טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,256 נושאים בפורום הזה
-
מצב המצמד!
מאת shay5119- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך ניתן לבדוק האם המצמד (קלאץ) בימיו האחרונים? אני פשוט לא רוצה להגיע למצב כזה.... תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
]יש לי בעיה קטנה, ואני לא בטוח באיזה שם לקרוא לה או מזה בכלל... הכוונה שלי שלפעמים הקלאץ' שלי חלק כמו חמאה וכשאני לוחץ עליו נלחץ בלי בעיה ולפעמים כשאני לוחץ עליו אני מרגיש כאילו הוא נלחץ לא חלק אלא יש מין חריקות כאלה (לא רעש) פשוט הרגשה ברגל. שהוא לא נלחץ בצורה חלקה אלה משהו מפריע לו...אני לא יודע בדיוק להסביר את התופעה הזאת אבל בטוח מישהו מבין על מה אני מדבר. יש לי סיבה להיבהל מזה? האם זה נורמלי? וממה זה נובע? [/color]
הודעה אחרונה מאת mozman11, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
כרגע חזרתי מניפוח הצמיגים בתחנת דלק, כשבדרך עלתה לי שאלה: בהרבה תחנות דלק המקום שבו אנו מציבים את הרכב לניפוח הצמיגים הוא משופע, ולפעמים בצורה קיצונית למדי. האם השיפוע יכול לגרום ללחץ לא מאוזן על הגלגלים, וכתוצאה מכך אנו נמלא לחץ אויר שכלל אינו נכון? או במילים אחרות: הגיוני שניפוח אויר אמור להתבצע על משטח ישר ומאוזן, לא
הודעה אחרונה מאת Shiva85, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
כאשר ההקשר הינו למומנט...
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחבר שלי היתה תאונה קטנה ולפי מה שהבנתי הוא קיבל מכה דיי רצינית מאוטו שנסע לידו בגלגל הימני אחורי. עכשיו הגלגל אינו עומד ישר! ויש נטייה של הגלגל לשמאל בכמה סנטימטרים. כמובן דבר זה הורגש מיד! והאוטו נוסע עקום ולא יציב במוסך אמרו לו שזה יכול להיות פין שהתעקם במיקרה הטוב. ובמיקרה הרע -רע! כל הזרוע למישהו יש ניסיון עם בעיה כזאת? מה זה עוד יכול להיות וכמה כסף הנזק בשני המיקרים??
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הבוחן רכב אמר לי שאסור להתניע ולכבות רכב שהמזגן דלוק. לא הצלחתי למצוא לזה סיבה הגיונית, דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Charde 88, -
- 22 תגובות
- 7 אלף צפיות
מה הנוסחה ל"כוח-סוס"?
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שנה ודגם זה משנה? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
באיזה חומר אני צריך להשתמש ובאיזה אופן צריך "להכניס" אותו למנוע ? אם מישהו יכול להסביר מ-א' עד ת' אני מאוד יודה לו !
הודעה אחרונה מאת asher, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה להתחיל לחפש ג'אנטים לרכב שלי במגרשי פירוקים. המידות של הג'אנטים שלי הם : 185-60R-14 השאלה שלי היא לאיזה עוד רכבים יש גם ג'אנטים במידות האלה שיכולים להתאים לי? נ.ב אם למישהו יש למכור 4 ג'אנטים, עם צמיגים או בלי, אשמח לדעת.
הודעה אחרונה מאת gmb, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה זה בעצם מומנט? על מה הוא משפיע ברכב?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
החלפת צמיגים
מאת shay5119- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלתי הפשוטה היא זו: אני מתכוון להחליף 3 או 4 צמיגים ברכב! אני יודע שלאחר ההחלפה אני אמור לבצע גם איזון גלגלים. שאלתי היא האם עלי לבצע גם כיוון פרונט???? נכון לעכשיו (לפני החלפת הצמיגים) לא נראה שיש צורך בכך!
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בגיליון אוטו 219 במדור בנזין עולמי כתוב שאודי השיקה גרסה מיוחדת של ה-RS6. עכשיו כתוב שם, שבאמצעות מישור מומנט המתחיל מסל"ד 1950 ועד 6000 המומנט נשאר בשיא של מעל 57 קג"מ. מישהו מוכן להסביר איך המומנט הוא לא עקומה ? מן הסתם, עד לסל"ד של 1950 המומנט עולה ואחרי 6000 הוא יורד. אבל מה באמצע ? איך ניתן לשמר את המומנט כמישור ? למישהו יש תשובות ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כבר כמה זמן שהאור של המים בסקלה מהבהב לי והוא אף פעם לא מפסיק... הוא דלוק גם כאשר האוטו קר וגם כאשר יש לו מים מלא... מה יכולה להיות הסיבה לכך האור מהבהב לי? תודה רבה לכל העונים...
