Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכניסו לי לראש לקנות רק איוניק או נירו.

אני לא באמת מבינה מה כל דבר באיבזור בטיחות באמת אומר ואם באמת הכרחי.

ברור שבעולם נסעו ויסעו בלי כל התיחכומים החדשים. וברור שעוד שנה יהיו תחכומים חדשים.

ובכל זאת אשמח לשמוע מה משפר את הנהיגה, מה משפר את הבטיחות באמת, על מה כדאי לא לוותר.

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

כמובן שלא כדאי לוותר על שום דבר כי כל אביזר תורם את חלקו לחבילה השלמה.

השאלה היא מה הדרישות שלך מהאוטו ומה התקציב לרכישה. יש עוד רכבים בשוק שמציעים מערכות בטיחות מקוריות ואקטיביות.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בהחלט יש דברים שתורמים יותר לבטיחות לעומת דברים שבעיקר תורמים לנוחות או לקידום מכירות.

מבחינת סדר העדיפויות מבחינתי במקום הראשון זו בלימה אוטונומית אמיתית, כזו שפועלת גם מעל 30 קמ"ש (ורצוי גם מעל 80 קמ"ש) ומזהה הולכי רגל, רוכבי אופניים ואופנועים.

זו מערכת בטיחות שיכולה להציל חיים, בעיקר של הנדרס אך גם של הדורס אשר יכול למצוא עצמו בכלא לתקופה לא קצרה!

ישנן מערכות רבות אשר לא מזהות הולכי רגל או פעילות רק עד 30 קמ"ש, לדעתי הן שוות כקליפת השום.

לאחר מכן הייתי נותן עדיפות למערכת בקרה על סטיה מנתיב, ישנן כאלו שרק מתריעות ויש כאלו שגם מתערבות בהיגוי.

עדיף את הסוג שמתערב אך על פי ניסיונם של אחרים רבות מן המערכות הללו מציקות לרמה שרבים מעדיפים להפסיק אותן.

אם אין בערכת מתערבת אז גם מובילאיי יכולה לעשות את העבודה בהתרעה נטו כך שבמקרה זה אין עדיפות למערכת מקורית.

יש גם מערכת של זיהוי רכבים בשטח מת במראות, זו מערכת שיכולה לתרום לבטיחות בעיקר ברכבים עם סידור מראות לא משהו.

אצלי אישית אין כמעט שטח מת במראות וגם אם יש הסטה קלה של הראש פותרת את הבעיה, כך שמבחינתי זה מערכת של nice to have אך אני בהחלט יכול להסתדר בלעדיה.

מערכת של התראה על שמירת מרחק, מקורית כמו גם מובילאיי לא ממש עוזרות ונוטים להתעלם מהן כך שלדעתי לפחות היא מיותרת.

לא חושב שמישהו לא מזהה מתי הוא לא שומר מרחק...

מערכת בלימה בנסיעה לאחור בזיהוי הולך רגל או תנועה צולבת, בהחלט יכולה להיות מערכת בטיחותית אך גם מצלמה טובה יכולה לפתור את הבעיה כך שמבחינתי זה לא חובה.

בקרת שיוט אדפטיבית, לדעתי לפחות זה מוצר נוחות נטו. לא רלוונטי למי שלא מתכוון להשתמש בבקרת שיוט ביום יום.

מצלמות היקפיות, בעיקר מקדם מכירות..

פורסם
כמובן שלא כדאי לוותר על שום דבר כי כל אביזר תורם את חלקו לחבילה השלמה.

השאלה היא מה הדרישות שלך מהאוטו ומה התקציב לרכישה. יש עוד רכבים בשוק שמציעים מערכות בטיחות מקוריות ואקטיביות.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

את פתחת פה קן צרעות של דעות... יש כאלה שמתים על מערכות אקטיביות יש כאלה שאפילו התרעות מעלות להם את הלחץ דם. היה טוב אם היה איזה מחקר רציני שמראה אובייקטיבית מה הכי חשוב בשורה התחתונה.

שני הדגמים שאת מציעה מתגדרים בעיקר במערכות האקטיביות. אני מסכים שבלימה אוטונומית זה החידוש החשוב של השנים האחרונות.

