ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
קנית רכב מליסינג
מאת Aska-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 702 צפיות
מצאתי רכב שנראה במצב טוב לפי הנתונים שלו. האוטו יד 1 ורשום שהוא בבעלות ליסינג. שמעתי שלא טוב לקנות רכבים בבעלות ליסינג , האם זה נכון? יש הבדל כלשהו בהעברת בעלות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, בצער רב אני חושב להפרד מהפיג׳ו 208 דיזל המופלאה שלי. התחלתי לסבול מבעיות ברכיים בעקבות פציעה ויציאה מרכב נמוך מלווה בהרבה כאבים. אני שם לב כי נוח לי יותר ברכבים מוגבהים ולכן מחפש אחד כזה. אני כרגע די גמיש לכל הכיוונים. חשבתי על סובארו פורסטר ידנית (אבל אני רווק וזה רכב ענק). חשבתי על סוזוקי ג׳ימני (אבל תכף מגיע מחליף והחוסר באבזור ומנוע חלש מבאס). חשבתי על 3008 (אך אוטומט והמחיר גבוהה לי משמעותית). דרישות: שנה מתקדמת עדיפות גבוהה לידני עדיפות גבוהה לדיזל מולטימדיה טובה כיסאות נוחים בטיחות תקציב: רצוי לא לעבור את ה100k תודה
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
- 20 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שניהם 1.5 ברמת הגימור הכי גבוה של הרנו וברמת הפרימיום ב3008. נסוע של כ30k בשנה.
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
אהלן חברים, אני מחפש רכב שיעשה נסיעות ארוכות יחסית עפולה - ירושלים כפעמיים שלוש בשבוע. חשוב לי שהרכב יהיה אמין, נוח ובעל מידה מסויימת של כח. נכון לעכשיו חיפושי הסתכמו בפגו 208 או בפורד פיאסטה. שתיהן ברמת גימור הגבוהה ושתיהן מהשנתונים האחרונים(15-16). אשמח לקבל הכוונה מכם, איזה רכב מבניהם עדיף או לחילופין רכבים אחרים שנראים לכם רלוונטים.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
היי, אני סטודנט שנה א', מחפש רכב מיני אמין חסכוני ומשנתון כמה שיותר גבוהה, ידני בלבד. פיג'ו 107/ סוזוקי אלטו באות בחשבון, לדעתי סיאט מיי - הכי הרבה רכב לשקל. תקציב 20k פלוס מינוס. בקצרה מה שכבר הבנתי על הרכבים הנ"ל: 107- מנוע דאיטסו - בלוק זהה לסיריון 1.0 מנועים אמינים אך עדינים. אלטו - מנועים ותיקים ואמינים( מרוטי) של אלטו הגרסא היפנית שלא הגיע לארץ (שרשרת טיימינג, ואירדיום ככה שמבחינת טיפולים כדאית אך מרגישה ממש קופסת שימורים) סיאט מיי- אני לא מצליח למצוא מידע על הסיאט מיי מבחינת אמינות, החיסרונות היחידים שמצאתי זה קושי בשילוב הילוך ראשון ורוורס, כיסא נהג שלא מתכוונן לגובה. אני אשמח למידע נוסף מבעליי הרכבים הנ"ל. תודה Sent f…
הודעה אחרונה מאת marri2629, -
שלום לכם, אני משרת בירושלים (קבע) וגר בראשל"צ, מפה לשם אחרי הרבה מאד זמן החלטתי שהגיע הזמן לקנות רכב. היום הלכתי לחפש במגרשי ליסינג רכב ואחרי עשרות מכוניות שבורות שנתקלתי בהם מצאתי מאזדה 3 שנת 2015 במצב טוב (יום ראשון לוקח לבדיקה אבל אין לה שום היסטורית תאונות/תקלות) בכל אופן, לדעתכם הרכב הזה יהיה טוב לנסיעות לירושלים בתדירות די גדולה? וד"א רוצים עליו 67 זה יקר/ זול? מה דעתכם? 70 אלף קילומטר תודה !
