טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,253 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. ברצוני להסב את תשומת לבכם לדבר מה בסקסו שלי. בנסיעות די חזקות הקלאץ' אצלי מתחמם במהירות, למרות גזי הביניים, וכתוצאה מכך הוא נותן הרגשה של מסטיק בלחיצה עליו... מעיק ביותר... כמה שאלות: א. לבעלי הסקסו, האם גם לכם הקלאץ' מתחמם די מהר בנסיעות חזקות ? ב. מה הגודל של הקלאץ' בסקסו שלי ? ג. יפית. ד. האם הוא דומה לקלאץ' בסקסו 1400 ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Maserati, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אצל ג'אן ואצל היבואן ליד בניין מרכזים בהרצליה מבקשם 150-160 שקל ל5 ליטר האם זה המחיר??? שמעתי על מחירים יותר נמוכים - פחות ממאה - ייתכן שזה מזויף???
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח יש לי בעיה היום עשיתי טיפול לאקסנט שלי והחלפתי שמן גיר ומאז הילוך שני ולפעמים ראשון לא נכנסים טוב בסלד קצת גבוה!!! ממש עושים רעש כאילו האוטו נשבר לחצי יש למישהו עצה בבקשה?
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי לכולם! היום לקחתי אוטו שאני רוצה לקנות לבדיקה. אוטו רנו קליו שנת 98 במחיר 30000. בבדיקה נתנו לי טופס עם פרוט תקלות: 1. רעש מערכת תיזמון ושסתומים, דרוש טיפול במנוע, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. 2. תותבים ציר קדמיים חלשים\פגומים. 3. פגושים פגומים, גומיות לדלתות וחלונות פגומות. 4. מתנע פגום - רועש, פעולת מזגן אוויר לקוייה, מתזים לא עובדים, לסדר תאורה מאחור. 5. נזילת שמן תיבת הילוכים, שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים, דרוש טיפול תיבת הילוכים,נקישה בשילוב הילוכים. 6. בלמים קידמיים גמורים - צריך להחליף. זה הכול הגדול. השאלה שלי היא: 1. עם התקלות האלו מורידות את מחיר הרכב 2. כמה כסף אני יהיה חייב להשקיע בטיפולים האלה 3. מה התקלות הק…
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי לאנסר 93 ידנית. עכשיו כשאני לוחץ את הלקאץ' נשמע צליל חריקה מעצבן כזה מרגע שאני מפעיל כח על הדוושה כל הדרך למטה אם אני לוחץ ממש מהר הוא יותר גבוה וקצר אבל אם אני לוחץ לאט הוא חזק וארוווווך (רעש החריקה) ניסיתי להשפריץ שם לפדל למעלה בחיבור שמן נגד חריקות שעזר לי הברבה מקרים. יש לכם אולי מושג איך לתקן את זה?
הודעה אחרונה מאת dannyvas, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום ללא התראה תקלה משונה- פתאום הרכב יוצא מהילוך (גיר אוטומטי-לא חסר שמן) לרוורס הרכב נכנס מייד וגם נוסע.... אם מכבים את המנוע ומדליקים מחדש הרכב נוסע יפה וגם מחליף הילוכים....עד שפתאום הוא יוצא מהילוך. יש רעיון חכם???
