Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק שלא לכעוס, אלא כל הכבוד שאת שואלת ומבררת. רוב האנשים לא היו אפילו טורחים לגגל, שלא לומר לפתוח שרשור בפורום ולהמתין לתשובות.

לשאלתך, אני לא פיזיקאי דגול אז קחי את מה שאני אומר עם קמצוץ מלח, אבל עד כמה שאני יודע, קרינה אלקטרומגנטית מופקת משדות מגנטיים שזזים וממתח חילופין (AC), בעוד ש: א' בסוללה אין שום דבר שזז, וב': מנועים חשמליים במכוניות עובדות על מתח ישיר (DC).

מה שכן מפיק קרינה אלקטרומגנטית נמצא בעיקר בחלקו הקדמי של הרכב - בנזין או הייבריד, לא משנה: מנוע חשמלי (למרות שהוא עובד על זרם ישר כאמור), אלטרנטור, חוטי הצתה, מדחס מזגן וכו'. הממצאים של הניסויים שעשו גם מאששים את זה - רוב הקרינה, מהמעט שכן נמצא, הייתה באיזור הקדמי של הרכב, ובעיקר באזור רגלי הנהג והנוסע.

או במילים אחרות - כנראה שאין סיבה לחשוש.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אוקיי, אוקיי, לא לכעוס...

עדין 6 מיליון זה לא אינדיקטיבי.

אפידמיולוגים וסטטיסטיקאים יגידו לך שפריוס זה אוטו יחסית יקר. לא אוטו שזוג צעיר עם תינוק בן כמה חודשים יקנה, ולכן זה לא מספיק נבדק על תינוקות שישבו במושב אחורי.

לגבי מבוגר שיושב במושבים קידמיים ונוהג ברכב היברדי - אני לא חושבת שבזה יש סיכון.

השאלה היא לגבי תינוקות.

כמה תינוקות ישבו במושב אחורי מתוך 6 מיליון המושבים, אלוהים יודע...כמה זה היה מפוזר בין מקומות שונים בעולם (ואז קשה לאחד נתונים), גם אלוהים יודע...

לא לכעוס אבל, רק שאלתי

לא כועס, הכל בסדר.

מתנצל מראש, אני מודה יש לי לפעמים גישה שלילית לצערי, אך לא בכוונה.

פורסם

גם בזה את טועה - בארה"ב מדובר ברכב שנחשב עממי ונקנה המון ע"י זוגות צעירים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא כועסים חלילה.

חבל רק שיש נביאי זעם שמנסים לזרוע פחד בכל מי שניתן.

סיגריות היה צריך להיות טמבל גמור בכדי להאמין שהן בריאות, גם טמבל ממוצע ידע שטוב לא יצא מזה..

לגבי התינוקת שיושבת מעל הסוללה, אשמח אם תלמדי אותי איזו קרינה פולטת סוללת ליטיום או אפילו ניקל.

כפי שאמרו לך כבר, סוללה לא פולטת קרינה, מנוע חשמלי דווקא כן.

מנוע חשמלי יש לך גם במזגן וגם באלטרנטור, וכמובן ברכב היברידי גם מנוע נוסף להנעת הגלגלים אשר בדר״כ יושב בצמוד ליחידת מנוע הבעירה.

שוב, עוד כשרק יצאה הפיריוס והתחילה להימכר במספרים גדלים עלו כל מיני נביאי זעם וצעקו חמס.

אז באו מנפצי המיתוסים למיניהם, בדקו את הנושא והתגלה כי לא לא דובים ולא יער.

אין שום קרינה במושב האחורי מעבר לזו שיש גם ברכב בנזין.

עוד הסתבר שרוב הקרינה הגיעה מתא מנוע אך לא רק, ומצאו גם קרינה מבתי הגלגלים, גם הקידמיים וגם האחוריים.

נו אז, לא חושב שזה ימנע ממישהו למקם את ילדו במושב האחורי של המשפחתומטית הממוצעת.

אבל עזבי, כנראה שזה מעבר להיגיון ובפחדים שלך (ושל עוד רבים, כולל אישתי) יש המון אמוציות, ולא משנה כמה ינסו לשכנע אותך תמיד ישאר לך הספק הקטן ויתחיל לכרסם.

לכן אני בהחלט ממליץ לך להימנע מרכישת רכב היברידי.

יש מספיק אלטרנטיבות אחרות אשר יתנו לך שקט נפשי.

פורסם (נערך)

אלון, כל מה שכתבת לגבי רשימת האיבזור הבטיחותי נכון וחשוב, אבל.

א. אל תזלזל במערכות שפועלות עד 30 קמ״ש, אלא אם כן אתה יכול לספר לנו שפגע בך רכב במהירות כזו ופשוט קמת, סידרת קצת את הבגדים והמשכת בדרכך... להגיד שהם שוות בעינך כקליפת השום זה מצחיק.

ב. התראה על שטח מת זה יעיל ביותר

ג. עם כמה שזה עצוב, צריך להודות באמת והיא שאנשים היום מתעסקים במליון ואחד דברים תוך כדי נהיגה והכי פחות מרוכזים בנהיגה עצמה. בקרת שיוט אדפטיבית/אקטיבית ועוד מצילת חיים אם כי אסור בשום אופן לסמוך רק עליה.

לגבי קרינה, אני מושיב את הילדים ברכב הפלאג אין שלי ללא כל חשש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

א, אם היא מזהה הולכי רגל זה עוד סביר, הבעיה שהן אפילו לא מזהות הולכי רגל ואז בסך הכל הן מונעות נתונות נזק של פגוש, אותי אישית זה פחות מעניין. הופתעתי למשל שהמערכת של הטיגואן בארץ מגיעה מסורסת ולא מזהה הולכי רגל, רוכבי אופניים ואופנועים, אם כך מה היא שווה?

ב. תלוי באיזה רכב, במרצדס c חדשה זה פשוט צפצף והציק לי כל הזמן ולא תרם לי לכלום כי המראות סיפקו ראות מעולה.

ג. הרבה יותר בטיחותי לא להפעיל אותה מלכתחילה, הרי הבלימה האוטונומית אמורה בכל מקרה לעבוד אם לא שמת לב והתנועה מקדימה האטה. אם כבר אז בקרת שיוט אדפטיבית יכולה לגרום לשאננות יתר וחוסר תצומת לב.

• תוכן חדש...