Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני אתחיל ברקע קטן:

- ברשותי כיום שברולט ספארק 2012 ידנית עם מנוע 1200 רגיל - הרכב

משרת אותי כמעט שלוש שנים כבר - לא עושה בעיות למעט שבכל טסט מחפשים להכשיל אותו על כל דבר שאפשר, טיפולים בזמן, סה"כ רכב טוב לעיר.

- אני כבר מס' חודשים רוצה להחליף את הרכב על מנת לעבור לרכב אוטומטי (הפקקים בעיר לא נעימים) ובנוסף אני רוצה רכב יותר חזק מבחינת המנוע.

דרישות:

1. רכב קטן - אני בנאדם אחד פרטי שנוהג על הרכב - אני רוצה רכב קטן וקומפקטי, לא משפחתי ולא גדול

2. אמין - מחפש רכב בלי כל מיני בעיות ידועות וביקורים דחופים במוסך - נטו טיפולים בזמן

3. חזק - מנוע מעל 110 כ"ס עם האצה מ0 ל100 באזור ה- 9 שניות בממוצע ועם מומנט גבוה - מחפש משהו שיעלה את העליות של ירושלים בלי הרבה בעיה במהירות טובה. שימו לב- מנוע 3 בוכנות לא בא בחשבון! לא רוצה מכונות כביסה.

תקציב:

60 אלף - גמיש אם יהיה משהו שבאמת שווה את ההוצאה

מסקנות ורכבים שבדקתי עד עכשיו:

- רכבי 1.2TSI - איביזה/פולו - מאוד מפתה לאור הנתונים - חסכוני וחזק - אך כל מי ששאלתי ללא יוצא מן הכלל אמר שהרכב חזק אבל אני אשלם על זה המון במוסך - שמעתי על המון בעיות בגיר שלו, בעיות במנוע, הוא אוכל שמן... מפחיד אותי קצת להיכנס לסיפור הזה - אשמח לשמוע מה אתם חושבים בנושא.

- רנו קליאו - רכב יפה וע"פ הנתונים הטכניים שלו גם מאוד חזק - יצא לי לנסוע איתו ולא התלהבתי - השהיה במעבר הילוכים, האצה בינונית, לא נהנתי מחווית הנהיגה ברכב וגם אני לא סגור על האמינות שלו - אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

מעבר לשני הרכבים הללו לא מצאתי רכבים קטנים שבאמת חזקים ואמינים - גם שני אלו לא עונים באופן מלא על הקריטריונים, הדבר הכי בעייתי הוא שכיום רכב קטן שהוא גם חזק גם אמין וגם חסכוני לא ממש קיים (קיים אולי בתקציבים הרבה יותר גבוהים) - זה חייב להיות חזק או אמין, אין את שניהם ביחד לצערי - לכן אני פה ומתייעץ אתכם על מנת להגיע לאיזון הכי טוב ביניהם.

אשמח לראות את תגובתכם בנדון - זה חשוב לי על מנת להתקדם.

פורסם

יש לי ניסיון על 2 הרכבים כרכבי חברה:

- הייתה לי איביזה 1.2TSI עם DSG7 ברמת גימור רפרנס מודל 2014 - למשך כשנה קיבלתי אותה עם 37 והחזרתי עם 58 אלף.

- יש לי היום קליאו 1.2 עם הEDC מאפריל בערך - הרכב קיבלתי עם 4,600 קילומטר ואני היום על 15,000.

לגבי 2 הרכבים צריך להבין משהו, מנועי הטורבו הקטנים בשילוב הגיר הרובוטי הכפול מצמדי הם אלה שיתנו לך יכולת להגיע מ0-100 מהר יחסית משמעותית מהרכבים חסרי הנשמה באגף היפני בעלי המנוע האטמוספרי והגיר הרציף(שגם האמינות שלו לא ב100% מושלמת - כבר היו מקרים בעיקר בניסאן של תיבות רציפות שכשלו).

הגיר הכפול מצמדי מורכב יותר טכנית מאשר האוטומטי הפלנטרי ולכן הסיכוי שלך לתקלות איתו גבוהות יותר מאשר עם גיר אוטומטי רגיל או ידני - בנוסף, הגיר דורש "סיגול" נהיגה אחרת מאוטומטי "פלנטרי".

- כפול מצמדים לא מסתדר כ"כ טוב עם הפתעות - באיביזה זה היה בא לידי ביטוי שהאטה לאחר האצה(כמו בפקק במהירות ביינונית) תתקבל במכה במעבר בין הילוך שלישי לשני(וכן, זה קרה לפני ואחרי שהרכב היה במוסך שבוע על תיקון בגיר) בקליאו ניסיון לתת "קיקדאון" לאחר נסיעה רגועה יתקבל בהשהייה כפי שחווית אני מאמין(פתרון? להעביר את הידית למצב ידני בלי להעביר הילוכים וזה "משתחרר").

- באיביזה ב45 אלף הרכב נכנס לתיקון כשל בגיר, הקליאו אצלי רק +15,000 קילומטר ופחות משנה אז אני לא חוויתי עוד שום בעיה מיוחדת.

- במהירות זחילה(עד 20 קמ"ש) הקליאו "מושכת" קדימה כמו רכב עם גיר ידני שנשאר בהילוך ראשון בזמן האטה - יכול להציק.

בסופו של יום? ברכב שאני רוכש מהכסף שלי יהיה רק גיר ידני, הסופר-מיני עם הגיר הרציף באופן מוחלט אצלי מחוץ לתחום(לא סובל נהיגה בגיר רציף, גם לא כזה שהוא ממש "כמו אוטומטי רגיל"), אבל בעולם של הליסינג שידני זה מילה גסה? הכפול מצמדים הוא פשרה שעלי מקובלת(בידיעה שהאחזקה לא עלי).

