ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,522 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 639 צפיות
שלום לכולם! אנחנו משפחה קטנה שמחפשת רכב עד 25k חסכוני ואמין. אנחנו עדיין מתלבטים לגבי איזה רכב (חשבנו על פאביה 2010 או סיוויק 2008-9 אם נמצא מציאה..) השאלה היא יותר כללית לגבי איפה לחפש.. (אם יש הערות /הארות על איזה רכב, אז גם יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
האם טויוטה יאריס היברידית מתאימה לנסיעה של כ3 שעות ביום (שעה בממוצע בבוקר ושעתיים בערב) מבחינת נוחות? האם הרכב מספיק סוחב ומגיע למהירויות גבוהות בכבישים מהירים? אשמח לתשובות מבעלי רכב כזה
הודעה אחרונה מאת TT, -
- 1 תגובות
- 735 צפיות
הטווח מחירים הוא פחות או יותר זהה ונוצרה לי התלבטות רצינית לגבי שניהם... אשמח לחוות דעת חסרונות יתרונות ממי שנסע או החזיק אחת . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת Rivalz, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מישהו מהחברים שמע קנה,אשמח לכל מידע על החברה האם כדאי לרכוש דרכם? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לחברים הנכבדים, לאור הצפיפות ברכב הנוכחי (מאזדה 3) וגידול במספר הנפשות מחפשים המלצה לרכב. שלושה מאפיינים שחשוב לציין: מרווח ונוח: ביום יום יסיע מבוגר ו-3 כסאות ילדים (2 בוסטרים וכיסא תינוק). פעם בשבוע יסיע 2-3 מבוגרים ואת שלושת הילדים. תא מטען עם מקום לעגלת תינוק. נסועה שנתית ממוצעת: רכב יחיד. הרבה נסיעות עירוניות במשך השבוע אבל בסופ"שים יסיע לטיולים. נסועה שנתית ממוצעת של כ-15,000 ק"מ. מזגן: חשובה לנו מערכת מיזוג יעילה. ישראל וזה... הסתכלנו על טויוטה ורסו ומאזדה 5 (שנתון 2012 ואילך). שמענו המלצות על פורד SMAX אבל התקציב גבולי. נשמח לעזרה!
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
FORD FIESTA
מאת dpv1- 6 תגובות
- 825 צפיות
שנה טובה! אני רוצה לקנות מכונית סופר מיני. לפני שנה שכרתי את הפורד פיאסטה בחול וממש נהנתי מהנסיע, אם כי פה ושם היו כמה רעידות מהתיבת הילוכים. קראתי כל מיני ביקורות כאן בפורום עליה. הבנתי שהיה ריקול בשביל לסדר את הבאג בתוכנה, ומאז לא יצא לי לראות פיידבקים שליליים. אני ממש אשמח אם תחוו את דעתכם על הרכב הזה. הפיאסטות שראינו הן מ2014-15 אוטומטיות. המטרה של הרכב היא נסיעות לעבודה ולסידורים (20 ק"מ בערך ליום). התקציב הוא באזור של הפיאסטה (K 50~).