הודעה אחרונה מאת bar304, -
- 14 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום רב, כרגע מחזיק רכב יונדאי i25 שנת 2011 שנמצא אצל האישה ובו שני כסאות בטיחות לתינוקות. אני מתלבט לגבי רכב שני שנועד עבורי לטובת נסיעה לעבודה וחזרה. מראשון לפתח תקווה וחזרה. האם לקחת ליסינג חברה שעלותו כ2000ש"ח מהנטו לא כולל הפסדים של הפרשות לפנסיה/פיצויים או האם לקחת רכב יד2 עד 10,000 עם הלוואה מהבנק תודה
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 963 צפיות
אני רוצה לקנות סטיישן שיהיה נוח לילדים מאחור. אחרי הרבה מחקר הגענו לכמה מועמדים סופיים. הציעו לי סיאט ליאון סטיישן (2014, מפרטי עם קילומטראז של 30k קילומטר) מול מזדה 6 סטיישן (2014, מליסינג עם קילומטראז 90k קילומטר). ההבדל במחיר הוא באיזור ה-15k ש"ח. מבחינת נוחות, שניהם הרגישו מאוד נוחות ומפנקות. יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה, אני עומד לרכוש רהו פלואנס דיזל 2014 הדגם המפואר (privilage) וברכב אין גג נפתח. ראיתי שנת 2013 שיש בה גג נפתח מהחברה. האם זה הגיוני שבדגם שאני קונה לא יהיה גג נפתח? אולי זאת סוג של תוספת בתשלום?
הודעה אחרונה מאת danlevi, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 509 צפיות
שלום לכל חברי הפורום, לפני קנייה מחפש מכון רישוי אמין שיודע לבדוק ג'יפים בראש העין,פתח תקווה,הוד השרון ורמת שרון. תודה מראש אורן
הודעה אחרונה מאת bachar_oren, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
היי, אני רוצה לקנות פולקסווגן פאסאט שנת 2012-2013 יש לכם המלצות מה לבדוק למה חשוב לשים לב לפני הקניה? הבנתי שהמנועים שיוצרו עד 2013 אוכלי שמן ולאחר מכן הסתדר, יש עוד תקלות כלשהן ? תודה
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש רכב ידני שישמש אותי בשנים הקרובות. הקרטריונים החשובים לי הם אמינות,צריכת דלק בטיחות ומחיר משתלם כמובן. תקציב עד 35 K. על איזה מכונית הייתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אשמח לתגובות מחירון 43. 50 אלף קמ יד 1 פרטי
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים? הבוחן היה מאוד חיובי לגבי מצב הרכב אבל אנשים שדיברתי איתם אמרו לי לא להתקרב..
הודעה אחרונה מאת Kobycar, -
- 2 תגובות
- 687 צפיות
היי מחר נוסע לירושלים לבדוק רכב לפני קניה. אשמח להמלצות למכוני בדיקה טובים באיזור. יום שישי יום לחוץ אז הייתי מעדיף שיהיה לי 3 4 אופציות לכל מקרה.. תודה Sent from my SM-N910F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת moshe_levy, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים נכבדים, כיום אני נוהג על קיה נירו חדשה שקיבלתי לפני שבוע ממקום העבודה, ובשבתות וחגים הרכב מושבת מטעמי דת של המעסיק. אישתי נוהגת על גטס 2008 1.6 GLS - הדגם המאובזר, שמורה ונדירה ביותר. עקב המניעה בנסיעה בשבת ברכב העבודה, אנו שוקלים להחליף את רכבה של אשתי, למודרני, בטיחותי ונוח יותר, על מנת שישרת אותנו בשבתות. אני אתן פה מס' דגמים שחשבתי עליהם, כמובן שאין קשר ביניהם אבל אשמח לחידוד וכל מה שתעלו פה יעזור למקד בסופו של דבר. הרכב חייב להיות אוטומט (לצערי ולדרישת אישתי), עד 100,000, בעל ביקוש כיד שנייה. אשמח באם תתייחסו ל: 1. צריכת דלק. 2. למערכות הבטיחות באם קיימות ברכבים הללו. 3. בעיות ידועות? 4. בידוד רעשים, נוחות נסיעה. 5. אופציית קני…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני בהתלבטות לגבי שלושה רכבי ליסינג, הפרמטרים העיקרים שמעניינים אותי הם נוחות, שקט בכבישים מהירים ובטיחות. אני נוסע המון (יותר מ200Km ביום) אמינות הרכב אינה רלוונטית מאחר ומדובר בליסינג. 1. פולקסווגן ג'טה 1.2. 2. פיג'ו 308. 3.סקודה אוקטביה 1.4. בהתחלה הדילמה הייתה בין השתיים הראשונות ואת השלישית הוספתי לאחר שראיתי שכולם מהללים אותה בביקורות (כשנסעתי בדגמים הישנים לא התלהבתי). תודה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 0 תגובות
- 623 צפיות
שלום לכולם, אשמח להמלצה למכון בדיקה אמין בפרדס חנה (ואם אין אז בסביבה הקרובה). תודה!
