ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
שלום, שוקל לרכוש C3 או 207, 2011-12, 1.6, גיר אוטומטי (לא רובוטי) לשימוש כ 10,000-12,000קמ בשנה, שימוש כ 70% עירוני. רכב נוסף במשפחה. מבקש מבעלי רכבים שכאלו חוות דעה: מחלות אופייניות, למה לשים לב בעת הרכישה, עלויות תחזוקה תודה
הודעה אחרונה מאת TomerLL, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 960 צפיות
בישורת האחרונה לקראת רכישה... שניהם הדגם המפואר. בעד נגד? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים, מעוניין לרכוש את הרכב הבא מהמודעה הזאת: [TABLE=class: innerDetailsDataGrid] [TR] [TD]יצרן:[/TD] [TD]דייהטסו[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 75]דגם:[/TD] [TD]דייהטסו סיריון[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 75]תת דגם:[/TD] [TD]CX גרסת בסיס - אוט' 1.3 - 87 כ"ס[/TD] [/TR] [TR] [TD]נפח:[/TD] [TD]1,298[/TD] [/TR] [TR] [TD]שנה:[/TD] [TD]2008[/TD] [/TR] [TR] [TD]ח.עלייה לכביש:[/TD] [TD]ינואר[/TD] [/TR] [TR] [TD]יד:[/TD] [TD]2[/TD] [/TR] [TR] [TD]ת. הילוכים:[/TD] [TD]אוטומט [/TD] [/TR] [/TABLE] 164K קילומטראז', בעלות פרטית. מחיר: 15K מה דעתכם על הרכב, והמחיר כתלות בפרמטרים השונים שפרסמתי? יש מקום …
הודעה אחרונה מאת sbaranes, -
-
- 7 תגובות
- 999 צפיות
אני מעוניין לרכוש מאדם פרטי סירט איביזה ספורט 1.6 2 דל' יד 1 2010 עם 118 ק"מ. הוא דורש 32 אלף מחיר סופי לרכב יגמר הטסט בסוף החודש מה שגורם לי לספקות לגבי הרכב. המוכר לא מעוניין להתחייב לבדיקה מאחר ואין לו ידע במכניקה ורכב. השאלה האם כדאי להכניס רכב 2010 לבדיקה ממוחשבת או לקחת אותו למוסכניק שלי שיבדוק אותו? הרי הרכס כבר מעל 7 שנים על בכסיש בטוח שיהיו לו רג'קטים, מה אתם הייתם עושים במקומי? תודה.
הודעה אחרונה מאת aleXtc, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 928 צפיות
אני מחפש רכב אוטומט, חסכוני בדלק,אמין ומרווח(לא רכבי מיני) עד לסכום של 25,000 ש"ח אשמח להצעות, תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
בס"ד שלום לכם, יש לי הצעה לרכב טויוטא קורלוה שהחילפו לו מנוע. שמו מנוע מחודש/יבוא באחד מהמוסכים המורשים (לא יבואן!) השאלה אם כדאי בכלל להתעסק עם רכב שהחליפו לו מנוע ? אינני איש טכני - אבל האם יכול להיות בעיות בין מנוע החדש לשאר החלקים ? בקיצור - לא מבין בזה הרבה. מישהו יכול לייעץ אשמח. תודה
