טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,253 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב אז ככה האוטו של חבר יונדאי אקסנט GS שנת 96 או 7 אם אני לא טועה.. כסופה.. היא מיוחדת זה לא הרגילות, אני חושב יבוא אישי או משהו כזה יש לה חצאיות ופגוש קידמי שונה מאחרות שראית, הוא רוצה להחליף את האחורי למשהו מנופח ומעוצב. איפה יש מישהו שיעשה עבודה טובה ומחיר בהתאם.. בנוסף הוא רוצה או בקליות (אם רושמים ככה.. הכוונה לפלסטיקים של הפנסים) שקופות או מסיכות לפנסים האחוריים מצאתי תמונה שתבינו בדיוקקקק במה מדובר : http://www.aalborg-auto-center.dk/mitsubishi/brugt/billeder/73005074JPG.jpg טלפונים ומקומות יתקבלו בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ברצוני לדעת כמה אמורה לעלות פחות או יותר , החלפת מנוע TU 1400 בפיג'ו 106 שנת 98... כולל עבודה כמובן. תודה.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת האם טורבו דיזל עובד על טורים נמוכים משל מנוע בנזין, ואם כן אז למה????
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם שוב פורום נכבד... אני זקוק לעזרתכם במציאת קרבורטור כמו שיש לי בתמונה .. הבעייה שלו היא שכבר כולו נירקב בערך מביפנים ... הבנזין שהיה בו המון המון שנים הפך למשהו לבן וקשה , שקשה מאוד להוריד אותו .. לא משנה עם מה (ספריי חלודה ,בנזין, נפט,לחץ אוויר גבוהה )וכלום לא עוזר .. עכשיו הוא התחיל להיתפורר ואני לא מצליח למצוע קרבורטור כזה כי הוא ישן מדיי ולא מייצרים קרבורטורים כאלה שקדחים שלהם נמצאים בהצלבה(אלכסון אחד לשני).גם כל המוסכים הנימצאים באיזורי (נהריה) לא ראו כזה דבר הרבה מאוד זמן .. תודה למי שיוכל לעזור ..
הודעה אחרונה מאת a.c, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
טוב, זהו, תם ונשלם יש עוד כמה פינות שצריך לעגל, שלא שמתי לב אליהם עד היום סך הכל, אני נותן לעבודה שלהם, 9.5 ומוסיף עוד חצי על הסבלנות שהייתה להם לשיגעונות שלי. הנה מספר תמונות , באיכות ירודה לצערי על מנת שיעלו מהר. (וכמובן מלא אבק על הרכב, ואין באפשרותי לנקות כרגע..) תודה לכל החברה כאן, במיוחד לגידי , שעזר לי רבות בהחלטות הקשות וסבל ממני לא מעט.
הודעה אחרונה מאת shainin, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
כמה צריכה לעלות החלפה של בולמים וציריות ב 106 דור ראשון. אני מתכוון למקוריים ולא משופצים.
הודעה אחרונה מאת althor, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איך אני יכול לחשב כמה אויר המנוע צורך לסיבוב בצורה הכי מדויקת (שהיא לא במעבדה)? מדובר כמובן ביניקה הטבעית שלו . אני לא מצין מנוע כי אני מאמין שיש חישוב כללי.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רציתי לדעת עם יש דבר כזה חוברת באינטרנט לפורד אוריון כי אני רוצה לשפץ אותה ואני לא יודע מה התקלה שלה אז עם מישהו יכול לעזור לי בזה אני יודה לו מאוד תודה מראש סהר !!!!! נ.ב חוברת של המנוע ושל שאר החלקים באוטו מודל 84 מנוע 1600 תודה שוב!!!
