבוד עליך וכו' וכו'".

חבל שגם המכון הזה מתנהג בצורה כזו.

פורסם
רוב ההאנשים פה בפורום ממליצים על "מבדק" בהרצליה כמקום הטוב יותר באיזור המרכז לביצוע בדיקות לפני קניה. לא בדקתי שם רכב, אבל אח שלי הלך בשבוע עבר לעשות טסט שנתי. מן הראוי לציין שאחי אינו מבין דבר וחצי דבר בכלי-רכב. הוא פשוט הביא את הרכב אליהם לביצוע הטסט, ונכנס למסלול כמו כולם. בדקו לו את מה שצריך, וגילו שצריך להחליף שתי נורות. לקחו לו על החלפת שתי נורות 45 ש"ח! ראוי לציין שכאשר אני החלפתי במוסך מורשה של היבואן שתי נורות, לקחו לי על זה 15 ש"ח. אחרי זה בדקו ואמרו לו שצריך לכוון את הפרונט, דבר מוזר ביותר בהתחשב בזה שהרכב עבר כיוון פרונט על-ידי לפני מספר חודשים והרכב לא נגע מאז בשום מדרכה או בור בכביש. הבחור מתחת לאוטו שיחק לו פחות משתי דקות בזרועות, בלי להעלות את הכרב על ליפט, בלי להרכיב את המכשור שאיתו מכוונים, ולקח לו על זה שמונים ש"ח! אחי התמים לא הבין שמשהו פה מסריח ושילם כמו ילד טוב.

אחרי זה שהוא סיפר לי את הסיפור והסברתי לו במה דברים אמורים, כמובן שהוא התרגז ופלט את כל המשפטים הידועים של "איזו מדינה מעצבנת, כולם מנסים לעבוד עליך וכו' וכו'".

אתה מדבר שטויות ... כל הכביש מלא בורות .. כל כביש יש בור

ככה הארץ הזו שאתה חי בה... זה מאוד לא נכון ואפילו שקרי להגיד שהרכב לא נגע בשום בור.

פורסם

לגבי הצורך בכיוון פרונט זה סיפור אחר.

אבל לגבי הנורות זה בעיה שלו... הוא לא חייב לתקן את זה במכון, המכון דורש הרבה כסף כי הוא יודע שלאנשים יותר נוח לעשות את זה אצלו ולא ללכת להסתובב ולעשות במקום אחר. אגב זה גם תופס לגבי הכיוון פרונט, אם הוא ביצע לא מזמן הוא יכל ללכת למקום שביצע זאת ושיתן לו אישור שהכל בסדר.

ואכן הקטע עם הכיוון פרונט לא מבריק, למרות שיכול להיות שגם אחרי שבוע בגלל בור אחד חזק יקרה משהו לעסק.

גיא.

פורסם

2 תיקונים :

1. אתה יכול לכוון פרונט וביציאה מהמכון אחרי 3 מטר להוציא אותו שוב מכיוון - לא חייבים לחכות מספר חודשים.

2. לא ציינת באיזה רכב מדובר .בד"כ 80 ש"ח הוא המחיר לאיזון גלגלים בלבד (התכנסות והתבדרות) .

פורסם

כיוון פרונט?

במכון בודקים כיוון גלגלים שזה דבר קצת שונה.

על מה 80 ש"ח לא הבנתי, אולי התכוונת לעלות הטסט במכון +הכשלה?

האם ה"פרונט" כוון ע"י המכון?? קצת היה קשה להבין..

פורסם
כיוון פרונט?

לא. התכוונתי לעלות "תיקון" הפרונט בלבד. כמובן שהפרונט לא כוון ע"י המכון. לא שמו את הרכב על ליפט, לא שמו מכשור על הג'אנטים, כלום. אולי שחקו לו קצת בזרועות. על זה הם לקחו 80 ש"ח.

פורסם
כיוון פרונט?

לא. התכוונתי לעלות "תיקון" הפרונט בלבד. כמובן שהפרונט לא כוון ע"י המכון. לא שמו את הרכב על ליפט, לא שמו מכשור על הג'אנטים, כלום. אולי שחקו לו קצת בזרועות. על זה הם לקחו 80 ש"ח.