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום רב, ביצעתי הזמנה לאיביזה החדשה אך היא תגיע רק בנובמבר לארץ, בינתיים צריך למכור את הרכב הנוכחי. הרכב הוא סוזוקי קרוסאובר 11.13 עם 46 אלף קמ על השעון. מהבנתי שוק היד 2 חלש מאוד ויהיה לי קשה ומסורבל למכור את הרכב, מצד שני אם אתחיל במכירה עכשיו ויתמזל מזלי אני אתקע חודשיים ללא רכב. מה עושים במצב הנוכחי? האם לקחת את הסיכון ולהתחיל למכור עוד חודש? תודה מראש, דניאל
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום מחפש רכב להורים שלי - הרכב חייב להיות עם כניסה ויציאה נוחה וישיבה גבוהה עקב בעיות גב של אבא שלי. התקציב - בסביבות 100 אלף חשבנו על קרוסאובר, קפטור, פג'ו 2008 ואולי דאצ'יה סנדרו. בנוסף הרכב חייב להיות אוטומט. אשמח להמלצות ובמיוחד אם למישהו יש מידע ספציפי על מבצע(ואם אפשר כולל טרייד אין). תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, המליצו לי על הפורום ובמיוחד על צביקי. שמעתי שהוא מעולה!! אז קצת יותר פירוט: קוגה טרנד 98K ק"מ CRV 4*4 COMFORT 48K ק"מ
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
- 3 תגובות
- 671 צפיות
שלום חברים , אבי רוצה לשדרג את הרכב שלו לגיפון כמו ספורטאג' . יש לכם מקומות מומלצים באזורי המרכז ? יצא לנו לראות רכבים בטרייד כלמוביל . ענק הרכבים בראשלצ איך הם ?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 864 צפיות
היי. אני מחפש רכב עד 45 אלף שקלים. אין לי כל כך ידע ברכבים אז הייתי שמח לקבל המלצות וגם הסבר מה כדאי לי לבדוק לפני שאני קונה את הרכב. אני סטודנט ואני מחפש רכב קטן יחסית חסכוני בדלק שמחזיק להרבה זמן. אני ממש אשמח להמלצות שלכם. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
פיאט בראבו Tjet 1 2
מאת MIKE.V- 20 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על פיאט בראבו טורבו, מחלות ידועות וכו'. על מה להסתכל בזמן רכישה? מוסך מומלץ באזור אשדוד ומכון בדיקה מומלץ באזור לוד? איזה עוד מומעדות יש לי? סטודנט, תקציב סביבות 30K 1300 ק"מ +- בחודש רכב עם קצת פלפל ככה לא רוצה לשמוע על גטס\ספייס סטאר ושאר כוכבות הפורום עדיפות לידני תודה
הודעה אחרונה מאת stum, -
- 0 תגובות
- 479 צפיות
שלום מישהו יודע אם המחירים שמפורסמים בקמפייגן של וולבו הם אכן מחיר סופי או שאפשר להוריד עוד (ובכמה)? V40 T3: 149,900 במקום 159,900 S60 T5: 189,900 במקום 205,900 תודה
הודעה אחרונה מאת שמשון2, -
- 0 תגובות
- 469 צפיות
היי, האם מישהו בדק מה גובה ההנחה לדגם הידני? לא מצאתי על כך מידע ברשת. תודה לעונים, רונן
הודעה אחרונה מאת RONENSUD, -
- 0 תגובות
- 494 צפיות
אני מעוניין לקנות מאזדה 2017 0 ק"מ. השאלה אם באמת שווה לחכות לתחילת שנה או שאפשר לקנות עכשיו? במבחינת שווי הרכב אם ארצה למכור. יש הבדל משמעותי?
