Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר בערך שבועיים של תלאות וריצות בין מוסכים (סיפור ארוך עם יותר מידי טעויות של מוסכים) לגילוי בעית הדפיקות העצבניות והרעידות ההיסטריות, התגלתה לבסוף הבעיה.

התברר ששני הצמיגים הקדמיים מעוותים וזקוקים להחלפה מיידית.

אתמול החלפתי את שני הצמיגים הפגומים אצל "צמיג ישיר" (גיא) מפתח תקוה. יש לציין כי שמעתי על המקום רק טוב.

במועד ההחלפה בדקתי את תאריך הייצור של צמיגי קלבר החדשים ששמו לי, והתברר שהתאריך הוא סוף 2003.

כששאלתי את גיא והבחור השני לגבי תאריך היצור (נראה לי קצת תמוה תאריך מלפני חצי שנה), הם טענו שלוקח הרבה זמן עד שהצמיגים מגיעים מצרפת, שיש אצלם תחלופה שבועית של צמיגים, ושאין שום בעיה עם התאריך. בנוסף, טענו כי יש 4 שנים/ 100K ק"מ אחריות על פגמי יצור.

מה דעתכם? האם יש חשש שהצמיג יבש יותר מהרגיל בהתחשב בתאריך היצור/ חששות אחרים?

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

חצי שנה זה תקין.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לא הייתי אומר שחצי שנה זה טרי. גם התירוצים שהם מכרו לך זה די בולשיט (לוקח הרבה זמן להגיע מצרפת?). אתה מציין, שהם גם אמרו שקיימת אצלם תחלופה שבועית של צמיגים.

יותר סביר שהם קיבלו משלוח חדש יותר, אבל עוד לא נפטרו מהישן ולכן הם מוכרים אותו.

בכל אופן, אל תדאג. אם הצמיג בן חצי שנה זה סביר ולא צפויות איתו בעיות. אם הם אחסנו את הצמיג כיאות (במצב מאונך, במקום מוצל משמש ובעל טמפרטורה נאותה), עוד שלושה חודשים לא ישנו את האיכות שלו.

פורסם

צמיג תחת עומס יכול להחזיק 150K, ואפילו 5 שנים על הכביש, כל שחצי שנה של איפסון במחסן מוצל לא יכולים להזיק לו. זה לא שקית חלב...

הכי טוב FSI!

פורסם
צמיג תחת עומס יכול להחזיק 150K, ואפילו 5 שנים על הכביש, כל שחצי שנה של איפסון במחסן מוצל לא יכולים להזיק לו. זה לא שקית חלב...

מה אתה אומר... :splat:

תעשה טובה ואל תקבע דברים שאתה ממש לא בקי בהם!

Finger's gonna kill me.

פורסם

צמיג אכן יכול להחזיק 150 אלף ק"מ! ולראיה בפיז'ו 306 שהייתה לי היו אותם 4 צמיגים (כמובן שמיקומם הוחלף כל חצי שנה) משנת 99 ועד 2004. הקילומטראז' עמד על 32K לשנה. תחשב לבד כמה ב5 שנים. הרכב עבר את הטסט 5 פעמים רצוף (מלבד בלמים כמובן...). הוכחה מספקת?

הכי טוב FSI!

פורסם
צמיג אכן יכול להחזיק 150 אלף ק"מ! ולראיה בפיז'ו 306 שהייתה לי היו אותם 4 צמיגים (כמובן שמיקומם הוחלף כל חצי שנה) משנת 99 ועד 2004. הקילומטראז' עמד על 32K לשנה. תחשב לבד כמה ב5 שנים. הרכב עבר את הטסט 5 פעמים רצוף (מלבד בלמים כמובן...). הוכחה מספקת?

לצערנו זה שהרכב עבר טסט לא אומר שהצמיגים שלו תקינים.

השחיקה של הצמיג תלויה בצורת הנהיגה, מי שנוהג בצורה אגרסיבית יכול לגמור צמיגים גם ב20 אלף ק"מ בלי בעיה. (וגם בפחות). מי שנוהג רגוע יכול להגיע לפי כמה וכמה מזה. בכל מקרה חשוב לבדוק שהצמיג לא יבש, ולא לקחת את הטסט בתור אינדיקציה מלאה לתקינותו של הצמיג. לצורך הדוגמא אני עברתי טסט עם קסארה שני ליטר בנזין עם צמיגים במצב :? , שהוחלפו שבוע אחרי הטסט כי הם היו גמורים ל-ג-מ-ר-י. ועדיין הם עברו טסט.

ולנושא השירשור, חצי שנה זה טוב מאוד, לא הייתי חושב אפילו לשניה. לפי הבנתי עד שנה נחשב גם כן תקין. אבל חשוב באמת לבדוק, פעם קודמת שרכשתי צמיגים ניסו למכור לי כמה וכמה פעמים צמיגים בני שנה וחצי ויותר :? .

גיא.

• תוכן חדש...