ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 820 צפיות
שלום חברים. אני מחפש כבר תקופה רכב פשוט וזול לאחזקה נטו לנסיעות מהבית לעבודה ולחזור. עניין של כ10-12 ק"מ ביום. ניסיתי פתרון של אופניים חשמליות, לא עושה את העבודה בשבילי ממגוון סיבות. כמו כן החורף עוד מעט פה, ולא מתאים להגיע רטוב ליום עבודה. הפיאט זולה מאוד בביטוח, ובטסט. השאלה אם אתחיל לאכול ממנה מרורים התקלות. (הדגם הידני)
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שמתי לב שלפני כמה ימים התפרסמו התוצאות של מבחני הריסוק של פיקנטו החדשה (2017) באתר Euro NCap. לפיקנטו החדשה יש מערכבת בלימה אוטונומית עד 75קמ"ש ולמרות זאת היא קיבלה רק 3 כוכבי בטיחות לעומת 4 כוכבים של הדגם היוצא. הכיצד? האם משמעות הדבר שאכן פיקנטו היוצאת בטיחותית יותר ומי שמחפש רכב יחסית בטיחותי בקטגורית המיני צריך להעדיף את פיקנטו היוצאת על פני החדשה? עריכה: הרגע שמתי לב שמצב דומה חל לגבי קיה ריו: 5 כוכבי בטיחות בדגם היוצא ורק 3 בדגם החדש! תודה!
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 668 צפיות
שלום חברים, עד היום רכבתי על אופנוע וכעת רוצה להחליף לרכב, אני מחפש לקנות רכב מיד שניה, השימושים יהיו בעיקר נסיעות בסופי שבוע כ400-500 קמ לסופ״ש. הרכב חייב להיות אוטומטי בעקבות בת זוג שתנהג ברכב. עדיפות לרכב סופר מיני או משפחתית קומפקטית (גובה 1.93) אלא אם כן יש מיני ששווה את ההתפשרות בנוחות. חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני בדלק, אמין, כמה שיותר מאובזר ובעל מראה טוב יחסית. בנוסף חשוב לי שהרכב יהיה שכיר ולא יהיה קשה למכור אותו. אני נהג יחסית רגוע ורעשי כביש ורוח לא כל כך מפריעים לי. התקציב הוא בערך 40k, עדיף כמה שפחות אך אם לא תיהיה ברירה אוכל להעלות טיפה את התקציב. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ראובן159, -
-
- 2 תגובות
- 593 צפיות
אני מתעניין ברכישת מזדה 6 סטיישן. הציעו לי שני רכבים עם נתונים נורא דומים פרט לשנתון, האחד 2013 והשני 2014, ולמחיר. אני יודע שב-2014 עשו למזדה מתיחת פנים, אבל פרט לזה, האם שווה לי להשקיע עוד 10,000 ש"ח בשביל השנתון החדש יותר. תודה
הודעה אחרונה מאת liorshacham, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 622 צפיות
לקחתי היום לבדיקה סריון 2009 130 קמ יד 1 פרטי וגילו שלדה משמעות גבוהה לפני הבדיקה סיגמנו על 20 אלף , האם במחיר של 5 אלף כדאי לקחת את הרכב? הרי הוא עבר טסט
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
שלום, דעות בנוגע ל -2.3turbo mustang ecoboost? שוקל לקנות אחת משומשת 2016/15. בעיות ידועות/חוסר בחלקים בארץ?
