ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, לאבא של אשתי יש רנו פלואנס פריוויליג' טורבו דיזל שנת 2014 עם קילומטרז' נמוך יחסית (72K). רכב מצוין ומפנק. הבעיה שקשה למכור את הרכב ולכן הוא שאל אם ארצה למכור את הפיקנטו שלי (שנת 2014, עם קילומטרז אפסי של 12k) ולקחת את הפלואנס שלו (כמובן בתמורה לכסף מהמכירה). אני מאוד מתלבט כי מצד אחד הפלואנס מהנה יותר לנהיגה, חזקה יותר, מאובזרת יותר ובטוחה יותר, אך מצד שני חושש מעודף העלויות שיש לרכבי דיזל ומחוסר יכולת למכור אותו בעתיד. אני לא נוסע הרבה, רק הלוך חזור לעבודה (בערך 36 ק"מ ביום). מה דעתכם? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לקחתי את הרכב הנל לבדיקה בקומפיוטסט 2011 דגם אינספייר 130 קמ המוכר הוא בן אדם שאני מכיר וסומך עליו הבטיח שאת כל התקלות של הנזילה יקח למוסך לסדר למרות שהוא טוען שהוא סידר את זה בחודש שעבר מאחר והטבלה הזו היא סינית בשבילי אשמח לדעת אם זה רכב שכדאי לקנות למרות שאמרו לי שלא כדאי להתקרב אליו. תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי, אימי מתניידת כיום ביונדאי I30 מודל 2013(עלתה לכביש במרץ) - הרכב עשה ב4 שנים 15 אלף קילומטר לערך, הרכב לא נוסע הרבה בכלל. לאחרונה העובדה שהרכב נמוך התחילה מאוד להפריע לה ביציאה-כניסה לרכב, התחלנו לעשות סיבוב וסקרי שוק לגבי הרכבים, החסכון בדלק פחות קריטי(בגלל הנסועה הנמוכה). מה שחשוב זה: - כניסה\יציאה קלה מהרכב - לא מאוד רחב וארוך, אמא שלי רוצה רכב שיהיה קל להחנות ולראות את כל הצדדים שלו - אוטומטי - מרווח יחסית מאחור - תא מטען מרווח הלכנו לאולמות התצוגה להתרשם קצת - - המאזדה CX3 והרנו קפטור היו הראשונות להיפסל בגלל מרווח קטן מידיי לנוסעים מאחור. - בטויוטה הCH-R גם יקר מידיי, גם אין צורך בהיברידי ואמא לא אהבה את העיצוב המחוצן מידיי שלו …
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מה עדיף מבחינת נוחות, מנוע, דלק, יציבות? לא רלוונטי עניין האמינות והסחירות מדובר בליסינג בלבד. מה הייתם ממליצים לי לקחת? האם לקחת אסטרה זה שדרוג מפוקוס או שממש לא? תודה לכולכם.
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
רכב חדש עד 70K 1 2
מאת interviewer-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב חדש 0 קילומטר. סוג רכב: מיני תקציב: 70K עם חריגה של גג 4-5 אלף גיר אוטומטי חסכוני בדלק בעקרון הרכב לאמא שלי, מחפשת נסיעה נוחה ואבזור בסיסי אך לא זול ופשוט(ניסאן מיקרה) אני יודע שהתקציב מגביל אבל מחפש את הטוב ביותר בטווח. יש כיון ל208 , שמעתי עליו הרבה דברים טובים אך הדעות על פיג'ו מאוד מחולקות, ורוב האנשים שלא ממליצים מדברים בצורה קיצונית של לא להתקרב. אשמח לעזרה, תודה!
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
היי,אני בעל גולף GT SPORT מנוע 2000 אטמוספרי ונדלקתי על הרכב הנ"ל..הייתי שמח לדעת חד משמעי פעם אחת האם הרכב מבחינה מכנית אמין? בעיות חשמל,מנוע למינהן? צריכת הדלק? אשמח לכל דעה שהיא על הרכב תודה.
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
סוזוקי קרוסאובר 2014, ידנית, יד ראשונה, 20,000 ק"מ אשמח לדעתכם!
הודעה אחרונה מאת waxd8, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לאחר מות ה-Civic 1998 שלנו הגיע הזמן להחליף. כאמור התקציב הוא 8,000 בלבד ולא יותר האוטו ישומש בעיקר לנסיעות בעיר ולקצת נסיעות בין-עירוניות מה שחשוב זה אמינות, צריכת דלק, ואמינות תודה לכל הממליצים!