בניגוד לאלון, גיליתי לאחרונה שהתרעה על שטח מת חשובה לי מאוד. בהתחלה לא החשבתי את זה, אבל נסעתי לחול ושכרתי רכב ללא ההתרעה הזו, והיא היתה לי מאוד חסרה. התרגלתי לסמוך עליה ובלעדיה כל הזמן חיפשתי בעיות מסביב ורמת העצבנות עלתה.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

קודם כל, כל הכבוד על הנכונות ללמוד ולהבין אילו מערכות חשובות יותר ואילו פחות, ועל הרצון להבין מעבר למה שמוכרים לך באולם התצוגה. שאפו.

בנוסף לדברים החשובים והנכונים שאמר אלון, יש גם מערכת לעמעום אוטומטי של אורות גבוהים - את בעצם מפעילה את האורות על מצב אוטומטי ומפעילה אור גבוה, וכשאין צורך באור גבוה או שמגיע מולך רכב, הרכב מוריד לבד לאור נמוך. כמו כן, פנסים טובים (קסנון/לד) הם גם אביזרי בטיחות חשובים שמורידים מהלחץ בזמן הנהיגה וגם מונעים התעייפות של העיניים.

בקרת שיוט אדפטיבית לטעמי היא דווקא כן אביזר בטיחות חשוב פשוט כי היא שומרת מרחק לבד ומונעת ממך להיצמד.

מעבר לזה - המדרג שלי הוא פחות או יותר דומה לזה של אלון:

1. בלימה אוטונומית בכל טווח המהירויות

2. בלימה במהירות חלקית גבוהה מ-30 קמ"ש

3. בלימה עד 30 קמ"ש

4. תיקון סטיה

5. התרעה על סטיה

6. שיוט אדפיטיבי

7. עמעום אורות

8. כל השאר (הכוונה היא כל מערכת שתמנע ממך לשפשף את הרכב או כזו שניתן לבטל את היעילות שלה עם קצת תשומת לב).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה על התשובות הבאמת מעניינות, ועכשיו אשמח לדעת לאיזה רכבים יש את האיבוזר הבטיחותי הזה/חלקו:

1. בלימה אוטונומית בכל טווח המהירויות

2. בלימה במהירות חלקית גבוהה מ-30 קמ"ש

3. בלימה עד 30 קמ"ש

4. תיקון סטיה

5. התרעה על סטיה

6. שיוט אדפיטיבי

7. עמעום אורות

8. כל השאר (הכוונה היא כל מערכת שתמנע ממך לשפשף את הרכב או כזו שניתן לבטל את היעילות שלה עם קצת תשומת לב).

פורסם

ןנשמע גם שאתה מאוד מבינים אז אשמח לשמוע את דעתכם - הייתם שמים תינוק במושב אחורי מעל ביטריה של רכב היברידי? מטעמי קרינה....(אני אישית מאמינה גדולה שקרינה, במיוחד משדה חשמלי ושדה מגנטי לא בריאה. כמו שאסור בבית להיות הרבה זמן ליד ארון החשמל, או להושיב ילד בכיתה ליד קיר עם ארון חשמל) אשמח לשמוע את דעתכם. אולי מהדנסי הרכבים התייחסו לנושא הקרינה ושמו מגנים?

פורסם

אם לא מתרחשת תאונה - כל האבזור הזה הוא מיותר.

אם חס וחלילה מתרחשת תאונה תתחרט על כל אבזור בטיחות שאין.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני נוהג בחודשים האחרונים ברכב שיש לו את כל המערכות שהוזכרו למעלה (Q2) ולדעתי בלימה אוטונומית במהירות בינעירונית היא אכן הכי חשובה, אבל במקום השני הייתי מדרג את ההתרעה על שטח מת כפי שכתב ג'ק (קיים באיוניק בדגם "סופרים" שהוא המומלץ). מאוד שימושית ויעילה, הלוואי שלכל הרכבים על הכביש היה אותה - היו נמנעות הרבה תאונות של החלפות נתיב לא זהירות וחיתוכים.

לגבי תיקון סטייה מנתיב - מערכת אקטיבית שגם קיימת בקוראניות שהזכרת אינה מטרידה כלל. יש תיקון עדין של ההגה בלי שום צפצופים מעצבנים והתרעות שוא. מומלץ. בקרת שיוט אדפטיבית גם היא לא מוצר מדף - יש טווחי פעולה שונים מבחינת מהירויות שמשפיעים על השימושיות שלה. לדוגמא אצלי היא פעילה גם ב-0 קמ"ש ולכן מסייעת בפקקים.

