טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,258 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום.. יש לי מיצובישי גלאנט GLSI שנת 96.. בקיצור אני רוצה קצת לעצב אותה יפה.. אני רוצה להשם ספויילר מטורף אבל שיהיה נשלף.. עכשיו הקטע הוא מה שמציק לי פה עד כמה מותר לי מבחינת ס"מ להשים ספויילר אצלי? זאת אומרת אמרו לי שעד 30 ס"מ מותר לי להשים ספויילר מבחינה חוקית האם יש לכם מושג עד כמה אני יוכל לשים? ואיזה עוד מגבלות מסויימות אני צריך לקחת בחשבון שאני ישים ספויילר? תודה רבה לעוזרים אגב אני רוצה רק ספויילר נשלף (אה וכמה הוא יעלה לי פלוס מינוס?)
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עשיתי טיפול לרכב במוסך המרכזי של הונדה לפני שבוע והיום כשבדקתי את המדיד של שמן הגיר, השמן נמצא רק עד אמצע השנתות.. האם צריך לבדוק שמן גיר עם מנוע מונע או מנוע חם? מה הבדיקה הנכונה לשמן גיר? (גיר אוטומטי, דרך אגב..)
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 2 תגובות
- 972 צפיות
יש לי איסוזו טנדר 2003 והוא עובד על טורים נמוכים יחסית למכוניות אחרות שנסעתי בהם. כלומר ב 3000 צריך להחליף הילוך לעומת פולסווגן פאסאט שב 5000 זה מעביר (אולי בגלל שהיא אוטומטית?) לשניהם יש TDI. האם זה נכון ? ואם כן אז למה?
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חשבתי על זה שקוויק שיפט זו בעצם ידית שבחלק העליון שלה היא קצרה יותר ובחלק התחתון ארוכה יותר מידית הילוכים רגילה (תקנו אותי אם אני טועה) וכך ההעברה היא מהירה יותר (כי התנועה שתהיה בחלק העליון של הידית (כאשר מעבירים הילוך) היא קטנה יותר. אם הדבר כזה פשוט , למה אי אפשר לקצר את הידית המקורית (עם דיסק) בכמה ס"מ ולעשות חריטה חדשה בקצה שעליה תתברג הידית המקורית. בין אם זה רעיון ממש מטומטם ובין אם זה רעיון ממש טוב אני ישמח לשמוע דעות של אנשים שמבינים. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת T.B_FIREFIGTHER, -
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז הנה ההתלבטות שלי: יש מכרז שנגמר עוד כמה דקות באיביי על הגה מעור לפז'ו 106, משומש במצב טוב - הוא יסגר כנראה מתחת ל40 פאונד. משלוח יהיה כנראה עוד 20-30 פאונד, כלומר 70 פאונד (פלוס/מינוס 560 ש"ח). מה דעתכם? Fazer
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 1 תגובות
- 818 צפיות
אולי יש פה למישהו לינק שיש בו סקאלה של לאנסר להדפסה כמו הלינק הבא? http://www.dynamiitti.com/autodata/mpohjat.html
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
בולמי גז
מאת davidtimor- 0 תגובות
- 884 צפיות
מישהו יכול להסביר לי מה זה בולמי גז יש לחבר שלי 206 ראלי עם בולמי גז וכול האוטו נמוך הוא 5 סנטים מהריצפה האם אפשר לעשות את זה לכל אוטו
הודעה אחרונה מאת davidtimor, -
פילטר לנשם מנוע
מאת FOX- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מזה בדיוק??? ואגב אני הרצתי חיפוש ולא מצאתי כלום!
