Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוויר בצמיגים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל,

ברור לי שאני הוא זה שאמור להרגיש לבד מהו הלחץ הטוב ביותר ואיך האוטו מתנהג בצורה הטובה ביותר.

אבל עדיין אני לא מכיר את האוטו כזה טוב (רק שבוע אצלי :oops: ) וגם הייתי רוצה לראות מה אתם חושבים על זה מבחינת היגיון.

רשום לי שלחץ הצמיגים כשיש באוטו שלושה אנשים מבוגרים ותיק אחד קטן, לחץ הצמיגים אמור להיות 38PSI מקדימה, ו 32 PSI מאחורה.

לעומת זאת, כשיש באוטו שלושה אנשים מבוגרים, 2 ילדים קטנים, שני תיקים גדולים ואחד קטן (מסובך אה :lol:) לחץ האוויר משתנה ל 39PSI מקדימה, ו 38PSI מאחורה.

הבחור שממנו קניתי את האוטו מילא 40PSI בכל הצמיגים - האוטו התנהג זוועה. אפילו כשעברתי נתיבים קיבלתי תת היגוי :D

שיניתי ל 38 מקדימה, ו 32 מאחורה וההתנהגות השתפרה פלאים (עדיין היגוי יתר זה קשה, מאוד). אבל רוב הנסיעות שלי באוטו הם עם עוד בן אדם אחד מקסימום. ובניסעות שלחץ האוויר באמת חשוב לי בהם (כלומר, נסיעות מהירות וסיבובים מהירים) אני כמעט תמיד לבד.

אז, כמה לחץ אוויר לדעתכם אמור להיות ברכב?

לפי דעת הפנצ'רמעכר שאני מכיר הוא הציע לי 35 מקדימה ו 30 מאחורה. לא הבנתי את ההקשר.

הצעות?

תודה.

בן.

Back to the original - NC again.

פורסם

לחץ אויר מאוד משפיע על התנהגות הרכב. לצורך העניין אפשר לדמיין שהלחץ בצמיג הוא עוד סוג של קפיץ שעליו יושב הרכב.

לחץ אויר נמוך מדי יביא לאחיזה נמוכה, התחממות יתר ונזק לצמיג. לחץ אויר גבוה מדי גם הוא יביא לאחיזה נמוכה, ובמקרים קיצוניים גם נזק. ככה שנשארת 'רצועה' מסויימת, שהיא בד"כ בין הלחץ הנמוך ללחץ הגבוה שהיצרן מציע , שבה האחיזה טובה ולא ייגרם נזק לצמיג.

כמו שכתבת האחיזה המעשית ברכב היא עניין שרק אתה יכול להרגיש והוא תלוי לא רק בלחץ האויר אלא גם במצב במתלים (קפיצים שחוקים, בולמים מתים וכו') ולכן יהיה שונה מרכב לרכב.

בהנחה שהמתלים שלך תקינים, הגלגלים שלך סטנדרטיים, בנתוני הנסיעה שנתת (כלומר נהג או נהג ונוסע ללא מטען), ובהנחה (היותר מסבירה) שהרכב שלך סובל מתת-היגוי כרוני (כמו שלי), אני הייתי ממלא מאחורה את המינימום שהיצרן ממליץ (32 במקרה שלך) ומקדימה 10% יותר גבוה מהמומלץ ללא עומס. במקרה שלך עליה כזו היא מעבר למקסימום שהיצרן ממליץ, ולכן הייתי שוקל אותה בכובד ראש. תנסה 40 ותרד אם יש תת היגוי מוגזם. הבעיה העיקרית במה שעשה הבעלים הקודם (לדעתי) היא לחץ גבוה מדי מאחורה. מקדימה, לפי היצרן, אין הרבה משחק. אצלי הסידור הזה (מינ' מאחור, 10%+ מקדימה) עשה שיפור מורגש.

ואגב, היגוי יתר לא תוציא מהרכב שלך בקלות (לא בלי בלם-יד), בשום לחץ אויר סביר שהוא. ככה פשוט הרכב בנוי. כדי לשנות את זה תצטרך להחליף מתלים.

ההמלצה של הפנצ'רמכר לדעתי לא ממש מעולה.