הודעה אחרונה מאת tamirnem, -
רכב עד 10K 1 2
מאת נהיגה שלי-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי ערב טוב, אני מתעניין ברכישת רכב עד עשרת אלפים שקלים חדשים. רכב בכלל לא יראה מוסך בגלל תקלות עדיפות לידני הציעו לי שני אפשריות: א. לקנות מיציבושי סופר לנסר 97 יד ראשונה עם 148 ק"מ מבקש אליה 7,200. בעל הרכב החליף כרגע צמיגים ומצבר חדש על מנת למכור את הרכב. הרכב שמור.(בן 20 שנה של רכב מיושן עם כל הטיפולים הקשורים בכך). אם מישהו יכול עוד להרחיב לי על הרכב כי ממש התלהבתי ממנו אני אשמח, הבעיה שלרכב משנתון כזה אין ABS והביטוח חובה 2,500.(יקר לטווח הרחוק). ב. פולקסווגן פולו 1.4 בנזין שנת 2003, יד 3 180 ק"מ יד שלישית. 9,500 שקל זה האופציות שמשכו אותי ק"מ נמוך וכמה שפחות ידיים. ברור שצריך להשאיר קצת בצד לתיקונים ולביטוח אז זה פחות או יות…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים. מה דעתכם על מרצדס B Class שנת 2012 בתור רכב משפחתי למשפחה ממוצעת עם 3 ילדים? מחירון שלו 80 אלף כמו של מאזדה 3 או טויוטה קורולה אבל הוא נראה מרשים הרבה יותר. האם לא צפוייות לי אתו בעיות מיוחדות או הוצעות תחזוקה גבוהות במיוחד? עד היום הייתי נוהג רק במאזדה והונדה והיתי מאוד מרוצה.
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
שלום, אני סטודנט בלימודי ערב ולכן יש לי כסף לתחזק את הרכב ולטפל בו.. כרגע יש לי גולף שנת 2005 שהייתי רוצה להשתדרג ממנה אני מחפש לקנות רכב אוטומטי שיהיה לי חסכוני ועם שנתון כמה שיותר גבוה במחיר הזה מצד אחד יש את הסיאט מי שנראית צעירה קטנה וחסכונית ובמחיר כזה אוכל לקנות שנת 2015\2016 מצד שני קשה לי להתפשר ולקנות רכב שהוא נורא קטן האם יש לכם המלצות לרכב שיהיה אוטומטי יראה קצת צעיר אבל בכל מקרה יותר גדול? הסתכלתי על הפיז'ו 208 ופזלתי קצת אל האיביזה אבל זה לרדת לשנתון 2011 כדי למצוא משהו שווה אפשר המלצה ואולי חוות דעת האם שווה להתפשר ולהביא את הסיאט מי או שאפשר לקנות רכב שהוא גדול יותר שיוכל לשרת אותי לתקופת הלימודים לפחות.. (אוטומט, נראה צעיר, שנתון יחסית גבוה)
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 682 צפיות
שלום לכולם, דבר ראשון רציתי להגיד תודה- לפני 3 שנים המליצו לי פה על יונדאי אקסנט 2008 וחוויתי ממנה בעיקר נחת, אז תודה. אני מעוניין לעשות טרייד אין באחת החברות הגדולות, הדרישות שלי הן כאלה: להוסיף 40-50 אלף ש"ח. רכב אמין, מרווח( 2 ילדים קטנים), לא זולל דלק, לנסיעות עירוניות ובינעירוניות יום יומיות. עשיתי סיבוב אתמול ברוב החברות הגדולות ויצאתי עם שתי הצעות עיקריות. ראשונה-אלדן-קיו ריו 2014 יד ראשונה מליסינג עשתה 64 אלף ק"מ מבקשים תוספת של 48 אלף ש"ח. הרכב עבר בדיקה מטעם אלדן בקומפיוטסט בו נמצאו בשלדת המרכב הממצאים הבאים: תקוני מרכב,משמעות נמוכה=סימני פגיעה דופן ימין, מעיכות שריטות בצבע+פגמים,נזק לפגושים, דלת קדמית ימנית פגומה. האם להתרחק כמו מאש? האם לתת…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
