ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם בבעלותי מעל 5 שנים נקנתה מליסינג יונדאי i20 שנת 2009 גמעה 210000 ק"מ. נוסעים בחודש כ 2500 ק"מ ולפעמים יותר. מבחינת גודל הוא בסדר. דלק סביר יוצא לי היום כ 950 ש"ח לחודש רוב הנסיעות מחוץ לעיר ללא פקקי תנועה. הבעיה שהשנה האחרונה פשוט הוציאה לי את המיץ. בעיות התנעה, מזגן וחיישנים גבו ממני משהו כמו 5000 זוזים והיד עוד נטויה כי מה לעשות היא כבר לא צעירה ועם הק"מ שאני נוסע הבלאי מואץ מאוד. אני שוקל לקחת מימון קטן שיצא לי החזר של כ 500 שקל לחודש ולהתקדם בשנתון כי אני חושב שהסכום שאני מוציא בממוצע על תקלות קרוב מאוד לסכום הזה. האם אני צודק? ומה עם סיויק האצ'בק 2014-2015? יכולה להתאים לי אם אני מחזיק אותה לטווח של 5 שנים?. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 1 תגובות
- 691 צפיות
שלום לכולם, ממשיך בחיפושים אחר העסקה הטובה ביותר, ועלתה לי התלבטות. ראשית, השימושים שלי הם נסועה שנתית ממוצעת כ22k, עובד מעט עם הרכב וצריך מדי פעם לשנע בו ציוד לא גדול, חשוב שיהיה חסכוני, אבל גם בעל נוחות נסיעה. בהתחלה חשבתי ללכת על הונדה סיוויק האצ׳בק 2013(ספורט 1.8 142 כ"ס), אבל אז ראיתי שמאזדה 2 דמיו 2016 (1.5 114 כ"ס) עולה בערך אותו מחיר, ומציעה אבזור נדיב מאוד ועלות תפעולית זולה. אדגיש שוב שנוחות הנסיעה מאוד חשובה לי. האם הייתם ממליצים ללכת על מאזדה? מישהו נהג ויודע לדבר על איכות הנסיעה ותחושת הצפיפות באוטו? * חשובה לי גם הסחירות ושמירת הערך איפה נראה לכם שהסחירות תהיה טובה יותר ?
הודעה אחרונה מאת ilia1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 23.1 אלף צפיות
שלום לכולם, שאלה קצרה: הבנתי שבתור עולה חדש אני זכאי להנחה במס ברכישת רכב חדש? הבנתי שאני משלם 75% מיסים סה"כ. האם זו הנחה משמעותית? ואיך אני יכול לעשות את החישוב של עלות הרכב אחרי ההנחה? אם אני רואה לדוגמא רכב שמחירו 96,900 ש"ח- כמה יצא לי אחרי ההנחת מס? תודה רבה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב קטן , אוטומט וחסכוני יחסית אני סטודנט שנה שניה , עובד משרה מלאה. אפשרות ראשונה: יד שניה בסביבות תקציב 40 אלף עם אפשרות למתוח את התקציב הצרכים שלי בעיקר נסיעה בעיר , מדי פעם בין עירוני עם עליות (אריאל) רכבים אפשריים פיקנטו סוויפט I10 החדשה אפשרות שניה: ליסינג פרטי לתת מקדמה קטנה ותשלום חודשי כל חודש ולהוריד אותי מהכאב ראש של טיפולים וביטוח ומכירת הרכב . אפשרות שלישת : לרכוש רכב חדש מהיבואן אני ממש חם על סוזוקי אגניס החדשה , להשים 35 אלף ולפרוס לתשלומים ל3 שנים לאחר 3 שנים לקנות אותו או למכור או לקחת חדשה בטרייד. מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת stum, -
- 3 תגובות
- 532 צפיות
שלום לכולם. אני אשמח לקבל איזה שהם המלצות לקניית רכב עבור זוג צעיר (עם כיוון להתרחב). התקציב הוא עד 60K ואשמח להיות עם שנתון מעל 2013. חשוב תא מטען בגודל סביר וגיר לא רובוטי, מעדיף רכב לא אירופאי הציעו לנו לא מעט את היונדאי i25 או הקאיה ריו באזור ה55k עבור מודל 2014. אשמח לשמוע עוד אפשרויות..