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב, בדקתי היום פיגו 107. בתוצאות הבדיקה של קומפיוטסט בעמוד של הקומפרסיה בצילינדרים (אני מקווה שאני צודק במינוחים) יצא שצילינדר 1 ו-3 עומדים על 100 אחוז, וצילינדר 2 על 99 אחוז. רציתי לדעת מה ההשלכות של זה? והאם זה אומר שהמנוע במצב רע? מבחינת הנסיעה לא הרגשתי משהו חריג בנוסף, אשמח לדעת אם בדגם הנ"ל מחליפים טיימינג או שזה שרשרת. תודה
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 878 צפיות
אם אקנה רכב חדש מהסוכנות, איזה רכב לדעתכם יהיה סחיר יותר (כלומר ימכר מהר וכמה שיותר קרוב למחירון) בעוד שנתיים שלוש, פאסאט או גיפון החדש של פיגו?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום אני מחפש לקנות רכב עבור שימוש יומיומי לעבודה, נסיעה של 200 ק"מ ליום. (רמת ישי-רמת גן)ומתלבט בין יאריס היברידי לאוריס היברידי. כמובן שמבחינת מחיר האוריס קצת יותר יקרה, יותר גדולה, אבל עדיין חשוב לי עניין צריכת הדלק. רציתי לדעת על פי נתוני אמת של נהגים מה הצריכת דלק האמיתית של יאריס היברידית 2013/2014 מול אוריס היברידית 2013/2014 תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ramos7626, -
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש את הדגם הזה אבל בדילמה גדולה בין רכבים שמצאתי שניהם ברמת גימור lx הראשון שנת 2011 עשה 60k ק"מ שתי ידיים פרטיים מצב שמור לחלוטין דורש 43 אלף הרכב השני שנת 2012 עשה 86k ק"מ יד ראשונה מליסינג יד שניה פרטית דורש 48 אלף התקציב עד 50k על איזה הייתם הולכים? יש הבדל בשנתונים? שניהם עברו בדיקה והם תקינים
הודעה אחרונה מאת GreatDesigner, -
גולף או A3 1 2
מאת shalush- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ביום שישי האחרון הייתי בשני סוכנויות הרכב אאודי ופולקסווגן, דיברתי עם סוכן לגבי הA3 הדגם שזמין בארץ עם בקרת שיוט אדפטיבית הוא הדגם עם מנוע 2.0 190 כ"ס והמחיר שהגענו אליו בסוף הוא בסביבות ה220 עם תוספות של sharp. לאחר מכן הלכתי לראות את הגוף החדשה סתם מתוך סקרנות. אז ככה ב154K אני יכול לקנות גולף (1.4) עם כל התוספות שקיימות בארץ ועם בקרת שיוט אדפטיבית שמתחילה רק ממהירות 30 קמ"ש וכיסאות חשמליים (כן, ב220 אלף אתה לא מקבל כיסאות חשמליים) בנינו זה לא כזה משנה כי אני נהג יחיד ורווק.... בשני המיקרים אני לוקח מימון מלא לחמש שנים באאודי אני לוקח גם הלוואת בלון של 80K יש הבדל של 100 שקל בחודש לטובת האאודי. לפי בדיקה ביד2 אחרי חמש שנים הגולף שווה 40-50 אלף והאאוד…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 875 צפיות
היי, מחפשים רכב שני למשפחה סופר מיני. הוצעה לנו i20 או קליאו 1.2 טורבו אוטומט שתיהן 2014. חשוב לנו צריכת דלק, אמינות ובטיחות. מי מהן עדיפה? יש משהו עדיף שניתן לקבל בתקציב? תודה לכל העוזר!