הודעה אחרונה מאת elitkh, -
- 3 תגובות
- 919 צפיות
הרכב סיטרואן 92 1100 AX לפני כשבועיםהמנוע התחמם ( היה ריח של שמן שרוף) כמובן כיבתי את המנוע וכו" . היה חסר מים הוחלף פלאנצ חלוד ונוזל וטרמוסט שלא היהלפני כן,הרכב איבד עדין מים לא הרבה .אתמול והיום נדלקה נורת החום היה חסר 1 ליטר מים בכל מקרה והיום גילתי נזילה מהרדיאטור בחיבור בין הפלסטיק לרשת והמאורר לא עבד למרות שנדלקה נורה ,לא חשתי בבעיה עם המאורר לפי כן השאלה היא למה הכול משתגע האם ניתן לתקן את הרדאיטור אפילו עצמאית והאם לחליף יונטים כלשהם עזרה דחופה רוצה לטייל בסוף שבוע סליחה על האורך
הודעה אחרונה מאת ברקי, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם ! תגישו יש את החומר שבנושא למוע דיזל ? רציתי לקנו לרכב של אבא : גאמפי HDI . תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
טיפול בזמן
מאת dirk-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 894 צפיות
ערב טוב לכולם!!! יש לי שאלה יש לי אקסנט ולפי היצרן אני אמור לעשות טיפול כול 15 אלף או חצי שנה !! אני נוהג לעשות כול 10 אלף!! אבל האם אני צריך לייחס חשיבות לעניין החצי שנה או ללכת רק לפי קילומטרז???????????
הודעה אחרונה מאת kenny4, -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מחפש רביעייה כזאת בזול , מישהו מכיר מחירים לדגמים ? ולא להפנות אותי לאנטון או אנעארף לאן.... אם מישהו מכיר אני אשמח לקבל מידע . איזה רביעייה מומלצת יחסית למחיר ? ( לא להגיד לי ש NITTO הם הטובים ביותר , זה לא מעניין... ) תודה...
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאחר בערך שבועיים של תלאות וריצות בין מוסכים (סיפור ארוך עם יותר מידי טעויות של מוסכים) לגילוי בעית הדפיקות העצבניות והרעידות ההיסטריות, התגלתה לבסוף הבעיה. התברר ששני הצמיגים הקדמיים מעוותים וזקוקים להחלפה מיידית. אתמול החלפתי את שני הצמיגים הפגומים אצל "צמיג ישיר" (גיא) מפתח תקוה. יש לציין כי שמעתי על המקום רק טוב. במועד ההחלפה בדקתי את תאריך הייצור של צמיגי קלבר החדשים ששמו לי, והתברר שהתאריך הוא סוף 2003. כששאלתי את גיא והבחור השני לגבי תאריך היצור (נראה לי קצת תמוה תאריך מלפני חצי שנה), הם טענו שלוקח הרבה זמן עד שהצמיגים מגיעים מצרפת, שיש אצלם תחלופה שבועית של צמיגים, ושאין שום בעיה עם התאריך. בנוסף, טענו כי יש 4 שנים/ 100K ק"מ אחריות על פגמי יצור. …
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב חבר'ה !!! אני מעוניין להשתיל מנוע VTI לקופה רגילה !!! יש מישהו בפורום שעשה השתלה או שדרוג כזה להונדה שלו ????????? אם כן אני צריך ייעוץ באופן דחוף כמובן ממישהו שהתנסה בכזה עניין !! (חוץ מאלי בונבוניירה). אני צריך לדעת בערך עלות החלפת מנוע, גיר, צמה, מחשב, סיבוכים אפשריים, סיכונים, והמלצה. אשמח לקבל לעזרה
- 3 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
צריך המלצה למקום שמיישרים מגנזיום רק מאיזור המרכז רצוי רמלה.
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מדובר ברכב פיז'ו 106, אז יכול להיות שזה תמיד ככה. אבל יצא לי לנהוג בכל מיני רכבים ואף פעם לא הרגשתי ככה עם הקלאצ', כאילו הוא ממש קשה (-דורש "שרירי רגליים" בזינוקים בעלייה וכדומה) - ומזמן לא השתמשתי כ"כ הרבה ב"אמברקס" ברמזורים. פשוט בלתי אפשרי לשחק עם נקודת החיכוך... יש איזה פיתרון? בטיפול אמר לי איש מקצוע שאין מה להחליף וככה זה, אבל זה לא כ"כ מספק אותי... תודה!