הודעה אחרונה מאת moshe, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה להתקין פילטר פתוח ואין לי אפשרות להתקין אותו רחוק מהמנוע (כך שהאוויר שהוא ייקח יהיה חם בהשפעת המנוע) ובנוסף ראם אייר נראה לי השקעה מוגזמת ולכן חשבתי פשוט לעשות כונס אוויר קטן במכסה המנוע מעל מיקום הפילטר הפתוח כך שהאוויר (ברובו) שיגיע אליו יהיה מבחוץ. האם הכונס אכן יעזור לי או שהוא עלול להזיק?? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת moshe, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. בבעלותי פיאט אונו ואני מרגיש שצריכת הדלק שלה עולה מיום ליום.. האם יש דרכים לצמצום צריכת הדלק? אני יודע שטיפול עשרת אלפים עוזר אבל אפשר בבקשה דרכים ספציפיות או נוספות? ואם אתם מכוונים אותי לאשכול אחר בבקשה שיהיה רלוונטי לבעיה שלי. תודה מראש. מושיקו.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאחרונה גיליתי שחבר שלי החליף את הראש מנוע שלו (פיזו 205 1.4) בראש מנוע של 205 ראלי. שאלתי אותו אם זה חוקי והוא אמר שלי שיש שמות למנועים ואם זה אותו שם אז מותר לי לשים. השאלה שלי הולכת כך: הייתי מאוד רוצה לדעת האם אני יכול להחליף את הראש מנוע שלי (גולף 1.8 שנת 1997) בראש מנוע של VR6? ואם כן, האם אני צריך לשנות משהו ברשיונות? עוד דבר: איפה אני יכול להשיג כזה? האם זה קשה להרכיב את זה לבד? ואם כן, איפה אני יכול למצוע בעל מקצוע שיעשה לי את זה בזול? תודה רבה על הקשבה. (בבקשה לא לנעול עשיתי חיפוש מצאתי רק משהו דומה לזה שאני כתבתי אבל לא אותו דבר תודה רבה)
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 1 תגובות
- 591 צפיות
יש משהו שאני רוצה לדעת: לאורך כל צינורות הפליטה שראיתי עד היום יש מעין שלוש "קופסאות" או "דודים". אז הראשון (הקרוב ביותר לסעפת הפליטה מהמנוע)הוא הממיר הקטליטי , השלישי הוא העמם (ותקנו אותי אם אני טועה) ועכשיו נותרה עוד קופסא באמצע , בין העמם לממיר. מהי? מה תפקידה?והאם המנוע ימשיך לפעול כראוי גם לאחר הסרת כל השלושה (כי שמעתי משהו שזה יוריד את המומנט של המנוע כי לא יהיה "לחץ נגדי" או משהו כזה...) תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
לעיתים די תכופות קורה שנקרעת רצועת האלטרנטור. את הרצועה הקודמת שנקרעה החליפה חברה שלי (הרכב שלה) במוסך, מיותר לציין כי היא נקרעה חדשיים אחרי זה והיתה מתוצרת סין העממית (או משהו כזה, לא משהו טוב ואיכותי). במוסך אמרו לי כי יש בעיה עם האלטרנטור, המזגן וגם עם המנוע, צריך להשאיר את הרכב לתקופה כדי לבדוק... לקחתי את העניינים לידיים וקניתי רצועה של DAYCO והתקנתי אותה, לא לפני שבדקתי כי: 1) כל הפולים חופשיים (מזגן + אלטרנטור) 2) כולם מאוזנים ויושבים אחד מקביל לשני (היה צורך לכוון את האלטרנטור, הוא ישב טיפה באופ-סייד). 3) אין "שריטות" על הפולים התקנתי את הרצועה, מתחתי אותה כמו שצריך ובדקתי אותה כל כמה ימים... עד אתמול היה סבבה ואז היא נקרעה, בהתחלה רק ה"פס" ה…
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
הסקר הוא לבקשתו של SHAY S נא לציין את סוג הווקס בו אתם משתמשים וכמו כן נשמח לדעת גם מחירים והיכן אפשר להשיג. איציק
הודעה אחרונה מאת ZXMI16, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
לפני כמה ימים אמא באה אלי ואמרה לי שהיא מטפלת באוטו... היא הראתה לי קבלה מהתחנת דלק ואמרה בגאווה... מיליתי שמן ומים! ... אחרי שהסברתי לה שוב ושוב ... לא ממלאים שמן ומים ולפעמים גם דלק (פז) בתחנות דלק!!! עכשיו לענין... לגבי השמן...זה פחות בעיה... עוד חודשיים יש טיפול ויחליפו שמן!... השאלה שלי לגבי המים ( נוזל קירור )... האם חייבים לרוקן את הרדיאטור ולהחליף מים ? או שניתן לחכות אם זה לטיפול הגדול ( הוא עוד הרבה זמן ).... ששם יחליפו את המים ?... האוטו הוא פג'ו 307, 1.6, 2003... תמונות של השמן והמים ששמו לה:
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
- 1 תגובות
- 966 צפיות
מישהו יכול להסביר פה מא-ת איך בדיוק עושים ... אם אפשר גם המלצה על חומרים לא יקרים(די זולים אם אפשר... ) בקיצור לא לרשום לי שמים מים וזה ממש מה אתם עושים מה השיטה שלכם ...להבריק את האוטו שיראה כמו חדש ויותר... (ואגב הצבע הוא אפור לא מטלי אבל תנו תשובות לכולם...) תודה... אופס לא התכוונתי לשים בפורום הזה......
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמו שאתם יכולים להבין מהכותרת אני רוצה לדעת אם ניתן לשים ראש מנוע של קליאו 16V על הבלוק מנוע הקיים לי עכשיו ב RSI. אם ניתן, אילו שינויים אני צריך לעשות? תודה, ערן.