לגבי האוטומטי הפלנטרי? הפיג'ו 208 והC3 מציעות פתרון ביינים שאולי שווה לך לבדוק, מצד אחד גיר אוטומטי רגיל יפני ופשוט(ולא רציף!) מהצד השני? מנוע טורבו קטן - לא הייתי פוסל ללא נהיגת מבחן.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לפיג'ו/סיטרואן הרגילים יש מנועים עם 3 צילינדרים.

היחיד שאיכשהו מתקרב לזה, זה מאזדה 2. אמנם ללא מנוע טורבו ולא מגיע לביצועים שביקשת, אבל מתקרב אליהם ועם נתונים טובים,כולל תיבה אוט' רגילה.

עוד כיוון -

רכבי VAG מחוזקים + גיר ידני -

פולו GTI (דגם נדיר, אבל אולי תמצא משהו בהנחה)

איביזה קופרה ידנית עם המנוע הקודם

בהצלחה

פורסם (נערך)

קודם כל תודה על התגובות - אני אגיב על מה שנאמר:

1. ניסן נוט - 4 הילוכים גיר - לא בא בחשבון...

2. noknok - רכב חברה זה סיפור שונה לגמרי - אבל מה שרשמת בהחלט מחזק לי את העמדה שאני לא נוגע ברכבי TSI בתור רכב פרטי - כל התקלות האלו והחוסר אמינות הזאת תגזול ממני כסף וזמן שלא שווה את חווית הנהיגה הזאת.

לגבי הרנו - אני עדיין מתלבט לגביה - מאוד מעניין אותי עניין האמינות שלה

3. ntd - אחת הדרישות העיקריות שרשמתי היא מעבר לגיר אוטומט - יש לי כבר עכשיו ידני ועם כל הכיף שבו יש חיסרון גדול לגיר ידני בתוך העיר, אין מה לעשות... פולו GTI הוא רכב יקר מדי והוא הרבה מעבר למה שאני צריך, אני גם מאמין שעלויות ההחזקה שלו לא שוות לי כלכלית בהתאם למה שאני אוכל לנצל ממנו במדינת ישראל..

מזדה 2 - התחלתי קצת לקרוא ולהתעניין לאחר ההמלצה שלך - נראה באמת שהדגם החדש מ2016 די מאזן בין הדרישות שלי אבל הוא ממש יקר... אני בודק את הנושא.

עוד המלצות יתקבלו בברכה.

עריכה אחרונה על ידי rva195
פורסם

אופל אסטרה 5 דל' 1.4 טורבו?

טיפה יותר גדול (כמו פולקסווגן גולף) וגם פחות חסכוני אבל מדובר ברכב עם ביצועים טובים (0 עד 100 בכ- 9 שניות) ו140 כ"ס וגיר אוטומטי פלנטרי.

בתקציב שלך אני מניח שאפשר לקבל 2012.

פורסם
קודם כל תודה על התגובות - אני אגיב על מה שנאמר:

1. ניסן נוט - 4 הילוכים גיר - לא בא בחשבון...

2. noknok - רכב חברה זה סיפור שונה לגמרי - אבל מה שרשמת בהחלט מחזק לי את העמדה שאני לא נוגע ברכבי TSI בתור רכב פרטי - כל התקלות האלו והחוסר אמינות הזאת תגזול ממני כסף וזמן שלא שווה את חווית הנהיגה הזאת.

לגבי הרנו - אני עדיין מתלבט לגביה - מאוד מעניין אותי עניין האמינות שלה

3. ntd - אחת הדרישות העיקריות שרשמתי היא מעבר לגיר אוטומט - יש לי כבר עכשיו ידני ועם כל הכיף שבו יש חיסרון גדול לגיר ידני בתוך העיר, אין מה לעשות... פולו GTI הוא רכב יקר מדי והוא הרבה מעבר למה שאני צריך, אני גם מאמין שעלויות ההחזקה שלו לא שוות לי כלכלית בהתאם למה שאני אוכל לנצל ממנו במדינת ישראל..

מזדה 2 - התחלתי קצת לקרוא ולהתעניין לאחר ההמלצה שלך - נראה באמת שהדגם החדש מ2016 די מאזן בין הדרישות שלי אבל הוא ממש יקר... אני בודק את הנושא.

עוד המלצות יתקבלו בברכה.

נסה לבדוק את הפיג׳ו 208 - אולי תמצא אחת עם המנוע 1.2 טורבו והגיר האוטומטי הרגיל, היא תהיה פשרה באמצע לדרישות שלך לדעתי אבל גבולית טיפה לתקציב ברמת הגימור הטובה(אקטיב, אקסס ממש עירומה מאבזור).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

noknok - פג'ו 208 באיזה שנים מדובר עם המנוע טורבו והגיר אוטומטי הרגיל? ואם זאת החדשה אז זה מנוע 3 צילנדרים.. אני לא מתקרב למנועים האלו..

כרגע השניים שמעניינות אותי מכל הדיון הזה שעלה זה מאזדה 2 החדשה או רנו קליאו 1.2 טורבו -

השאלה הגדולה היא עד כמה הרנו אמינה במבחן הזמן? כי מאזדה 2 אני יודע בוודאות שהיא מכונית אמינה והוכיחה אמינות לאורך השנים בלי יוצא מן הכלל - אבל אם עושים השווה - מבחינה כלכלית - הרנו קליאו עדיפה עליה.

פורסם

שברולט סוניק 5 דלתות מנוע 1600 וגם יישאר לך עודיף

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תוכן חדש...