ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,522 נושאים בפורום הזה
-
ניסן נוט 2016
מאת benj- 1 תגובות
- 640 צפיות
שלום לכולם בן משפחה מתעניין ברכב כאמור בכותרת. לרכב מנוע 1.2t 3 צילינדרים המפיק 98 כ״ס. הדגם החדש ברמת גימור אסנטה. אין לי ממש היכרות עם הרכב ולכן שואל: 1. יש כאן מישהו שמכיר את הרכב ויכול לתת חו״ד כללי? 2. איך הרכב מבחינת אמינות? האם קיימות מחלות? 3. בפרט- מישהו מכיר את המנוע הנ״ל ויכול לשפוך אור מבחינת אמינות ובכלל? בתודה, בן
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח לשמוע על הרכב הזה קצת יותר פרטים, האם מישהו מהחברים כאן החזיק / התנסה עם הרכב? התנהגות/אמינות /אחזקה ובכללי, איך היצור כלאיים הזה?
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 819 צפיות
חברים שלום לכולם צריך להתייעץ אתכם על קניה רכב משפחתי התלבטות שלי היא בין שלושה רכבים בין השניים 12-2016 ובתקציב של עד 40,000 1. פורד פוקוס 2. שברולט קרוז 3. מיצובישי אטראז ובכלל אשמח אם יש לכם המלצות נוספות עבורי
הודעה אחרונה מאת alondon, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי, המשפחה גדלה בקרוב מאוד ומניסוי שערכתי לאחרונה מתברר שה-i30 cw 2011 צרה מלהכיל את מושב הבטיחות של בן השנתיים וחצי, הבוסטר של בן הארבע וחצי והסל קל, אפילו בלי הבסיס של הרך הבא עלינו לטובה. כרגע, מתלבט בין שלוש אפשרויות קורצות - אשמח אם למישהו יש ניסיון איתן 1. סיטרואן פיקאסו - כנראה גרסת ה-5 מושבים - מאוד שימושית, שלושה מושבים נפרדים, אבל נטולת מערכות בטיחות מתקדמות. 2. ספורטאג' - בטוחה, מרווחת, אבל צמאה 3. נירו - מרווחת, בטוחה, חסכונית אבל בגאז' קטן. נסועה - כ-33,000 בשנה עדיין לא ברור אם בליסינג או פרטי תודה
הודעה אחרונה מאת niro007, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אנחנו רוצים להחליף את הרכב המשפחתי המזדקן (פוקוס 2006) במשהו חדש יותר. אחרי חיפושים רבים, צומצמו האפשרויות ליונדאי I30 CW או קיה סיד SW מודל 2014. היום אני ואשתי נסענו נסיעת מבחן קצרה בשתיהן והן מאוד דומות... חוץ מהעיצוב הפנימי, המזגן מרגיש יותר חזק בקיה, חלונות חשמל אוטומטיים בקיה, וחלונות כהים ביונדאי - לא ממש מצאתי הבדלים מורגשים. קצת חששתי מהגיר הרובוטי בקיה אולם הוא מרגיש מאוד חלק. אשמח אם בעלי דגמים אלו יוכלו לשתף אותנו בחוויות שלהם - איכות ונוחות נסיעה, אחזקה וכו. תודה מראש יניב
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
ג'יפון עד 160K
מאת xknti-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה להחליף את הרכב של אבא שלי [ מונדיאו 2007 ] ל ג'יפון . תקציב עד 160K [ אפשר להוסיף עוד אם זה שווה ] שימושים : אבא שלי נוסע לעבודה במרחק כ 25 ק"מ כל יום , ורוב הזמן הרכב עומד בבית , לעתים רחוקות גם נסיעות למרחק של כ 100 ק"מ , אולי פעם בחודש . נוסעים רק ההורים שלי והם אוהבים לקחת את הבן שלי איתם [ בן 4] הפורד מונדיאו אצלנו כבר 7 שנים , רכב מצויין ,מרווח , חזק , אמין , אין תקלות וגם צריכת הדלק סבירה , לכן עדיף רכב שיעמוד בדרישות האלו , לא לקנות רכב חדש שיתפקד פחות טוב מהישן .
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 935 צפיות
מתלבט ברכישת רכב חדש. הוספת תוספות מסויימות בסוכנות נראית לי בעלות מוגזמת ולא בהכרח באיכות מדהימה. מחפש אלטרנטיבה להוספה של: מערכת מולטימדיה עם מצלמת רוורס + חיישני רוורס + עלוקה וקודנית. ממילא כל התוספות הללו בהתקנה הן בהתקנה מקומית , אז לא עדיף לחסוך את פערי התיווך? אשמח לדעות בעניין.
