טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,259 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע כמה כוחות סוס יש ל- פז'ו 505 1800 אוט'? סובארו ג'סטי 1200 הזרקה גיר רגיל? ואיך אפשר לדעת את הנתונים האלה של מכוניות ישנות כאלה?
הודעה אחרונה מאת הראל, -
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מבקש חוות דעת על הצמיגים האלו ואיפה אני משיג אותם? בנתיים שמעתי עליהם רק טובות והערכת מחיר משוערת למידה 195/45 15
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני יודע שהנושא נידון פה בעבר אך בשום שירשור לא הובהר הכל חלק אמרו כן חלק אמרו לא ולא היתה קביעה סופית לגבי הדברים. הפעם היחידה שמשהו היה ברור היא בשירשור שבו דובר על התקנת תאורה פנימית ברכב ואז הועלה איזשהו סעיף בחוק (354?) שהבהיר את הנושא... מה שלא ברור הוא: 1.ידית הילוכים האם היא חוקית ומותר להחליף כאשר לחדשה יהיה ציור של סדר ההילוכים למעלה? 2. הגה? מותר להחליף למשהו יותר ספורטיווי? 3. הבנתי שאסור להתקין אורות חיצוניים נוספים ברכב (פנסי ערפל,לדים) אבל מה בנוגע לחצאיות? 4. אגזוזי לחץ, הבנתי שיש כאלה שמותרים וכאלה שלא, אז מה כן ומה לא? 5. שכחתי ואני אחזור רגע לפנים הרכב... 6. שטיחי אלומיניום (אני באמת לא חושב שיש בעיה חוקית עם זה אבל בשביל להיות בטוח). …
הודעה אחרונה מאת moshe, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי נוזל לניקוי האינג'קטורים של STP (בקבוק לבן) רשום שמה באנגלית למלאות על פול טנק (המילה הזאת קרתה לי פעם אחת מאז שקניתי את האוטו) אם אני שם אותו על חצי טנק או משהו כזה מה ההבדל? יש השלכות כל שהן על מילוי על טנק לא מלא?
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קרבורטור מסוג וובר כפול, כמה לחץ דלק אמור להיות בכניסה. רכב מסוג סובארו לגאסי 1800. אם משהו יודע, אשמח לשמוע. יום טוב.
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אמא שלי רוצחות אותי אני הורס לה מגבות איך אתם מנקים?
הודעה אחרונה מאת הלו_מאדאם, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שמעו מצאתי באינטרנט את המכירה הזאת.. http://www.shopster.co.il/mozar.asp?id=5711&ref_url=http://www.lionetwork.net/ עכשיו המחיר שם טיפה מוגזם (וגם שימו לב שזה לשתי גלגלים ולא ל4!) אולי אתם יודעים איך המוצר הזה נקרא באנגלית שאולי אני יוכל להזמין אותו מאיביי או משהו? תודה רבה מראש! וד.א מצטער אם פירסמתי כבר את ההודעה פשוט היא נעלמה ...
הודעה אחרונה מאת sronis, -
[316 87']the wipers gone mad [בעיה במגבים]
מאת Guest gonen- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
BMW 316 שנת 87 הם התחילו פשוט לעבוד לבד... פתאום, עובדים... הידית משנה את מהירותם, אך השפריצרים לא עובדים. האם ידית המגבים עוברת דרך ממסר או סתם פיוז ? חשבתי אולי ממסר תקוע או משהו כזה, אבל למה שלא יעבדו השפריצרים ? מה ניתן לעשות פרט לפניה לחשמלאי ? זה מגוכח לסוע באמצע הקיץ עם מגבים עובדים ועוד בלי מים על החלון... HELP...
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
איך נקרא באנגלית הגומי שאוטם את הדלת ומורכב על הבודי?
הודעה אחרונה מאת mozman11, -
מחפש מקום לעשות כיוון פרונט נורמאלי
מאת Guest amit100-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מחפש מקום באזור חיפה שיודע לעשות כיוון פרונט מהנסיון הקצר שלי לכולם יש את המכשירים אבל כאשר מגיעים לכיון מדוייק הם לא מצליחים
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
תוספי motor-up
מאת רנזי- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אין מה להגיד - מהרגע ששמתי את התוסף זה שינה לגמרי לטובה את ההתנהגות של האוטו. מגיב יותר טוב, אין גמגומים וקרטועים ואין "עייפות" של המנוע. מומלץ בחום !!!
