טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,253 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בבעלותי פונטו SX75 שנת 95 (שנקנתה אתמול). אכשיו אני צריך לעשות לה ישור קו קטן. לבדוק רטיבות ליד מיכל שמן הידראולי, לבדוק את מצב הציריות ולעשות טיפול 10K. אני מבקש שמתליצו לי על מוסך שיוכל לעשות לי בדיקה כללית לרכב ושלא ינפיץ על סתם תקלות באזור חיפה. כמה לדעתכם יעלו ציריות חדשות, וטיפול 10K. דבר נוסף הבחנתי שהפנס הקדמי השמאלי דולק באור דרך נמוך מהימני אבל באור גבוהה רגיל כמו הימני, מה יכולה להיות הבעייה וכמה יעלה לתקן זאת?
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברה רציתי לשאול כמה יעלה לי להחליף לגלגלי מגנזיום במאזדה 323 (99'), ואיפה? וגם אם אפשר תנו את חוות דעתכם אם זה שווה ולמה זה טוב... חוץ ממראה... תודה... שגיא
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
סל"ד לא יציב.
מאת רנזי- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם ! יש לי בעייה ברכב של סל"ד לא יציב שנע כל הזמן בסרק בין 700 ל- 1000 סל"ד. כמו כן, ישנה תופעה שפתאום הסל"ד קופץ לסביבות 1500 עד 2000. מה זה יכול להיות ? דבר נוסף - בסביבות 3500 ישנם קרטועים מוזרים, כאילו משהו מתנתק וחוזר מתנתק וחוזר. אשמח לעזרתכם המקצועית. תודה.
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום, ברשות אבי רכב מסוג שברולט לומינה שנת 96. לאחר תקלה של חימום מנוע עקב אטס סעפת יניקה תחתון ועליון ואטם מכסה שסתומים שחוקים. להלן הצעת המחיק לתיקון הבעיה: עבודות: פ"ה סעפות יניקה וה"ח אטמים 1,800 ש"ח. ה"ח מסנן שמן + שמן מנוע 120 ש"ח. ----------------------------------------- סה"כ עבודה: 1,920 ש"ח. חלפים: אטם סעפת יניקה תחתון 294 ש"ח. אטם סעפת יניקה תחתון 90 ש"ח. אטם מכסה שסתומים 310 ש"ח (2 יחידות). שמן מנוע חצי סינטטי 230 ש"ח. מסנן שמן 38 ש"ח. נוזל קרור כתום 4 ליטר 172 ש"ח (2 יחידות). תוסף שמן מנוע 75 ש"ח. ----------------------------------------- סה"כ חלפים: 1,210 ש"ח. לאחר שיכנוע הסכים בעל המוסך לעשות הנחה של 7% על …
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בפרוספקט של הרכב רשום שהצריכה של הדגם 2.0 בעירוני 10.9 לליטר ובבינעירוני 5.9- זה נראה לי טעות לא נראה לכם? למישהו יש מושג מה הנתונים האמיתיים? תודה
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי גולף סי.אל 1.8 סי.אל. הייתי רוצה לדעת כמה הטנק דלק שלו מכיל וכמה האוט הזה אמור "לאכול" 1 לכמה? תודה רבה...
הודעה אחרונה מאת Nis, -
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האזעקה שלי ( קוברה) התחילה לפני מספר שעות לצפצף סתם ככה פעם בכמה זמן. בנוסף, כשאני לוחצת על הנעילה המרכזית כדי לפתוח את האוטו הנעול, היא משמיעה 4 צפצופים. מה יכולה להיות הסיבה? יש לכם המלצות למתקין אזעקות/ חשמלאי/ מישהו שיוכל לפתור לי את הבעיה? זה רק התחיל, ונהיה בלתי נסבל
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 3 תגובות
- 933 צפיות
המזגן מקרר אבל יש תחושה שהוא כבר לא נושף כמו פעם... האם הפילטר קשור פה לבעיה ? היכן ממוקן הפילטר של המזגן ? האם פילטר זה מנקים או מחליפים, אפשר לפרק אותו לבד ? [מדובר ברכב עם מזגן מקורי (!) ] בתודה מראש לכל המתייחסים והעונים ! אלכס.