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 882 צפיות
שלום חברים, יש לכם מידע בקשר לסקודה סופרב סטיישן? ראיתי כמה כאלה בכביש, הם יבוא אישי?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אנחנו זוג +2 בכיסאות בטיחות האשה צריכה לשבת מאחור בין הילדים המחיר של שניהם אותו דבר, האוריס יבוא מקביל אלבר יד 00 ואיוניק יד 01 ללא רישום ליסינג רציתי לדעת מה יותר מרווח, נעים לנהיגה וחסכוני יותר, ומה ישמור יותר על ערכו בעוד 3 שנים תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם,כרגע יש לי מאליבו 07 למרות הרבה אפשריות כיוונון במושב נהג לא מצליח למצוא את התנוחה הנוחה,יצא לי לשבת ברכב משפחתי וואן עם מושב נהג גבוה ממש הבדלים של שמיים וארץ.השאלה שלי אם משהו מכיר רכב פרייבט עם מושב נהג גבוה? גיר אוטומט למרות שרגיל זה לא בעיה במחיר של 20k-30k
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
קיה סורנטו
מאת משה המלך10-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברים, לאחר התלבטות בבחירת רכב, החלטתי שאני הולך על קיה סורנטו. התקציב שלי הוא 110 אלף ₪, כשכלכלית – אני יכול להגדיל את התקציב, אך אני לא חושב שזה נכון כתפיסת עולם, מכיוון שאני מתכוון להשאר עם הרכב עד שערכו הכלכלי יהיה ממילא שווה גרושים (לכן גם רכבים מהניילון לא מדברים אלי), לכן חבל לי על הוצאה כספית גבוהה בעת הרכישה. לפני שבועיים ראיתי קיה סורנטו 2014 שהתאימה לי לתקציב, אך הבדיקה היתה על הפנים, ובהמלצת אנשים יקרים ברשת עזבתי את האוטו.. כעת יש הצעה שעומדת על הפרק. מדובר בקיה סורנטו 2013 עם כ-70 אלף ק"מ במסגרת התקציב (יד 1). לדברי בעל הרכב, התאונה היחידה שהיתה באוטו זה מישהו שנכנס בו מאחורה ולפיכך הוחלף הפגוש האחורי, מעבר לזה אין תאונות, הרכ…
הודעה אחרונה מאת משה המלך10, -
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
היי, לאחרונה אני מתעניין באקורד לאוטו ראשון, רציתי לדעת מה הדעות שלכם. צורכים - לצעיר ליוםיום לעבודה ,נסיעות בעיר ,נסיעות בין עירוני סופש, אמינות ,חיסכון ,מירי טיפולים וחלקים ,וכמובם שאני גם יהנה מהרכב. Sent from my LG-K430 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותנו במוו X3-28i אשר מסיים בסוף השנה את תקופת הליסינג שלו. אנחנו מאוד מרוצים מהרכב שהווה פשרה משפחתית נהדרת (רכב עיקרי בבית, 3 ילדים) - עבור רכב שברמת ההגדרה הוא פשרה בין דרישות מנוגדות. באופן יחסי הרכב מרווח, מהנה ובעל יכולת שבילים מפותחת שניצלנו היטב. ברמת העיקרון בתום התקופה אנו אמורים להתחדש ב X3 חדשה - כאשר עיכוב קצר יבטיח את הדגם המחודש. זה טוב, אפילו מצויין ...אבל... שוב פעם אותו דבר? מכיוון שמדובר ברכב חברה האפשרויות הנוספות מוגבלות וכוללות: סקודיאק 2 ליטר 4x4 במוו 530e במוו 440i אפשר לנסות להרחיב את המבחר לכוון אודי אם כי זה לא בטוח. מדובר במאזניים שעל כפיהן מונחת ילדותיות מצד אחד ומולה פרקטיות ברכב שהוא…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 603 צפיות
היי חברים אשמח לעזרה בייעוץ לקניית רכב טויוטה Rav 4 שנתון 2008 חוות דעת, מנוע וגיר, צריכת דלק וכל פרט שיכול לעזור לי הדגם הוא GLI
הודעה אחרונה מאת Toyota199, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שווה ללכת על האוטו? תודה רבה לעונים
שברולט קרוז 2011-2012 1 2
מאת m.l- 22 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום חברים. מחפשים רכב משפחתי בתקציב נמוך מאוד, עד 20K וזה המקסימום העליון ביותר, התקציב הראשוני היה נמוך בהרבה. עכשיו בתקציב הזה רכב משפחתי יפני זה אומר שנתון מאוד ישן. שמנו לב לשברולט קרוז, אחרי המתיחת פנים, 2011-2012. צריכת דלק פחות קריטית, שכן הרכב לא עומד לנסוע הרבה. הקריטריונים הם - לפי הסדר: 1. בטיחות! (ושוב בטיחות!) 2. מרווח פנים 3. אחזקה זולה 4. אמינות 5. אבזור 6. שנתון לא ישן מידיי, 2011 זה סביר פחות או יותר. 7. צריכת דלק ועוד שאלה מאוד חשובה, איך המזגן בקרוז? חשוב ביותר, אחרי שנפלנו חזק עם המזגן ברנו פלאונס (הרכב עם המזגן הכי גרוע שהיה לי אי פעם) אשמח לתגובות מאנשים שבאמת נסעו/החזיקו את הרכב (הדגם אחרי המתיחת פ…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, סוף סוף מצאתי רכב במצב טוב וולו 2.0T S60 2011 יד ראשונה עם 80,000ק"מ. הרכב נראה שמור ביותר אבל עדיין מרגיש לא סגור, אשמח לחוות דעת על הרכב. תודה ליאור
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הפיקנטו של אמא שלי טוטל-לוס (כולם בריאים ושלמים) ואני מחפש רכב בשבילה. מכיון שזו כבר הפעם השניה, חשבתי לשים דגש על בטיחות בנוסף לאמינות. בונוס אם: - השנתון 2014 ומעלה - הביצועים טובים יותר מהפיקנטו (אמא שלי התאכזבה מאיך שהפיקנטו מאיצה ). המלצות יתקבלו בברכה. המון תודה!
