ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 616 צפיות
שלום, מתלבט לגבי רכישה של רכב יד שנייה לזוג + אחד, כאשר הפרמטרים החשובים הם בסדר הבא: 1. בטיחות 2. חסכוני 3. אמינות לא חשובים לי איכות נסיעה/ ביצועים/ נראות וכו. רוב הנסיעות הן עירוניות, אך הרבה נסיעות ביום, לכן חשבתי שהיברידי יתאים. לפי מבחן ה- NCAP, טויוטה אוריס 2013 קיבלה ציון מצוין, אני מניח שהדגמים של 2014-15 רק השתפרו (הנחה נכונה?), כך שכרגע נראה שזהו הכיוון. האם יש למישהו רעיון לרכב מתאים יותר? תודה מראש לכל העונים. ענר
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש את הרכב יונדאי I25 שנת 2014. רוצה לשמוע פרטים נוספים על הרכב כגון: צריכת דלק, נוחות וכו'. פתוח לשמוע על רכבים נוספים עד 50 אלף ש"ח(לא רכב קטן). תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לחוות דעתכם על הבדיקה המצורפת. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת tomerc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שוקלים לרכוש לנהגת צעירה את הרכב שבכותרת גיר אוטו׳. הרכב מדליק. מתאים לצרכים ולרצונות שלה. מתאים לנו בתקציב. החשש הוא אמינות ועלויות האחזקה השוטפת? לפי הבנתי מדובר במנוע שפותח בשיתוף פעולה עם פיז׳ו. מנוע שהיו שמועות על בעיות אמינות ותקלות של חבלי לידה. חיפשתי שירשורים רלבנטיים ולא מצאתי. אשמח למידע בנושאים שהעליתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
i10 החדשות 2017 1 2
מאת Alonattias-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום אני מתכנן לקנות i10 חדשה מהחברה. (חייב חדש לא משנה למה ) ורציתי לשאול אם הרכב שווה מבחינת ביצועים ? ומבחינת המכירה שלו אחרי זה והכל . הבנתי שהערך יורד ברמה משמעותית .
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום שוקל לרכוש את הרכב , הדגם הפחות מאובזר. מתחבט באם זו קניה נכונה בימים אלו , היינו כ 3-4 חודשים לפני סוף שנה ובמיוחד באם ידוע על שדרוג מתוכנן ל2018 . תודה
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, אנחנו משפחה עם תינוק בן שנתיים ותאומים בדרך(אוקטובר-נובמבר). כרגע יש לנו קיה סיד 2012 רגיל(שלפי הבדיקות שלי לא תתאים כרכב ראשון) ויונדאי אלנטרה שהלך לו גיר וכנראה לא כדאי לתקן. אנחנו גרים במודיעין, אשתי נוסעת כל יום לירושלים ואני ליהוד. זה אומר 80 ו60 ק"מ ביום בערך. בגלל הבעיה באלנטרה אני חייב לקנות רכב אחד דחוף, ויכול להיות בגלל מימון, מכירת הקיה סיד וכו' שיהיה לי כדאי כבר לקנות את שתאיהם במכה אחת. התקציב שלי בסביבות ה80K ש"ח, זה כולל המחיר של הקיה + מימון. אחד מהמכוניות תהיה הרכב הראשי של המשפחה כאשר נוסעים כולם ביחד, והשני רק ישמש כרכב להגיע לעבודה ונסיעות בתוך מודיעין עם הילדים, אבל לא עם שני מבוגרים, ככה שאפשר להשיב תינוק מקדימה ומי…
הודעה אחרונה מאת warty, -
-
- 0 תגובות
- 621 צפיות
ערב טוב אך אני מוצא מספר של צבע הרכב .יש קמה תיקונים קטנים שאני רוצה לתקן לבד .