הודעה אחרונה מאת dpv1, -
ידניות וסחירות 1 2
מאת bigbosf-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים. זקוק לעצתכם. נכון לכרגע אני בלי רכב עקב מכירת הפוקוס. בעתיד הלא רחוק אצטרך לוותר על הגיר הידני עקב הטלת וטו מצד החברה. ברגע שנתחתן היא רוצה שנחזיק רק רכב אחד , אוטומט. לכן בזמן הקצוב שנשאר לי אני מתלבט בין שתי רכבים שנמצאים בשתי קצוות שונים. הדבר היחיד שמקשר ביניהם הוא הסחירות שלהם. פיג'ו 208 gti שנתונים 13-14 מול הונדה סיוויק. ידנית ,שנתונים 2006-2013. לפי דעתי לא יקח לי יותר מדי זמן למכור את הרכבים וגם לא אפסיד יותר מדי כמו בפוקוס (14 אלף בשנה וחצי). יכול להיות אפילו שקצת אצליח למשוך אותה ואמשיך להחזיק את הרכב תקופה של יותר משנה וחצי. (זה הטווח שאני מחזיק את כל הרכבים שלי). אשמח אם מישהו שמחזיק את הרכבים האלה יוכל לתת לי חוות דעת על ירידת הערך שלהם. מה שאנ…
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
מחיר 30אלף
מאת Userforc-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב במחיר של עד 30000 מבחינת הרכב אני עושה יחסית הרבה נסיעות של מחוץ לעיר של כבין שעה ל40 דקות -מחפש שהרכב יהיה חסכוני מבחינת דלק. -שיהיה רכב יחסית אמין בלי בעיות חוזרות כמו גיר וכו -פחות אכפת לי גודל הרכב אם זה מיני או לא או היופי שלו -מעדיף אוטומט אבל אם אין ברירה וזה יהיה הרבה יותר טוב גם ידני הולך -שיהיה רכב שגם לא יתחמם ולא יהיה בעיה לנסיעות ארוכות במקרה של חופשה וכו... -חשוב לי שהרכב יהיה כמה שיותר חדש מבחינת שנתון אם זה אפשרי
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים, ראיתי רכב (מיצובישי אאוטלנדר) שאני חושב לקחת אותו אלא שיש דבר אחר שאני מתלבט לגביו. בעלת הרכב אמרה לי שהשמשה הוחלפה עקב אבן שעפה בכביש ופגעה בשמשה. היא אמרה שהיא הפעילה את הביטוח והם הפנו אותה לזגג שהחליף לה לשמשה אחרת. היא אמרה לי שמאז הפונקציה של הפעלת מגבים אוטומטית (או הגברה שלהם) במצב של גשם לא כל כך עובד. למעט זה, היא אמרה שאין עוד משהו מיוחד. השאלה שלי, מה אתם הייתם עושים במקרה הזה? או ליתר דיוק, מה המשמעות של החלפת שמשה ואם יש לי מה לחשוש מזה (רטיבות/נזילות או אני לא יודע מה...) או שזה לא אמור להיות דבר מסובך/רציני והייתם לוקחים את האוטו (בהנחה ושאר הדברים הם אכן סבבה)? תודה מראש לכל העוזרים, ליאב
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עוד לא אמא, אבל אם כבר קונים אוטו אז לחשוב קדימה (טפו טפו טפו בשנה הקרובה) - האם בבגז יש מספיק מקום לעגלת תינוק או אפילו לעגלת תיאומים (אצלנו במשפחה תיאומים זה גנטי...)? יש בכלל אוטו שבבגז' שלו נכנסת עגלת תיאומים? האם במושב אחורי יש מספיק מקום לתינוק/תאומים? איך הקאיה נירו מבחינה זו? (אני יודעת שבגז' ומושב אחורי יותר גדולים)
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
היי , מכל הבדיקות והחפירות שלנו עד כה, כשאנחנו מחפשים רכב חסכוני אמין יציב ומרווח למשפחה קטנה הבנו שאנחנו מתכוונים על רכב ידני מנוע בנזין נפח סביבות 1400 בשנתון כמה שיותר חדש ביחס לתקציב: פאביה ספייס הונדה ג׳אז קיה ריו יונדאי i20 חוץ מיד 2 שבה יש יחסית מבחר של ידניות איפה עוד אפשר למצוא רכב ידני משומש לקניה? תודה
הודעה אחרונה מאת Roy Ofra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 644 צפיות
היי, שלום לחברי הפורום, אשמח לעצה: מחפש לקנות רכב בשנתון מתקדם (2014+) בתקציב של עד 60K. דרישות מהרכב לפי סדר חשיבות: ראשית כל אמינות מקום - פגאז' (2 מבוגרים + 2 כסאות בטיחות) תיבת הילוכים - אוטומאט נוחות נסיעה תצרוכת דלק (נוסע מעט - כ 25 קמ ביום) מראה חיצוני חשבתי על: אימפרזה קרוז (טורבו?) לנסר אשמח לעזרה או להצעות שטרם חשבתי עליהן (נ.ב אני לא אוהב הרפתקאות, אז בלי דגמים מוזרים או רכבי נישה) תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
היי.הדברים היחידים שמעניינים אותי הן צריכת דלק ואמינות.מדובר על שנת 2013.תודה. Sent from my Le X829 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
איך הרכב בכללי כרכב ראשון? אני מתכוון לדגם הזה: 1.4 (180 כ"ס), מישהו יכול לספר עליו? קראתי על בעיית השמן אך האם זה בכול השנתונים? אשמח לשמוע חוות דעת, תודה.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 3 תגובות
- 864 צפיות
שלום יש לי שאלה בקשר לרכב הנ"ל ידוע לי שהרכב הזה יוצר גם בטורקיה וגם ביפן,מישהו יודע איזה שנתון יוצר ביפן?
