ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 596 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לאיזה רכבים כיום יש בלימה אוטונומית במהירות בינעירונית ואשמח לדעת איזה מהם יש לקנות ב0 קמ או איזה מהם יש כבר משנים קודמות (2015-2016) ואז אחפש יד2 כזה
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הכניסו לי לראש לקנות רק איוניק או נירו. אני לא באמת מבינה מה כל דבר באיבזור בטיחות באמת אומר ואם באמת הכרחי. ברור שבעולם נסעו ויסעו בלי כל התיחכומים החדשים. וברור שעוד שנה יהיו תחכומים חדשים. ובכל זאת אשמח לשמוע מה משפר את הנהיגה, מה משפר את הבטיחות באמת, על מה כדאי לא לוותר. אשמח לשמוע את דעתכם.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 992 צפיות
בוקר טוב לכולם , לקראת מכירה של האאודי A1 הנוכחית שלי אני מתעניין ברכישת סוויפט יד שנייה . קיבלתי המלצות על הרכב הנ"ל על אמינות רכב טוב ויחסית חסכוני . מחפש המלצות כן / לא מניסיון עם הרכב ( התקציב הוא סדר גודל של 40 +- , מעדיף פחות אבל אם שווה להשקיע אז אשקיע) לצערי ההעדפה היא אוטומט כדי לא להיתקע יותר מדי במכירה . (עוד פעם , אלא אם כן יש רכבים שנסחרים יחסית טוב בגיר רגיל) ואולי בכלל המלצה לרכב אחר . אין לי יותר מדי דרישות , רכב קטן חסכוני פשוט ואמין לבחור צעיר ללא ילדים וכו' . לא מעוניין בפאביה / איביזה לא פיקנטו ולא במכוניות עם גיר רובוטי.. תודה רבה לעונים שנה טובה וחג שמח .
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 31 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום קודם כל יש לציין שעד עכשיו היו לי 2 מכוניות ישנות ורכב אחד שקניתי מהחברה אז אין לי הרבה ניסיון. כרגע שוקל לקנות רכב משנת 2012-2013 אני מודע לכל השם הרע שקיבל שלמה במיוחד פה בפורום. השאלה שלי היא כזאת: הרי כל חברת ליסינג מחפשת להוציא מינימום אז יש לקחת בחשבון שהרכבים של חברות הליסינג לא יהיו מטופלים בסטנדרט הכי גבוהה. עכשיו אני מגיע לשלמה. אחת מהאופציות היא אופל אסטרה 2012. השם ששלמה קיבל בפורום, לא צריך לפרט עליו. מצד שני, אדם פרטי שקנה את האופל וטיפל בו במוסכי היבואן (במקרה הטוב), הרי טיפל ברכב גם כן במוסכים של שלמה. אז מה בעצם ההבדל בין לקנות את האסטרה מפרטי או משלמה כשבשני המקרים הטיפול התבצע ע"י אותו מוסך? ומה ההבדל בקניית רכב בכללי בין שלמה לחברות …
הודעה אחרונה מאת adz, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 716 צפיות
שלום חברים, אני מעוניין לעשות ליסינג או לרכוש אופל אדם 1.4 ליטר שנת 2015\2016 רובוטית. והייתי רוצה לשמוע חוות דעת למי שהכיר או מכיר. או איך אופל מבחינת אמינות? האם שווה לרכוש רכב כזה במחיר 60 אלף? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shraz92, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל. ישמש זוג בעיקר לנסיעות עירוניות. חשוב שתהיה בטוחה וחזקה לעליות של חיפה, ושתיהן עונות על הדרישה. תחושת הבטן אומרת מאזדה, אבל הסיאט יותר חסכונית על הנייר ומעט יותר מאובזרת..מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 650 צפיות
הי, אני רוצה לקנות רכב מיני (או סופר מיני אם יש משהו טוב במחיר כזה) לנסיעה לעבודה כ-50 קילומטר כל צד. מחפש רכב אמין וחסכני. אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, מתלבט בין שלושת סוגי הרכבים: -קיה פיקנטו -מיצובישי ספייס סטאר -סוזוקי ספלאש *אוטומטי , 2017 , חדש. * קיימת חשיבות רבה לצריכת דלק, תיקונים וחלפים. אוטו חסכוני שמתאים לסטודנט.
