ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, עקב שינוי ומעבר מקום עבודה, עלה הצורך לעבור לארצות הקור לכמה שנים. מחפש רכב יד שנייה טוב לקנייה בגרמניה בטווח מחיר של כ- 15-20K יורו. מכיוון שהמגורים הם באזורים הצפוניים, אשמח אם לרכב תיהיה יכולת AWD. בנוסף, הרכב צריך להיות נוח לזוג + תינוקת, בטוח, וגם לאפשר נסיעות ארוכות של שעות (אם כבר גרים באירופה, למה שלא ננצל את זה לטיולים ברכב?). אני מכיר יחסית את השוק בארץ, אבל לא יודע אם 15K בגרמניה יאפשרו לי קנייה של מרצדס S600 בת שלוש או סוזוקי אלטו בת שש... תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Giri Giri, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 921 צפיות
מה ההבדל בין הסניפים השונים? האם ישנם זכיינים ביניהם? או כולם בבעלות החברה? מה זה התו איכות שלהם?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
ראיתי מודעה של i20 2010 אוטומאט מנוע 1600 עם סאנרוף דגם מפואר לא מוצא דגם כזה בicar האם באמת קיים דגם כזה? האם הוא כדאי לעומת ה1.4 הרגילים
הודעה אחרונה מאת Nirc, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום, עשיתי טסט לפני קניה במכון. בטופס בדיקה של מכון , בסעיף שלדת הרכב רשום: תיקון תאונות לפנים ולאחור, מעיכות / תיקון בקורות אורכיות, מעיכות/תיקונים מרכב וצבע סביב+תחתית, תיקון/נזק תא מטען ותא מנוע, הוחלפו חלקי מרכב + קורת רוחב, חלקי פלסטיק פגומים/חסרים, נזק פגושים. בעצם יש לי שתי שאלות: 1. בכמה זה מוריד ערך הרכב? 2. האם זה פגיות בטיחותיות, האם רכב בטוח? האם הייתם קונים רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי אני רוצה לקנות פיקנטו עד 50k ורציתי לשמוע ביקורת מאנשים שיש להם את האוטו או מכירים אותו... מבחינת אמינות,צריכת דלק,עלויות ערוך הודעה הגב עם ציטוט
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 915 צפיות
שבת שלום לכולם. אבא שלי עובד משרד הביטחון וכרגע מקבל טויוטה קורולה שנתון 2015, רמת גימור sun עם 110K קילומטראז׳. קיבל הצעה להחליף לפיאט טיפו, מניח שרמת גימור comfort אוטומטית, רכב חדש, 0 קילומטר. נקודות שחשובות: איכות נסיעה בידוד רעשים תא מטען גדול ונגיש מולטימדיה מכובדת. תודה. Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 1 תגובות
- 611 צפיות
ב6-8 לספטמבר יש ימי מכירות בפולקסווגן, למישהו יש מושג (או לפחות כיוון) להנחה שהולכת להיות על הטיגואן? 5 א׳, 10 א׳ 15 א׳ כמה פחות או יותר?