הודעה אחרונה מאת oren1, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 617 צפיות
שלום , רעיונות לרכב בתקציב הנ"ל ? מחפש משהו מיני , חשבתי על ניסן מיקרה , פיקנטו , מאזדה 2. עוד רעיונות ? רכבים אמינים וחסכוניים ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אשמח לעזרתכם בנוגע לתוצאות בדיקה מאזדה 3 2014 הליקויים היחידים נמצאו ב שלדת מרכב ומרכב - /גג משמעות נמוכה, מעיכות=תקוני מרכב, משמעות נמוכה: תקוני מרכב וצבע מעיכות מעוך=שריטות בצבע+פגמים, סימני פגיעה דופן שמאל, סימני פגיעה דופן ימין, סימני מילוי חומר, נזק בפנלים נזק לפגושים=עמודים: סימני פגיעה עמודים שמאל, נזק בקורות/עמודים, סימני מילוי חומר, צבע עמודים לא מקורי. צמיגים - קדמי ימני פגום קדמי שמאלי פגום, אחרוי שמאל פגום אחורי ימים פגום. בכל יתר הפרמטרים לא היו הערות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 890 צפיות
שלום, אשמח לחוות דעתכם על תוצאות בדיקה - בעיקר לגבי הבדלה בין כסת"חים סטנדרטים של מכוני בדיקה, ומה חובה לתקן במסגרת ישור קו. (מתנצל על איכות הצילום) חשוב לציין שנאמר בע"פ ע"י הבוחן שהרכב טוב, מנוע גיר ושלדה כולם במצב טוב מאוד, והרכב במחיר אטרקטיבי מאוד. תודה! [ATTACH=CONFIG]493405[/ATTACH]
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות רכב קטן וזול(יחסית) עם עדיפות לשנתון כמה שיותר חדש. התקציב הוא 45k אבל אפשר לחרוג ל50 בשביל רכב ממש חדש. לא משנה לי אם ידני או אוטומטי, חשוב שיהיה אמין מאוד ועם צריכת דלק מינימאלית. הנסיעות שאעשה בכל יום הן יחסית קצרות (גג 30 דק׳ במצטבר ביום) חשבתי על סיטרואן C1 חדשה או קיה פיקנטו \ יונדאי i10 משנתון קרוב. אשמח לחוות דעת \ המלצה על הC1 והצעות בכללי. תודה רבה מראש .
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, מה עדיף איוניק או אוריס מבחינת איבזור וחוויות נסעה? זה רכב מהעבודה כך שלא מעניין תחזוקה, עלויות וכו'. לא מעניין תא מטען, כסאות לילדים קטנים. רק כל מה שקשור לחוויות נסיעה תודה
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
*זה ככל הנראה פוסט מרמור ללא פתרון, אשמח לשמוע דעות * אהלן, אני 5 שנים עם הסיוויק, והחלטתי להתחדש. עשיתי בדיקה באתרי היבאונות השונות, מתוך מחשבה שאין לי שום כיוון לרכב הבא שלי, רק חשוב לי שימשיך להיות ידני מהנה, יותר חזק, 5 דלתות, והכי חשוב - חדש. לגבי המחיר? לא היה לי תקציב בראש, אבל סביב האלף שקל לפי הלוואה/מימון אחר. מה שבעצם משאיר לי רכבים סביב ה120-140 אלף שקל. האמת? לא מצאתי שום דבר, בלית ברירה מוחלט עשיתי נסיעת מבחן על הסיוויק החדשה 1.0 טורבו הידנית, חשבתי שהטורבו יפצה. הרכב פשוט חלש, עצל, אחיזה נוראית עם זריקות ישבן, הנוכחית שלי טובה ממנה (ככה מרגיש לי) וחזקה ממנה- לא מדבר על מערכות העזר הביטחותיות, שם אין ספק. כל קשר בין ידני, לבין הרכב…
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחכה לפיג'ו 3008 פרימיום דיזל חדשה שהזמנתי. אמורה להגיע בדצמבר. מבחינת תוכנית עבודה - הרכב הזה הוא מבחינתי רכב עבודה ואני הולך למשוך מהחברה שלי החזרים מלאים עליו, ובעוד 3 שנים בדיוק להחליף אותו בטרייד אין (קיבלתי מסמך התחייבות לקניה במחיר מחירון - נזקים) או למכור באופן פרטי. השאלה אם יש לחודש העליה על הכביש משמעות במצב כזה, אם הרכב יהיה דצמבר 17 או ינואר 18 במקרה שאני לא אסכים לקבל אותו כשהוא יגיע בדצמבר. מה דעתכם? תודה
הודעה אחרונה מאת Y_u_v_a_l, -
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
שלום, הרכב הנ"ל יד שניה , שנת 2008 , מבקשים עליו 48 אלף שקל. הוא יבוא אישי. מנוע V5. יש בעיות עם רכב זה? אוטומט. אשמח להחכים.