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 7 תגובות
- 983 צפיות
שלום חברים, שואל קצר ולעניין : מחפש רכב מרווח (סלון + בגז' ) למשפחה עם שני ילדים ( 2 עגלות ) מעדיף לא לרדת מתחת לשנתון 2013. ולא לעלות מעל 50 אלף בתקציב חשבתי על סקודה - ונושא הגיר גורם לי לרדת מזה . והבנתי שגם בפוקוס \ פוקוס טורר הבעיה דומה i25 - לא בטוח שמרווח מספיק . i35 - כנראה שלא בתקציב . i30cw אולי? יש אופציות נוספות? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כרגע מתעסק רק בכסף ולא בנוחות / תאוצה וכ"ו הרכב נסע בחצי שנה האחרונה כ 11500 ק"מ צריכת הדלק ( בנזין ) הממוצעת שלו היא כ 11.5 ק"מ לליטר ( מבוסס על הק"מ והדלק מהחצי שנה האחרונה ) רכב סולר מקביל עושה כ 16 ק"מ לליטר העלות החודשית לליסינג של רכב בנזין חדש הוא כ 2045 ₪ ושל סולר כ 2190 שח ( הפרש של 145 ₪ לחודש או 5200 ₪ לכל ה 3 שנים ) איך מחשבים את נקודת האיזון בכדאיות הרכב סולר ל 3 שנים
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
בהמשך לחיפוש רכב שני לנסיעה של 30 אלף ק''מ בשנה נתקלתי בכמה רכבים עם המנוע הנ''ל בשידוך לתיבה ידנית. לא ראיתי מידע ספציפי עליו חוץ מבכמה מקומות את האימרה ''יקר להחזקה'', רציתי לדעת מה רמת האמינות שלו לנסועה של 30 אלף ומעלה בשנה? מה עלויות ההחזקה שלו? הרכבים שנתקלתי נעים בין 60 אלף ק''מ עד 100 אלף ק''מ. Sent from my PRO 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 0 תגובות
- 463 צפיות
היי. אני רוצה לקנות מרצדס ווי קלאס ביבוא אישי מגרמניה ושמעתי שיש הבדל בין המזגן המסופק בגרמניה למזגן שמספקים בארץ (יותר חזק), אני לא מוצא על זה שום מידע באינטרנט למישהו יש מושג? המון תודה!
הודעה אחרונה מאת איתי1982, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 655 צפיות
שלום לכולם, אין לי ידע מקצועי ברכבים, מעולם לא היה לי רכב בבעלותי וברצוני לרכוש רכב חדש או משומש. אני לא בטוח מאיפה להתחיל אך אני יכתוב כאן את הנתונים ואולי תוכלו לעזור לי בבחירת רכב. מחפש רכב בתקציב של עד 50-60 אלף. במידה ומדובר ברכב חדש יש מקום להתגמש. מחפש רכב שהוא בעיקר חסכוני בדלק, אמין ובטיחותי. עדיפות לרכב משפחתי אך רכבים קטנים יותר גם יתקבלו. רכב שלא יעשה לי יותר מידי בעיות שיראה כמה שפחות מוסך(אם קיים דבר כזה בכלל לא מעניין אותי סוג הרכב מבחינת מותגים וכו' רק שיהיה חסכוני אמין ובטיחותי. תודה על העזרה. נ.ב האם שיטת רכישת רכב במימון מלא וטרייד אין בסוף תקופה משתלמת?(בסגנון נטו דרייב)?