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
הייתי באוטודיל בני ברק על מנת לבדוק רכבים, ועשיתי נסיעת מבחן על גולף 13' 1.2T שדי הלהיבה אותי ומאוד התלהבתי מהרכב ברשותי אסטרה טורבו 13' עם 86K ק''מ מליסינג , דיברתי עם נציג המכירות והוא אמר לי שאני צריך להוסיף 35 אלף ש''ח כדי לקבל את הגולף בטרייד אין, וזה הזוי כי הגולף עולה 71K בסוכנות והאסטרה שווה את ה55K בשמחה. כשאבא שלי שאל אותו למה להוסיף כלכך הרבה על האסטרה, הסוכן מכירות אמר שלאסטרה אין שוק וזה רכב שלא הרבה מחפשים , וגם כי הרכב בא מליסינג. מה דעתכם , הסוכן צדק בקשר לאסטרה או שבאמת ניסו לעשות קופה עלינו?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש המלצות לרכב עם 8 מקומות משהו בסגנון של טויוטה סיאנה (יש אותו בארץ עם 8 מקומות?) התקציב שלי הוא באזור ה100,000ש"ח תודה רבה, שמואל
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 5 תגובות
- 775 צפיות
אהלן חברים אני צריך המלצה לגבי רכב שימש אותי בתור מתקין רכב שיסע בשנה בסביבות ה40 אלף ק"מ אז הדגשים שיהיה אמין (בכל זאת לעבודה) חסכוני כמה שאפשר יותר והכי חשוב שיהיה לו בגאז גדול ונגיש הראו לי בשני מגרשי ליסינג גם i30cw צורה חדשה וגם סקודה ראפיד מה דעתכם על הרכבים הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4 אלף צפיות
ראיתי עכשיו רכב, המוכר אומר לי שכל הטיפולים היו במוסך החברה והכל מופיע שם במחשב. האם אני יכול להכנס לכל מוסך קיה ולפי מספר רכב לקבל את היסטוריית הטיפולים? איך אני משיג את זה?
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
לאחרונה בחיפוש אחר רכב כמעט כל סוכנות רכב דורשת ממני תשלום מקדמה מראש של 2000 שקלים על מנת להתחיל את התהליך, הרצון האמיתי שלי לשלם את המקדמה הוא בעיקר החשש מחוסר מלאי. קיימת סוכנות שאני מתלבט האם לבצע הזמנה של רכב מסויים בצבע שאיני רוצה כדי להבטיח את מקומי שברגע שיתפנה הצבע שאני רוצה הסוכן יתקשר אליי ויעדיף לעדכן את ההזמנה שלי. מה דעתכם בנושא, האם שווה לשלם 2000 לשריון כפי שהנציגים טוענים על מנת לקבל את הצבע המבוקש, או לחכות שרק כאשר יהיה את הצבע לסגור מקדמה? רוב סוכנויות הרכב טוענות לעדיפות עבור לקוחות שסגרו הזמנה מוקדמת האם זה נכון? בנוסף האם ניתן לבטל גם אחרי ה-14 יום עסקים את העסקה במידה והרכב לא הגיע לארץ ולא נרשם על שמי?
הודעה אחרונה מאת vladclar,