ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חברים אשמח להמלצות על רכבאוטומט שישמש אותי כרכב שני וכל השימוש בו צפוי להיות נסיעות קצרות של 10 דק' פעמיים ביום בדרכים נוחות. חשוב לי למצוא רכב אמין אבל עדיין שיהיה טוב, לא מתכנן לנסוע על טרנטה כמובן עדיף חסכוני אבל לא חובה העיקר לא ממש זולל דלק לא ממש קריטי הקטגוריה של הרכב :evil:
הודעה אחרונה מאת Asraf21, -
-
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מעוניין להתייעץ בבחירת משפחתית ליסינג. נוטה כבר כמה שנים לאוקטביה, היום נהגתי - אין הפתעות, שקטה וחזקה - אבל המרווח מאחורה הרגיש לי צפוף, לא לרוחב אלא קדימה למרחק מהכיסא (אני יחסית גבוה ומשווה לקורולה שיש לי היום) וגם תחושת תא הנהג קצת מיושנת בדגש על מסך מגע קטן. הקורולה נפסלת על פתחי מיזוג מאחורה, אז חשבתי גם על איוניק ורנו גרנד קופה. יורד מהגיפונים משיקולי עלות ותא מטען קטן. חשוב לי שיהיה מרווח מאחורה (בשאיפה 3 כסאות למרות שלאף רכב אין בשורה בהקשר הזה) ושאר הדברים הרגילים. קראתי אחרי זה שוב את הביקורות ואף אחד לא ציין שחסר מקום מאחור, כך שאני מתחיל לחשוב שאולי זה לא כל כך נורא, מצד שני ישבתי מאחורה. אשמח לעצות או המלצות כולל רכב שלא צוין ב…
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 737 צפיות
קיבלתי את ספר הטיפולים שלו, כתוב שזה דגם 2013, אבל על השנתון 2012. ברשיון רכב יש קוד משרד התחבורה, הכנסתי אותו במחירון יד 2, ואם אני בוחר ב2012, אפשרות חודש העליה לכביש הוא רק ל2012. האוטו הזה עלה ב1/13 לכביש. מה הוא נחשב??
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 975 צפיות
בעקבות התרחבות המשפחה (זוג+1) אנו מחפשים לרכוש רכב (כרגע אין לנו) סופרמיני\משפחתי קטן. הדבר הכי חשוב הוא רמת הבטיחות של הרכב, ולאחר מכן שיהיה מסוגל להתמודד עם העליות של ירושלים. מכיוון שהרכב הוא לא לשימוש יומיומי צריכת הדלק פחות קריטית. אוטומט עדיף אבל מוכנים לשקול ידני. נכון לעכשיו פורד פיאסטה 2010\2011 נראית הכי מתאימה. גם הסיטרואן C4 נראית מתאימה, אם כי נתקלתי פה בשרשור לא מחמיא עליה (האם הדגם של2012 יותר מומלץ?). מה צריך לשים לב בדגמים האלה? יש לכם עוד הצעות? תודה
הודעה אחרונה מאת אביתר 29, -
-
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, אני חיפאי, 1.95 ... מחפש רכב אמין, חזק ונוח בסביבות ה-70K. רציתי ללכת על הגולף 1.4TSI, אבל לא נשמע לי פרקטי כל העניין של ה-DSG, וגם אחרי שנים עם בורה 2000, הגיע הזמן לעבור מואג
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, נהגתי על פאביה 2011 1.2TSI אבל לצערבי הרב האוטו הלך לטוטאל לוסט(לא באשמתי) רציתי לדעת לאיזה רכב היתם ממליצים להשתדרג. 1.שלא יהיה יותר קטן מהפאביה 2.חסכוני בדלק 3.שנתון לא פחות מ2013 4.תקציב באיזור 60 65 אלף יש כרגע מחשבה על הונדה ג'אז היברידית 2014. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת danlevi, -
-
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לא מדובר בקניה מסוחר רכב, כך שהעניין שאולי המכונים חברים של הסוחרים, לא רלוונטי כרגע. כמכון, כמחמיר / מקל, שירות וכו', המקום מומלץ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת משה המלך10, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מתלבטת בין שתי המכוניות הנ''ל. אני צריכה אוטו לנסיעה ללימודים כל יום (40 קמ לכל כיוון). חלק אומרת שהיאריס אמינה ומעולה, מנגד אחרים דווקא משבחים את האיביזה. מה דעתכם? איזה רכב כדאי? על מה הייתם הולכים ולמה? * אני קונה חדש מהחנות או 0 ק''מ מחברת ליסינג.