הודעה אחרונה מאת morpheus1234, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מישהו מכיר? אפשר לקבל חו"ד עליו?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב. ברשותי פיקנטו ידנית שנת 2015 (דגם ה1250 סמ"ק) שרכשתי ישירות מקיה בעסקת בלון. לאחר 3 שנים שאני עם הרכב, אני מרגיש שדי מיציתי. קטן (גובהי 1.83), חלש ולא חסכוני כפי שמובטח. כרגע, אני משלם לחודש בסביבות ה-750 בהתאם לעסקת הבלון עם החברה. אני יכול להתגלגל לרכב חדש עם חברה אחרת אך מבחינה תקציבית ביחס לאופציות בשוק אני לא חושב שמשתלם לי. נסעתי בסביבות ה25000 ק"מ כך שאינני נוסע יותר מדי. האם כדאי לרכוש רכב בשנתון נמוך יותר ועם ק"מ שודאי יהיה גבוה יותר או שכדאי להתגלגל לרכב חדש אחר? חשוב לי שלא יעבור את רף ה50-60 אלף ש"ח במידה וההמלצה היא על משומש. נותרו לי בערך עוד 48000 ש"ח להחזיר לבנק (מזכיר שוב, עסקת בלון). חשוב לי שיהיה מרווח צר…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
קאדילאק CTS
מאת Max.M-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 833 צפיות
אהלן, מישהו התנסה בדגם הנ"ל ? האם מנוע 2.8 "סוחב" אותה יפה? איך ההיגוי? בלמים? מנוע? איך ביחס לסדרה 3 ישנה? יש מישהו שהתנסה בשניהן? תודה
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
רכב עד 100K
מאת boy23- 2 תגובות
- 730 צפיות
היי, אבא שלי רוצה לעשות לאמא הפתעה ולקנות לה רכב, היא מאוד אוהבת גיפונים כאלה אז אבא חשב על הCX-5 אני יעשה את הבדיקות והוא בסוף יחליט על מה ללכת. לה חשוב הנראות והיופי ולאבא צריכה טובה ושמירת ערך טובה וסחירות ככה שגם לדעתי הCX-5 נכנס פה יפה. אני לא מכיר את הדגמים גרסאות ורמות אבזור לכן אשמח לשמוע מה תמליצו בסכום הזה של 100K (לא הכי נעול אבל לא רוצה להגזים). תודה.
הודעה אחרונה מאת boy23, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי חברים, אני רוצה לרכוש רכב משומש בתקציב של 20-25 אלף. ראיתי כבר שני רכבים: הראשון הוא מיצובישי לנסר 1.8 שנה 2009 שנסע 160 ק"מ שהיה בעברו בליסינג. השני הוא מאזדה 3 1.6 קומפורט שנה 2006 שנסע 140 ק"מ מיד ראשונה פרטי. הלנסר יעלה לי יותר ב 5 אלף. זה אוטו ראשון שלי, רוב הנסיעות יהיו קצרות לרכבת בבוקר וחזרה בערב , פעם פעמיים בשבוע נסיעה ארוכה של 100 ק"מ בכביש מהיר. חשוב לי לפי הסדר: אמינות, מחיר תחזוקה וטיפולים (אם ההבדל מורגש), ביצועים, דלק ,יכולת מכירה בעוד 2-3 שנים. ראיתי את הרכבים והתרשמתי לטובה, השלב הבא להחליט על אחד ולקחת אותו לבדיקת מוסך. ממה הייתם נזהרים/בודקים ברכבים אלה? על מה הייתם הולכים במצב שלי? אשמח להארות והערות.