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אז ככה, בעוד כשבועיים אני מתחיל עבודה כ-85 ק"מ ממני, 6 פעמים בשבוע הלוך ושוב. אני נהג לא רגוע שלא מרפה מהגז יותר מידי, הנסיעה ברובה הגדול תהיה בכבישים מהירים ולא פקוקים. אני מעוניין ברכב מהיר אבל מצד שני גם חסכוני יחסית. תחשבו שאם אני נוסע כ-4000 ק"מ לחודש, ומחיר הדלק 6 ש"ח, ההפרש בין ליטר ל-15 ק"מ לבין ליטר ל-10 ק"מ הוא 800 ש"ח (2400-1600)!! אין לי כסף בצד ובין אם אקנה חדש או יד 2 אני חושב על הלוואת בלון (נראה לי שככה קוראים לזה...) שבה אשלם 60% ב-60 תשלומים ,(כולה 1000 שח לחודש...) והיתרה בסוף התקופה ללא מקדמה, בתקווה שאוכל לכסות את ה-40% ע"י מכירת הרכב בסוף התקופה. ההתלבטות שלי היא: האם לקנות סופר-מיני חדשה (מתלבט עדיין בין C3 לאיביז…
הודעה אחרונה מאת dror1, -
-
שלום לכולם! חדש בנושא. צריך ייעוץ, הייתי היום "בטרייד מוביל" בקשר לקניית רכב (סיאט איביזה 2010 5דל' 1.6) נאמר לי שהמחירון הוא 35 אלף, אבל יהיה אפשר להוריד את המחיר מכיוון שיש לרכב "קצה שלדה" מקדימה (שהרכב הייה בתאונה חזיתית, לא יודעים איזו בדיוק) והמחיר שניתן לעשות זה 28 אלף, אגב לא היה מצויין ל במחשב איזה משמעות הקצה שלדה (שולית, נמוכה או גבוהה) כמובן שהסוכן אמר לי שזה לא משפיע על בטיחות הרכב...האם זה כך? השאלה האם ה"קצה שילדה" הזה ישפיע משמעותית על מכירת רכב בעתיד? כאילו אנשים קונים רכבים כאלה? או שזה כל מקרה לעניינו? האם צריך לקחת לבדיקה למוסך למכונאי לא תלוי? מישהו קנה מהם? (טרייד מוביל) תודה.
הודעה אחרונה מאת Victor91, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כולם אומרים לי שב2018 יהיו הרבה דגמים עם איבזור בטיחות כמו של הקיה נירו והיונדאי איוניק. זה נכון? איזה דגמים יהיו להם את האיבזור הזה? אני רציתי איוניק או נירו בגלל איבזור הבטיחות (כמו הבלימה האוטומטית, מעבר נתיבים וכו), אבל לא רוצה היברידי. אשמח לדעת באיזה עוד דגמים זה הולך להיכנס, ואולי יהיה לי שווה לדחות את הקנייה ב3 חודשים. ושאלה נוספת - מה זה יעשה לשוק הרכבים מבחינת ירידת ערך הרכבים
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחפש אאודי A1 באיזור הדרום שנת 2010 ורציתי לדעת לפני כן מבחינת אמינות איך החברה,חלקים להחלפה, כמה עולה מנוע חדש וכל כמה זמן צריך להחליף וכל דבר שנהג חדש צריך לדעת.
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 531 צפיות
אשמח לשמוע רשמים על הרכב ממי שמכיר האם נוח למשפחה איך האמינות? חג שמח
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
אשמח לעזרתכם, מחפש רכב גבוה לזוג פנסיונרים בעד 120k. הרכב שהם כרגע מתניידים, סיטרואן C4 2012. הדברים החשובים להם, בטיחות, נוחות ואמינות. לא מעוניינים בקרוסאוברים הגדולים כמו הספורטג' ודומיו. מה עוד יכול לבטא בחשבון?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 3 תגובות
- 657 צפיות
היי, אני מחפש רכב זול יחסית מבחינת הוצאות שוטפות ודלק. הוא צריך להיות חזק יחסית לעליות של חיפה, וישמש שני אנשים בעיקר לנסיעות עירוניות. התחלתי את החיפושים מהקטנות יותר כמו פיקנטו, i10 וכו' והחלטתי שבא לי משהו קצת יותר מפנק גם מבחינת אבזור וגם מבחינת נוחות ולכן התקציב גדל. הצעות?