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר יומיים שבהם סרקתי את הפורום וקראתי כל דבר (נראה לי) על מים ושמן אני מעלה את השאילתה שלי. איזה שמן יהיה הכי יעיל לרכב שלי(שנת 96 ידני אם זה משנה) וכמו כן איפה מומלץ לקנות מים (ירוקים), האם יש חברה מסויימת? כמו כן ראיתי את הפרוייקט להחלפת נוזל קירור ב-ZX אך אני לא מרגיש שהוא עזר לי להבין את אופן הטיפול בילדה שלי, למישהו יש ניסיון דומה עם המאזדה שלו?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
למה נועד?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי גאלון של הדלק הזה של הטיסינים הצבע שלו ורוד בהיר השאלה אם אפשר וכמה כדאי לערבב אם אני רוצה לתת בוסט קטן לרכב ? אגב איזה סוג דלק זה מי שיודע ?
-
- 1 תגובות
- 899 צפיות
היי, נקודת החיבור של האגזוז עם הוו שמחזיקה אותו (הוו אח"כ נכנסת לגומיה) נתלשה לי. הלכתי למוסך פיאט בראשון שרצה להחליף את הכל עד לנק של הממיר ורצו 1300 שקל. הלכתי למוסך אגזוזים שרצו רק על הדוד האמצעי והאחורי 900 שקל. שאלתי אותו אם אפשר להחליף רק דוד אחורי אבל הוא די התנגד... בעיה שלו... שאלתי - האם אתם מכירים מקום עם מחירים טובים שמתעסק עם אגזוזים במחירים טובים? אגב, הבראבו היא 97, 1600. תודה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם יש לי שאלה! בפונטו 2002 אוטומט שלי נדלקה מנורה בצורת מנוע! היא נשארת דלוקה גם בזמן שהאוטו מונע! למישהו יש מושג מה הבעיה? ומה יכול לגרום לכך?
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
פתחתי את את המכסה של המפלג לראות מה המצב בפנים ,בעיין חצי מבינה זה נראה כמו רוטור רגיל מה שיש בפנים אך מתחתיו יש פחית עם חוטים מחוברים אליה ולא מצאתי איך מפרקים את הרוטור בשביל להחליף כי הוא נראה ממש שחוק , פשוט החלטתי להחליף הכל כולל המכסה וחוטי ההצתה בטיפול הקרוב, בקיצור אף פעם לא ראיתי פלטינות אז לרגע חשבתי שאולי זה פלטינות מה שיש אצלי ולפי מה שאני יודע רק חשמלאי יכול לעשות את זה כי צריך לכוון את זה. בקיצור השאלות הן איזה מנגנון מורכב אצלי ברכב ואם זה זרועה רגילה איך מפרקים אותה ?
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי פורד אסקורט CLX 96 1.6 עם כמה בעיות 1. כשאני עומד במקום יש רעש מוזר מהגיר 2. אני ממש לא יכול למצוא את הפילטר דלק ! 3.שסטומים דופקים בעליות ( ניקוי הזרקה או כיוון שסטומים ?) אלכס *הודעתך נערכה, קרא את חוקי הפורום! פעם הבאה, הודעה עם כותרת "עזרה" בלבד - תימחק מיד*
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רכשתי, במיטב כספי רנו 5, מודך 89. הרכב היה במוסך, ל'ישור קו' שכלל בדיקה מעמיקה, ועבר טיפול 10K (בחירה שלי. לא היה צורך), כיוון פרונט, החלפת צמיגים ונורות. כמו כן, הקרבורטור עבר ניקוי יסודי אך הרכב עדיין אינו חף מבעיות, ואני אינני חף משאלות: א. מה הלחץ אויר הרצוי בצמיגים? ב. בטיפול שמו לי נוזל קירור, שלא ירוק כמו שהייתי רגיל מה-205. אני לא בטוח לחלוטין אם הנוזל צהוב כי זה הצבע שלו, או שאלו מים רגילים, וה'צהוב' הזה זה ההשתקפות של דפנות המיכל. .האם זה מה שאמור להיות, או שעבדו עלי? 2.מעל לוח השעונים, אמורה להיות מעין 'סככה' מפלסטיק. הסככה לא נמצאת, ועד כה לא מצאתי באף פירוקיה את החלק. האם יש אפשרות לאלתר משהו, או לשים חלק חליפי? אשמח לעצות! *מקווה…
הודעה אחרונה מאת z-man, -