הודעה אחרונה מאת various, -
- 1 תגובות
- 895 צפיות
בימים האלה קיים בסוזוקי מבצע 'תשע''ח שלא תשכח' מישהו יודע פרטים על המבצע לבלנו חדשה ידנית? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת moosh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
במקומו מופיע "אלבר". הרכב נקנה בליסינג 0 ק"מ. ותחת תנאים והגבלות כתוב שהוא משועבד לאלבר. תחת "בעלים קודמים" מופיע 00. המוכר אמר שלכשתיעשה העברת בעלות אליי, יהיה כתוב "01" בבעלים קודמים. משהו מוזר לי כאן, זה נראה כאילו הבעלות "מדלגת" עליו. אני חשבתי שהבעלות עוברת מאלבר אל המוכר, ואז אליי, כלומר 2 בעלים לפניי. האם נעשתה כאן איזושהי מניפולציה או שאני פיספסתי משהו? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 19 אלף צפיות
מדובר בקוגה חדשה מהסוכנות. יש ימי מבצע עכשיו ואני פוזל לכיוון. יש בעיות ספציפיות לרכב? איזה ג'יפונים עדיפים עליה ולמה? (באותו טווח מחיר - עד 140K) תודה
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- 1 תגובות
- 637 צפיות
שלום לחברי הפורום, כיום אני נוסע על טויוטה אוונסיס שעושה את כל מה שמצופה ממנה בתור רכב משפחתי (נשוי + 3) אבל בא לי רכב נוסף, עם פלפל, רכב לטיולים בשבת בבוקר לפני שהבנות מתעוררות, אולי להצטרף לאיזה טיול נהיגה עם חברים, או סתם לנסיעות התגרזנות פה ושם. מעולם לא היה לי רכב "ספורטיבי" והניסיון המוטורי שלי מסתכם ב- רובר 25, סקודה פאביה, הונדה סיוויק וטויטה אוונסיס. לאחר שקצת חפרתי הגעתי ל 2 הרכבים שבכותרת בתור המובילות (אם יש לכם הצעות טובות יותר אשמח לשמוע). היתרונות של האודי שהיא חזקה יותר, נראית טוב יותר חיצונית, ויותר "ספורטיבית" מהאלפא , אם יש עוד אשמח לשמוע. האלפא מצד שני, חדשה יותר ולכן תהיה אמינה יותר (תקנו אותי אם אני טועה), יפה/איכותית יותר פנימית, אבל…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בהמשך לאשכולות שפתחתי פה בנוגע להתייעצות ברכישת רכב. אני ארשום בקצרה מה שחשוב לי בטיחות, אמינות, נוחות נסיעה ואם אפשר צריכת דלק נמוכה. הלכתי לכל מני מגרשים, וראיתי כמה 2013 הדגם עם הגריל הגדול יותר ומנוע 1.6. אני חייב לציין שהצורה החדשה של הפיאסטה מושכת אותי הרבה יותר מאשר הישנה מה שגורם לי לרצות ללכת אחרי הלב ולא אחרי הראש. אז בשביל להימנע מטעויות אני אודה לכם אם תוכלו לפרט ולהסביר מהן בדיוק הבעיות בגיר בשנתון 2013, מה גם שהמנוע 1.6 קורץ לי יותר. לצערי לא יצא לי לנהוג בשתיהן אז אין לי התרשמות אישית. והאם יש עוד סיבות להעדיף את ה1.4 הישנה על פני ה1.6 החדשה יותר.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
- 30 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום למומחים. אני לקראת שדרוג הצי המשפחתי כרגע יש לנו יונדאי i30 2009. הייתי רוצה לקנות רכב חדש ולשדרג את היונדאי לרכב עם שנה יותר עדכנית. מה שחשוב ברכב החדש (לפי סדר העדיפות): [*=right]בטיחות: הכי חשוב. [*=right]רכב אוטומטי [*=right]צריך להיות עם יותר מקום בבגאז אבל שעדיין לא יהיה גדול מדי כדי שהחנייה תהיה קלה [*=right]נוח גם מאחור שלמשפחה יהיה נעים לשבת מאחור ואם יש מזגן מאחור בכלל טוב [*=right]עמיד. ביקור תכוף במוסך אחרי 3-4 שנים זה לא בשבילי. אני מניח שאשאר הרבה זמן עם האוטו הזה והייתי רוצה רכב שיחזיק מעמד טוב. [*=right]דלק - יעשה 30,000 ק״מ בשנה [*=right]תקציב 130,000 ש״ח את ה i30 הייתי רוצה לשדרג, כנראה לרכב יד שנייה …