הודעה אחרונה מאת TheGreatCat, -
אחריות על חלפים
מאת ToMeR- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יודע האם יש אחריות במוסכים מורשים על עבודות שלהם ואם כן לכמה זמן?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 0 תגובות
- 797 צפיות
אז ככה. אתמול התפניתי לטיפול ברכב של החברה. קנינו יחד את החלפים (כדי שהיא תרגיש שיש לה חלק בחגיגה )- עלות חלפים: 160 ש"ח. המצב של הרכב באופן כללי טוב-שמנו לב לירידה בכוח כשנסענו ביום שישי, דבר שיחסתי לכך שהגיע זמן הטיפול ואכן כשפתחתי דיס' נמדד מרחק פלטינה קטן מהדרוש. הפלאגים נראו סבירים בהחלט- אפורים וללא פיח. אבל- שמתי לב שהקונקטור של חוט ההצתה של פלאג 2 נראה קצת מפוייח. להזכירכם בעיה שהעלתי לפני מס' חודשים-http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=239665&highlight=#239665/ כשהמנוע גימגם והבעיה הייתה באותו כבל הצתה שהתפייח. קיצר מה לדעתכם גורם לזה? אני עושה ניסוי- החלפתי בין שני כבלים לראות אם זה היה קשור לפלאג או שמה זה כבל דפוק בבסיסו. אשמח ל…
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
רשלנות פושעת של מוסך 1 2
מאת uri_s- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
לפני מספר ימים הכנסנו אחד הרכבים של החברה במוסך מסויים בפתח תקווה בסוף היום אחד העובדים ניגש להוציא אותו מהמוסך,הניע ונסע עד הצומת הקרובה,ושם שמע רעש חזק והרכב נפל על הצד.בדיקה קצרה העלתה ששכחו להרכיב את האומים של הגלגל הקדמי והגלגל עף ממקומו.התגובה של המוסכניק היתה מוזרה:"מה,שוב פעם שכחתי?" מה שמלמד שזה לא מקרי .ברור לי גם שאם זה היה רכב פרטי ולא של חברה מישהו היה מתלונן על העניין כי בעיניי זה מקרה חמור.
הודעה אחרונה מאת Tweet, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב הוא גולף 99 SDI. היתה לי נזילת שמן הגה כוח ממסרק ההגה, פירקנו במוסך את המסרק שהיה רטוב בשמן, ולקחנו אותו ל דיסקל בחולון לשיפוץ. בדיסקל אמרו שזה סוג בעייתי ושלא ניתן לשפץ, אז נסענו לאחר בירורים לעסק בשם "הכל למונית" שמייבא חלפים משומשים מחו"ל מסרק הגה כחדש עם זרועות ותפוחים ב 1200 שקל... אחריות 3 חודשים. אח"כ נסענו למוסך והרכבנו את המסרק... מילאנו שמן הגה כוח במיכל והתנענו המנוע, מייד הוספנו שמן לגובה הרצוי וגם הוצאנו אוויר מהמערכת ע"י סיבוב ההגה עד שלא היו בועות אוויר במיכל. נסעתי לדרכי וכל שעתיים בדקתי שמן ככה שלא היה חסר כלל, חשבתי שהכל הסתדר. בערב שמעתי שוב פעם רעש מהמשאבה הראשית (כאשר חסר שמן יש מעיין שריקה). מתחת לרכב היתה אמבטיה…
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברה יש לי בעיה ממש מציקה כול פעם שאני מפעיל את המזגן זה ממש מרגיש ברכב כאילו המזגן לוקח ממש הרבה כוח מהאוטו הרכב הוא אקסנט 95 1500 צריך את עזרתכם בבקשה
הודעה אחרונה מאת SUPER, -
תוסף לסולר
מאת דן-אברהם- 9 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
מישהו מכיר או ממליץ על תוסף לסולר? מהי הפעולה שהוא עושה (למשל, מנקה את מיכל הדלק, מזרקים וכו')? כל כמה זמן לשים? מה היחס סולר/תוסף? האם מישהו ניסה וראה שיפור בביצועים או בפליעת העשן? והכי חשוב, זה כדאי או שזה סתם בשביל התחושה הטובה? אני שואל במיוחד, כיוון שידוע, סולר הוא דלק "מלוכלך", שמשאיר משקעים. דרך אגב, ערכתי חיפוש ולא מצאתי.