הודעה אחרונה מאת mike56, -
-
סקודה רומסטר או סיטרואן פיקאסו C3 מחפשת רכב מרווח,נוח לנסיעות ארוכות,חסכוני,אמין 1 2 3
מאת Maya Velazquez- עוקב אחד
- 30 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
סקודה רומסטר או סיטרואן פיקאסו C3 מחפשת רכב מרווח,נוח לנסיעות ארוכות,חסכוני בדלק,אוטומט ואמין מאוד אשמח לשמוע מה יש לכם להמליץ, תודה.
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
רכבי סטיישן
מאת nirtzen-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
התקציב : 75 אש"ח דרישות : בטיחות (מקום1) , נוחות , חסכונית 1 סקודיה אוקטביה ספייס , שנת 2014-15 , מנוע 1200 טורבו בנזין (DSG?) 2 רנו מגאן אסטייט 2014-16 , 1500 טורבו דיזל 3 פורד פוקוס סטיישן אני נוטה לסקודה , ובכל זאת אשמח לשמוע כל חוות דעת מבעלי ניסיון תודה
הודעה אחרונה מאת iceco, -
-
- 1 תגובות
- 900 צפיות
אני עומד לרכוש מחר רכב מחברת ליסינג וראיתי ברישיון רכב שיש שיעבוד לחברת ביטוח,האם זה משהו שצריך להטריד אותי? הם טוענים שזה פורמלי בשביל שלא יגנבו מהם את הרכב ובעת קנייה הם מסירים את זה. בנוסף רשום בשם הבעלים : חברת ליסינג האם זה נחשב רכב חברה אפילו שברישום המקורי השורה ריקה?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, נשמח לקבל המלצה למכון מורשה בצומת סגולה, פתח תקווה לבדיקת רכב לפני קנייה. תודה.
הודעה אחרונה מאת chaimz, -
-
- 1 תגובות
- 583 צפיות
ומה למעשה ההבדל בין הדגמים? יש איזה משהו ספציפי שכדאי לדעת לגבי הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני אתחיל ברקע קטן: - ברשותי כיום שברולט ספארק 2012 ידנית עם מנוע 1200 רגיל - הרכב משרת אותי כמעט שלוש שנים כבר - לא עושה בעיות למעט שבכל טסט מחפשים להכשיל אותו על כל דבר שאפשר, טיפולים בזמן, סה"כ רכב טוב לעיר. - אני כבר מס' חודשים רוצה להחליף את הרכב על מנת לעבור לרכב אוטומטי (הפקקים בעיר לא נעימים) ובנוסף אני רוצה רכב יותר חזק מבחינת המנוע. דרישות: 1. רכב קטן - אני בנאדם אחד פרטי שנוהג על הרכב - אני רוצה רכב קטן וקומפקטי, לא משפחתי ולא גדול 2. אמין - מחפש רכב בלי כל מיני בעיות ידועות וביקורים דחופים במוסך - נטו טיפולים בזמן 3. חזק - מנוע מעל 110 כ"ס עם האצה מ0 ל100 באזור ה- 9 שניות בממוצע ועם מומנט גבוה - מחפש משהו שיעלה את העליות של…
הודעה אחרונה מאת rva195, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, מתנצל מראש על החפירה. כבר 3 חודשים אני בחיפושים אחרי הרכב הנוסף שלי, כשהרודיוס של סאנגיונג על הכוונת, בגלל הצורך בשבעה מקומות + תא מטען כמה שיותר גדול, בגבול התקציב הנמוך. אחרי שבדקתי כבר 9 כאלו רכבים במכוני בדיקה (כן, כמעט 6,000 ש"ח רק על בדיקות) אני כבר ממש מותש, והחלטתי ללכת על האחרון, כיוון שמה שצריך לתקן - המוכר מוריד מהמחיר. אני מצרף כאן את הדו"ח של הבדיקה ותמונות של הרכב. אמשח לקבל תובנות בניתוח הנתונים, וכן לדעת כמה בערך יעלו התיקונים לרכב הזה. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Avi135, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 764 צפיות
שלום לכולם אני כבר זמן מה מתכנן לקנות את הרכב ראשון שלי, אני סטדונט והתקציב הוא בערך 20K ואני צריך אוטו לנסיעה בתוך העיר ופעם בשבוע לנסיעה בינעירונית. שתי האופציות שעלו לי במהלך החיפוש זה מכונית מיני כמו שברולט ספארק או יונדאי I10 מהדגמים 2011-2012 (ידני) או VW polo מדגם 2008 (trendline/comfortline 1.4 ידני) הרעיון העיקרי זה שהאוטו יהיה חסכוני בדלק והוצאות מוסך, וכשמסתכלים על זה הראש אומר ללכת על המיני,אך מצד שני נהגתי במכונית מיני מסוג סוזוקי אלטו לא מעט פעמים ואני כן מעוניין להשקיע קצת (?) יותר ללכת על מכונית עם חווית נהיגה מהנה יותר, במידה וההפרש בתחזוקת הרכבים הוא סביר. בשני המקרים מדובר ברכב עם גיר ידני , ונניח שבשתי הקטגוריות מדובר ברכבים שמורים עם קיל…
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