לגבי היברידיות וקרינה - היו לי שתי היברידיות ולא הייתי קונה אם הייתי חושד שיש סכנת קרינה כלשהי. עובדה שהנושא לא על סדר היום 20 שנה אחרי השקת הפריוס. בהצלחה.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

אני נוהג בחודשים האחרונים ברכב שיש לו את כל המערכות שהוזכרו למעלה (Q2) ולדעתי בלימה אוטונומית במהירות בינעירונית היא אכן הכי חשובה, אבל במקום השני הייתי מדרג את ההתרעה על שטח מת כפי שכתב ג'ק (קיים באיוניק בדגם "סופרים" שהוא המומלץ). מאוד שימושית ויעילה, הלוואי שלכל הרכבים על הכביש היה אותה - היו נמנעות הרבה תאונות של החלפות נתיב לא זהירות וחיתוכים.

לגבי תיקון סטייה מנתיב - מערכת אקטיבית שגם קיימת בקוראניות שהזכרת אינה מטרידה כלל. יש תיקון עדין של ההגה בלי שום צפצופים מעצבנים והתרעות שוא. מומלץ. בקרת שיוט אדפטיבית גם היא לא מוצר מדף - יש טווחי פעולה שונים מבחינת מהירויות שמשפיעים על השימושיות שלה. לדוגמא אצלי היא פעילה גם ב-0 קמ"ש ולכן מסייעת בפקקים.

לגבי היברידיות וקרינה - היו לי שתי היברידיות ולא הייתי קונה אם הייתי חושד שיש סכנת קרינה כלשהי. עובדה שהנושא לא על סדר היום 20 שנה אחרי השקת הפריוס. בהצלחה.

לגבי הקרינה -

פריוס קיימת 20 שנה??

גם אם כן, רק למעט אנשים היה פריוס. הסיכוי לקשר לסרטן יהיה קלוש.

לגבי המנועים החשמליים שבשנתיים אחרונות הפכו נפוצים, אני מניחה שנדע עוד 20 שנה

אשמח אבל לשמוע דעות!!

פורסם

פריוס מיוצרת משנת 1997, עד כה ב-6 מיליון יחידות. אם היה קשר לסרטן היינו שומעים על זה. את הילדים שלי הושבתי בהיברידיות בלי חשש.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

אה את מאלה שפוחדים מכל מיני שטויות שקוראים ברשת (אל תעלבי, גם אישתי כזאת)..

אם אני זוכר נכון היה כאן בפורום קישור לבדיקה שעשו לפני מספר שנים על קרינה ברכבי בנזין רגילים מול היברידיות ולא מצאו הבדלים.

להפתעתם של הספקולנטים מצאו גם קרינה ברכב רגיל שהגיעה מכיוון בתי הגלגלים.

אז עכשיו נפסיק כולנו לנסוע ברכבים.

אגב סוללה לא מקרינה למיטב ידיעתי כי היא זרם ישר.

מנוע חשמלי בהחלט יכול להקרין אך ניתן לקיים עמצאי הגנה ובנוסף הקרינה דועכת בריבוע המרחק, כך שמספיק מרחק של כמה עשרות ס"מ בשביל שתגיעה לרמות אפסיות.

בנוסף, לא כל קרינה היא קרינה מזיקה ולא הוכח שום קשר בין קרינה אלקטרומגנטית ממנועים חשמליים בתדר נמוך לתחלואה עודפת (ומנועים חשמליים קיימים גם קצת יותר מ-20 שנה..)

עכשיו תחפשי בגוגל "חשמל מלוכלך" בכדי שתהיה לך סיבה חדשה להילחץ... :wink:

פורסם

לגבי הקרינה -

פריוס קיימת 20 שנה??

גם אם כן, רק למעט אנשים היה פריוס. הסיכוי לקשר לסרטן יהיה קלוש.

לגבי המנועים החשמליים שבשנתיים אחרונות הפכו נפוצים, אני מניחה שנדע עוד 20 שנה

אשמח אבל לשמוע דעות!!