הודעה אחרונה מאת Refael Azi, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
כשאני מכבה את המנוע בזמן שהוא מתקרר יש כמו לא ממש דפיקות כאילו אני זורק אבן קטנה על מכסה האלומניום של הסעפת כל כמה שניות יש פק קטן כזה!! מה זה??
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- 1 תגובות
- 964 צפיות
שלום לקורא , ברכבי גיר אוטומאטי עם מחשב גיר ( סימנס 01P ).ללא מחשב מנוע . בלחיצה על דושת המעצור הגיר עובר לניוטרל, בשחרור המעצור הגיר משלב הילוך לאחר השהייה של 2 שניות (מרגיז את הנהגים מאחורי ).במעבר מהילוך 1 ל 2 הגיר מעביר זעזוע לכל הרכב . יש לי מחשב דיאגנוזה ואין קריאה של תקלות מהגיר .איני יודע האם ההגדרה של ה"קוד" של הגיר היא נכונה . כרגע : CODING: 00100 . האם יש להשיג רשימה של קודים אפשריים ומשמעותם ? אם אני משלב ידנית הילוך 1 מאיץ עד 3000 סל"ד , מעביר ידנית להילוך 2 מאיץ שוב ואחר מעביר ל 3 ,ההילוכים משתלבים יפה.
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם כבר זמן רב שהנסיעה באוטו קשה. לאחרונה, הנסיעה הפכה גם קופצנית במיוחד וממש בילתי ניסבלת. האם המיתלים התעייפו, מה צריך לבדוק ולהחליף וכמה עולה? איכן כדאי לתקן את הבעיה? תודה רבה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת kompy, -
מוט גרירה לתומקאר
מאת a.c- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לגבי מוט גרירה לתומקאר ["מיקרו" למי שמכיר],האם הוא חוקי מבחינת משרד התחבורה?
הודעה אחרונה מאת a.c, -
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יש לי בעיה ברכב גולף דיזל שנת 99של חום מנוע בעליות פשוט הרכב מתחמם בשניות כאשר המזגן פועל ובמקרה שמתי לב היום שהוונטה של המזגן לא עובדת רציתי לדעת אם יש קשר בניהם כי בחורף זה לא היה קורה לי וגם מתי בודקים מים בגולף כשהמנוע חם או קר? דלוק הוא מכובה ? בתודה רפי
הודעה אחרונה מאת רנזי, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 14.6 אלף צפיות
התבשרתי שאקבל בסכום פעוט של 200 ש"ח חלון ידני לגג מבן-דודי שטס לחו"ל. ניסיתי ליצור קשר עם החברה שמתקינה במושב גנות - אך ללא הצלחה. האם למישהו יש מושג כמה תעלה לי התקנה ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
בעית גיר בטויוטה 1 2
מאת nafnaf- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי רכב מסוג טויוטה קורולה לפני כשבוע... כמובן שלקחתי אותו לבדיקה ובין הממצאים הבודדים שנתגלו נאמר לי שיש נזילה קלה מכיוון הגיר והסיבה היא מחזיר שמן פגום. אצתי רצתי לתקן את הבעיה... והיום המכונאי שבדק לי את הרכב אמר לי שמאחורי זה מסתתרת בעיה יותר חמורה: הוא אמר לי שקיים חופש במוט שנכנס לגיר מכיוון הגלגל (המוט הזה כמובן מתחבר למחזיר שמן...) הוא אמר לי שמכיוון שיש חופש המחזיר שמן הלך... הוא אמר לי שתוך 2-3 חודשים המיסבים של גיר ילכו וכתוצאה אני אצטרך להחליף גיר או לשפץ את הקיים... מה שהכי מפליא אותי - במידה וזה נכון זה - שלא עלו על זה בבדיקה... הרי חופש כזה לא יכול להווצר תוך שבוע, מכיוון שמדובר על שחיקה ולא על התעללות או משהו דומה שנעשה לגי…