הודעה אחרונה מאת Shiva85, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה: בבעלותי רכב עם מנוע בנזין שנוסע כ-90% נסיעות עירוניות בסל"ד נמוך (מקס. 2500 - 3000) האם יכול להיות שהוא צבר פיח בראש המנוע אחרי כ-20,000 ק"מ? ואם כן, האם k-44 באופן קבוע יכול לעזור לכך?
הודעה אחרונה מאת ariel-s, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אתחיל בכך שהשתמשתי באופציית חיפוש ולא מצאתי מענה לשאלה שלי - רוב הדיונים על החלפת הצמיגים נוגעים לרכבים ספורטיביים פחות או יותר. אני מעוניין להחליף צמיגים לטויוטה קורולה 1994 את כל הצמיגים, השאלה שלי היא אילו צמיגים מומלצים לרכב... מידת הצמיגים הנוכחיים: 175\65\14'' שאלה נוספת.. האם אפשרי לחרוג מהמידה? והאם זה בכלל מומלץ? הדרישות שלי: - אחיזה. - אורך חיים. - בלי רעש. אני לא מעוניין להוציא אלפים על צמיגים ולכן אבקש את עצתכם לצמיגים טובים אבל לא יקרים... אני מעריך שההוצאה שאני יכול להרשות לעצמי תהיה בסביבות ה 800-900 ש"ח. צמיגים ששמעתי עליהם -יוקו -קומו -גודייר -יוקוהומה אשמח אם תוסיפו שמות אבל... כמובן רק בע…
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי שנוסעים והמגדש היה בפעולה כמה זמן צריך לחכות בניוטרל לפני שסוגרים תרכב תודה מראש
הודעה אחרונה מאת djsandman, -
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש לי דייהו אספרו 96, מנוע 2000, ויש כניסה (מעטה, בינתיים) של נוזל קירור למנוע - רואים טיפות מים על פלאג מספר 4 כשמפרקים אותו, האוטו מגמגם בטורים נמוכים, רואים מעט מים יוצאים מהאגזוז...- הכל עוד בתחילתו, אבל במוסך מציעים לפרק ולשפץ ראש מנוע ... סיפור שלא ייגמר בפחות מ-2000 שקל. האם נוזל מסוג Coolant System Sealer ודומיו יעזור פה? במוסך (כמובן) טוענים שלא, אבל לפני ההוצאה הגדולה הייתי רוצה לוודא... מה הסיכויים, וכמה תוסף כזה עולה? מהו התוסף המומלץ? תודה - אמנון
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפעמים כשאני נוהג ברכב במיוחד כשאני נוסע בירידה ארוכה ותלולה נגיד ב-110 או 120 קמ"ש ואני מתחיל לבלום לא משנה מאיזה מרחק אני בולם, אני מתחיל להרגיש שהדוושה של הברקס פשוט רועדת כאילו הולכת להתפוצץ או משהו... וזה קורה רק במהירויות גבוהות כאשר אני מנסה לבלום. האם מדובר פשוט בהתחממות יתר של הברקס בגלל המהירות הגבוהה ואז הוא מתחמם ורועד? או יש לזה הסבר אחר?
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם כדאי להחליף את הצמיגים ב610 ראלי 95 נטולת ההגה כח שלי מהמידה המקורית-175/60-14 למידה של ה106 גי טי אי 185/55-14 מי שניסה בבקשה-מבחינת יציבות/אחיזה,בלימה/צריכת דלק/תיפעול ההגה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת roei, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין בהבאת קיט סופרצ'רג'ר יעודי למיאטה , מיוצר ע"י Jackson Racing. אני מתכוון גם להביא משאבת דלק משופרת מתוצרת Jackson Racing. רציתי לשמוע אילו עוד דברים אני אצטרך לשפר ברכב ע"מ להתקין את הקיט. האם אני אצטרך שינויים באטם ראש המנוע? קלאץ' מחוזק? מה בדבר צ'יפ ניהול , האם קיט יעודיי צריך צ'יפ חדש? האם התקנת סופרצ'רג'ר על הרכב היא דבר בעייתי? מהן עלויות ההתקנה לערך? מהם המתקינים בארץ שאפשר לסמוך עליהם בנושא?(חזי?) תוספת - מתוכננת גדישה סטנדרטית של 0.5 באר. תודה נ.ב לרכב 4 בולמי קוני ספורט , מתוכננת החלפת קלאץ' בכל אופן + שידרוג הבלמים.