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, מחפש רכב ראשון שיהיה עבורי, אני לא נעול על כלום חיפשתי כמה מכוניות ופשוט אבדתי. חשוב לי רכב יפה עם אבזור מפנק אני נוסע כל יום 10 ק"מ ובסופשים סביבות ה50 ק"מ. מעדיף רכב קטן וחזק עם צריכת דלק סבירה ואמינה. תקציב אזור ה50 (גם פה לא הכי נעול אבל לא רוצה להגזים.) חשבתי על כמה רכבים Audi A1 - קטנה מרשימה ויפיופה ענקית אבל הבנתי שזה עסק לא זול וטיפולים קורעים תכיס. TOYOTA YARIS - אולי באמת אופציה טובה עבורי לא הכי אהבתי תנראות אבל היא נחשבת אמינה. Mazda MX-5 - פשוט וואו. בתקציב שלי אולי פשוט מדבר כי השנתונים פשוט נמוכים. 206CC - מכוניות שכבר קרעו להן את הצורה בתוספת לצרפתיות עם בעיות שונות וחוזרות של חשמל כנראה שירדתי. רציתי להעביר פחות א…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בעלון שבאתר פיז'ו מצויין רוחב של 1739 מ"מ ללא מראות, אך בצמוד אליו כתוב 1829 מ"מ מה משמעות ה1829? (שימו לב שלא מדובר במידה כולל מראות. זה משהו אחר) ושאלה אחרת לגבי האוטו הזה. הבנתי משמועות שפיז'ו באופן כללי מאבד ערך מהר. שמתי לב שכשמדובר בפז'ו 2008, בניגוד ל208, לפי מחירונים לוי יצחק ויד 2, הערך שלו דווקא נשמר יפה לאחר שנה. יש הסבר מדוע?
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 975 צפיות
מכר מהעבודה מחפש רכב, הוא שאל אותי את דעתי לגבי האוטו ואני שואל אותכם. האודי Q7 שנת 2012 עם ק"מ מועט מאוד הרכב הנ"ל עולה 200,000 שח. הצעתי לו שעדיף לו לרכוש רכב חדש כמו את הקודיאק באותו סכום יש אחריות, רכב חדש, אתה היד הראשונה האם אני צודק בגישה שלי? בנוסף לשאלתו, איך האמינות של הגיר Quattro Tfsi אוט' 3.0 ? תודה
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לחוות דעת ותובנות בנוגע לשדרוג רכב אותו אני מתכנן לעשות בקרוב, כעבור כמעט 4 שנים שאני עם הרכב הנוכחי (שנקנה חדש - אוריס היברידית 13), אני מעוניין להחליף את הרכב לדגם - לקסוס NX200t דגם פרימיום, יד שנייה- שנת 2015/2016, במחיר של 210-240 אש"ח (אלה פחות או יותר המחירים אותם דורשים מוכרים עימם שוחחתי).. החששות שלי הינם בנוגע לעלויות חבויות/נוספות הכרוכות באחזקת רכב יוקרה שכזה, (מעבר למחירי ביטוח, אגרה שנתית וטיפולים תקופתיים אותם ניתן לאמוד מראש) הם שיכול להיות שאני לא לוקח בחשבון עלויות נסתרות הקשורות בתקלות/מחלות ידועות של הרכב וירידת ערך צפויה גבוהה מאוד אשר ארצה למכור את הרכב (ברור לי שלא ניתן לצפות זאת בצורה מדויקת) את הרכב אני מתכ…
הודעה אחרונה מאת roie83, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 972 צפיות
הייתי בכלמוביל בת״א וקיבלתי הצעת מחיר של 142,800 על יונדאי איוניק. זה נראה לי גבוה מאוד, בטח בזמן המבצעים שהם מפרסמים. גם המחירים שמפרסמים בכל מקום יותר נמוכים מזה. בזמן שהסביר לי על ההצעה, סוכן המכירות אמר לי לא להיכנס לסוכנות אחרת של יונדאי כי אז זה מסנדל אותו ומסנדל את הסוכנות השנייה. מישהו יודע אם זה באמת בעייתי? פשוט יש לי הרגשה שלא קיבלתי הצעה לעניין.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
ספורטאז טורבו 4×4 1 2
מאת TZR84-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 12.7 אלף צפיות
שואל בשביל אבי שמתעניין ברכב כחדש. עשה נסיעת מבחן ואהב. הדבר היחיד שמפריע לו בקניה היא שיש בעיה ידועה בגיר כפול מצמד 7 הילוכים שבדגם זה שבנסיעה בפקקים הגיר מתחמם ומתקבלת הודעה לעצור בצד ל5 דקות שנוזל הקירור של הגיר יתקרר. נבדק מול נציג המכירות טוען שהבעיה הייתה במשלוחים הראשונים ב2016 וטופלה בעדכון תוכנה ולא קיימת כבר כיום. לעומת זאת מצאתי מידע על כך שנתקלו בתופעה גם ברכבים מ2017. אשמח לשמוע מידע בנושא. מדגיש כי הספוטאז מגיע עם 3 שנות אחריות ולא 7 להבנתי כמו בשאר רכבי היצרן.