הודעה אחרונה מאת eladns, -
- 7 תגובות
- 935 צפיות
שלום הרכב הנוכחי (סוזוקי) עשה את שלו, אז הלכנו לראות קצת רכבים חיפשנו רכב שאפשר להכניס לתוכו עגלה בקלות, שיהיה יחסית מרווח, כסא תינוק שיתחבר עם איזופיקס ובעיקר שיהיה אמין או לפחות שהחלפים\טיפולים יהיו זולים הנסיעה היומית היא כ 15 ק"מ ובסופי שבוע עוד קצת (40-70 תלוי לאן נוסעים) הגענו לגלילות (אם למישהו יש המלצה על מקום אשמח לשמוע) וראינו מס' אפשרויות: קאיה ריו, שנת 2012 135 אלף ק"מ נמכרת סביב ה 35 שברולט סוניק, שנת 2011 57 אלף ק"מ נמכרת סביב ה 33 פורד פוקוס, שנת 2012 87 אלף ק"מ נמכרת סביב ה 43 אופל אסטרה, שנת 2011 84 אלף ק"מ נמכרת סביב ה 41 מאזדה 3, שנת 2012 120 אלף ק"מ נמכרת סביב ה 32 סיטרואן C4, שנת 2014 68 אלף ק"מ נמכרת סביב ה 44 אשמח לשמו…
הודעה אחרונה מאת shultz, -
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, יש לי גולף 2008 TSI, יד ראשונה, אוט' 94000 ק"מ. אני מחפש למכור אותה ולרכוש פג'ו 208 שנת 2011-2012 אוט'. הוחלף כנף, חוץ מזה אין בעיות. באתר של יד קשה למצוא פג'ו ולכן חשבתי ללכת ללובניסקי טרייד. שאלותיי: 1. כדאי לי לנסות למכור את הגולף לבד כי דרך לובינסקי טרייד אקבל פחות? אגב, מהו המחיר הראלי לרכב זה? 2. באופן כללי, יש סיכונים כשקונים רכבים מחברות מסוג זה? הן אמינות? 3. כשאני שומע על לקנות רכב שהיה בליסינג, אני קצת נבהל, יש סיבה אמיתית? באופן כללי על פג'ו 208, איך הרכב הזה? חסכוני? חווית נהיגה ביחס לסופר מיני? אני מחפש רכב כרכב שני במשפחה, ממוצע 60 ק"מ ביום תודה
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קיבלתי כמה אופציות: טויוטה קורולה אופל אסטרה יונדאי אלנטרה יונדאי יוניק קיא סיד רנו גרנד קופה סקודה אוקטביה 1.0 חשוב לי שהרכב יהיה נוח אשמח לשמוע את ההמלצה שלכם וגם לדעת מי הכי מרווחת, מי הכי מפנקת, מי הכי מאובזרת תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ntd, -
-
קיימת אפשרות להגיע למגרש רכב לדוגמא אוטו דיל, למסור להם את הרכב שלי (פיג'ו 208 חדשה) ולקחת מהמגרש רכב זול משמעותית + שק על ההפרש? מישהו התנסה בפרוצדורה כזאת ויכול לתת טיפים?
הודעה אחרונה מאת stum, -
תמחור גטס 2007
מאת Buki-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
מכירה בין חברים, לא יוצא לשוק החופשי לכן זה לא מודעת מכירה מוסווית. מודל 2007 GLS 1.4 עם 4 כריות אוויר, ABS ו 4 חלונות חשמל. גיר אוטומטי. יד שניה. 175.000 ק"מ. טסט ל 8 חודשים. עד 150.000 טופלה במורשה יונדאי, אחרי זה אצל חאפר אבל אחד שאיכפת לו. יש תיעוד של הכל. 4 צמיגים מלפני שנה, Goodyear. עכשיו צריך לעשות טיפול גדול. מחירון 11400. מה יהיה מחיר מכירה הוגן לשני הצדדים? לא יעשו בדיקה לאוטו זאת אומרת לא יהיה מיקוח אחרי בדיקה. לכן מחיר צריך להיות הוגן מראש. תודה.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי , אני מאוד קרוב לרכישת גולף קבריולט משנת 1997 ת"ה אוטומטית מנוע 1800 , יש לציין שהרכב שמור ותקין מכנית ונראה מצויין הן חיצונית והן פנימית ( הוחלף לאחרונה גג מקורי חדש ) . אין לרכב מחירון ואני לא מאמין שאפשר להעריך אותו במחירון לוי יצחק , מה לדעתכם טווח מחיר נורמלי לקנות רכב כזה ? ( למרות שלהעריך רכב בלי עוד נתונים ובלי לראות זה לא הכי אפשרי , בכל זאת אשמח ךשמוע מה אתם חושבים מראות עיניכם )
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שוקל לקנות סונטה היברידית חדשה. איך הסחירות של האוטו? איך הוא נמכר ביד שניה? כמובן באופן יחסי לכץרכבים אחרים, הולך במחירון או לצפות לירידת ערך היסטרית? ושאלה נוספת - איך התחזוקה שלו? יקרה או סטנדרטית? תודה
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- 2 תגובות
- 956 צפיות
אני מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל. במחירים הם דיי זהים ושניהם עונים לי על הצרכים. שזה בעצם רכב משפחתי נח עם קצת כח. אשמח לשמוע דעות שלכם. ואם יש מחלות שאני לא מכיר.