הודעה אחרונה מאת עמית100, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם, אשמח להתייעצות בקניית רכב חדש - לא סגור רק על האיביזה או הרנו, פרמטרים חשובים - חסכוני בדלק ואמין לזוג צעיר, ישמש בעיקר לעמידה בפקקים במרכז + נסיעות לירושלים ולצפון מידי פעם. לא משנה לנו אוטומט או ידני. תקציב עד 110K. האיביזיה יפיפיה שקשה לי לבחור בכלל אוטו אחר, אבל שמעתי דברים לא טובים על הDSG. אז כן עיצוב יפה חשוב לי גם, אבל אמינות מעל להכל. זה אוטו ראשון שקונים יד ראשונה אז נורא בא לי סאן רוף! חח אבל לא אפסול אוטו אחר בלי. תודה,
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חברים שלום אחרי מקדמה חייב להחליט בין 2 דגמים : א. Fabia 1.0 TSI Ambition (110) DSG7 ב. Fabia 1.2 TSI Ambition (110) DSG7 המון תודה - חייב את עזרתכם - אוטו' פאביה. הרכישה תתבצע ביום ראשון תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי אני מנסה לחפש מידע בפורום על רכב מסוג סיטרואן C5, ולמקד את החיפוש ל C5 2008. אך לא ניתן ממש לסנן את המידע (מתקבל מידע על C4 2008) ... אודה לסיוע של התותחים פה, אריאל.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- 1 תגובות
- 684 צפיות
היי, בגילי המופלג, 25 - החלטתי לרכוש רכב והתקציב הוא עד 30K כשאני לוקח בחשבון שאם מישהו דורש מעל יש מקום להוריד אותו ולהתמקח זה חלק מהחיים. אני סטודנט(עובד במשרה מלאה, לא תפרן) והצרכים שלי בהתאם, בעיקר נסיעות בינעירוניות כי אני גר בחור וצריך לסוע לחורים אחרים מדי פעם. אני מחפש רק ידניות, אוטומט זה פשוט לא כיף והסיכויים שאעמוד בפקקים הם ממש קלושים. בכל מקרה אחרי חיפושים נרחבים וקריאה פה בפורום הבנתי שאלו האופציות היחידות שלי. מבחינת מחיר אני נוטה הכי הרבה לקורסה, אני יכול להשיג אפילו 2014 במחיר טוב אם אעזר בקצת סבלנות. האיביזה היא חלום ילדות וגם הפאביה מדורגת לא רע, ממש אהבתי לנהוג על אוקטביות - אז אשמח לשמוע דעתכם בנושא. השאלה העיקרית שלי תהיה, יכול להיות …
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, מעוניין לקנות רכב ידני קטן. תקציב - 20K (במקרה של תופסת רצינית במחיר אפשר לשקול לעלות ל-25. שימוש -הרכב ישמש רוב הזמן לשימוש עירוני אבל גם לנסיעות בין עירוניות ארוכות (באר שבע - הרי יהודה). מעוניין ברכב קטן בגודלו, מאמין שבקטגוריה של מיני \ סופר מיני? (התעניינתי בסוזוקי ספלאש אבל הבנתי שהיא לתקציב קצת יותר גבוה, אשמח למשהו בסגנון כזה). בנוסף, אשמח שהוא יהיה הכי חסכוני ואמין שאפשר. גם על חשבון ורמת אבזור או דברים אחרים. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת eden333, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אשמח לדעת אם מישהו יודע מה ניסגר עם המחיר של סובארו פורסטר שמפורסם ביד 2. יעזרו לי נתונים של מי שקנה או מכר פורסטר השנה . עד כמה המחירים שמפורסמים ביד2 רחוקים ממחיר הסגירה . כמובן שזה תלוי מוכר/ רוכש ושקיימת השפעה לכך שהמצב של שוק הרכב יד2 לא מהשו .. ושיש עוד המון פרמטרים שמשפיעים על מחיר הסגירה של הרכב. אך אני רוצה אומדן שישמש לי כמחיר עוגן. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת eilam, -
- 3 תגובות
- 725 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב מיד ראשונה, והעדיפות שלי היא לקנות מסוכנות שמטפלת ברכבים שמגיעים ומספקת דוח תקינות מלא. השאלה שלי היא מה השנתון הכי נמוך שמחזיקים בסוכניות הרכב?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