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי רעש שאני נותן פוול גז בנסיעה כמובן כאילו שמתי אגזוז לחץ אבל לא רעש חזק רעש במנוע רק שאני נותן פוול גז הטורים בערך 40 או 35 .....רעש קטן אבל שומעים...רציתי לדעת אם זה בגלל הטיפול או בגלל הכיוון שסתומים שעשיתי...מקווה שתוכלו לעזור לי! תודה נאור!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה,לפני כמה ימים התחלתי להרגיש את זה, כל פעם שאני נכנס לכיכר ופונה,אני מרגיש את הרכב כאילו צף ומרגיש שעוד רגע ואני מאבד שליטה,במהירות זה לא קשור כי ניסיתי בכמה מהירויות וגם במהירות של 20-30 קמ"ש אני מרגיש אותו הדבר, אותו דבר קורה גם לחבר שלי,שנינו נהגים חדשים... מישהו מכיר את הבעיה ויכול לעזור או לפחות להגיד לי מה יכולה להיות הבעיה... נב- הרכב הוא אודי 80 והרכב של חבר זה יונדאי אקסנט.. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 4 תגובות
- 4 אלף צפיות
ומה המשמעות של הסימונים 10W40W, או למשל 20W50W? אשמח לקבל קצת פרטים על סוגי השמן. אני עומד לבצע החלפת שמן לרנו מגאן II 1.6 בנזין, ויש צורך בשמן שעומד במרווח טיפולים של 30,000 ק"מ. יש למישהו המלצות לחברה טובה של שמן או סוג טוב? (אגב, לפי ספר הרכב, יש להשתמש בשמן חצי סינטטי 10W40W, שעומד בתקן ACEA. מהו התקן הזה?)[/i]
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מבקש המלצה על מוסך שיכול לאבחן ולתקן בעיה בגיר אוטומטי של רנו טווינגו. (או לבצע החלפה לגיר ידני) תודה עופר[/b]
הודעה אחרונה מאת razofer, -
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חלוקת המשקל ברכב משפחתי היא 75% לפנים ו- 25% לאחור (בערך) ואילו ברכבי מירוץ החלוקה היא 50% לפנים ו- 50% לאחור.לנוכח עובדה זו,רכבי מירוץ יציבים יותר ממכוניות משפחתיות ויכולים לקחת פניות במהירות גבוהה יותר ובצורה טובה יותר (קו הפנייה). עולה השאלה, מדוע גם ברכבים משפחתים לא מחלקים את המשקל בצורה שווה ? מדוע חלוקת המשקל ברכבים משפחתיים היא דווקא 75% לפנים ו- 25% מאחור ? האם יש יתרון לחלוקת משקל זו על חלוקה משקל שווה ? בתודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש את המפתח הרזרבי של מאזדה לאנטיס 323 F. יכול להות שמפתח רזרבי יראה כמו בתצלום המצ"ב ? צורתו אינה משונה משהו ? תודה ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בבעלותי פיאט פונטו שנת 95. אני ואבא שלי ישבנו משהו כמו שעתיים כדי להכניס את הג'ק למקום. אם יש משהו שיכול להסביר לי או לתת לי אתר אם תמונות שמראה איך אני מכניס אותו למקום אני אשמח (בחוברת של הרכב לא הבנתי). תדה מראש L.A
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מה זה ראיים אייר ?? תודה למי שעזר.. -אבי-
הודעה אחרונה מאת Liran_a, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. לפני כמה ימים התחלתי להרגיש במין שריקה מהגיר כאשר הוא מעלה הילוך - כל הילוך, בהורדה אין בעיה. מדובר ביונדאי לנטרה אוטו' שנת 96'. השריקה דומה ממש לרעש של מיסבי גלגל קדמיים גמורים - למי שמכיר... וזה קורה רק בזמן העברה, בנסיעה רגילה זה לא קורה. לפני 15K קמ' החלפתי שמן גיר + מסנן שמן גיר. משאבת המים וכל הרצועות (מנוע, מזגן והגה כוח) כולל רצועת הטיימינג ושני המותחנים שלה הוחלפו לפני שבועים והרעש התחיל כשבוע לאחר מכן, יכול להיות שיש קשר? אגב, גם מיסבי הגלגלים הקדמיים הוחלפו לפני כחודשיים. אולי יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות? תודה אריאל
הודעה אחרונה מאת ariel-s,