יש הבדל בין כיוון פרונט שמבוצע על ליפט עם מכשור לייזר וכל הסיפור, לבין כיוון מקבילות גלגלים קדמיים, שנבדק על מכשיר פשוט (שתי פלטות ושעון) ומכוון על הקרקע באמצעות משחק עם זרועות ההיגוי. זה דבר שאפשר לכוון גם בשתי דקות אם עובדים נכון.

כיוון פרונט ממש עולה יותר מפי 2 ממה ששילמתם, ובכל מקרה זוויות הפרונט לא נבדקות בטסט. ביצעו רק כיוון מקבילות גלגלים, וזה סביר כנראה.

פורסם

מעט הבהרות:

עלות טסט - 62 ש"ח, עלות בד' חוזרת 19 ש"ח = 81 ש"ח.

את בד' כיוון הגלגלים(לא איזון), בד' התבדרות והתכנסות בודקים ע"ג משטח שנע על הרצפה תוך כדי שהרכב חולף מעליו בנסיעה ישרה ואיטית, אין כל צורך במכשור של בד' פרונט לשם כך(אגב למכונים אסור לבצע את הכיוון אלא כפעולה משלימה לרכב שחזר לאחר תיקון ליקוי מכאני בפרונט).

עלות הנורות משתנה בהתאם לסוג הנורה, בדר"כ על החלפת נורה קטנה לוקחים כ-8 ש"ח ואילו לנורות ראשיות רגיות כ-20/25 ש"ח, ישנן נורות מיוחדות אשר עלותן גבוהה בהרבה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
מעט הבהרות:

עלות טסט - 62 ש"ח, עלות בד' חוזרת 19 ש"ח = 81 ש"ח.

את בד' כיוון הגלגלים(לא איזון), בד' התבדרות והתכנסות בודקים ע"ג משטח שנע על הרצפה תוך כדי שהרכב חולף מעליו בנסיעה ישרה ואיטית, אין כל צורך במכשור של בד' פרונט לשם כך(אגב למכונים אסור לבצע את הכיוון אלא כפעולה משלימה לרכב שחזר לאחר תיקון ליקוי מכאני בפרונט).

עלות הנורות משתנה בהתאם לסוג הנורה, בדר"כ על החלפת נורה קטנה לוקחים כ-8 ש"ח ואילו לנורות ראשיות רגילות כ-20/25 ש"ח, ישנן נורות מיוחדות אשר עלותן גבוהה בהרבה.

עמית

תודה על ההבהרות. בכל מקרה אופן הפעולה של מבדק שונה. במקום להרוויח רק את 19 השקלים החדשים מהבדיקה החוזרת, הם אומרים לך "נתקן לך את זה ואת זה", לוקחים על זה מחיר, וממשיכים את הבדיקה.

ביררתי עם אחי ונראה כי הם אכן ביצעו את כיוון הגלגלים באופן בו ציינת. האם נראה לך סביר, שדבר כזה ידרש לאחר כיוון פרונט, האם הגיוני שזה יקח פחות משתי דקות והאם מחיר של 90 ש"ח לעבודה כזו הוא סביר?

פורסם

למכון אסור לכוון את בעל הרכב לתקן במקום מסויים, מותר להם להציע לבעל הרכב אפשרות תיקון במקום.

כיוון גלגלים עלותו ברוב מכוני הרישוי - 90 ש"ח, ניתן להתמקח על המחיר וראה זה פלא המחיר צונח גם עד 70 ש"ח.

רוב מכוני הפרונט גובים על אותה פעולה 60-80 ש"ח.

נתקלתי גם בתמחור של 110 ש"ח שנגבו ע"י מוסך מורשה יבואן מסויים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
דרך אגב, ההמלצות בפורום לגבי מכון מבדק היו רק לגבי בדיקת רכב משומש לפני קניה,

ומעולם לא אמרנו שהתמחור שם טוב במיוחד, אלא שהם בודקים רכבים בצורה טובה.

אם בטסט עסקיננו ואני מצטרף אליך אז המבדק ממש לא מומלץ.

לעומת זאת מכון עמיתי בכביש החוף לכיוון ת"א אם יורדים ממחלף נתניה די מומלץ...

לא מחפשים אותך שם על דברים קטנים כמו גומיות בדוושות וכו'...

(אותי פסלו שנה שעברה בדינמומטר ברעננה על דוושת קלאץ שחוקה,

אה ומכרו לי אחת של הקונצרן במחיר סימלי של 39 ש"ח לגומיית דוושה - כמעט במחיר של דוושת OMP :evil: )

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...