הודעה אחרונה מאת dimblaster, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לאחר חיפושים נרחבים אחר רכב יד שנייה במחיר סביר - שמתי לב לקבוצה של רכבים שהמחיר שלהם די בריצפה ביחס לשנתון הרכב ונתוני הרכב. מבחינת אמינות וחסכוני בדלק, איזה מהרכבים עדיפיםכולם שנתון 2012+) שברולט קרוז שברולט סוניק(מה ההבדל בין הקרוז לסוניק?) פיג'ו 301 סיטרואן C4\ אליזה. כולם בערך באותו המחיר - בין 20 ל 25 אלף. תודה רבה.
-
-
- 1 תגובות
- 583 צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב שנה 2012, ועשיתי לו בדיקה במכון . הכול תקין חוץ ממנוע ומערכת הצתה/הזרקה . במנוע כתוב בלוק מנוע =מנוע מזייף / אינו עובד עגול, תומכי מנוע פגומים. במערכת הצתה / הזרקה : מערכת דלק והצתה=תקלה במערכת ניהול מנוע, בדוק /תקן מיחשוב הזרקה/ חישנים /מחברים. האם לדברים אלה יש משמעות גדולה או נמוכה? האם אני צריך להתרחק מרכב זה? והאם יכול להיות שהבעייה תחזור בעתיד ? וכמה עולה תיקון לזה בדרך כלל? תודה
הודעה אחרונה מאת toshigun, -
חברים, מה דעתכם על קנית הרכב? מחפש משהו כיפי, מעניין ומיוחד שעדיין יכול לתפקד כ-Daily Driver מבלי לעשות הרבה רעש - לא רוצה ספוילרים ודציבלים מוגזמים. כביכול הפיג'ו עונה על כל הצרכים שלי (פרט לזה שנראה שהנדסת האנוש שם מזוויעה עם לוח המחוונים וההגה, והמחזיק כוסות היחיד, וזה שבשיוט "עדין" יחסית על כביש שש האוטו ישב על 4000 טורים ומעלה...). גולף GTI זו אופציה, למרות שהאוטו קצת משעמם לי ודי יקר, קופרה גם קצת יקרה וקצת צעקנית, סיוויק R בכלל נראית כמו רובוטריק... הפחד שלי הוא מכך שתהיה בעיה למכור אותו הלאה, בעיות תחזוקה / תיקונים וכו'. יש כאן בעלים של רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המלצות על פורד מונדאו שנים 2008-2009. מחפש כוח, יציבות, בטיחות, אמינות אשמח גם לשמוע על אמינות הגיר של רכב זה, מה מחיר הטיפולים לרכב זה ועל איזה תת דגם כדאי ללכת.. תודה לעונים Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות קיה פיקנטו. מתלבט אם לקחת את ה1.0L או 1.25L. ההפרש במחיר הוא 10,000 ש"ח. הצרכים הם בעיקר נסיעות קצרות לעבודה וחזור (20-40 דקות כל כיוון), אבל הייתי רוצה להיות מסוגל לנסוע גם יותר מידי פעם. זה גדול על ה1.0L? מעבר לזה בין הדגמים קיים הבדל באיבזור (אם כי זה פחות משמעותי בשבילי). תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן אנשים, מחפש ג'יפון חדש (יד 00) עם בגאג' גדול. (גודל בסגנון ה3008 או הcx 5). הרכב ישמש את העסק ולכן צפויה נסוע של כ30k בשנה. אשמח לשמוע על אופציות אמינות, בנתיים חשבתי על דיזל לאור הנסוע היחסית גבוה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
רכב עד 40-45 אלף 1 2
מאת 123almog-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי וברשות אחי פיאט פונטו איבו שנת 2010. שנינו עומדים להיות סטודנטים ואנחנו מחפשים להחליף את הרכב המזדקן שברשותנו. אין לנו צורך ברכב משפחתי, ומכיוון שאנחנו עומדים מול נסיעות בכבישים בין עירוניים, אולי לא ממש מומלץ לקנות רכב מיני? אין לנו בעיה עם רכב ידני (הפיאט ידנית) ואפשר גם רכב אוטומט. חשבנו אולי על i20 ידנית מהצורה החדשה, שנת 2015 מכיוון שאפשר למצוא את הרכב בתקציב והוא יחסית יהיה חדש. חשוב לנו בטיחות כמובן ואמינות וחסכון כמובן. הפיאט לא עשתה לנו חיים קלים. למרות שעכשיו הרכב בסדר אחרי שהשקענו בו לא מעט כסף. תודה על הייעוץ וחג שמח לכולם.
