ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש מבצע למורים ב 130,900ש"ח במקום 136,900ש"ח, והלוואה מבנק מסד 70% בריבית פריים ל 60 חודשים. למעבירי משכורת 100% מימון בריבית פרים מינוס 0.4% ל 60 חודשים. האם דרך היבואן לא ניתן גם להשיג את אותם תנאים במחיר ובהלוואה ? בטויוטה קרולוה ללא מבצע של מורים שדרוג מדגם GLI לדגם 50th ללא תוספת עלות - הטבה בשווי 4,000 ₪. והלוואה לתקופה ארוכה בריבית פריים+0.45 . איזה רכב ישמור ותר על ערך שלו לאחר 5 שנים ומה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש את הרכבים הנל וכמעט כל אחד שמוכל דורש מחירון או גבוה מכך. נכון רכבים טובים וכ ודיברתי עם האנשים שהם יד 1 ובכל זאת . רכב 1 עבר אפילו תאונה קטנה שהוחלף פנס ומכסה מנוע ולמרות זאת מתעקשים. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת Omer Peugeot 205, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 599 צפיות
שלום חברים, אשמח לעצתכם. אני מחפש רכב לאישה בת 65, נסיעות עירוניות 80% מהזמן. הרכב צריך להיות סופר מיני 5 דלתות, עם הגה כמה שיותר קל (בגלל חולשה בידיים). דרישות לפי סדר חשיבות: 1. אמינות 2. הגהה קל 3. נוחות 4. צריכת דלק אשמח שהרכב יהיה לפחות 2013. חשבתי על ניסאן מיקרה או סוזוקי סוויפט. כמו כן נדרש טרייד אין על הרכב הנוכחי - פורד פוקוס 2005 ומימון, לכן אשמח אם תמליצו לי היכן כדאי לבצע את הקנייה (אם אי אפשר כאן בפומבי אז בפרטי). תודה, דניאל.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 760 צפיות
לפני חודשיים סיימתי את השירות הסדיר בצה"ל ועכשיו אני מחפש לי את הרכב הראשון שלי. אני בן 23, קבע, הנסיעות שאני יעשה לא כל כך ארוכות אבל לפי החישובים שלי יצא לי בסביבות ה1.2 ~ 1.5K ק"מ בחודש. הסתכלתי ובדקתי הרבה רכבים ובגלל שרכבי מיני לא כל כך עושים לי את זה וסדאן פשוט נראה גדול מדיי, בחרתי ללכת על הMazda 2. התקציב שלי הוא רק 30K ולפי יד 2 אני יכול לקנות Mazda 2 בין השנים 2008 -2010, לפי שאני קונה רק רציתי לדעת מחברי הפורום אילו תקלות/בעיות/צריכת דלק וכו' יש לרכב, למה לצפות מהרכב הזה. אשמח לדעת מה דעתכם על הרכב בשנים הללו ואולי אני אתחדש לי בקרוב
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חבר מתלבט בין שני מודלים שנת 2017 - Auris Hybrid מול Volkswagen Golf TSI שני הרכבים עולים בערך אותו דבר וגם נושא הבטיחות להבנתו דיי זהה. הוא נוטה לכיוון האאוריס (היברידית וחסכונית בדלק) אבל מצד שני ההתלבטות היא השם המבטיח של חברת Volkswagen. נשמח לשמוע את דעתכם!
הודעה אחרונה מאת avi60769, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 986 צפיות
מדובר בתלתן ירוק מנוע 1400 מולטיאייר 170 כס 77 אלף קמ הרכב נראה טוב לגילו נוסע חזק גיר ידני המשכתי לבדיקה במכון שם נאמרו שני דברים בסך הכל אטם מעל סליל הצתה שיש להחליף ושהכנף השמאלית פורקה לתיקון כנראה אבל לא הוחלפה מחיר נדרש 66 אלף מחירון באיזור ה75 השאלה היא מה המלצתכם לגבי הרכב האם מוכרות בעיות בדגם וחוות דעת כללית ואם יודעים לטפל בהן ואם קשה להשיג חלקים לרכב המדובר
הודעה אחרונה מאת KnowsNothing, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קניית רכב חדש, בדגש על בטיחות, מה הכי מומלץ? - תקציב 140-160 אלף ש״ח (אולי ספורטז?)