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, יש לי מנוע 4 פעימות 150 סמק של חברת Tecumseh... המנוע זורק שמן בצורה מפחידה וכל החריצים של קירור האוויר מלאים בשמן.. גם נזרק (יחסית מעט) לפילטר אוויר... אני שם שמן באופן קבוע... מה יכולה להיות הסיבה לכך ואיך אני יכול לטפל בה?? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת chii, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למי שלא עקב אחרי השרשור של החיפוש עבודה שעברתי אז אני מחפש עבודה (גם עברתי בלשכה) כדי להחזיק רכב. אני כבר מת לקנות רכב אני מרגיש משהו בוער בי שלא נותן לי לחשוב על שום דבר אחר חוץ מנהיגה אני מת כבר לנהוג ואין לי על מה ואתם לא יודעים כמה אני מנג'ס להורים שלי כדי שאני אוכל לקנות רכב ואני עדיין ממשיך לקבל לא כתשובה , ואם תהיה לי עבודה אז זו דרך להראות שאני אחראי וגם דרך לממן את הרכב. אני צריך תשובה אבל בראסמי בלי יותר מדיי מסביב... כמה יעלה לי להחזיק פיאט אונו בממוצע לחודש? אני אוכל להחזיק את הפיאט ללא עבודה? כאילו עם דמי כיס של בערך 150 ש"ח שבוע ועם כסף שחסכתי מבעוד מועד. אם אני לא יקנה רכב אז זאת אומרת שאני לא אנהג כלל והמחשבה הזאת משגעת אותי כי אחרי חוד…
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה ההבדל בין האגזוז לחץ כמו REMUS לבין אגזוז רגיל שרכב חדש?? אם אפשר לעשות אגזוז לחץ מאגזוז רגיל??? איך הם בנויים? האם זה ישנה את צריכת הדלק??
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר חיפוש מצאתי חמישה נושאים ואף אחד מהם תשובה אמיתית. האם ניתן להשתמש ב K44 בדיזל (סקסו דיזל, לא טורבו!) התשובות שקיבלתי מהחיפוש בפורום: כן , לא, באינפוזיה, לא באינפוזיה, ו - "לדיזל יש תוספים משלו" (אני שמח .. אבל לי כבר יש K44) אז .... האם אפשר .... או לא ? תשובה החלטית בבקשה. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שמעו פעם אחת באחת מהרחיצות של האוטו שמו לנו באוטו איזה ספריי על הצמיגים של האוטו.. והם נראו רטובים כאלה... מבריקים משהו טוב כמו שרואים בתערוכות מכוניות... וזה החזיק איזה שבועיים ככה.. עד שלאטלאט התלכלך... איפה קונים כזה וכמה זה עולה? לא ברחיצה ?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברשותי גסטי שנת 92 1000 סמ"ק ,לפי איך ואיפה שהמנוע ממוקם (ןלפי הארכובה) הסקתי כי ההנעה קידמית. האם אני צודק או שמא ההנעה אחורית?
הודעה אחרונה מאת redbaron, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש המלצה לגביי התקנת מערכת אזעקה חדשה ב 106 שלי. אנא, אם אתם ממליצים עדיף שזה יהיה על סמך הכירות אישית עם המערכת, אמינותה, ומחיר התקנה שלה אם אפשרי גם. תודה מראש, אלעד.
הודעה אחרונה מאת synchro, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם משהו מכיר את התופעה שבאופל אסטרה, גיר אוטומטי, בבוקר קר, לאחר ההתנעה ושילוב להילוך, מנורת S מהבהבת וצריך להתניע מחדש?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ישנה סדנת שיפורים בשם הזה בשד' ההסתדרות בכביש חיפה-עכו, קרוב לצומת קרית אתא. האם מישהו מכיר אותה? עשה שם שיפור כלשהוא? אשמח לחוות דעת על המקום. תודה
הודעה אחרונה מאת kenny4, -
בעיה בחלון
מאת omer24- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם! כשאני מוריד את החלון בצד של הנהג נשמעת חריקה מעצבנת ביותר מישהו יודע איך אפשר לפתור את זה? החריקה לא היתה כל הזמן זה התחיל לאחרונה. תודה.
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום וערב טוב לכולם. הרכב: פיאט פונטו 1.1 97 הבעיה: בזמן בלימה בין 90ל60 קמ"ש בערך הרכב רועד לפי הרגשה שלי זה מאחורה. מקדימה הדיסקים חדשים. אשמח לקבל השערות לפתרון הבעיה. תודה ליאור.
הודעה אחרונה מאת בני ל,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 2,673 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- vigi
- yohai71
- asix
- Liquidator
- Iwind
- לומד לתקן
- AUDIO KING
- Yuvalino
- Itzik-b
- Moshe c
- איתי29
- lanosforce