נ.ב. אני מקווה שברור לך שעניין ספירת המבוגרים, הילדים והתיקים לא רלוונטית. כולה עומס גבוה / עומס נמוך.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

לחץ אוויר בצמיגים לא יכול לתקן איכויות ותכנון של שילדה, הרכב שלך לא בנוי לזה.

הוא מכוייל לתת היגוי כמעט בכל מצב.

גם אם תצליח לקבל היגוי יתר מלחץ אוויר נמוך בצמיגים מאחור זה יקרה בגלל שהצמיג יתעוות ויאבד אחיזה , יהיה קשה להחזיר את האחיזה הזו לצמיג.

פורסם

בן

תברר אם יש בטבלה המלצה לנהג + נוסע, אני מניח שאתה לא נוסע עם כל המשפחה רוב הזמן.

אצלי ההפרש בלחצים בין רכב עמוס (2 מבוגרים + ילדים) לבין רכב לא עמוס (נהג + נוסע) הוא עצום.

ממה שאני זוכר לרכב עמוס ממלאים בערך כמו אצלך, לרכב לא עמוס מומלץ למלא 1.9 באר = 27.5 PSI מאחור, ו2.1 באר = 30.5 PSI מקדימה, אני אישית ממלא את אותו לחץ בתוספת של PSI אחד או שניים שהצמיג קר.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

תודה לכם...

20VT - רשמת שכדאי מאחורה את המינימום המומלץ, ומקדימה 10 אחוז יותר. הבעיה היא שאין לי מושג כמה זה המינימום המומלץ לרכב לא עמוס בכלל...

נראה לי שאני יסע על 29 מאחורה, ו 33 מקדימה.

נ.ב:

למזלי, עדיין יש לי רכב אחד בבית עם שילדה "מטורפת" (סקסו דיזל... :lol: ) אז עדיין אפשר לעשות איתו היגוי יתר חופשי... (זה שהבולמים גמורים לגמריי, העברות משקל מסורבלות, ומנוע דיזל = חלש ואסור להגיע לסל"ד גבוה, לא אומר שאי אפשר ליהנות איתו...).

פורסם

לך לכל תחנת דלק הקרובה לביתך,גש לעמדת המילוי אויר שם תמצא טבלה לפי דגם וגודל צמיג,אם יש נוסעים תבקש מהם לרדת (רצוי מאוד),ותמלא לפי הטבלה אני משער שמה שכתוב בטבלה זה מה שהיצרן ממליץ,אין פה יותר מדי מורכבות,אין צורך להיכנס לחישובים מיותרים.

זו דעתי בכל אופן. 8)

פורסם

איציק, אני משער שאתה לא נהוג ברכב ספורטיבי.

אין פה יותר מדי מורכבות,אין צורך להיכנס לחישובים מיותרים.

המשפט הזה לא תקף ברכב ספורטיבי. כל שינוי בלחץ האויר מורגש.

TB, אחרי שאתה ממלא לחץ אויר, בצמיג קר, תבדוק עם מד לחץ ותוודא שהלחץ בצמיג הוא הלחץ שאתה חושב שמלאת ...

רבות ממשאבות המילוי לא מכויילות, בסטיות משמעותיות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
איציק, אני משער שאתה לא נהוג ברכב ספורטיבי.

אין פה יותר מדי מורכבות,אין צורך להיכנס לחישובים מיותרים.

המשפט הזה לא תקף ברכב ספורטיבי. כל שינוי בלחץ האויר מורגש.

TB, אחרי שאתה ממלא לחץ אויר, בצמיג קר, תבדוק עם מד לחץ ותוודא שהלחץ בצמיג הוא הלחץ שאתה חושב שמלאת ...

רבות ממשאבות המילוי לא מכויילות, בסטיות משמעותיות.

הקדמתי אותך.

אני ממלא אוויר רק בפנצ'ריה קרוב לבית שאני מכיר.

אגב,

אני חושב שאני מספיק זמן פה בפורום כדיי שלא יקראו לי פה TB כמו למישהו שרק הצטרף לפורום, אלא שיקראו לי אחמד\בן :o

פורסם

ואני חושב, אחמד, שלא קראת את הנ.ב. בהודעה שלי (המושקעת, שכתבתי במיוחד בשבילך ב-5 בבוקר, כשאני חולה ואחרי לילה לבן).