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אנו מחפשים רכב שני למשפחה בתקציב של כ60 אלף. על הרכב ינהגו כ4 נהגים- 2 חדשים, צעיר ואישתי. בגלל שזהו רכב שני אנו מחפשים רכב שיתן כיף בנהיגה, אך יוכל לשמש כרכב יומיומי לאישתי. הדרישות מהרכב הן: *שנתון 2012 ומעלה *מזגן טוב *אוטומטי בלבד *צריכת דלק טובה בנהיגה נינוחה *שיוכל לשמש כרכב יומיומי בלי סבל *בעל יכולות ספורטיביות *וכמובן רכב אמין אשמח לכל הכוונה וייעוץ תודה לכולם והמשך יום מעולה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות שיקולים כלכליים (הגדלת הון עצמי למשכנתא) החלטתי למכור את רכבי לפני מס' חודשים וכיום נוסע על קורולה 99'. נכון לעכשיו מחפש רכב שיחליף את הקורולה בתקציב של עד 20 אלף שקלים. הדגש העיקרי מבחינתי הינו בטיחות מכיוון שיחד עם אשתי נוסעות עוד 2 ילדות קטנות (בת שנה ובת שלוש) נוסעה שנתית כ-10 אלף קילומטר בשנה, להלן רשימת הדרישות בסדר יורד בטיחות מרווח פנים בעיקר אבל חשוב גם בגאז' לא קטן אמינות עם כל השאר (כח, צריכת דלק, ועוד) אפשר לחיות בשלום. רכבים שבדקתי: שברולט קרוז 2011 (124 כ"ס) לטעמי המובילה בתקציב שלי פורד פוקוס 2009 לנסר 2009-2010 מנוע 1500 כל השאר (מאזדה 3 ׁׁ2005-2009, שברולט אופטרה ועוד נפסלו מבחינתי בגלל בטיחות) אלו עוד רכבי…
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם קיים רכב שהוא גם חזק שיסחוב עליות ונסיעות מחוץ לעיר אבל לא יטחן לי את הדלק?
הודעה אחרונה מאת Therabrab, -
-
יונדאי kona
מאת wwe1984- 1 תגובות
- 622 צפיות
הרכב אמור להגיע ארצה בחודשים הקרובים יש לכם מושג בכמה יתומחר? וחג שמח
הודעה אחרונה מאת benjile, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי סיאט איביזה 2011 ואני רוצה להחליף אותה לרכב באותו סגנון עם אמינות גבוהה יותר. העין שלי נמשכה לרנו קליאו בצורה החדשה מ-2013. המנוע הוא באותו נפח 1200 טורבו בשתיהן. המלצות לרכבים באותו סגנון?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי לכולם מניסיונכם, אשמח לדעת למה באותה קטגוריה אפשר למצוא B3 ב 30K שקל ו B3 ב20K שקל. אותו שנתון, אותו קילומטראז'... מה יכול להיות הסבר לפער של 10K שקלים???
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 1 תגובות
- 929 צפיות
אני חושב לקנות טויוטה יאריס שנת 2000 ידני מנוע 1000 כ 200K ק"מ המחיר כ4 אלף שקל, המטרה נסיעות קצרות בתוך העיר בעיקר לקניות או ימים גשומים ביום יום נוסע על אופנוע ומתקשה לסוע בחורף או לעשות קניות מה צריך לבדוק, להזהר, האם בכלל הרכב מומלץ? השיקול כלכלי שאני לא רוצה רכב שירד לו הערך בצורה תלולה, מבחינתי יכול להיות אצלי עד שימות אפילו 3-5 שנים ומעבר אני מודע לזה שעוד מעט הרכב מיושן לפעמים בשנה טסט אבל רגע יש צורך רק באישור בלמים מהמוסך.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 5 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום רוצה לקנות רכב משומש. מאיפה אפשר לקנות רכב משומש ללא תשלום מקדמה וללא מימון גוף חיצוני אם אפשר ובתשלומים חודשיים דרך הוראת קבע או צ'יקים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 524 צפיות
מצאתי רכב יד שנייה והמוכר אמר לי שהוא נקנה בעבר בטרייד אין. יש לזה איזושהי השפעה על ערכו?