הודעה אחרונה מאת MaveRick1, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני בעיצומו של עבודה פוליש ווקס לאוטו שלי (כל היידים שלי מלאות פוליש). כשסיימתי עם הפוליש עלתה בראשי שאלה (לא בזמן אני יודע) מה בא קודם הפוליש או הווקס ? דניאל.
הודעה אחרונה מאת DaMN, -
-
אוויר בצמיגים.
מאת ~TB~-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
קודם כל, ברור לי שאני הוא זה שאמור להרגיש לבד מהו הלחץ הטוב ביותר ואיך האוטו מתנהג בצורה הטובה ביותר. אבל עדיין אני לא מכיר את האוטו כזה טוב (רק שבוע אצלי ) וגם הייתי רוצה לראות מה אתם חושבים על זה מבחינת היגיון. רשום לי שלחץ הצמיגים כשיש באוטו שלושה אנשים מבוגרים ותיק אחד קטן, לחץ הצמיגים אמור להיות 38PSI מקדימה, ו 32 PSI מאחורה. לעומת זאת, כשיש באוטו שלושה אנשים מבוגרים, 2 ילדים קטנים, שני תיקים גדולים ואחד קטן (מסובך אה ) לחץ האוויר משתנה ל 39PSI מקדימה, ו 38PSI מאחורה. הבחור שממנו קניתי את האוטו מילא 40PSI בכל הצמיגים - האוטו התנהג זוועה. אפילו כשעברתי נתיבים קיבלתי תת היגוי שיניתי ל 38 מקדימה, ו 32 מאחורה וההתנהגות השתפרה פלאים (עדיין היגוי יתר זה ק…
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אבדו לי המפתחות בעיר אחרת.... האוטו עצמו חונה בעיר שלי, פרצתי את האוטו, הבאתי אותו עם גרר הביתה... אין לי מפתח רזרבי, צריך להחליף את כל המנעולים. השאלה שלי היא איך להוציא את המכסה של מיכל הדלק מהמקום שלו? :( :(
הודעה אחרונה מאת ZiCo, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברשותי פזו' 106 XS מודל 95 ראיתי ברנו קנגו שמחליפים מסנן של איוורור פנימי כל כמה זמן וזה משפר את איכות האויר שיוצא במזגן רציתי לדעת אם יש בפזו' שלי מסנן אויר למזגן ולאויר שבא מבחוץ, אם כן איפה הוא יושב ואיך ניתן לפרק אותו ??
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. לאחר וויכוח עם חברים.. כמה שאלות: 1. הדגם S80 מצוייד בשני מגדשי טורבו. לדגם קוראים T6 - מה אומר ה T6 האם שני מגדשים בגודל T3? האם T = טורבו 6 = 6 צילינדרים? 2. אותה שאלה לגבי T5 - מה אומר הT5 ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
כרגיל אני עושה בפורום הזה התמחות במצברים. אחרי הפעם הקודמת שכתבתי כאן על מצברים - http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=4977&highlight=%EE%F6%E1%F8+%EE%E2%F0%E8%E9 תרשו לי להביע שביעות רצון על כך ששנפ ו-וולטה החליטו להפסיק לתחמן את לקוחותיהם. ביום שישי ראיתי שהפסיקו עם הסימון של "מתאים לרכב שצורך X אמפר שעה", ועכשיו המצברים מסומנים בתקן של אמפר שעה. תופעת לוואי חביבה היא, שקיבול מצברי ה-"מתאים לרכב שצורך 56 אמפר שעה" ירד ל- "50 אמפר שעה".... לכן מי שיש לו מהמצברים הישנים, שידע שגנבו לו (במצבר הזה) 6 אמפר שעה. ועכשיו לבעיה הפרטית שלי - נתקלתי בבעיה מוזרה בפיאט פונטו ספייס - המצבר התרוקן (אחרי שנתיים וחצי, מהם בחודש האחרון האוטו…
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
צוטט ממגזין אוטו "כבר מתחילת השיווק תוצע האוקטביה עם שש יחידות כח: ארבע בנזין ושני סולר. כאן נמצא את ה- 1.4 ל' 75 כ"ס הוותיק, 1.6 ל' 8 שסתומים 102 כ"ס המיושן (אך עם סעפת יניקה בגיאומטריה משתנה)" מה הכוונה ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
מישהו יודע מה המרווח ברגים של CLIO RSI? תודה, ערן.