יש טרנדליין וקומפורטליין אני מתעניין בדור 7 ( 2013 ) היום עשיתי נסיעת מבחן על גולף 105 כ''ס והבנתי שיש כמה גרסאות , מה ההבדלים בין הגרסאות? מבחינת אבזור ונתונים
הודעה אחרונה מאת Sinistro, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, מחפש רכב משפחתי פרקטי ליום יום אך עם יכולות דינמיות וכוח - העדפה להאצ'בק. גיר ידני או אוטומט פחות חשובים לי אך מעדיף משהו אמין (לא DSG!). מה שנראה לי כרגע זה - Volvo v40 T4 1.6 2013 Alfa giulietta 2012-2013 בהעדפה על ידנית למרות היצא הממש נמוך אז יכול להיות אתפשר על TCT. Peugeot 308 2014 Ford ecoboost 2012 ידנית - מאוד נדיר. Opel Astra Hachback 1.6 2012-2013 ידוע לי שהוולו והפורד חולקים את אותו מנוע אך לא אותו גיר ואיכות גימור שונה לגמריי. (רכבים כמו C3 פחות מעניינים אותי). זהו בגדול. אשמח לעוד הצעות.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 706 צפיות
נניח ששניהם חסכוניים בדלק, איזה אוטו עדיף מבין שניהם מבחינת עלות טיפולים, אמינות, בטיחות, נוחות נסיעה? מה הפלוסים והמינוסים לזה ולזה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. אני מכרתי את הרכב שלי (קיה ריאו 2009) לפני שבוע וצריך לקנות רכב משפחתי אחר. יש לי 3 ילדים - יושבים מאחורה 2 כיסאות + בוסטר. מחפשים רכב נוח, אמין, בטיחותי במחיר שעד 42 אלף. הציעו לי סובארו אימפרזה עם 77 אלף קילומטר מהשכרה ב42 אלף, או פורד פוקוס 2013.. ראשית מה יותר כדאי? האם סובארו אימפרזה נחשב רכב אמין מבחינת טיפולים? מבחינת צריכת דלק - איך הוא? טיפולים יקרים / רגילים? וכנ"ל לגביי הפורד פוקוס לא מכיר אותם מספיק טוב ואשמח לקבל חוות דעת מה לעשות. זה רכב עבור אשתי שהיא נוסעת כל יום לעבודה בראשון ולוקחת / מחזירה את הילדים נהנים ובתי הספר. האם מחיר 42 לאמיפרזה זה מחיר טוב? אפשר אולי להציע רכב זול יותר חשבנו על תקציב של 35…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 777 צפיות
שלום לכולם. סוף סוף מצאתי רכב שאני מחפש כבר 4 חודשים - פורד גלאקסי 2011, יד 2 115K, ומחיר 57000. על פניו האוטו נראה בסדר - נזילת שמן קטנה ממכסה שסתומים חלקים בכבר הוחלפו. באופן כללי האוטו נראה תקין ומתוחזק ללא תאונות. הרכב נמצא בתל אביב. מחר רוצה לקחת את הרכב לבדיקה לפני העברת בעלות ואני מתלבט. מצד אחד מכון בדיקה לא באמת בודק - העיקר כסת"ח. מצד שני האם כדאי ללכת למוסך פורד ושהם יבדקו ולוותר על בדיקה לפני קניה? מה תמליצו? בכל מקרה, אשמח להמלצות על מוסכים רציניים שעושים עבודה באיזור תל אביב. בעיה שאני לא מאיזור ולא מכיר. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי, אני עדיין לא ברגע רכישת הרכב, אבל מראש ביקשתי צילום של רשיון הרכב, ואני רואה שכתוב שיש שעבוד לביטוח לאומי. מה הפרוצדורה להעברת הבעלות? האם השעבוד לא אמור להיות רק 3.5 שנים? הרכב עלה ב1/13 לכביש, כך שעברו כבר 3.5 שנים - למה יש שעבוד? איך עושים העברת בעלות על רכב עם שעבוד? האם זו סיבה לברוח? ובכלל, הבנתי שבגלל שהוא משלם על חידוש הרשיון רק 26 ש"ח (כמו בתמונה), ברגע העברת הבעלות צריך להשלים את הפער על המחיר המלא. על מי זה חל? המוכר או הקונה? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת משה המלך10, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
האם מישהו עשה זאת , והאם זה כדאי ? הרכב על שם הלקוח https://kia-israel.co.il/%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 757 צפיות
אני עומד לקנות רכב לבן שלי ומתלבט בין כמה דגמים, ידניים כולם. ה"פייבוריט" הוא רנו קליאו דור 3 שנת 2011-2 אפשר להשיג במחיר טוב, רכב עם ק"מ נמוך. באים בחשבון גם : אופל קורסה, פורד פיאסטה , קיה ריאו, אבל רכבים אלה באותו שנתון , עם ק"מ דומה יעלו יותר. אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות לכל דגם , ממה להיזהר ולמה לשים לב. הקריטריונים הם : אמינות, אמינות ואמינות (זאת לא טעות...) אחר כך בטיחות, ואחר כך חיסכון .