המינימום המומלץ אצלך לרכב לא עמוס זה מה שכתוב ליד הציור של 'מעט אנשים ומזוודות', והמקסימום לרכב עמוס זה מה שכתוב ליד הציור של 'הרבה אנשים ומזוודות'.

אין דבר כזה המלצת יצרן לרכב עם נהג, המלצה אחרת לרכב עם נהג ונוסע, והמלצה נוספת לרכב עם נהג, תוכי, כבש במושב האחורי ומנה פלאפל בבגאז'.

הלחצים שאתה משום מה החלטת עליהם (29/33) הם נמוכים בהרבה מהמינימום שהיצרן ממליץ ולכן יעלו לך ביותר דלק, חוסר אחיזה, ונזק לצמיגים.

אם אתה צריך שאני אעשה את החשבון במפורש, אז הנה: מינ' מאחור = 32 וזה מה שצריך לשים.

מינ' מקדימה 38 (לפי ההודעה שלך). מוסיפים 10% מקבלים 42, שזה גבוה מהמקסימום שאתה כתבת שמומלץ שהוא 39 מקדימה בעומס, ולכן המלצתי היא 39/40 מקדימה.

קצת מוזר לי שמקדימה מינ' מומלץ 38 ומקס' מומלץ 39, זה לא ממש טווח. אולי כדאי לוודא את זה.

מצטרף לכל שאר ההמלצות שניתנו פה, כל הלחצים יש למדוד בצמיגים קרים באמצעות מודד מדוייק (יחסית, זה לא מעבדה).

פורסם

אני מתעלק על השרשור בבתי שאלות:

1. ההמלצה אצלי היא 30 PSI בקדמיים (בלי עומס). גם עם 32, הצמיג עדיין נראה פחוס מידי. הצמדתי את הפנים לקרקע כדי לראות בדיוק את נקודות האחיזה של הצמיג וזה נראה לי כאילו הדפנות צמודות מידי לרצפה. לשמחתי אני לומד תרמודינמיקה בסמסטר הנוכחי ואני מנסה להבין למה זה קורה. משוואת המצב של הגזים היא PV=nRT, כאשר P הוא הלחץ, V הוא הנפח, n הוא מספר המולים (בגדול, מספר מולקולות האוויר), R הוא קבוע הגזים ו-T הוא הטמפרטורה.

עכשיו, בואו נראה מה חשוב לנו. אנחנו רוצים שהנפח יהיה תקין, כלומר שהצמיג לא יהיה פחוס מידי ולא מנופח מידי. בהנחה ש-n קבוע, כי כמות האוויר בצמיג נשארת קבועה, מכפלת הנפח והלחץ תלויה רק בטמפרטורה. בנסיעה הטמפרטורה עולה ומכאן שגם מכפלת הנפח והלחץ עולה. לכן, חשוב שלא נמלא יותר מידי אוויר, כי האוויר מתרחב במהלך הנסיעה. לחץ הוא כח ליחידת שטח, ולכן עם עליית המשקל ברכב (עוד אנשים ומזוודות, כמו בציור המצחיק), מופעל יותר לחץ על הצמיגים והם צריכים לתת יותר לחץ נגדי כדי להשאר במצב תקין, כלומר עלינו להוסיף אוויר (להגדיל את n). בכל אופן הנפח צריך להשאר פחות או יותר קבוע. אם הגענו למסקנה, שעם כל הפרמטרים אפשר לשחק כרצוננו, מהו טווח הנפחים הרצוי בצמיג? שאלתי אינה מהו מספר הליטרים הרצוי של אוויר בצמיג, כי זה הרי תלוי במידותיו, אלא לצורה בה הוא צריך להיות בנסיעה על כביש רגיל.

2. מאיפה אני יודע שמד הלחץ שלי אמין יותר מזה של מכונת האוויר בתחנת הדלק? האם קיים איזה מד לחץ, שידוע כאמין במיוחד?

פורסם
לך לכל תחנת דלק הקרובה לביתך,גש לעמדת המילוי אויר שם תמצא טבלה לפי דגם וגודל צמיג,אם יש נוסעים תבקש מהם לרדת (רצוי מאוד),ותמלא לפי הטבלה אני משער שמה שכתוב בטבלה זה מה שהיצרן ממליץ,אין פה יותר מדי מורכבות,אין צורך להיכנס לחישובים מיותרים.