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
yad2.co.il/s/c/m3vs7x מעוניין לרכוש את הרכב חושש מסוחרים אחרי קריאה פה בפורום מה דעתכם? רשום שזה רכב של נהגת בפועל ענה ודיבר איתי גבר בכלל לא נסיעה קצרה וחבל לי על הזמן אם זה סתם סוחר מה לבדוק בבדיקה? משכון?עיקול? מה מו מי תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- 7 תגובות
- 884 צפיות
אני מקווה שסוף סוף יהיה רכב ללא בעיות מכניות מרובות ובסןף גם הלכתי על רכב שלא האמנתי בכלל שאחשוב עליו ... (גטה 2010) . כל המיני שלקחתי היו הרבה בעיות אז חבל על הזמן . בכל אופן אשמח לשמוע על מכון מומלץ באזור תודה
הודעה אחרונה מאת Meshubash, -
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
משהו שאני מכיר מוכר את הרכב שלו יונדאי i30 130 2011 אלף קמ יד 01 ברישיון מאדם פרטי (יד ראשונה הייתה בליסינג מ2011 עד 2013 הוא היה בליסינג אצל נהגת יחידה) הוא דורש 32k מחיר אחרון ומתחייב בבדיקה מלאה, גיר,מנוע ושלדה. אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום בנוגע לרכב הנוכחי, תודה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
החלטתי להעלות את התקציב כדי לקנות אוטו שיהיה יותר חדש ומאובזר. אילו מכוניות הייתם ממליצים לקנות בסכום הזה? אני אהבתי את המאזדה 3 ספיריט אבל מאוד קשה למצוא אחת כזאת במצב טוב במיוחד במחירים האלה. אשמח לשמוע המלצות.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, מבקש חוות דעת לגבי סקודה סופרב צורה של 2010 עד 2013 מחפש את הדגם המפואר עם סאנרוף וריפודי עור כמה שאלות לגבי הדגם: 1. באיזה דגם נמצא הנעה 4X4 ? 2. מה רמת האמינות של הגיר והמנוע בשנתון הזה ? 3. באופן כללי אשמח לחוות דעת ממכם על הרכב תודה!
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
היי, אשמח לשמוע חוות דעת על הB3 מבציר 09-11 בערך. מכוון לדגם 2.0, הבנתי שה1.5 לא זז. עוד הערות/הארות בנוגע לדגם הספציפי? תודה
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 959 צפיות
שלום לכולם, אני זקוק מכם להמלצות לקניית רכב משפחתי למשפחה עם שני ילדים קטנים. תקציב 45 מעט גמיש . דגשים: - תא מטען גדול ויכול להכיל עגלה וטיולון - בטיחות - מראה ונוחות פנימית -אמינות - שנתון : לא פחות מ 2013 חשבתי על i25 ( אבל חושב שארד מזה היום והיום יש לי אקסנט 2008 ולא ברור כמה בכלל היא יותר גדולה) אם לא - אז משפחת סקודה (אוקטביה . ראפיד ) , סוזוקי sx4 , ג'וק ( אם בתקציב ) וכו' דעתכם? תודהה רבה!
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 699 צפיות
מישהו מכיר מכון מומלץ באזור? בין גדרה לקרית מלאכי..
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי לכולם, אשמח לתשובה מלומדת רק ממי שיודע. אני מחפש לקנות רכב שני למשפחה. האוטו ישמש רק לנסיעה לעבודה. רוצה כמה שפחות הוצאות עליו (דלק, טיפולים, רישיון). מה עדיף לדעתכם? רכב עם נפח מנוע קטן ממשפחת מיני. אלטו למיניהם או רכב גדול יותר שמונע ע"י גז? אני יודע שגיר ידני מפחית את צריכת הדלק אבל הייתי מעדיף אוטומט. תודה רבה לעונים, אתם תעזרו לי מאד בהחלטה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם. אילו מכוניות ספורט (ספורט, ולא ספורטיביות) משומשות אפשר לקנות בתקציב של עד 50,000 ושאין להן ריפוד עור או אביזרי עור אחרים? האם אתם מכירים כאלה? תודה רבה.