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה עדיף לעצמאי (שמוכר לו הוצאות אחזת רכב וירידת ערך רכב) - ליסינג או לקנות יד1 כשהרכבים הפוטנציאלים הם - טויוטה CHR בנזין (בערך 141 אלף התחלתי) קאיה נירו ההיברידי יונדאי איוניק כלומר - גזרת מחירים סביב 140-150 אלף אני לא יודעת כמה ליסינג יוצא לחודש. ואני גם לא סגורה על זה שעל ליסינג כמה מקבלים החזר ממס הכנסה (אם מישהו יודע???)
הודעה אחרונה מאת memilavi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 713 צפיות
היי, אני מעוניין לקנות רכב מיני בתקציב של 40k לנסיעה קצרה של 25 דקות ביום. אין לי בעיה עם ידני. הסתכלתי על 2 דגמים: יונדאי i10 באיזור שנתון 2015, שברולט ספארק 2016 שמשאיר עודף אפילו. חשובה לי אמינות, וסחירות ואם אפשר אז גם צריכת דלק למרות שהנסועה קטנה. אשמח לחוות דעת בין הדגמים ואפילו להצעות לדגמים אחרים, תודה
-
- 1 תגובות
- 493 צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
התלבטות פיג'ו 301/סיטרואן C אליזה/מיציבושי אטראז אשמח שתציעו לי את הרכב הטוב ביותר מבין השלושה תודה. וגם לשמוע חוות דעת. למה דווקא הרכבים האלו? שנתון גבוהה מחיר זול ותא מטען גדול.
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי מעוניין לרכוש את הרכב הנ"ל חדש מהחברה אשמח לקבל המלצות מבחינת אמינות ירידת ערך וכו תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה כדאי יותר לרכוש רכב חדש, טויוטה אוריס היברידית מיבואן או יונדאי איוניק מיבואן או יונדאי איוניק 0 קמ מליסינג? האוריס עולה 129,900 , היונדאי מיבואן עולה 135,900 ו0 קמ עולה בסביבות 119,000
הודעה אחרונה מאת roie83, -
- 3 תגובות
- 771 צפיות
יש אנשים שנסעו על הדגם? איך הוא נחשב אני לא רואה אותו כמעט, ההיברידי שולט במכירות האם המנוע 1.2 טורבו נחשב חזק? Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
- 4 תגובות
- 761 צפיות
יש לי כרגע מאזדה 3 2014 165כס. מעוניין לרדת בשנים ולקנות רכב טורבו 5מקומות עד 60אלף ש"ח .לשימוש יומיומי. איזה המלצות?
הודעה אחרונה מאת PuG3o6, -
איביזה 2012
מאת system_x-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 882 צפיות
הרכב למטרת נסועה ל 30k ק''מ בשנה. כל הרכבים שנת 2012, כולם ידניים! רכב א': איביזה יד שניה, 2 ידיים אצל מורה נהיגה, מנוע 1.4 רמת גימור רפרנס, 56 אלף ק''מ, לא בוצע טיימינג, טופל ככל הנראה על פי ק''מ ולא על פי שנים. מחיר מבוקש 29k. החשש קלאץ' גמור, בעיה במכירה אח''כ, ישנו צורך כנראה בביצוע טיימינג וטיפול שבטח יסתכמו בלפחות 4 אלף ש''ח? טסט עד מרץ 18, ישנו צורך בפירוק המערכת של הלימוד נהיגה. רכב ב': יד שניה פרטית, 90k ק''מ, טופל לפי שנים, אחרי טיימינג, מנוע 1.4 רמת גימור רפרנס, מחיר מבוקש 33k, טסט עד מרץ. חששות? כנראה שאין יש רק התלבטות מה עדיף. רכב ג': איביזה 2012 מנוע 1.2tsi, סביב ה 70 אלף ק''מ, על פי בעלים טופל לפי שנים ולא ק''מ, ככל הנראה לא בוצע טיימ…
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 22.9 אלף צפיות
שוקל רכוש מאזדה 2 2009 , עם נתונים של 55000 ק"מ יד שניה הכל נראה טוב ויפה אבל חושש מהסטיגמות של צריכת הדלק של המאזדה בכללי , האם גם מאזדה 2 היא חלק מזה? מדבר על נסיעות משולבות עירוני/בינעירוני , נסיעה רגוע יחסית.
הודעה אחרונה מאת ROEi1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני עומד לפני רכישה של קיה נירו חדשה מהיבואן. ברשותי קיה ריו 2013 דגם EX ( מחירון 54000) יד שנייה הכל פרטי עם 51000 ק"מ סה"כ, שעבורו מוכנים לתת לי אחרי בדיקה שכבר נעשתה 46000 ( 15% פחות מהמחירון) - מה דעתכם? בשבועיים שפירסמתי את הרכב באו 2 לראות וחשבו שיקחו אותו ב42000 מקסימום.. אחרי ששיגעו אותי לא מעט יש טעם להמשיך לפרסם בשוק הפרטי או ללכת על הטרייד אין ולגמור עם זה?