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום . אחרי כמה שנים טובות עם רכב קטן ואחרי שהמשפחה גדלה , החלטנו שהגיע הזמן להחליף לרכב ולרכוש רכב גדול, בדגש על מילה "גדול". לא חייב שזה יהיה ג'יפון . רכב מנהלים בהחלט יעמוד בדרישות שלי. התקציב עד 90K . חשבתי על סובארו B4 שנתון 2014 , מאזדה 6 , הונדה אקורד. אשמח לשמוע כל מי שמכיר את הרכבים האלה מקרוב . במיוחד מעניינת אותי B4 . מה צריכת הדלק, עלות האחזקה ? תודה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לעצתכם והמלצתכם לרכב קומפקטי/משפחתי בעקבות החזרת רכב חברה. נתונים: 2500-3000 ק"מ בחודש. 3-4 פעמים בשבוע רמת ישי - רמת גן. למשפחה קיים רכב נוסף עם דלקן אך עם הגבלת קילומטרז'. התכנון הוא תוך שנתיים שלוש להחליף רכב כיוון שהרכב יעשה כ-30000-36000 ק"מ בשנה. המטרה היא להגיע להוצאה חודשית (מימון רכב, דלק, טיפולים, בלאי) - 2000 ש"ח בחודש ומטה. לפני קניית הרכב מתוכננת מכירת קיה פיקנטו 2015 שברשותנו. בחנתי מספר אופציות: רכישת רכב יד 2 שחזר מליסינג עד לתקציב 70,000 ₪ – אם כן, איזה מומלץ? האם כדאי להתמקד ברכב היברידי? האם כדאי להשקיע ברכב משפחתי/קומפקטי – מדובר במשפחה עם תינוק. רכישת רכב חדש– חשבתי על אופציית טויוטה יאריס היברידית/יונדאי …
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, מתעניין בגולף החדשה 150 כ"ס. מה גובה ההנחה הצפויה עליה בהסתמך על ימי מכירות בעבר והאם תהיה הנחה על התוספות כי כרגע מעיון באתר הדגם, מחירם שערורייתי בכל קנה מידה.
הודעה אחרונה מאת nakניק, -
גולף 7.5 ידני?
מאת dman86- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, מתעניין בגולף החדשה, דור 7.5. חושב שכל חובב רכב חייב שיהיה לו גולף מתישהו בחיים. בכל אופן, לפי האתר שלהם אין אפשרות לגיר ידני. אבל מניסיון האנשים כאן, האם ניתן לבקש בהזמנה גיר ידני? בתודה,
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, אז לאחר שהבנתי שירדתי מעניין של סקודה סופרב בגלל הגיר חשבתי על פולקסווגן גולף, נכון שזה שונה לחלוטין אבל זה כרגע מה שאני מתעניין ואני אשמח לשמוע פרטים אודות אמינות המנוע והגיר, מדובר על הצורה החדשה החל מ2013 אם איני טועה, תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 895 צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לקנות רכב חדש מהיבואן או 0 ק"מ מליסינג. האם יש מבצעים מיוחדים בסוף שנה, לגבי היבואן והליסינג 0 ק"מ? האם גם חברות הליסינג ירצו להיפטר מהמלאי של 0 ק"מ בסוף שנה ויעשו מבצעים והוזלות משמעותיות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 412 אורחים (הצג רשימה מלאה)