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- 20 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שלום, מחפש לרכוש הונדה סיוויק האצ'בק 2014, אחרי חיפושים לא רבים מצאתי אחת עם 23 אלף ק"מ,יד 1 פרטית שמורה ללא תאונות. אני עדיין מתלבט באופן כללי על הדגם, ואשמח לשמוע המלצות או דיס המלצות על הרכב הנ"ל, איך הוא מבחינת נוחות נסיעה, צריכת דלק, אמינות, מחלות מסוימות של הדגם? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב חברים, אז אחרי המון חיפושים החלטתי שכדאי לי להעלות טיפה את התקציב ולקנות רכב בשנתון יותר גבוה (2013+) . רכב משפחתי או מיני משפחתי שיהיה חסכוני בדלק, בטיחותי ואמין. הגעתי לשני אופציות לדעתי: יונדאי I25 בשנתון 2013-2014 - כאשר המחיר הזול ביותר אוכל למצוא רכב 2013 באיזור ה 39 אלף. פיג'ו 2008 שנתון 2014-2015 - כאשר המחיר הזול ביותר אוכל למצוא רכב 2014 באיזור ה 45-50 אלף. מה דעתכם? יונדאי I25 1.4 אוטומוט פיג'ו 2008 1.2 רובוטי.
הודעה אחרונה מאת EfiWeng, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 766 צפיות
שלום הרכב מיועד לבן שלי שאמור ללמוד במכללת ספיר. להסתובב שם במשך השבוע ולחזור למרכז בסופי שבוע השיקולים העיקריים: - אמינות,אני לא רוצה להתעסק עם האוטו... - בטיחות. מדובר בבן שלי... אשמח לשמוע את דעת בעלי הניסיון. האם שווה לעשות מאמץ ולעלות למודל 2013, יש שינוי מהותי באחד הרכבים ? תודה מראש רפי
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב ברצוני לקנות את הרכב הנל. מבדיקה במחירון לוי יצחק גיליתי שיש שני דגמים : כ"ס EX 2012 174 כ"ס EX 2012 192 הבנתי שה174 כ"ס יוצר עד אמצע שנת 2012. הגיוני שמחיר הדגם עם פחות כ"ס יותר גבוה? (לפי מחירון לוי יצחק יש הבדל משמעותי). מה אני מפספס פה. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת KOREN86, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתלבט לגבי רכישת סקודה סיטי גו גיר רובוטי. 2 שאלות- 1. באופן כללי מה דעתכם לגבי הרכב? 2. יש לי אפשרות לקנות חדש 2017 0 ק"מ מליסינג 56k כולל טסט לשנה. כמה הייתם משלמים על סיטיגו מ-2015 שעשה 13,000 ק"מ? הציעו לי עליו 40,000, נשמע לי קצת הרבה ביחס לזה שאפשר להוסיף עוד קצת ולקבל חדש וגם שהרכבים של 2017 עברו קצת מתיחת פנים ביחס לדגם הקודם, מצד שני עשה מעט קילומטראז'. מה דעתכם? מה אתם הייתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת marri2629, -
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
חברים, אני מחפש רכב שיהיה מרווח ל 2 בוסטרים וכסא תינוק מאחור, איזה מבין שניהם כדאי לקנות: צריכת דלק, אחזקה, אמינות... או אולי פירמה אחרת
הודעה אחרונה מאת אילון, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לקנות רכב חדש למשפחה ומתלבט בין מספר דגמים הכיוון הוא ג'יפון ההתלבטות היא בין קיה ספורטאז, יונדאי IX35 או יונדאי טוסון 1. לגבי קיה ספורטאז האם כדי ללכת על מנוע 1600 או 2000 (2X4) בשניהם? האם במנוע ה 1600 קיימים תקלות במנוע "מחלה" ידועה מראש? 2. איזה רכב מומלץ מביניהם כאשר ההסתכלות היא אמינות, פחות תקלות ושמירת ערך לטובת מכירה עתידית סכום ההשקעה נע באזור ה 100K תודה מראש רועי
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 תגובות
- 846 צפיות