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול אימי נוסעת ברכבה, ומתקשרת בבהילות אל אבי,בטענה שהבלמים לא מתפקדים כיאות,ע"פ דבריה הדוושה הייתה כמו מרגרינה, והאוטו כמעט לא בלם.. לאחר כבוד האוטו נגרר למוסך מיידית... היום קיבלנו את החשבונית, על סך 800 ש"ח, מה שהוחלף הוא מגבר בלם(בוסטר)... מה שמוזר לי פה הוא שלא נראה לי שלדגם כה ישן ישנו בוסטר, והאם אלו הסימפטומים של בוסטר תקול? אני חשבתי שדווקא ההפך, שהדוושה אמורה להיות קשה כאבן... מישהו פה יכול להאיר את עיניי? אגב, ביום שישי האחרון בוצע טיפול קטן לאוטו באחת מרשתות המוסכים המציעות טיפולים לרכב במחירים זולים(יחסית), זוהי רשת ארצית כמדומני-fix & go, ואילו התיקון של הבוסטר התבצע גם שם, עקב העלויות הזולות יחסית.. עד לאותו טיפול האוטו טופל במורשה וזו …
- 33 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על שמן מנוע 20W50 מסוג STP, בנוסף ישנו מבצע באייס, שמן של חברת פז , 20W50 במקום 90 ש"ח, 40 ש"ח(מוטבע עליו גם תאריך של חודש אפריל 2004), בדקתי וברשת אוטו דיפו באמת השמן הנ"ל מחירו מעל 90 ש"ח,האם משהו מכיר את השמן הנ"ל? בנוסף האם ישנם הבדלים, כלומר האם אני בתור נהג ירגיש בהבדלים אם אני שם שמן של נניח STP או שמן של חברה אחרת באותה הצמיגות כמובן, האם ניתן להרגיש בהבדלים או שזה רק מתבטא לאורך זמן בבלאי של המנוע?
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.ibizadesire.com/structuur.php?page=headlightspoiler מדריך דיי טוב... עכשיו השאלה שלי האם קייים חומר כזה בארץ שאני יכול להרתיח אותו וחרי זה ליצור צורה כזו??
הודעה אחרונה מאת Emanuel, -
- 2 תגובות
- 889 צפיות
שלום לכולם ותודה מראש יש לי רעשים יחסית חזקים מדלת ימין קידמית לתא הנוסעים ,בעת נסיעה מעל 60 קמ"ש בעיקר הבעייה מתגברת בעת רוחות חזקות הרכב הוא דייהטסו שרייד 1993 אשמח לקבל פיתרונות לאטימה אשמח לקבל מקום לטיפול בבעיות כאלו באזור הצפון קריות
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אם אני מחליף בולמי זעזועים וקפיצים לסט יותר ספורטיבי הדבר יבוא לידי ביטוי גם בנסיעה פחות נוחה ויותר קופצנית?
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו מכיר איזה אתר בעברית שמסביר שלב שלב עם תמונות והכל איך לבנות קארט מקצועי? במקרה הכי גרוע אתר באנגלית תודה רבה לעונים, טל.
הודעה אחרונה מאת עומרי, -
- 12 תגובות
- 39.2 אלף צפיות
חשבתי על משהו... מדוע בספר רכב רשום כי מילוי יתר של שמן מנוע עלול להזיק למנוע? איתמר (המתחבט בשאלה ימים ולילות, ולא מדיר שינה מעיניו...)
-
- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נשפך לי שמן מנוע בתא המטען והגיע אל מתחת למושבים האחוריים (איזור המשאבת דלק והמצוף), הבעיה היא שאצלי יש ריפוד בתוך התא מטען והוא מסקאיי כזה ומתחת יש כמו צמר ירוק והם דבוקים אחד לשני, השאלה היא האם השמן נספג (סקאיי כזה סופג?) ורצוי להוציא את כל הריפוד של התא מטען או שזה לא נספג ואז אפשר לנגב ואז לנקות עם סבון? ומה אני עושה אם זה נספג גם בריפוד האחורי (במושבים)? וגם תוך כדי נסיעה נמרח לי מסטיק על הפח של האוטו, ממש על כל הדלת, יש דרך להוריד את זה? 106 GTI
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני לא הולך לעשות את זה אבל אם אני מסיר את הסעפת פליטה מהמנוע ומפעיל אותו ללא שום התנגדות , האם תהיה לזה השפעה שלילית על המנוע או שדווקא זה יוסיף לו הספק כי לא תהיה לו התנגדות בפליטת גזים?? אני אשמח לשמוע תגובות ממבינים כי אני לא מבין גדול
הודעה אחרונה מאת המצב הכלכלי,
-
מי מחובר 71 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 2,049 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פריג'י
- Itzik-b
- Chmimo
- Nakamichi
- PASHUT
- Mike Lowrey
- zaf
- discoTD5
- chrono
- Nemesis
- RBRB
- winner