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
-
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי בעיה קטנה, הלך לי הריליי של הוינקרים באוטו וכל חשמלי רכב שהיתי אצלו (5) לא מצא לי את הריליי הדרוש. המחיר במורשה מוגזם ביותר (80 ש"ח). יש למישהו הצעה למקום זול שמוכר ריליי 3 רגליים לפיג'ו 106? בנוסף לא הצליחו לאתר את הדליפה של הגז במזגן (יותר נכון לא הצליחו להרים את האוטו כי הוא נמוך!), יש הצעה לבנאדם שיכול לשים סוף לבעית הדליפה (ושלא יגיד לי שהוא לא יכול למצא דליפה כי הוא לא יכול להרים את האוטו)
הודעה אחרונה מאת Lythos, -
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי לכולם, כבר 3 שבועות אני בעליה הגאה של יאריס 1300 אוטו' 2005, והכל תודות לכל ההמלצות החמות על הרכב הקטנטן הזה בפורום. ללא ספק זו הייתה החלטה מעולה לרכוש את היאריס ואני נהנה ממנה מאד עד עכשיו. חוצמזה, בגלל הקריאה בפורום הייתי גם מוכן מנטלית ליום בו הוונדליזם המכוער של בני עשרה חסרי מצפון יגיע גם אלי (לפי סיפורי הפורום אין אחד כמעט שלא התנסה באיזו גניבת טאסה/סמל וכו'), ולכן הייתי מופתע רק מהעובדה שזה לקח 3 שבועות שלמים עד שאיזה וונדליסט קטן הגיע אל האוטו שלי. עוגמת הנפש (הרבה, כיוון שכל האוטו כספי הוא, וזה אוטו חדש ראשון) הסתכמה באנטנת רדיו (הברגה) גנובה, וסמל אחורי שבור, באופן כזה שכולו עדיין על הרכב, אבל עקום קצת עם סדקים בצדדים, וכן סימני מברג באיזור. חוץ מ…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי פיאט פונטו 1300 s-75 שנת 97 הזרקה... קיבלתי הצעה מחבר לשים פילטר אויר ב 450 שקל כולל הרכבה... זה יכול להזיק לאוטו?...ויש דברים שצריך לשנות באוטו אם אני שם את הפילטר? וגם אני לא יודע אם לשים בשלב הזה למה אני חושב למכור את האוטו ולקנות במקומו את הפונטו GT...מה אתם אומרים?
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני הולך להתקין שעון יחס אוויר דלק לפי מה שהבנתי הוא מתחבר לחיישן חמצן נכון??
הודעה אחרונה מאת Mickael Meyer, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
מתכוון ביום שישי לבצע שטיפת ראדיטור. חשבתי לקנות נוזל קירור של PRESTONE ולשפוך עוד כמה גלונים של מים מזוקקים. מה אתם אומרים ? למישהו יש ניסיון עם הנוזל ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צריך פנס ראשי שמאלי, וינקרים וגריל לסובארו.... 053320144 להיום....
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם מי יכול לעזור ולומר לי היכן נמצא פילטר דלק ברכב הנ"ל תודה.
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אתמול לחבר שלי נפל חלון בצד הנוסע הנוסע בסיאט שלו. המנוע המשיך לעבוד, אבל החלון לא עלה. לאחר שפירקנו את הדלת, גילינו שלחלון מחוברות בתחתיתו 2 חתיכות מתכת. אחת בכל צד. המנגנון של החלון נתפס בכל צד של החלון על חתיכות המתכת באמצעות פלסטיקים שנשחקו ונשברו קצת ולכן הן לא תופסות את חתיכות המתכת שעל החלון. (מי אמר גולף?). בקיצור, היום הוא נסע לצ'מפיון ושם נאמר לו שלא מוכרים את 2 חתיכות הפלסטיק האלו, מוכרים רק את כל המנגנון ועלותו 1400 (!!!) ש"ח. הוחלט לנסות לשחזר אותן באמעות אפוקסי, אבל לפני זה יש לי שאלה: האם מישהו יודע אם יש אפשרות להשיג את 2 חתיכות הפלסטיק האלו במקום אחר?