הודעה אחרונה מאת VWpolo2001, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לאחר שכשלו נסיונותי למכור את הרכב שנת 96 טויוטה סטרלט גיר תקול כרכב נוסע. אמכור אותו לפירוק. יש רעיונות למיקסמום התמורה? ועוד משהו האם עלי לשלם את האגרה לרכב עם הרכב לא נוסע. לא שלמתי טסט היה באוגוסט.והרכב הושבת
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- 3 תגובות
- 707 צפיות
שלום בדקתי רכב שנת 2010 והתוצאות שיצאו הם להלן : ( יום לפני הרכב עבר טיפול פילטרים כיוון פרונט שמנים במוסך ) (לא תקין) - מנוע , קירור, דלק, הצתה - נזילת שמן מנוע ,שריפת שמן, לנקות מערכת קירור - תוצאה לסעיף זה - לא תקין (תקין) - מערכת פליטה - תקין (לא תקין )- סרן קדמי ומערכת היגוי - חופש בהגה, + כיוון ציר קדמי (תקין) - קפיצים (לא תקין) שילדת מרכב משמעות נמוכה- תיקוני פח וצבע , שריטות, פלסטיק קצת פגום , מספר שילדה תקין (לא תקין ) - מערכת בלמים - רעידות בבלמים (לא תקין) - צמיגים אחורים יבשים , פגיעה בחישוקים (לא תקין) - תאורה + מצבר- כיסוי פלסטיק פנס דהוי, מצבר שנת 2014 (לא תקין) - גיר אוטומט - אין אחריות - לבדוק שמן במוסך רעשים וחופש…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אבקש את עזרתכם בנוגע לרכישת רכב שישמש אותי ברוב המוחלט של המקרים ללא נוסעים נוספים. הרכב ישמש בחצי השנה הראשונה לנסיעות יומיומיות ארוכות ו״קשות״ יחסית מאזור המרכז לירושלים ולאחר מכן לנסיעות בין עירוניות לא ארוכות (ויותר ״קלות״) מאזור השפלה למרכז וחזרה. מה שחשוב לי ברכב זה אמינות, בטיחות וצריכת דלק. מוכן להתפשר על איבזור, ביצועים, נוחות נסיעה וניראות. כמובן שלא אתנגד לרכב עם ביצועים מהנים ואיבזור מפנק, אך הדגש העיקרי הוא על הפרמטרים שהזכרתי מעל. חשבתי בכיוון של מאזדה 2 דינמיק (שלהבנתי מספקת אמינות מפליגה, בטיחות לא רעה וביצועים טובים אך צריכת הדלק שלה לא מרשימה. אשמח לתיקון אם אני טועה), סוזוקי סוויפט (שלא ברור לי מה מידת האמינות שלה ואם היא מש…
הודעה אחרונה מאת daido1, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, צריכה ייעוץ בבחירת רכב מיני או סופר מיני בתקציב 40K-50K. הרכב ישמש אותי לנסיעות מאשדוד לחיפה וחזרה פעם בשבוע (סטודנטית שלומדת בחיפה), לכן אשמח להמלצות על רכב אוטומטי שיהיה בטיחותי, חסכוני ואמין. חשוב לי גם שיהיה משנתון גבוה יחסית וקילומטרז' נמוך (במידה וניתן), אז סביר שבתקציב שלי יהיה יותר קל למצוא רכב מיני ולא סופר מיני. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
i20 שנת 2015 1 2
מאת oravivi-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי מצאתי רכב מסוג יונדאי 2015 I20 הצורה החדשה הרכב נראה שמור ונקי מתאונות ( עדיין לא לקחתי לבדיקה של מוסך) ק"מ:30 אלף עלה לכביש ב-25 למרץ 2015 יד ראשונה: ליסניג 0 ק"מ יד שניה: הועבר לאדם שרכש את הרכב ( החזיק בו כשנתיים) יד שלישית: הבחור שממנו אני רוצה לקנות את הרכב והוא מוכר אותו אחרי שלושה חודשים בלבד ! תוספות: סאן רוף, גלגלי מגנזיום, מערכת עם סאב כלומר אם אני קונה את הרכב אני יד רביעית ואמכור אותו כיד חמישית ! הבחור רוצה למכור את הרכב באזור ה 60-62 אלף שקל ( מחיר המחירון לאחר שקלול הוא 58 בערך. האם שווה לקנות את הרכב ? במידה וכן באיזה מחיר ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
שלום לכולם! אני מחפש לשדרג את הרכב שלי. אני משדרג מהונדה ג'אז ולא מחפש רכב עצום - מחפש משפחתית קטנה או סופר מיני שעומדת בדרישות. אני אוהב יותר האצ'בק מסדאן אבל אני פתוח להצעות. אני עומד להקים משפחה בקרוב ואני מחפש משפחתית שיהיה אפשר לשים בתוכה כיסא תינוק בצורה נוחה. חשוב לי גם כמובן, בטיחות הרכב וכריות האוויר - על זה אני לא מוכן להתפשר. אלא הדברים שחשובים לי לפי הסדר: 1. בטיחות. 2. נוחות, מקום מרווח מאחור - לפחות לאדם אחד וכיסא תינוק ומקום לעגלה בתא המטען. 3. אמינות. 4. צריכת דלק. 5. הנאה בנהיגה =) שמתי על הכוונת שלי את הרכבים הבאים: קיה סיד או קיה ריו - אני נוטה לכיוון הקיה סיד כי היא גדולה יותר מקיה ריו. האם אתם חושבים שסעיף 2 אפשרי ברי…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מה עדיף? איזה יתרונות וחסרונות יש לכל אחד מהכלים? Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 697 צפיות
שלום אנחנו זוג צעיר שמחפש רכב ונשמח לשמוע קצת מהניסיון שלכם. יש כמה פרמטרים שחשובים לנו: 1. רכב שיצליח לעלות לירושלים בקלות יחסית (פעם בשבוע) 2. רכב שישמש אותנו כמה שיותר זמן, ולכן מחפשים שיתאים גם למשפחה צעירה- מקום לעגלה (ושאר ציוד) בתא המטען ולפחות כסא תינוק אחד מאחורה. התחלנו לבדוק את קטגוריית ה"מיני משפחתיות" כמו טויוטה יאריס, יונדאי i20, מאסדה2 וכו' אבל נתקלנו בדעות סותרות בנושא. נשמח לשמוע דעות על הדגמים למעלה אבל גם פתוחים לאופציות נוספות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם הרכב אמין? אוכל הרבה שמן? יש בעיה בגיר DSG?
