Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי סטיישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב : 75 אש"ח

דרישות : בטיחות (מקום1) , נוחות , חסכונית

1 סקודיה אוקטביה ספייס , שנת 2014-15 , מנוע 1200 טורבו בנזין (DSG?)

2 רנו מגאן אסטייט 2014-16 , 1500 טורבו דיזל

3 פורד פוקוס סטיישן

אני נוטה לסקודה , ובכל זאת אשמח לשמוע כל חוות דעת מבעלי ניסיון

תודה

פורסם

נתחיל בפוקוס - אם תמצא בתקציב הזה את הדגם המתוח (2015 ומעלה, 1.5 טורבו, גיר פלנטרי) זו אפשרות סבירה, אם כי פחות לכיוון של חיסכון ויותר לכיוון של ביצועים. אם מדובר על הדגם הקודם (1.6, גיר רובוטי) אז אפילו לא עם מקל.

המגאן תהיה משמעותית חסכונית יותר מהשאר. יש לה גיר רובוטי סביר, אם כי יש כבר כמה דיווחים על צורך בהחלפת מחשב גיר או איך שלא קוראים לזה (וכמובן קלאצ'ים, אבל זה בכל זאת נחשב בלאי).

הסקודה אופציה לא רעה בכלל, גם הגיר שלה נתון לדיון. יש עדיין דיווחים על תקלות פה ושם.

למה לא פיג'ו 308 סטיישן? יחסית חסכונית, מרווחת ובטיחותית. מגיעה עם גיר פלנטרי בלי כל הבעיות של הרובוטיות, רק תבדוק שהמנוע לא מפריע לך (3 צילנדרים, יש כאלו שמרגישים רעידות). ירידת ערך כנראה בעייתית משהו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
נתחיל בפוקוס - אם תמצא בתקציב הזה את הדגם המתוח (2015 ומעלה, 1.5 טורבו, גיר פלנטרי) זו אפשרות סבירה, אם כי פחות לכיוון של חיסכון ויותר לכיוון של ביצועים. אם מדובר על הדגם הקודם (1.6, גיר רובוטי) אז אפילו לא עם מקל.

המגאן תהיה משמעותית חסכונית יותר מהשאר. יש לה גיר רובוטי סביר, אם כי יש כבר כמה דיווחים על צורך בהחלפת מחשב גיר או איך שלא קוראים לזה (וכמובן קלאצ'ים, אבל זה בכל זאת נחשב בלאי).

הסקודה אופציה לא רעה בכלל, גם הגיר שלה נתון לדיון. יש עדיין דיווחים על תקלות פה ושם.

למה לא פיג'ו 308 סטיישן? יחסית חסכונית, מרווחת ובטיחותית. מגיעה עם גיר פלנטרי בלי כל הבעיות של הרובוטיות, רק תבדוק שהמנוע לא מפריע לך (3 צילנדרים, יש כאלו שמרגישים רעידות). ירידת ערך כנראה בעייתית משהו.

מצטרף לשאלה על 308 סטיישן גם תא מטען ענק, יותר חשוב היא נעימה, נוחה ומעודנת באופן יוצא דופן לקטגוריה עליה היא נמנית. לשלילה, העדר פתחי מיזוג מאחור ושליטה על מזגן דרך מערכת מולטימדיה ללא בקרים שאפשר למשש.

פורסם

לדעתי כדאי לבדוק גם את קיה סיד סטיישן.

היא מרווחת ונוחות הנסיעה שלה טובה מאוד. דגמי הדיזל עדיפים אבל אני מאמין שיחרגו מהתקציב.

פורסם

לחבר יש 308 סטיישן מהעבודה, בת שנתיים וחצי עם כ-50,000 ק"מ.

מצד אחד תענוג,נוח מאד, חזק למדי ותא מטען מדהים. המזגן מצוין אבל באמת אין פתחים מאחור, כמי שנוסע שם מאחור לא פעם (בהרכב זוגי כמובן...) זה לא נורא שכן המזגן מתמודד עם חלל הרכב בצורה טובה.

מצד שני, במקום העבודה הוחלפו מנועים בשני רכבים ואינני יודע אם זה אומר משהו על הדגם. הרכב של החבר מגלה אמינות טובה יחסית ועד כה הייתה בעייה עם תושבות האגזוז (רעש אחור, תקלה זניחה למדי) ואיזו נזילת שמן לא מוסברת שתוקנה תוך חצי שעה ובאחריות.

בסה"כ רכב נוח, מרווח ונעים שאני מאד אוהב.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

גם מקצין רכב במקום עבודתי לשעבר באחת מהחברות הגדולות שמעתי אותם דברים :

מרווח , נוח ונעים אבל יותר תקלות מיפנית ממוצעת.

זו כבר לא סטיגמה אלא נסיון בצי רכב גדול.

פורסם

להורים שלי הייתה מגאן סטיישן, קרוב ל-4.5 שנים, קצת יותר מ-50 אלף ק"מ, ללא שום תקלות או בעיות, בלאי שוטף בלבד (צמיגים ומצבר) וטיפולים שוטפים. רכב מצוין, חסכוני, מרווח, נוח, סוחב טוב, אמין, תא מטען סופר פרקטי למשפחה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חוזר לעדכן -

נוספה לרשימה גם סובארו אאוטבק , אני מניח שהיא לא חסכונית בכלל , אך קראתי ביקורות טובות על הנוחות והביצועים. בנוסף לכך - העובדה שאוכל לרדת איתה לדרכים לא סלולות , ושבילים , מעלה אותה למעלה הרשימה.

אשמח לדעת מה אתם חושבים עליה , ואם יש למישהו ניסיון אישי עם הרכב - מה טוב. במידה ואקנה אאוטבק אלך גם על הסבה לגפ"מ. האם יש למישהו ניסיון עם גפ"מ על סובארו ?

תודה רבה על העזרה וההיענות.

פורסם

מרבית דגמי הסובארו חיים בשלום עם ההסבה לגז (ספציפית לדגם אתה יכול להתקשר לחברה המתקינה),

האוטבק מפתיע בשטח וסה"כ רכב לא רע בכלל, תחפש גם את הפורסטר שקצת יותר צנוע בדרישות הדלק ועם זמינות חלפים משופרת,

שהוא גם מגיע בתצורת דלת חמישית.

• תוכן חדש...