את חושבת שרק בארץ קונים פריוס?

באירופה החל משנת 1999 נמכרו יותר מ275000 פריוס

בארה"ב החל משנת 2000 נמכרו יותר מ2 מליון פריוס

וזה עוד בלי שאר העולם, אסיה, אוסטרליה, אפריקה, דרום אמריקה, קנדה...

אם זה היה מסרטן היו כבר מודעים לכך, ונושא כזה חשוב אם היה נכון, היה מפנה את הטכנולוגיה הזו למקום אחד "גזר דין מוות".

פורסם
אה את מאלה שפוחדים מכל מיני שטויות שקוראים ברשת (אל תעלבי, גם אישתי כזאת)..

אם אני זוכר נכון היה כאן בפורום קישור לבדיקה שעשו לפני מספר שנים על קרינה ברכבי בנזין רגילים מול היברידיות ולא מצאו הבדלים.

להפתעתם של הספקולנטים מצאו גם קרינה ברכב רגיל שהגיעה מכיוון בתי הגלגלים.

אז עכשיו נפסיק כולנו לנסוע ברכבים.

אגב סוללה לא מקרינה למיטב ידיעתי כי היא זרם ישר.

מנוע חשמלי בהחלט יכול להקרין אך ניתן לקיים עמצאי הגנה ובנוסף הקרינה דועכת בריבוע המרחק, כך שמספיק מרחק של כמה עשרות ס"מ בשביל שתגיעה לרמות אפסיות.

בנוסף, לא כל קרינה היא קרינה מזיקה ולא הוכח שום קשר בין קרינה אלקטרומגנטית ממנועים חשמליים בתדר נמוך לתחלואה עודפת (ומנועים חשמליים קיימים גם קצת יותר מ-20 שנה..)

עכשיו תחפשי בגוגל "חשמל מלוכלך" בכדי שתהיה לך סיבה חדשה להילחץ... :wink:

הכל נכון. אבל אף אחד לא יודע כלום. לא אם הקרינה מזיקה ולא אם כן.

וקרינה דועכת לפי רדיוס בריבוע זה נכון. הבעיה שמי שיושב במושב אחורי הוא בdanger of zone כי הוא למשל רחוק 50 סמ מהבטריה. ותינוק בן חודש שכל התאים שלו מתחלפים מהר ונבנים חשוף יותר לפגעי סביבה מאשר מבוגר.

ומותר לשאול ולברר.

ומוקדש לך פרסומת לסיגריות שבה רופאים אומרים לפני 60 שנה שעישון בריא - https://www.youtube.com/watch?v=D-y_N4u0uRQ

(אגב, אחד השחקנים מת מסרטן ריאות שמוכח שנגרם מסיגריות).

אז כדאי לשאול, לברר ולהיות סקפטיים. זה הכל.

פורסם

את חושבת שרק בארץ קונים פריוס?

באירופה החל משנת 1999 נמכרו יותר מ275000 פריוס

בארה"ב החל משנת 2000 נמכרו יותר מ2 מליון פריוס

וזה עוד בלי שאר העולם, אסיה, אוסטרליה, אפריקה, דרום אמריקה, קנדה...

אם זה היה מסרטן היו כבר מודעים לכך, ונושא כזה חשוב אם היה נכון, היה מפנה את הטכנולוגיה הזו למקום אחד "גזר דין מוות".

אוקיי, אוקיי, לא לכעוס...

עדין 6 מיליון זה לא אינדיקטיבי.

אפידמיולוגים וסטטיסטיקאים יגידו לך שפריוס זה אוטו יחסית יקר. לא אוטו שזוג צעיר עם תינוק בן כמה חודשים יקנה, ולכן זה לא מספיק נבדק על תינוקות שישבו במושב אחורי.

לגבי מבוגר שיושב במושבים קידמיים ונוהג ברכב היברדי - אני לא חושבת שבזה יש סיכון.

השאלה היא לגבי תינוקות.

כמה תינוקות ישבו במושב אחורי מתוך 6 מיליון המושבים, אלוהים יודע...כמה זה היה מפוזר בין מקומות שונים בעולם (ואז קשה לאחד נתונים), גם אלוהים יודע...

לא לכעוס אבל, רק שאלתי

• תוכן חדש...