זו דעתי בכל אופן. 8)

בנוסף למה שאמרו כאן, אם היית באמת נוהג על ספורטיבית ומחפש אותה בטבלה ליד עמדת המילוי, היית מופתע לגלות שהיא לא שם ! ( :shock: )

הטבלאות ברוב התחנות הן מאמצע שנות ה90 וגם אז, לא בוצעה הפרדה לתתי דגמים.

בכל מקרה, בנוגע ללחץ אוויר, אצלי מומלץ 2.1 באר מקדימה ו2.3 באר מאחורה (בעומס נמוך) זה עושה את העבודה בצורה טובה ומאוזנת...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כרגיל אני קורא באיחור של כמעט שבוע ונאלץ להקפיץ שרשורים זקנים.

אני מתעלק על השרשור בבתי שאלות:

1. [... הרבה מדי על תרמודינמיקה, P, V, n, R ו-T ...]

אם הגענו למסקנה, שעם כל הפרמטרים אפשר לשחק כרצוננו, מהו טווח הנפחים הרצוי בצמיג? שאלתי אינה מהו מספר הליטרים הרצוי של אוויר בצמיג, כי זה הרי תלוי במידותיו, אלא לצורה בה הוא צריך להיות בנסיעה על כביש רגיל.

2. מאיפה אני יודע שמד הלחץ שלי אמין יותר מזה של מכונת האוויר בתחנת הדלק? האם קיים איזה מד לחץ, שידוע כאמין במיוחד?

לגבי השאלה הראשונה ששאלת, אני חושש שאחד מהשניים נכון:

- או שההקדמה בנושא תרמודינמיקה לא מאוד רלוונטית לשאלה עצמה, ועשתה לך שירות גרוע בכך שהפחידה מכאן את כל מי שאולי יכל לענות על השאלה ללא ההקדמה

- או שההקדמה רלוונטית, ואז אני חושש שלא הבנתי, וכמו כן נראה לי שהשאלה היא מעבר ליכולות של הפורום הזה בהסתברות גבוהה (למעט המקרה שהמומחה הבודד שלנו לתרמודינמיקה, שקורא הודעות פעם בשנה, ייכנס בדיוק עכשיו).

לעניין, אם השאלה היא איך צריך להיראות הצמיג בנסיעה על כביש רגיל, התשובה היא שהדופן (sidewall) לא צריך להיות פחוס כמעט בכלל (פחיסה מסויימת הרי בלתי נמנעת). דופן פחוסה מהווה חופש מיותר בסיבובים ובזבוז אנרגיה מכיוון שעם הסיבוב כל נקודה בצמיג 'נפחסת' ונמתחת לסירוגין (=התחממות=אנרגיה לזבל+נזק). מצד שני, אסור שסוליית הצמיג תהיה קמורה בשל לחץ יתר, ובוודאי שלא קעורה, כלומר עליה להיות ישרה עם קו הכביש וליצור מגע למלוא רוחבה.

לשאלתך השניה, אתה יודע שהמדיד שלך יותר מדוייק מזה של תחנת הדלק בדיוק כמו שאתה יודע אם המשקל מזון שלך בבית יותר מדוייק מהמשקל אצל הירקן בשוק, לעומת, נגיד, המשקל הדיגיטלי בסופר. אם הירקן שלך משתמש במאזניים עם משקולות ידניות, ולא מכייל אותם לעולם, אתה לא מצפה ממנו לדיוק גבוה, נכון ?

לעומת זאת אם על המשקל שבסופר יש שמונה מדבקות בדיקה וכיול של מכון התקנים מהשנתיים האחרונות, והמשקל הוא מפירמה ידועה, והוא דיגיטלי, אפשר להניח שהוא יותר מדוייק מהמשקל שיש לך בבית.

ולעניין, יש תחנות שבהן יש מכונה דיגטלית בעלת ותק מוגבל ומכויילת. בכזו אתה יכול לסמוך על המכונה. יש תחנות שבהן יש שעון אנלוגי עם בורג חלוד לכיוון, צינור שכולו מעוך ודפוק, וזגוגית שבורה. בכאלה אתה מעדיף לסמוך על המדיד שלך. בכל מקרה זה לא מעבדה. כמה אחוזי סטיה פלוס מינוס זה מספיק בהחלט.

• תוכן חדש...