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום שתי האופציות: 1. גרנד סניק דיזל 2012 שעברה כ180K פרטית 2. שברולט אורלנדו בנזין 2014 שעברה כ90K, מליסינג נהג יחיד (עם אישור). המחיר פחות או יותר דומה (האורלנדו מעט יותר יקרה, לא הפרש משמעותי) כמות הנסעה ממוצעת ולכן נושא צרכת הדלק לא משמעותי אם נתמקד רק בנושא האמינות+טפולם ותקלות יש לי דילמא: מצד אחד בגלל שמנועי דיזל יותר עמידים הקילומטראז בדיזל למרות שהוא גבוה לא בעייתי \, ואפילו ניתן לומר (תקנו אותי אם אני טועה) שבאופן יחסי לסוג המנוע שני הרכבים עברו משהו דומה. מצד שני כל רכב שמגיע לקילומטראז גבוה ואתו ל"טיפולי העומק" פחות טוב - מאחר שנדרשים להחליף בגלל בלאי מכלולים משמעותים ויקרים (ובמנוע דיזל על אחת כמה וכמה). מצד שלישי …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי אמא שלי רוצה להחליף את הרכב. כיום יש לה שברולט טראקס 1.4 טורבו. היא מחפשת משהו בסגנון. הדברים שחשובים בעיקר. רכב חסכוני כמה שיותר. עדיפות לרכב עם שוק עתידי טוב. מבחינת מנוע לא משנה עם טורבו או אטמוספרי. חשוב שלא יהיה עגלה. אבל לא צריך Gtr. מבחינת תקציב, לא רוצה לעבור את ה 145.000 ש”ח. חשוב לציין שמחפשת רק גיפון. לא משפחתית. אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
מגאן II או C4
מאת TDI-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. כן, אני יודע שזו בחירה בין גרוע לגרוע יותר, ובכל זאת: מה עדיף לבחור, מגאן או C4? שניהם 2006. אל תציעו רכבים אחרים כי "זה מה יש". (רכב מהעבודה) תודה
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
https://www.carcost.co.il/deals/deal/1412 איך הרכב עם מנוע 1.6 ? האם כדאי לקנות ? זה גם לנסיעות ארוכות. האם מרווח,חסכוני בדלק,מתאים למי שגבוה 1.80?
הודעה אחרונה מאת kamradkin, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היכן אתם ממליצים להעביר את הרכב בדיקה לפני שאני רוכש אותו (תל אביב), איזה סוג בדיקה מומלץ לעבור ומה הן העלויות - תודה!
הודעה אחרונה מאת Gearx, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בוקר טוב,לאחר חיפושים רבים אני אמורה לקנות היום רכב מחברת באדגט מסוג יונדאי i35 2013 לקחתי את הרכש אתמול לבדיקה במכון דינמומוטר בתל אביב וזה מה שיצא.הבוחן ישב איתי על הליקויים,אמר שלאוטו אין תאונות רק תיקונים,לגבי הרעשים בקטגוריה של המנוע זה תקין ותמיד יוצא ורק לבדוק את הרעש של המדחס,לעשות כיוון פרונט כי ההגה מושך ימינה,להחליף צמיגים אחוריים,לטפל בפנים הקדמיים ולראות מתי עשו טיפול פעם אחרונה.מה אתם אומרים?שלחתי תמונה של הבדיקה וגם של הפנסים שלי נראה שיש כמו פיצוצים בתוך הפנס וזה לא משהו שיכול להתנקות בפנסים...השאלה מה לעשות עם זה כי הם לא רוצים להחליף
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
- 8 תגובות
- 990 צפיות
הי אני ובן זוגי מאותגרי רגליים (נכים) וצריכים ורוצים רכב יחסית גבוה. יש גם 3 ילדים מאחורה, ובהונדה שיש לנו היום כבר אין להם מקום לנשום (כיסא תינוקות, בוסטר והשלישית בלי מושב כי כבר גדולה). ברקע יש גם הנחת מסים בגלל הנכות, ומאוד מתלבטים על מה ללכת. התקציב הוא 160-170K. מיצובישי אאוטלנדר? סובארו פורסטר? אולי נרד בכלל מהג'יפונים כי גם ככה לא נוסעים בשטח, ונלך על משהו מרווח ממשפחית? עצות יתקבלו בברכה! הבןזוג די מתעקש על רכבים יפניים.. תודה !!