האם ישנם חברות טו דגמים ספציפיים?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעונין לקנות רכב, והקילומטרז' שלו נמוך ואני מעונין לבדוק את נכונותו. א. האם ניתן לקבל במשרד הרישוי את הרישום של הק"מ ברשיון של השנים הקודמות? ואם בעל הרכב הנוכחי איתי - זה אפשרי? ב. האם היבואן שטיפל ברכב אמור לתת לי אינפורמציה כזו [בהנחה שיש לו רישום ק"מ בשנים שטיפל], או שזה מידע חסוי? וגם כאן - אם אני בעל הרכב - אוכל בכל אופן לבקש כזה מידע? תודה, ואשמח לקבל כל עצה נוספת בדרך לברור אמיתות הק"מ.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 700 צפיות
לחברי הפורום שלום. האם כדאי לקנות רכב שבנדון. עוד לא ניבדק. עבר כ 60 אלף ק"מ בלבד. נניח ולאחר הבדיקה מסתבר שהכל תקין, בעל הרכב מבקש 40 אלף. זהו המחירון שלה לאחר הפחתה של לימוד נהיגה. לדעתי זה הרבה לרכב הזה. נניח ויתאפשר להוריד אותו למחיר בין 30-35 אלף האם כדאי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 528 צפיות
כל מנועי ההשוואה בפורומים שונים מבקשים ממני להכניס שמות של רכבים ואז להשוות, אבל אני לא יודעת איזה רכבים להכניס. אני רוצה הפוך - להגיד למנוע חיפוש תציע לי רכב שיש בו X Y Z מבחינת בטיחות, או דקיבל 5 כוכבי בטיחות וכו
הודעה אחרונה מאת haza, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! על אף שהזכרתי את זה בעבר, התקדמתי קצת והמשכתי לברר ואני מתלבט בעיקר בין הקיה פיקנטו לבין המיצובישי ספייס סטאר. התקציב הוא עד 80k (מעדיף חדש). כאמור השיקול הכי חשוב שלי היה דלק מאחר ואני נוסע כל יום בממוצע 70 ק״מ אם לא יותר. הנסיעות שלי כמו שאמרתי בעבר הם מהשומרון (כביש 5 / 465) שהם כבישים עם עליות חדות, אשר מזכירים קצת את ירושלים. הוצע לי בעבר את טויוטה אייגו ו סיטרואן אבל הרכבים שלהם לצערי לא עונים לי על הדרישות מאחר והן לא מצליחות ממש להתמודד עם העליות. האמת היא שאת הקיה החדשה מאוד אהבתי בעיקר בגלל האבזור הפנימי אבל מבחינת תצרוכת דלק הבנתי שהיא קצת מאכזבת (סביב ה 13-14). לעומת זאת גם מיצובישי לא בהרבה אחריה (סביב ה 15). לכן אני ח…
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- 3 תגובות
- 963 צפיות
שלום לחברי הפורום, אשמח לקבל המלצות למכון בדיקה אמין באזור נתניה, לצורך בדיקה לפני קנייה (מאדם פרטי) וגם לדעתכם בנוגע למה יותר כדאי לפני קניית רכב: לבצע בדיקה במכון או במוסך מורשה. ובמידה ובמוסך, האם יש מוסך יונדאי מומלץ באזור. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת oferman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 868 צפיות
שלום לחברים וגמר חתימה טובה מה ההמלצה שלכם לרכב משומש לפי הדרישות הבאות (בשביל חברה, לא בשבילי): תקציב 25-30 אלף ש"ח אוטומטית חובה. מיועדת לנסיעות וחנייה בת"א + נסיעה פעם בשבועיים לירושליים. עם תינוק. גודל ותצורה: משהו כמו פולו או פיאסטה. 5 דלתות .בשום פנים ואופן לא להציע משהו עם בגאז' או לעלות בגודל בשם הבטיחות/ סחירות. הדרישות הן בטיחות (יש תינוק באוטו גם בנסיעות לירושליים מדי פעם) , אמינות וגודל קומפקטי. עוד משהו: שנתון 2010 עדיף יותר חדש אם יש חיה כזו בתקציב הזה. עם מוסך טוב בת"א (ת"א זה מדינת ת"א ולא פ"ת) רק אח"כ סחירות ובסוף צריכת דלק (נוסעת פחות מ 10000 ק"מ בשנה ). פולו אוטומטית 2010? האם הגיר האוטומטי שלה קשור לבעיות שיש לגירים המודרני…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- 0 תגובות
- 803 צפיות
שלום לכולם, מסבים את תשומת לבכם למבצע חדש של Buy Back ל MG3 - רכבי 0 ק"מ. כאן באתר, בפורום המסחרי. להתראות וחג שמח, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