הודעה אחרונה מאת ongo1, -
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לדעת מה אתם חושבים על סובארו B4מודל 2012 2.0 ליטר גדם top. יש לי 3 ילדים קטנים: בוסטר ושני מושבי ילדים, וזה מנחה אותי בבחירת הרכב ברמת העקרון: כלומר שיהיה מקום לכסאות ושהרכב יהיה בטיחותי. התלבטתי בין אוקטביה לבין קורולה, וכיוונתי למודל 2014. ואז הופיעה הסובארו עם ק"מ נמוך. בדוח בדיקה מצאו קורת רוחב פגומה. שאלות: 1. מה משמעות הפגיעה בטיחותית? 2. מה משמעותה הכספית? בחיפוש בפורום הבנתי שבמידה ואחליף לחלק משומש לא תיהיה ירידת ערך? 3. מה ההמלצה לרכב הזה למשפחה באופן כללי, רוב הנסיעות עירוניות, ובסופי שבוע בינעירוניות. תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת kopidanny, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לשמוע ממכם להמלצות לרכב שני לבית. הרכב ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות קצרות. הדרישות מהרכב: חייב להיות ידני, חסכוני בדלק, אמין וזול לתחזוקה. תודה Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חבר׳ה, בהמשך לפוסט קודם פה שהתייעצתי, לקחתי את הרכב המדובר (ניסן ג׳וק 2012, עם 35000 ק״מ) למכון היום. אשמח מאוד לדעתכם כי אני קצת מרגיש שאולי יש פה יותר מדי סימני אזהרה וכדאי לי להתרחק ולחפש משהו אחר. מצד שני כבר הלך לי 1000 שקל על המקדמה שלהם ואני לא הייתי רוצה לזרוק את זה לפח אלא אם אין ברירה. הדבר העיקרי שמדאיג אותי על פניו זה העניין של הנזילה בגיר, וגם נראה שיש איזשהם רעשים במנוע. בטרייד אין אמרו שהם שולחים למוסך ויתוקן - אבל מבחינתם זה יכול להיות או תיקון או החלפה והם לא יכולים להתחייב מראש. ובגדול הפואנטה זה שבשביל שהם ישלחו למוסך אני כבר צריך ״לסגור עסקה״. היו שם מוסכניקים של היבואן (ניסן) שאמרו שאין משמעות להחלפת גיר אבל ממה שהבנתי ממש עדיף להתרח…
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
- 1 תגובות
- 568 צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישה של סיאט איביזה שנת 2013, יד שלישית (בעלים קודמים ברישיון 02). השדה "רישוי מקורי" ריק לחלוטין. בעל הרכב טוען שאיננו יודע אם הבעלות המקורית היא ליסינג או פרטית. שאלתי- האם ישנה אפשרות שהשדה אכן יהיה ריק למרות שהבעלות המקורית היא ליסינג או השכרה? תודה!
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום חברים, בקרוב אני נכנס ללופ של קבע+תואר ראשון. ולכן חייב רכב לקיום היום יומי שלי. אני גר בטבריה,משרת על פסגת הר מירון ואלמד בצפת. מה שאומר שאני נוסע עם המון עליות וכבישים מפותלים. הדרישות שלי מהרכב הן כאלה: *אמין ללא פשרות- אין מצב שאקנה DSG ולא TSI. *גיר אוטומט חובה-אני מעדיף ידני אבל ההורים עוזרים כלכלית וזה פקטור שהעמידו בפניי בגלל אבא שלי ששונא ידני (לאבא רכב משלו אבל הורים רוסים, לכו תבינו...). *סוג רכב- משפחתי חובה, אני בחור גדול וישבתי ברכבים כמו פיקנטו,ספלאש,ריו,פולו,איביזה ובכולם המושב אצלי עד הסוף מה שמשבית את הישיבה מאחורי. חוץ מזה אני מת על פרקטיות,אוהב תא מטען ורוצה לתקוע שם סאב ושיהיה עוד המון מקום. *צריכת דלק- 1/12-14 אני אהיה מאוד שמח,מע…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 806 צפיות
היי, אני מעוניין לקנות רכב, הבעיה היא שאני הדיוט בכל מה שקשור לרכבים, לא מבין בזה בכלל, לכן אני פה. הצרכים הם: אוטומט. רכב פשוט שיקח אותי מx לy. חסכוני. אמין (לא יהיה לי זמן לרוץ כל שני וחמישי למוסכים). אני לא מחפש איזו חווית נהיגה מטורפת, רכב לא גדול, פשוט ושיהיה יעיל. התקציב הוא גג-גג 30k רצוי בפחות אם יש משהו טוב
הודעה אחרונה מאת EliC25, -