הודעה אחרונה מאת Moran Ravid, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 887 צפיות
אהלן חברה אני רוצה לרכוש רכב עד 17k מה שאני רוצה מהרכב זה שיהיה לי קצת כח ויראה טוב ולא ישחט אותי בדלק.. כמובן הכל במסגרת המחיר אני מודע לזה שהתקציב לא גבוהה. יש הצעות??
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עד היום נהננו מאוד משירותה של סקודה סופרב 2012 שנמכרה במטרה להתחדש ולעלות לשנתון 2014+. ה'צרה' היא שהתרגלנו, אנחנו וגם הילדים למרווח האדיר שהיא נותנת.. הן מבחינת תא מטען והן מבחינת המרווח האחורי לרגליים של הילדים. נכון להיום יש שני ילדים קטנים בכסאות בטיחות... אבל הרכישה צופה פני עתיד. הרכב משמש לנסיעות עירוניות ב 90% מהזמן, ומלבד דרישות המקום - שהן לפחות שני בוסטרים וכסא, או כסא + בוסטר ואדם מבוגר בספסל האחורי, הדרישה הנוספת היא חסכון בצריכת דלק, בטיחותי כמה שניתן. ה'מטרות' הראשונות היו סי4 פיקאסו או גרנד סניק בגרסאות הדיזל, אך בשנתונים 2014+ המחירים קצת חורגים מהתקציב (90k~) ואנו מעדיפים להשאר באזור ה 70 אלף. לאחר עיון וסקירת האלטרנטיבות, אני שוק…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אמא שלי רכשה יום ראשון מאלדן ניסאן מיקרה 2017 חדשה ב69,000. חזרתי מח"ול אתמול והיא לא שיתפה אותי בקנייה. מבירור קצר ישנם אופציות יותר טובות במחיר הזה, כמו ה208 שפה: https://www.carbay.co.il/heb/peugeot/208_ACCESS/ לפי מה שרשום הכל נראה פצצתי. מה אתם אומרים ? יש חלופה אחרת יותר עדיפה לדעתכם לרכב חדש בטווח המחיר? ולגבי אלדן הבנתי שיש אופצייה להחזיר ולשלם ימי השכרה על הרכב שזה שווה לי בכל מקרה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חברים. חושב לרכוש אחת שנת 2012, האם לרכב הזה יש שוק טוב בגיר ידני?
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
רכב 7 מקומות
מאת הלנה- 4 תגובות
- 767 צפיות
לרגל התרחבות המשפחה צריכים לקנות רכב 7 מקומות. זו פעם ראשונה שאנו קונים רכב כך שנשמח לקבל עצות גם באופן כללי מה לבדוק, ממה להזהר וכו', לבוא כמה שיותר מוכנים אחרי שעשינו ש.ב. אנחנו זוג עם 4 ילדים בגילאי חודשיים, 2,4,6. יש סלקל, כסא בטיחות, ושני בוסטרים. לא צריכים תא מטען גדול, כן רצוי שתיכנס עגלה אחת. הרגלי נסיעה- כמעט רק בתוך העיר, הרבה נסיעות קצרות, פעמיים בשבוע ירושלים-מעלה אדומים (עליות וירידות). תקציב - סביב 40 אלף, גג 50. דרוש רכב כמה שיותר אמין, בטיחותי, זול באחזקה ובדלק. אין צורך בביצועים מיוחדים, נוחות, אבזור, פינוקים, מראה וכו'. נטו להגיע מנקודה א' לב'. בעיקר למסגרות לילדים, שאר הזמן נהג יחיד. כמה אפשרויות שחשבנו: מזדה 5 פורד SMAX אולי …
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, יש כרגע רכב פרטי חדש, שיכול להכיל שני בוסטרים וכסא בטיחות במושב האחורי ? התקציב הוא כ-200,000 שקל, ג'יפונים ובעלי גג גבוה בעדיפות אחרונה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אשרי, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)