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני בן 17 וחצי ויש בבעלותנו 2 רכבים: מיצובישי סופר לנסר ואוסטין מונטגו. האוסטין שנת 88', לא פעילה (כלומר לא נוסעת) כבר כמה שנים. אני וחברים שלי חשבנו לתקן\לטפל בה בחופש הגדול, צריך להחליף די הרבה חלקים החל מגלגלים ומצבר עד לקרברטור אולי, יש איזה מקום אולי שניתן להשיג בו חלקים בזול יחסית? ומה אתם חושבים על הרעיון בכלליות. מטרת התיקון היא יותר לקבלת נסיון טכני פרקטי מאחר באמת לשים אותה על הכביש. תודה מראש טל.
הודעה אחרונה מאת slash, -
-
- 1 תגובות
- 798 צפיות
רציתי לדעת, כמה פעמים מומלץ לבצע וקס ? האם יש השפעה של הוקס על צבע הרכב (ירידת הצבע וכו'?) או שאפשר לבצע כמה פעמים שרוצים וקס בלי לחשוש לפגיעה בצבע. (ז"א כל שבוע-שבועיים). בתודה מראש.
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חלונות החשמל שלי קרסו, מכיוון שהיום היה יום שרבי למדי. ובמידה ולא היו קורסים, חוק מרפי לא היה מתקיים. שאלתי היא כזאת: הרמתי את החלון הימני שלי בעזרת היד קצת בכח, בכדי שלפחות יהיה סגור עד שהחשמלאי שלי יתפנה אלי (היו לו 6-7 לקוחות בעלי מזגן מקולקל - כולנו נזכרים לגשת דווקא בקיץ). האם גרמתי נזק? ואם כן, בכמה הוא כרוך? תודה, אופיר.
הודעה אחרונה מאת Of1r, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברים שלי בחו"ל (אנגליה) מבררים לי כמה יעלה להשיג מפרוק מראות חשמליות של 106GTI - ואני תוהה עד כמה יהיה פשוט להסב את המראות הקיימות שלי (ידניות) למראות חשמליות. אני מעריך שזה כרוך בחיווט לא פשוט, אם כי ההבנה הלא גדולה שיש לי בחשמל אומרת שכל מה שצריך זה שהחוטים מהמראות יגיעו איכשהו אל המתג ויקבלו חשמל - כך שזו מערכת מאוד פשוטה... עצות/הארות/הערות... Fazer
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היאריס שלנו מתקרבת לסוף שנתה השלישית על הכביש, והטיפול השלישי מגיע (אמא שלי נוהגת בקושי 10000 ק"מ בשנה). עד כה האוטו הציג אמינות מושלמת, כך שאני לא דואג, אבל אני חושב שצריך לבקש מהמוסך לבצע בדיקה של לפני תום האחריות במסגרת הטיפול השלישי. אני חושב שבחלק מהמוסכים אפילו קיים כזה דבר בלקסיקון (ותקנו אותי אם אני טועה). השאלה היא - האם ניתן לסמוך עליהם שבאמת יבדקו את הדברים הנחוצים הנמצאים במסגרת האחריות ויראו שהם תקינים? אני לא חושש אבל אני גם לא רוצה שאמא שלי תגלה עוד חודשיים, שבוע לאחר תום האחריות, שהגיר מתקרב לסוף חייו, נניח. דעות? הצעות? רוני
- 3 תגובות
- 935 צפיות
בכללי איזה שמן מומלץ יותר, של AGIP או של LM ? חשוב לי לדעת. LM יותר יקר מ AGIP באותה רמה צמיגות, אבל זה לא עושה אותו טוב יותר (לפי מקור מהיימן שמתעסק כל יום עם הנושא). אז מה עדיף ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אמרו לי שהשסתומי פליטה במנוע האציל שלי הם עם מילוי סודיום המקוריים יקרים פי 2-3 ועל "סינוס " הישראלים מקיבוץ מסדה שמעתי המלצות טובות אך הם טוענים שאין צורך היום במילוי סודיום הם משתמשים בציפויי ושנים ארוכות כבר לא משתמשים במילוי סודיום מישהו יודע מה נכון במקרה זה?