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
ערב טוב אתמול עשיתי הזמנה לפוקוס סדאן טיטניום. שילמתי 2500 מקדמה ומחר אמור להעביר את היתרה. הייתי שלם מאוד ושמח מהרכישה והמחיר הלא רע לדעתי שקיבלתי. 130 אלף כולל רישוי. ויתרתי על כל התקנה מקומית שכוללת בין היתר אזעקה כלשהי בשם קוברה 14, גלאי רוורס קדמי ואחורי. מסכי dvd מאחור וחבילת סמרטפון כלשהי שבגדול כל אלו לפי התמחור שלהם עובר את ה10k. העסקה כללה בין היתר טרייד אין במחירון(והם באמת נתנו לי מחירון על סופרב 2011). כעת מנקרים בי ספקות לגבי הקניה ואני מוצא את עצמי דוחף את היד לכיס עוד קצת ולוטש עיניי לקשקאי טקנה בנזין שדי התלהבתי ממנה. הייתי שמח לדעות לכאן או לכאן לגבי הפוקוס? מקריאה בפורום היא ממש לא חביבת הקהל אבל מצד שני זה דגם חדש הכולל יחידת הנעה חדשה וגיר פלנטרי.…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, לקחתי היום רכב לבדיקה, מדובר במאזדה 3 מנוע 2.0, שנת 2010. הרכב יד ראשונה (00 בעלים קודמים), גמע כ- 90K ק"מ, כל חייו מטופל במוסך מורשה. לרכב יש טסט לשנה מלאה. הבדיקה בוצעה בקומפיוטסט אור יהודה. לפי דבריו של הבוחן, הרכב נקי (השאסי נקי), אך כמו כל רכב יש ריג'קטים. למאזדה יש מחלה של תושבות מנוע, המליץ להחליף. (גם אם צריך אחד - מעדיף להחליף את שלושתם) בנוסף, משולשים/מוטות ייצוב קדמיים, והמליץ לבדוק את הפרונט. צמיגים אחוריים שחוקים (אני מעדיף להחליף רביעיה כבר). ציין שהאוטו לא יכל להגיע להספק מירבי שלו בגלל תיקוני הצתה יכול להיות? (ציין משהו על הפלאגים). - רשום "לתיאום" הדשבורד קפץ מעל המסך באיזה 2-3 ס"מ, בעיה ידועה של מאזדה - יש ריקול על זה. אשמח…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 0 תגובות
- 714 צפיות
שלום לחברי הפורום, צריך את העזרה שלכם. ראיתי רכב מסוג סובארו אימפרזה מאוד שמור ומטופל. זה דגם RXI עם הנעה קדמית ואחורית נפח מנוע 2000. שנת 2008. השאלה קודם איך הרכב הזה מניסיונכם? ומבחינת צריכת הדלק אם יש לכם מושג איך הרכב? אשמח עוד אם תוכלו לומר לי מה המחיר של הרכב על פי לוי יצחק אם ידוע לכם? בתודה מראש לירן
הודעה אחרונה מאת liranhersh,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 287 אורחים (הצג רשימה מלאה)