הודעה אחרונה מאת 10pips, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, להלן תוצאות בדיקה של הרכב: סרן קדמי מערכות היגוי: חופש תותבים ציר קדמי, שחיקת צמיגים, לתקן זוויות היגוי שילדה ומרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקונים במרכב פח וצבע בדלתות סימני פגיעות בפגושים למקם פגוש אחורי, פגיעות פח ופגמים בצבע, מעיכות בתחתית צמיגים: צמיגים אחוריים פגומים צמיגים קדמיים פגומים הערות כלליות: לתקן הערות מחשב לפי דו"ח מצורף, לבדוק בחברה את יתר המערכות הממוחשבות מעבר לקיים בדו"ח, אין אחריות לתקלות סוג יצרן, לפרק גלגלים ולבדוק עובי רפידות, גלגל הגה בלוי, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, תאריך מצבר 4/2017. הרכב עשה 40,000 ק"מ. מה דעתכם? תודה מראש וחג שמח
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב התקציב שלי הוא עד 30 אלף ש"ח, מה הרכב הכי מומלץ בשבילי בטווח מחירים שיש לי תודה. Sent from my LG-H990 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
שלום לכולם.אני צריך לקנות רכב שיסע ביום כ 40-50 ק״מ.אין לי מגבלה של צריכת דלק גבוהה או עלויות טיפול( כמובן לא צריך להיות דווקא הרכב הכי יקר בישראל לאחזקה-)). אני מחפש רכב מהנה לנהיגה. אין משמעות אם יהיה רכב קטן או גדול( יש לנו בבית גם סובארו פורסטר)חדש יותר או פחות, פשוט רכב שיחזיר לי את הכיף והחיוך בכל פעם שאנהג בו. מה אתם ממליצים? תודה וחג שמח לכולם
הודעה אחרונה מאת ranchranch, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם , אשמח לקבל את עזרתכם בכדאיות של קניית רכב עם הממצאים הבאים : רכב יונדאי אקסנט אוטומטי שנת 2014 יד ראשונה בעלות קודמת :השכרה . מד מרחק: 98097 תוך כדי הבדיקה במכון נמצאו הפגמים הבאים : יש צורך לנקות מערכת קירור +רדיאטור . שילדות מרכב: לכוון כנף קדמי שמאלי המחוברת עם ברגים, תיקון + פגיעה פח סף חיצוני, תיקונים כלליים בגוף המרכב ללא גג, פגיעה בגשר נושא רדיאטור (נזק באגן השמן ללא סדקים) פגיעות בפגושים . תאריך מצבר 5.16 , האם דורש החלפה ? נדרש לתקן מערכת איוורור פנימית (עוצמה חלשה) . באופן כללי: פגיעות פח\ לחיצות פח, שריטוט ונשמים בצבע . מחיר 48,500 אז מה אתם אומרים ? תודה לכל העונים .
-
- 0 תגובות
- 601 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת מלך הסאונד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי מחפש יפנית האצבק כדוגמת מיצובישי לנסר ספורטבק או סובארו B3 האצבק מזדה האצבק...רק שהם אוטומטיות .... אני יודע שיש תהונדה ידנית אבל אני חושב שהיא מכוערת... אשמח להמלצות מה עוד יש...
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
קודם אדגיש, מדובר על שני רכבים ניפרדים. אני מחפש לקנות רכב מסוג מאזדה 3 אקטיב 2014. באחת מסוכנויות הרכב הם הציעו לי שני רכבים, לבן ב64,000 ושחור ב63,000. ביקשתי את הבדיקה והיו שני דברים שבלטו לי בעין, וגרמו לי לחשוד שהרכבים עברו תאונה. הנה הבדיקות, הדגשתי את החלקים המחשידים אבל אני לא כזה מבין אז הייתי שמח אם תעיפו מבט: הלבן- הכל תקין חוץ מ: קפיצים: בולמי זעזועים, בולם אחורי שמאלי פגום. מרכב: תקוני מרכב, משמעות נמוכה: תקוני מרכב וצבע, מעיכות.מעוך.שריטות בצבע+פגמים, סימני פגיעה = דופן שמאל, סימני פגיעה דופן ימין, נזק פאנלים, נזק לפגושים=עמודים: משמעות שולית, סימני פגיעה עמודים ימין, סימני מילוי חומר, צבע עמודים לא מקורי. השחור (אני כמעט בטוח שהרכב הזה …
הודעה אחרונה מאת punz, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 173 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yondalar
- roeecohen01
- Avia
- לירון .ה.
- Fazer
- David19119
- AmitGo
- levy
- יבגניפ
- mikk
- yossiaviel
- David32