הודעה אחרונה מאת colchao, -
מה זה קאמשפט?
מאת yonit- 1 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מה פירוש המושג? האם זה קיים בכל רכב? מה הוא נותן לרכב? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מעניינת אותי השאלה האם באגזוזי פרי פלו או יותר נכון לדוד האחורי שזה המרכיב שהכי יכול להתבלות - אך גם לצנרת באם הורכבה.. (מדובר על חברות שמיצרות ולא דודי custom למיניהם) האם לחלקים האלו יש בלאי שדומה באיזה צורה לדודים המקוריים מפח או שאורך החיים שלהם גבוה בהרבה מהדוד/צנרת הסטנדרטית שמגיע עם הרכב? אם כן מה הזמן המשוער לבלאי הזה? אם לא, מה הסיבה? חומרים יותר איכותיים? אופן פעולה אחר?
הודעה אחרונה מאת חן, -
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היום הייתי ב2 פירקיות שאני יודע שיש אבל אני לא מכיר אחרות... אולי יש פה מישהוא שיודע איפה יש עוד.. האלה שאני מכיר ..יש אחת ליד הטסטקאר בנשר ואחת ליד צומת וולקן וזהו.. האם מישהוא מכיר עוד פירקיות?? ד''א עשיתי חיפוש לא מצאתי כלום..
הודעה אחרונה מאת a.c, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
יש לי סופר לנסר 96 107000 ק"מ קודם כל רציתי לדעת האם זה נורמלי שהוא מושך את השני עד 60 קמ"ש ואם אני לא טועה זה קורה רק אחרי שהוא נכנס לפחות לרביעי אבל לא הצלחתי בדיוק לעלות על זה מה שקורה זה שמתי שאני עוצר שההילוך יורד לראשון אני מרגיש דפיקה ........(לא מהרכב מאחורי לכל החכמים ) האם זה משהו רציני מה זה יכול להיות? תודה צביקה
הודעה אחרונה מאת Tweet, -
-
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה א' : מה ההבדל בין פילטר inbox לפילטר רגיל שבא מהחברה ? שאלה ב' : מה זה ?! שאלה ג' : כמה לחץ דלק (בבארים או PSI) צריך להיות באוטו הזה ? דניאל.
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
קניתי לפני שבוע מגאן קופה מודל 97 עם האוטו באו מגנזיום ג'אנט 13 ובאינטרנט בנתנותים הוא מופיע 15 אינץ' הקטע המוזר הוא שברשיונות רשום גם 13 אינץ' מישהו יכול לעזור לי בקשר לזה , אולי עשו קומבינה מסריחה עם הג'אנט ???
הודעה אחרונה מאת fiesta-1.3, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לקבל מידע על מיקומו של פיטר הדלק בפיאסטה 1300 מודל 2002, ומהי הדרך הנוחה ביותר להחלפתו. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה בנוגע לקיט מצערות ושינויים שצריך לעשות כדי להרכיבו *עשיתי חיפוש ו ולא מצאתי מידע מדויק לכן אני שואל 1} האם ניתן להביא מצערות של אופנוע מפירוקיה ולעשות התאמות ולהרכיבן על אוטו ? 2}האם שינוי זה מחייב החלפת מחשב באוטו או שאפשר לתכנתו מחדש בעזרת ציפ ? 3} כמה אמור לעלות מצערות של אופנוע אחרי תאונה בערך ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tamirbike,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,723 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RBRB
- פריג'י
- Haim_gds
- מיץ פטל
- GOLF
- falou
- Shaike.Zam
- thema832
- Itzik-b
- TvrSpee12
- levy
- Markm4