- 0 תגובות
- 460 צפיות
שלום, לא התחברתי מאוד לI20 אבל שמעתי שיש לו דגם די מפתה שזה ה1.6 ידני. רציתי לשמוע באופן כללי איך האוטו למי שמכיר. נהגתי בעבר על טויוטה יאריס TS ולכן I20 הוא סוג של התקדמות בשנתון וקצת במרווח שלו באוטו. אז רציתי לשאול איך הוא מבחינת, אחזקה, אמינות, צריכת דלק, ביצועים, האם הוא נחשב בין המרווחים בקטגוריה שלו ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Sharon Sotnikov, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 632 צפיות
היי, אשמח לייעוץ לגבי רכב שני לאשתי. נסיעות של 30 קמ ביום (עבודה וחזרה). בטיחותי ואמין (מסיעה שלושה ילדים (אחד מקדימה)). סביבות 50 אלף ש"ח. שנה כמה שיותר גבוהה. תודה מראש, קובי.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אוטוטו אני מתכוון לרכוש רכב טויטה. השאלה שלי היא האם זה משנה לאיזה סוכנו. משנה להיכנס? באיזורי יש 4 סוכנויות שקרובות אליי. האם יש אפשרות לקבל הנחה/מתנות/הטבות או שהמחיר מעוגן ומה שרשום באתר טויוטה זה המחיר שאשלם ללא הטבות או תנאים מיוחדים? תודה!
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכב יד שנייה, ליסינג ופרטי המחיר 42k , יותר מעשרים מתחת למחירון. לא מתכננים לנהוג הרבה, אבל מחפשים אוטו מרווח מאוד ומפנק. האם כדאי לקנות? (בהנחה שאין בעיות אחרות) האם שווה את המחירר הזה? ואשמח גם לשמוע על מכוניות מרווחות (כמו מנהלים) מומלצות במחיר דומה או פחות. תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום לכולם. חמי מתעניין ברכב ונמאס לו לקנות רכב חדש. הוא מתעניין בוולוו S60 כיד 2 מכיוון שהיא נופלת במחירון שלה בשנתיים הראשונות ב 70k. הרכב הוא עם מנוע t5 245 כוחות סוס עם תיבה בת 8 הילוכים. השאלות הן: 1. משהו יודע מה מחירון הטיפולים במורשה? 2. האם התיבה אמינה? (היא של וולוו או של ZF?). 3. הגיוני שהביטוחים נמוכים מ 5000 שקלים למקיף+חובה? 4. האם הרכב נחשב כאמין? תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת חייםש1, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
פורום נכבד, אני מחפש מכון אמין לבדיקת רכב באזור חדרה. אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת Dragonjepp, -
- 40 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום לכולם, כבר הרבה זמן שאני מתקשקש בקניית הרכב הבא שלי, היום אני נוהג על אלפא 159, כבר כמעט 4 שנים, מאוד מאוד מרוצה, נהנה מהרכב יום יום. עשיתי נסיעות מבחן על הרבה רכבים: MB C-Class Lexus is300h Infiniti q50 MB CLA250 BMW 330i Skoda Superb L&K 220hp ועוד כמה... בסופו של יום, הכי אהבתי את הבימר, הרגישה לי הכי מוצקת, הכי כוחנית והכי מהנה. אבל מה, התקציב שלי הוא רכב עד 330K (לפני הנחות) ובתקציב זה אני לא יכול להכניס את חבילת הלקצ'ורי לבימר וזה טיפלה מבאס. היום הייתי בסוכנות של אודי, והתרשמתי לטובה מהA4 החדשה, נראית טוב. ישנה גרסה בטווח מחיר המדובר עם 252 כ"ס , וקוואטרו, אבל גם כאן ללא חבילת הלק'צורי. ופה נכנסת הסופרב, תיאורטית…
הודעה אחרונה מאת itay1995, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 461 צפיות
שלום, הבוחן ציין כי קיימת נזילה מהמיכל כשהוא מלא. יש לציין שהרכב נכנס לבדיקה עם 3/4 מיכל. האם זה כסת"ח, ויכול להיות שכל מה שהוא ראה זה דלק יבש באיזור הפיה?