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם ההורים שלי מעוניינים לרכוש רכב נוסף בבית, לאחר מספר חיפושים לא מוצלחים בלוחות יד שניה הגענו אתמול למתחם גלילות לבירור קנית רכב מחברות הליסינג. כאשר הגענו לחברת ליס פור יו קיבלנו הצעה לגבי עסקת sublease לאחר בדיקה של נתוני העסקה אני ממש לא מצליח להבין למה לא כל האנשים מבצעים את העסקאות הללו, לכן אני פונה אליכם עם הנתונים לברר אולי אני מפספס משהו כי מכיוון שעל פניו העסקה של ליס פור יו היא העסקה הכי משתלמת לרכישת רכב בסכומים של 35000 ש"ח הרכב שההורים שלי מעוניינים לרכוש הוא רכב קטן שלישי בבית בסכום של 35000 ש"ח השוואה בין עסקת sublease ל24 חודשים מול רכישת רכב ואחזקתו ל 24 חודשים, לדוגמא ניסן מיקרה שנת 2014 הנתונים הם: רכישת רכב: …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 4 תגובות
- 772 צפיות
ערב טוב, זוג+1 מחפש רכב משפחתי מרווח ואמין בתקציב של 85k אישתי אהבה את הסוזוקי קרוסאובר 1.6 אשמח לחוות דעת והצעות נוספות
הודעה אחרונה מאת ilia1, -
- 10 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שוקל לקנות אינפינטי q50 יד שניה סביב 2015-2016 מאוד אשמח לשמוע ממי שמחזיק רכב כזה לגבי עלויות טיםולים האם יש משהו מיוחד. או מחלות מיוחדות של הרכב (משהו בסגנון הגיר של רכבי פולפסגן) או כל מידע רולנטי. תודה
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
יש עליהם שם רע מאוד. על גיר מעצבן, שיותר דפוק מידני... האם זה נכון? האם לא שווה לקנות את האוטו הנ"ל... יש למישהו תיאוריה מוחשית ומעשית בשטח? תודה!
הודעה אחרונה מאת vardump, -
-
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפשת רכב בטיחותי אמין חזק (כח) זריז, נוח וכיף לנהיגה תצורת האצ'בק (או ג'יפון גם הולך) לנסיעות מחוץ לעיר בעיקר (עם עליות) וגם בתוך תל אביב אוטומט נסועה של בערך 20,000 ק"מ בשנה תקציב 75,000 ש"ח עם גמישת לרכב ממש שווה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחירי רכבים מפורסמים באתרי האינטרנט, במחירונים ואפשר גם לשאול טלפונית את הסוכנויות אבל לא כשמדובר בפיז'ו. אצלהם צריך "לקבוע פגישה" ולנסוע במיוחד לסוכנות במרכז ת"א כדי לקבל הצעת מחיר. המחירים שהם מפרסמים באתר שלהם כמו גם המחירים במחירונים מנופחים ומנותקים מהמחיר האמיתי. אז רציתי לשאול אתכם האם יש שיטה לעקוף את כל זה ולדעת מה המחיר האמיתי של פיז'ו 2008 ופיז'ו 208? ולמה ההתחכמות הזו?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 0 תגובות
- 546 צפיות
אני מחפש רכב ידני ספורטיבי עד עם התנהגות טובה רצוי 3 דלתות חשבתי על שירוקו אן לאון אבל פתוח להצעות
הודעה אחרונה מאת noamrajuan, -
- 4 תגובות
- 770 צפיות
לזוג + 2 - איזה רכב עדיף טיוטה יאריס או הונדה גאז ?
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש לקנות 3008 דיזל חדשה 0 ק"מ . אין בנמצא. אם מישהו מבין מה הסיפור אשמח לשמוע....
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברים יקרים ומנוסים אני באה מעולם האופנועים והתאהבתי ב b3 2.0 (2000 ולא 1500 כותבת כי לפעמים מפספסים). אבל מוצאת רק b3 2.0 ב 30k. חבר שהוא מוכר רכבים אומר שכבר עדיף i20 שנת 2014. א. לא בא לי. ב. האם זה פרקטי? נוסעת פעמיים בשבוע תל אביב חיפה.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שוב שלום, בהמשך לפוסטים קודמים, ממשיך לחפש רכב לקנייה. בדקתי 208 1.6 אוט' וראיתי שטווח המחירים הנדרשים הוא גדול מאוד. רכבים עם נתונים מאוד דומים מפורסמים ב40 אש"ח ועד 60. אז מה המחיר הסביר לשלם על רכב מהדגם הנ"ל נגיד שנת 2014?
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 234 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Shmelov
- yuvalsa
- Alloytoy
- SlowRide
- pooh-bear
- yahaga
- Zion Shoshani
- גולדן191
- yossiaviel
- kalmangar
- יבגניפ
- itamarg