היי, עשיתי היום בדיקה לפני קנייה לטויוטה אוריס 2011: הבוחן אמר שבעיקרון זה דברים של בלאי טבעי אבל שחלק צריך לבדוק במוסך, הרכב נראה טוב ושמור בגדול, כמה שפשופים בפלסטיקים פה ושם אבל בגדול אחלה מצב לרכב בן 6. איך מומלץ להתקדם? תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה בפורום אז קבלו את התנצלותי המוקדמת על כל חריגה אפשרית מהכללים במידה ותהיה או על חוסר ההבנה שלי בתחום. אישתי ואני חושבים על קניית רכב חדש לאור העובדה שהרכב הנוכחי שלנו (יונדאי אקסנט שנת 2001) כבר לא מתאים לצרכים שלנו. אנחנו מחפשים רכב מיניואן או סטיישן שיתאים למשפחה בת ארבע נפשות+כלב (עם נטייה להתרחב בעתיד) בתקציב של עד 50K (עם אפשרות להתגמש במידה וזו מציאה). הנקודות שחשובות לנו הן (לפי סדר חשיבות). 1. רכב בטיחותי מאוד (ציון גבוה במבחני בטיחות, הגנה מקסימלית על הנוסעים במצב תאונה) 2. חיסכוני בדלק 3. תא מטען גדול (כזה שיכול להכיל לפחות שתי עגלות, ושתי מזוודות בלי לחץ) 4. מעט תקלות/זול לתיקון במידת הצורך 5. מרווח (עדיפו…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב חזק ומהיר בסביבות ה-100K. שנתון הכי נמוך- 2013. רוצה רכב לא קטן (2 בוסטרים מאחורה) ואמין. ירדתי מסיאט, סקודה ופולסווגן בגלל בעיות אמינות, אבל אני לא באמת יודע מה רמת האמינות ברכבים שהזכרתי. ההתלבטויות שלי: האלפא רומיאו- הכי יפה ומגניבה לטעמי, אך לא יודע מה רמת האמינות, מנוע טורבו ועוד של פיאט... וולוו- נשמע אמין יותר אך גם קצת זקן, והאם כחברה שנחשבת יוקרתית יחסית יהיה יקר לתחזק אותה? שברולט- החזקה מביניהם ולדעתי גם המכוערת... בגז' גדול יותר ובכללית נראית מרווחת, את הצריכת דלק אני מוכן לספוג, אבל שוב, מה האמינות? אשמח לשמוע עוד פרטים שנראים לכם רלוונטיים על הדגמים האלה, ואני לגמרי פתוח להצעות אחרות, הבאתי את ה-3 האלה רק כדי שתבינו ק…
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
הבנתי שבישראל בתקופה זו רכבים כמו סקודה, סיאט וטויוטה סחירים מאוד, כלומר קל בהרבה למכור אותם כמשומשים. אם הבנתי נכון, רנו ופז'ו מאוד לא סחירים. מי שיכול לתת לי כמה שיותר דוגמאות לרכבים סחירים ולא סחירים, אודה לו מאוד. רשימה גדולה יותר תעזור יותר. הכוונה שלי היא לקנות רכב חדש ולמכור אחרי תקופה קצרה. שנתיים-שלוש.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
נפלה בידי הזדמנות לרכוש את הרכב הנ"ל עם קילומטר נמוך באזור ה 40,000 ק"מ והרכב מטופל במוסך מורשה מיומו הראשון יש סיבות שלא הייתם רוכשים את הרכב הנ"ל? צריכת דלק גבוהה? נפילת מחיר? בעל הרכב דורש מחירון, אולי טיפה אצליח להוריד עוד קצת.. אני מתלבט עזרתכם בבקשה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 649 צפיות
שלום לכולם, אני זקוק להמלצה לרכב קטן (שברולט ספארק,פיקאנטו ודומיו) לא משנה ידני/אוט' לנסיעות של שעתיים מדי יום לכל הפחות. אני לא יודע מה היכולות של כל אחד מהרכבים בקטגוריה הנ"ל, אשמח מאוד לעזרתכם. חשובה גם צריכת הדלק שתהיה המינימלית וטיפול כללי זול לרכב. התקציב שלנו הוא עד 30,000. יש לנו כרגע רכב באלנו שישמש אותנו עד שישבוק חיים לנסיעה של המשפחה. בעוד שנה וחצי+- כנראה נעבור לרכב גדול יותר כמו: פורד גלאקסי/s-max/וורסו עקב הרחבת המשפחה. תודה רבה!
-
- 1 תגובות
- 668 צפיות
האם כדאי את השנתון והאם הגיר בעייתי? או שיש המלצות לרכב אחר חתימה טובה
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
אשמח לשמוע על חוות דעת לגבי MG550
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. הציעו לי אוריס היברידית 2014 37k קמ מליסינג ב 78א שח, או סיטרואן קקטוס טורבו ידני 0 קמ מהיבואן ב 80 א שח. מה עדיף? אני נוסע בערך 40 א קמ בשנה.