הודעה אחרונה מאת shayks, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברי רכב, עזרתכם תקציב של 80-90K לרכישת רכב יד שנייה. חשוב מאוד - אמינות, מאובזר, מהנה לנסיעה ועדיפות לירידת ערך נמוכה יחסית. לא מיני ולא סופרמיני, ממשפחתיות ולמעלה. מתלבט בעיקר בין 4 דגמים - אקורד, קשקאי, מאזדה 3 ו-6 אקורד - אין ממש שוק, לא יודע לגבי אמינות, אבזור סביר קשקאי - הבנתי שקצת לא אמינה (במיוחד בגיר), ירידת ערך טובה מאוד, אבזור נאה מאזדה 3 - העדיפות הבחירה שלי, אם כי הייתה לי 2008 ולא יודע אם בא לי שוב מאזדה 3.. מאזדה 6 - מדהימה בהכל, ירידת ערך פשוט נוראית בגדול אני די סגור על המאזדה 3.. אשמח גם לקבל עליה חוות דעת כללית.
הודעה אחרונה מאת YuvalShs, -
- 4 תגובות
- 731 צפיות
שלום לכולם! אנחנו משפחה קטנה, וחיפשתי רכב עד 30K. נתקלתי במודעות על סיוויק 2008-9 היברידי שאפילו משאיר עודף מ30. האם כדאי ללכת לכיוון? ברור לי שהסוללה כבר לא באחראיות. עד כמה זה משתלם? רכב משפחתי אחר בתקציב יגיע לצריכה של מקסימום 13 וההונדה לפי הנתונים מגיעה לאזור ה19 - פער של בערך 2500 ש"ח לשנה (לפי 17K לשנה) האם הטיפולים השוטפים של ההונדה ההיברידית יקרות משמעותית? אציין שאנחנו גרים באזור ירושלים, ויש עליות וירידות (למרות שביצועים זה חלק שפחות חשוב לנו - אין לנו בעיה לנסוע על 70-80 בעליות..) במידה ולא מומלץ- יש אלטרנטיבות אחרות? (קיה ריו 2012 או סקודה פאביה 2010 עלו כאופציה..) תודה רבה וצום מועיל!
הודעה אחרונה מאת Schr90bgho, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ראיתי שבחלק מהרשיונות רכב יש מספר תחת הכותרת 'הוראת רישום' ובחלק מרשיונות הרכב אין מספר. לא הצלחתי למצוא מידע על הנושא הזה. האם זה חריג שכתוב שם מספר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת לירוןח, -
- 2 תגובות
- 946 צפיות
שלום, אני מתלבט האם לקנות mustang ecoboost 2.3t שנת 2016. האם יש מישהו שיש לו כזאת או שמע מחבר, ויודע איפה ניתן לקבל טיפול טוב באוטו? ובערך מה עלויות הטיפול בשנה?
הודעה אחרונה מאת tamirnem,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 287 אורחים (הצג רשימה מלאה)