וולוו C30 2009
מאת Tyomka- 0 תגובות
- 669 צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין ברכישת וולוו C30 שנת 2009 עם מנוע 2.4. רציתי לקבל חוות דעת וכמה שיותר פרטים על הרכב כי באינטרנט אין עליו כמעט שום מידע.. והאם זה באמת עסק כל כך יקר להחזיק וולוו? תודה רבה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת Tyomka, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי אשמח לקבל חוות דעת לגביי המכוניות הנ"ל. מה כדאי? תודה
הודעה אחרונה מאת guy12345, -
רכב עד 40 אלף
מאת Hod135-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 940 צפיות
אהלן חברים, אז היום מצאתי את הפורום הזה ואני מאוד מקווה שהוא יעזור לי במציאת רכב מתאים. התקציב שלי הוא עד 40 אלף. בעיקרון רציתי משהו כמו סיאט איביזה מהדור הרביעי, או פולקסווגן דור השישי אבל רציתי לבדוק קצת יותר את האפשרויות שלי. וגם בנוסף, זאת הפעם הראשונה שאני קונה רכב מיד שניה, רציתי לדעת איזה שאלות כדאי לשאול, איך לחקור את הבן אדם שמולי נכון על מנת שאני לא אפול בעסקה שאני עושה. תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת GreatDesigner, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי. מצאתי מודעה של רכב משומש שמפורסם כרכב ללא בעלות קודמת. כשהתקשרתי אל הבן אדם הוא אמר שהרכב נקנה בשלמה SIXT. השאלה שלי - האם קנייה משלמה SIXT זה בהכרח ליסינג, ואז האם לרכב יש גם בעלות קודמת? כי הוא טוען שאין בעלות קודמת... אולי אני מפספס משהו ושלמה SIXT הם גם יבואנים? תודה לעונים ולעונות.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
טוב אז פחות או יותר החלטתי על כיוון של רכב ומאזדה 3 ספיריט נותנת לי אחלה אפשרות. אז ממי שיודע או מכיר, מה דעתכם על האוטו? חשוב לי האמינות, זריזות, אחזקה, בידוד רעשים בכביש מהיר וחסכון בדלק. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת adir10, -
- 4 עוקבים
- 43 תגובות
- 29.9 אלף צפיות
חוות דעת זו נכתבה לטובת מי ששוקל לקנות את הלקסוס CT200h החדשה (שהושקה בתחילת מרץ 2014 וכבר הספקתי לנהוג בה כמעט 3,000 ק"מ) ומתלבט האם היא שווה את הפרמיה במחיר מול טויוטה היברידית - פריוס או אוריס. אנסה לענות על השאלה הזו מתוך ניסיוני האישי - לפני כשנתיים קניתי אוריס היברידית חדשה, עליה כתבתי חוות דעת מפורטת כאן בפורום. מכרתי אותה לאחרונה (אגב בתוך יומיים ובמחיר מחירון) כדי להשתדרג ל-CT החדשה שהוצעה לי בהנחה מפתה, רק קצת יותר מהמחיר המלא והקשיח של הפריוס. הלקסוס CT משתייכת לקטגוריית היוקרה הקומפקטיות, ושם כביכול היא בתחרות בעיקר מול הגרמניות - A3, A180, סדרה 1, וגם מול הג'ולייטה וה-V40. הסגנון והמוצר כל כך שונה כך שאני לא יכול באמת להבין את מי שמתלבט בין לקסוס לבין אלפ…
הודעה אחרונה מאת Cadillac58, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 17.7 אלף צפיות
משמאל למסגרת שבה רשום שולם
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צריך רכב מרווח (אני 1.95) מתלבט בין שברולט קרוז 2011 מבחינת אמינות או מאזדה 2007-2008 תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Nati Malka, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 311 אורחים (הצג רשימה מלאה)