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הצורך שלי - רכב 6 מקומות זול החלופה - רנו לוגאן בבקשה למי שיש נסיון עם השברולט כיום לגבי צריכת הדלק והאחזקה שלה וכן לפי נסיונכם כמה שווה לשלם כיום על הרכב הזה? נציין שהיא עולה חצי מהלוגאן תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת meirmsl, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מלבט בין שני הרכבים שבכותרת.. קיבלתי בערך את אותה הצעת המחיר על שני הרכבים כאשר הסקודה מגיעה עם שני צבעים ג'אנטים מנוע 1.0 tsi ובעיקרון לא עם יותר מידי תוספות אומנם עם מסך אבל בעיקרון הדגם הבסיסי.. היאריס מהצד השני נראית כקניה יותר מאובזרת ונוחה כאשר הדגם הוא הblacktop המנוע הוא 1500 בנוסף המולטימדיה כבר מגיעה, מקבל חיישני רוורס במצלמה, חלונות אוטומטיים וכל מה שדרוש.. השאלה שלי מה עדיף מבחינת תחזוקה עלויות כלליות, האמינות וכל מה שמסביב, ובכללי על איזה רכב הייתם הולכים? תודה מראש על העונים
הודעה אחרונה מאת Max Levinzon, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
התלבטות ראשונה הייתה בין יד1 ליד2, אבל מכיוון שאני מפחדת לקנות יד2 ממישהו שאני לא מכירה זה יכול להיות ריסקי מדי. התלבטות שנייה לגבי איזה רכב. הדרישות שלי: 1. בטיחותי קודם כל 2. לא היברידי (כי אני מפחדת שהמנוע החשמלי יש לו קרינה) 3. חסכוני בדלק 4. אמין 5. שומר על הערך 6. מקום בבגז' לעגלה ומאחורה לתינוק (מקווה שיהיה תינוק בשנה הקרובה, אולי אפילו תאומים, תחזיקו אצבעות). אשמח לכל עצה או דעה
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מה ניתן לעשות ואל מי רצוי לפנות במקרה של רכישת רכב בחברה מכובדת בה הדיווח והאינפורמציה שנמסרה לא היתה כאמיתה. לא מדובר בסוחר רכב אלא בסוכנות גדולה אשמח למענה. קווה באח הימים אעל א שם חברה ואגולל את כל הסיפר כל הפורמים כד להזהיר אשים/רוכשים פוטנציאליים. לצערי איני מבין מה קשה לספר אמת בעת הרכישה על מנת למנוע עגמת נפש תודה
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 34 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אהלן . צריך עזרה בלבחור משפחתית חדשה . צפויה לנסוע המון - כ 75K בשנה. תקציב של 130-135K כמובן עיקר הנסיעה בכבישים מהירים ( מסלול של פתח תקווה דימונה הלוך חזור כל יום). לאור כמות הקילומטראז חשבתי על הייברידי או דיזל לאור עלויות הדלק. איזה דגמים יכולים להמליץ לי לבחון ? כרגע אני חושב על איוניק או רנו גראנד קופה או פוקוס דיזל או 2008 דיזל. לא קריטי לי התנהגות ספורטיבית וביצועים מסמרי שיער , בעיקר נוחות נסיעה ואבזור מפנק , שכן אני צפוי להיות כלוא ברכב הרבה שעות כל יום. המלצות ? תודה
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 271 אורחים (הצג רשימה מלאה)