הודעה אחרונה מאת עופר106R16V, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 969 צפיות
לאבא שלי יש רנו אקספרס ולא מזמן היתה בעייה במד חום מנוע. לקחנו לאיזה חאפר שסידר את המד חום אבל דפק משהו במד מהירות. מאז , המד מהירות מראה רק חצי מהמהירות האמיתי(בערך חצי) לדוגמא: אני נוסע 80 קמ"ש זה מראה בערך 40. עכשיו שאלתי היא מה הבעייה ואיך אני יכול לפתור אותה בכוחות עצמי בלי יותר מדי להסתבך? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי יש לי בעיה אני לא יודע איזה צבע החוטים של החיבור לכוהל של הרכב זה פורד אוריון ויש שלושה חוטים מישהו פשוט קרע לי אותם ואני לא יודע מה לעשות הצבע הראשון ירוק השני חום השלישי שחור יש למישהו רעיון ויודע מה הולך למה??
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם ניתן להגביה את הרכב מקדימה באותה צורה של הגבהת הרכב מאחורה - קרי טבעת גומי או מתכת בין הבולם ... האם זה פוגע ביציבות או בנוחות או בכל דבר אח אם אני מגביה את הרכב הקדימה בערך 5 ס"מ? תודה.
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
ברשותי מזדה לנטיס 97 1800 שבגיר האוטומטי ישנה נקישה די חזקה בין ההילוך הראשון להילוך השני,מבקש את עזרתכם בפיתרונות(במידה וישנם),והאים הבעייה רצינית וניתן לפתור אותה. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
שלום, תמיד עניין אותי מה גורם לנעילת ההגה כאשר הרכב מכובה? חבר שלי אמר לי שמשאבת ההגה ננעלת ואין מעבר של שמן (?). האם הוא דובר אמת או שהוא "חרטט" עלי? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת פורד ספורט, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יודע שהנושא נטחן פה מספיק. לא באתי לשאול אלא באתי להציע. בבקשה. http://www.dynamiitti.com/autodata/mpohjat.html שמוליק
הודעה אחרונה מאת SUB, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איפה אני יכול להשיג קיט טורבו לג'סטי (או תואם לג'סטי)? וכמה בערך זה עולה?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
כמו שאתם יודעים רכשתי את הרכב לפני מס' ימים ברדיאטור היו סימנים של שמן במים ולקחתי ריזיקה שהאטם ראש דפוק, הוא טען שהקולר שמן היה פגום (והוא הראה לי אותו) והוא ביטל אותו, האם הוא נחוץ? בכל הנסיעות שהיו לי עם הרכב חום השמן לא עלה יותר מהחצי... את הרדיאטור ניקיתי ובינתיים אין סימני שמן מה לעשות עם הקולר שמן? להחזיר...לא להחזיר? ואם להחזיר חשבתי כבר להרכיב רדיאטור שמן ולא קולר מעפן כמו שיש באוטו. עזרה ממבינים באוטו תתקבל בברכה. יפתח
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האוטו שלי בן שנה וחצי. לפני פחות משנה הייתה לי תאונה והלך לי המכסה מנוע - שמו חדש במקומו וצבעו אותו במוסך. בחצי שנה האחרונה אני רוצה מעין "חורי צבע" כאלה על המכסה - מקומות עגולים וקטנים שבהם הצבע הלך ואני רואה את השחור שמתחת - ממה זה נובע? וגם: לכמה זמן מחזיק הפוליש-ווקס שהחברה נתנה לאוטו שלי בעת הקנייה? האם כדאי לקחת את זה למקום שיעשה לי את זה (כי אני די נזק)? תודה..
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כלומר הם הרי לא ממש חייבים ליצר את ההגה, אלא פשוט ליצר הגה שמתאים לכרית האויר המקורית של האוטו... יש איזו סיבה שאני מפספס? Fazer
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז אגזוז לחץ זה אגזוז שנמצא במנועי שתי פעימות בלבד. זה כבר ברור לרובנו. עכשיו השאלה היא איך הוא נראה(אם אפשר בתמונות) וכיצד בדיוק הוא מוסיף להספק (אם אפשר אז תיאור מעמיק). בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת עומרי, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר שתקנתי את הכבל הספידומטר ברכב שמתי לב שהמהירות ב120 (בכביש מספר 6 בעקיפה ) הסל"ד עומד על 4K בהילוך חמישי אני יודע שלאוטו יש גיר קצר השאלה אם זה מהירות \סל"ד שצריך להיות או משהו לא תקין
הודעה אחרונה מאת הצדיק, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לישבוע חלקים מהדש בורד שלי בכל מיני צבעים יפים שיתאימו לאוטו. שמעתי שאפשר עם אייר ברש אבל זה יקר במקצת אז אולי למישהו יש דרך אחרת אני אשמח לקבל רעיונות. נ.ב עשיתי חיפוש ולא מצאתי אז בבקשה אם אפשר לא לינעול. תודה
הודעה אחרונה מאת שגיא ישראל, -
-
מי מחובר 12 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 2,270 אורחים (הצג רשימה מלאה)