הודעה אחרונה מאת inon007, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום למומחים, אנחנו מחפשים רכב בטיחותי, אמין, לא יקר מדי, וכזה שנוכל לאכלוס בו מאחור 2 כיסאות בטיחות ובוסטר גב. קיבלנו מלובינסקי מספר הצעות: 1. i-30 סטיישן, שנת 2014, 118,000 ק"מ, יד 1 (ליסינג), 50,500 ש"ח. 2. קיה פורטה, 2014, 102,000 ק"מ, יד 1 (ליסינג), 56,000 ש"ח. 3. קיה סיד, 2014, 122,000 ק"מ, יד 1 (ליסינג), 50,000 ש"ח. כדי לגוון קצת הלכנו גם לטריידמוביל לשמוע מה יש להם להציע. הם נתנו הצעות על רכבים מאותם דגמים, אבל שנתון 2011, 140,000-150,000 ק"מ, יד 2-3 פרטיות. כ-40,000 ק"מ. 1. כדאי לזרום עם ההצעות של טריידמוביל או שהק"מ/ השנתון / מספר הידיים מצדיקים לשלם 10,000 ש"ח יותר אצל לובינסקי? 2. אם הכיוון הוא לובינסקי - אחת ההצעות שלהם נחשבת ככדאית? …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום האם ניתן לסמוך על טופס בדיקת רכב של טויוטה סלקט? או לקחת את הרכב לבדיקה?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
ליסינג פרטי 1 2 3 4
מאת motorishta-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 47 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
אני כרגע עם מאזדה 3 ספיריט (עוד חודשיים שנתיים על הכביש) חושב כרגע על רכב יותר גדול מאחר שנוספו 2 ילדים למשפחה, ולא ממש נוח עם 2 בוסטרים. האמת שממש קורץ לי ה-3008 אחרי שנהגתי באח הגדול שלו 5008 לפני כחודש באיטליה, ממש רכב !פצצה! בכל המובנים, אך מאחר ולא ידוע מה יקרה עם הירידת ערך של הפיזו בארץ כנראה שאני אוותר. האופציות שכרגע בדקתי מול אויס לגבי הליסינג הפרטי הם מאזדה 6 ומאזדה cx5 החדשה. מאזדה cx5 לקצ'ורי מחיר 179,000, תשלום חודשי 2485 ש"ח בחודש למשך 36 חודשים עם מקדמה 7500 ש"ח. מאזדה 6 פרמיום מחיר 186,000, תשלום חודשי 2570 ש"ח בחודש למשך 36 חודשים עם מקדמה 7500 ש"ח. cx5 עולה ל-3 שנים כולל המקדמה 96,960 ש"ח מאזדה 6 עולה ל-3 שנים כולל מקדמה 100…
הודעה אחרונה מאת RANSAR, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, האוטו הקודם של ז"ל היה יאריס TS ששירתה אותי באופן מדהים שנתיים. לצערי גרר גרם לו לטוטאלוס ועכשיו אני כבר רוצה להתחדש באוטו חדש ולהתקדם. אז לאחר שלמדתי לקחים מהאוטו הראשון מה מתאים לי ומה לא החלטתי על שינוי. אני מחפש אוטו עם מראה ספורטיבי (לא חובה), שיהיה מרווח (משפחתית מיני הגדרה נכונה), צריכת דלק סבירה+ (ביחס לכח) כמובן ובעיקר אמינות, חלפים ותיקונים לא יקרים במיוחד. בידוד רעשים גם חשוב לי, שלא יעשה רעשים של קיטור מעל 110 קמ"ש, ושיהיה מעל שנת 2010 ועדיפות גבוהה לידני. האוטו שחשבתי עליו הוא סיאט לאון 1.8T 2011, מה דעתכם ? (ידנית) שוב לא חייב את כל ההגדרות באוטו אבל כן מחפש משהו שיהיה זריז ויותר מרווח מיאריס TS תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
שלום אני סטודנט בן 21 והלכתי למגרש מכוניות של חבר טוב של המשפחה שלי והוא הציע לי אותו ב28 והצלחתי להוריד אותו ל26 אלף זה מנוע 1.6 רכב שנראה במצב טוב והכל, אבל הרבה אמרו לי "תתרחק מצרפתיות" זה המשפט של כולם לא מבין בזה ובאמת צריך עזרה כי אני צריך רכב ולא מצאתי שום דיל אחר הרכב נסע רק 70 אלף קמ וכולל חיישני רוורס ומערכת סטריאו חדשה וטסט לחצי שנה
הודעה אחרונה מאת iceco,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 311 אורחים (הצג רשימה מלאה)