הודעה אחרונה מאת ae1342, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי. אני כבר כמה חודשים מתלבט. מעוניין לרכוש רכב חדש קומפקטי/משפחתי בטווח של 130k-160K. חשוב לי הנושא של לד מלא, ומוכן גם להוסיף בשביל זה כמה אלפי שקלים. זאת משום שקצת קשה לי עם כבישים חשוכים בלילה, במיוחד כבישים מפותלים או גשומים. מבחינת אבזור בטיחות מתקדם - must - בלימת חרום, בקרת שיוט אדפטיבית, חיישני חנייה. nice to have - בקרת סטייה מנתיב, מצלמת רוורס, מערכת סיוע בחנייה. עוד פרמטרים חשובים: נוחות נסיעה, בידוד רעשים סביר מעל 100 קמ"ש, ביצועים. גולף 7.5 150 כ"ס היתה יכולה להיות בחירה מושלמת, אילולא היו דורשים תוספת של 12k (!!!), על הלד. אסטרה גם מצאה חן בעיניי, ומאד מפתיעה לטובה מבחינת אבזור בטיחות! אבל לא ברור אם ניתן בכלל להוסיף לה לד, וכן גיר אוט…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מכרה שלי קנתה רכב חדש מיבואן הרכב נראה לי כרכב ששכב זמן רב אצל היבואן . לפי רמת הפוליש נראה כמו רכב ששכב קרוב לשנה בטרם נמכר. כיצד ניתן לדעת כמה זמן הרכב שכב במחסן היבואן בטרם נמכר במבצע. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 15.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי למשפחה שלי. המשפחה שלי כוללת אותי, את אשתי ואת 3 ילדנו. הילדים בגילאים: 4, 3 והקטנה בת חודשיים. זאת אומרת: 2 כיסאות בטיחות מאסיביים (Britax Advocate) וסל-קל. כמו-כן, נדרש שטח אכסון מתאים לציוד ילדים כגון: עגלות, תיקים, צעצועים וכדומה (נופש, טיולים ועוד...). תקציב: עד 180K (אפשר לחרוג אם ישנו רכב יקר מעט יותר ששווה את המחיר). שימושים עיקריים: נסיעות לעבודה על בסיס יומי (חצי שעה נסיעה הלוך-ושוב ביום) + טיולים בסופ"ש + חוגים לילדים. (כך שמדובר במרחקי נסיעה ממוצעים למשפחה - אני מניח ) תנאי סף לרכישה: 1. בטיחות (הכי חשוב!) 2. אמינות 3. מרווח ונוחות נסיעה 4. יעילות (צריכת דלק) …
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
שלום לכולם אני מתעניין ברכישת סובארו אימפרזה עד שנת 2005 ויש 2 דגמים אחד מנוע 1.6 השני 2.0 מה משניהם עדיף? צריכת דלק ? תחזוקה שוטפת ? ועוד דברים ששכחתי? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, חמי פרש לפנסיה והוא מעוניין לקנות רכב חדש, עד עכשיו נהג ברנו פלואנס כרכב חברה. התקציב הוא 120K גמיש מה שחשוב בסדר יורד: 1. נוחות נהיגה (לא לרדת ברמה מהפלואנס) 2. אמינות 3. ירידת ערך נמוכה יחסית (מתכנן למכור בעוד 3 שנים) צריכת דלק לא מהותית מאחר והוא לא נוסע הרבה. עולה לי בראש רק הקורולה, אשמח לדעות נוספות!
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, חדש בפורם אך עוקב אחריו הרבה זמן אבקש המלצות לגבי רכישת רכב משומש, רכב לנסיעות יומיות וקצרות יחסית, הכי חשוב כמובן הם מקדמי הבטיחות ואמינות הרכב. הרכבים: ניסאן טידה 2011 - 2010 יונדאי אקסנט 2011 - 2010 שברולט קרוז 2012 פורד פוקוס דור קודם 2011 - 2010 או פורד פוקוס 2012 הדור החדש, אך הבנתי שהדגם פחות אמין מקודמו ומאופיין בבעיות גיר, גומיות ועוד... תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת lulik, -
- 3 תגובות
- 969 צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב בתקציב עד 20000 שיהיה זול לאחזקה ויחסית אמין ושיש לו יכולת לגרור קרוואן של 1000ק"ג. וכשאני אומר ליכולות גרירה אני מתכוון בלי לקרוע את הרכב ובמיוחד את הגיר. לאחר סקר קצר שערכתי ביד 2 ראיתי כאופציה פיג'ו 407 מודל 2008-2009,האם זאת אופציה מתאימה? אשמח לקבל עוד המלצות. יום טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת tzvipper,
-
מי מחובר 15 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 375 אורחים (הצג רשימה מלאה)