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קניתי מי קירור לרדיאטור אשר צריך למהול עם מים. שאלתי הפשוטה היא האם צריך למהול אותם עם מים מזוקקים או מי ברז רגילים??? האמת, אמרו לי שאפשר למהול עם מי ברז....אך זה לא נשמע לי כל כך טוב אז החלטתי לשאול כאן!
הודעה אחרונה מאת gkeeper, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב לכולם! מקרה מצער קרה לטויוטה הקטנה שלי... בעקבות מבצע צבאי מסובך שהיא נאלצה להשתתף בו על כורחה (איזושהי דרך עפר "סלולה היטב" שרק האמרים וסופות היו יכולים לעבור בו... וכמובן גם היא חשבה שהיא מסוגלת...) היא טעתה בניווט, עלתה על שרטון ובקעה בקע קטנטון באגן השמן הרגיש והנמוך שלה . למזלה כנראה החור ממש קטן אז ניתן יהיה לתקן אותו, ולא להחליף את כל האגן (שלושה שבועות היא איבדה ליטר ). מאחר ומחר אני לוקח אותה לרופא, חשבתי גם לפנק אותה בתרופות אחרות כגון פלאשינג, ליקווי מולי להזרקה, BG לפיח, שמן מנוע חדש (דהההה...), פילטר שמן, פלאגים וזהו בערך... בנוסף היא חוגגת יומולדת החודש (7 שנים על הכביש) והיא קיבלה טסט מתנה (כמובן על חשבון הבעלים המרוששים). האם …
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעת התנעה הלחץ עומד על כמעט 4 באר בנסיעה הלחץ יורד שהכי הרבה זה 2-3 באר האוטו עבר בקושי 250 אלף. מאז הטיפול האחרון פילטר שמן מקורי, השמן שיש עכשיו 10-40 חצי סנטטי מה אני צריך לבדוק?
הודעה אחרונה מאת redman, -
yokohama V500
מאת RS- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, 1100 ש"ח לרביעייה , כולל איזון ועבודה - באוטודיפו. איך הצמיגים הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה גורם לנזקי הצבע ברכב? הקרניים הישירות של השמש או החום?
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרעש הופיעה לאחרונה בזמן האצת הרכב. היום פתחתי את מכסה המנוע ובזמן שהקשבתי שמתי לב שהרעש בא מאזור של הקלאץ למי שמכיר את הרכב יש מקום שיש בו חתך ורואים שם את גל התנופה , בעקרון הקלאץ הוא לקראת סוף חייו השאלה היא האם זאת מן תופעת לוואי או שזה משהו אחר , מופיע רק כשמאיצים , הרעש כאילו מתכת נוגעת במתכת ,לצערי אין שום גישה לאזור בלי לפרק את תיבת ההילוכים משהו שהתכוונתי לדחות , בקיצור האם זה משהו רציני או שאפשר לסחוב עו קצת?
הודעה אחרונה מאת nissan, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום בפעם הראשונה עם הרכב היה לי פאנצ'ר. נאלצתי כמובן להרכיב את הגלגל הארעי (מישהו אמר שפה יפה ?) המקורי. לצורך העניין המקורי הוא: 185/65/14 והחדש הוא : 195/55/15 מייד חשתי בשינויים באחיזה , בהאצה ובבלימה. אין לי מה לומר אלא שזה מסוכן עד מאוד. נסו להמנע כמה שיותר מנסיעה עם צמיגים ברוחב שונה. זה הסיפור שלי להיום. שמוליק
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,931 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nimrodgavish
- borsood
- discoTD5
- 123Shmuel
- sperial
- גור אדם
- 3n
- נהג מירוצים ותיק
- מיץ פטל
- baer
- AUDIO KING
- chezik