ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 579 צפיות
הרצתי חיפוש בפורום וראיתי שהידע לגבי הדגם דל יחסית. הרכב נקנה מליסינג ב0 קמ, ועלה לכביש באפריל 12. היום עשיתי סיבוב על האוטו, מנוע 1400 הגיר מגיב מצוין, מרגיש שהרכב טיפה כבד למנוע. בשביל רכב עם פחות מ70 אלף קילומטר, והיסטוריה ידועה מראש . שווה את הכסף, או שהמתחרות טובות משמעותית? Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
משפחתי עד 40K
מאת Jerus- 1 תגובות
- 677 צפיות
שלום לכולם. מחפש רכב פרטי פשוט עד 40.000 ש"ח, לא יקר בטיפול והחזקה. אני לא סגור על דגם, לכן אשמח לכל ההמלצות שלכם. כרגע אני מתלבט בין מיצובישי לנסר 2011, שברולט קרוס 2010 וסיאט איביזה 2012. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חברים. היום ניגשתי עם חבר לאחת מסוכנויות הליסינג באשדוד, והוא התעניין ברכב מסוג רנו פלואנס דיזל 2014. אני מצרף טופס בדיקה, שאני יודע שלא אמור כל כך לשקף את המציאות כפי שהיא מכיוון שזאת בדיקה מוזמנת מהמכון. ובמידה והבדיקה סבירה, כמובן שהוא ייקח את הרכב לבדיקה משלו, שכן התחייבו לו על תיקון הרג'קטים שיימצאו. למיטב הבנתי אין שם דברים חריגים או בעלי משמעות גבוהה, אך העדפתי לשאול כאן כדי חלילה לא להטעות את חבר שלי. עם זאת אשמח אם תוכלו לעזור להבין את משמעות המלל הלא ברור (לפחות לנו) שמופיע בסעיף השלדה ומה חשיבותו. בנוסף, אשמח אם תחוו דעה כללית על הרכב מהסוג הנ"ל מבחינת אמינות וצריכת דלק בין עירונית. לגבי הממדים והשימושיות שלו אין ספקות. …
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 807 צפיות
אהלן, מחפש לקנות רכב מיני/סופר-מיני, אמין וחסכוני שישמש אותי בעיקר לנסיעות בינעירוניות לעבודה כ-31 ק"מ לכיוון, 4 פעמים בשבוע, בשנה-שנתיים הקרובות ולא יותר מכך. מטעמי חיסכון ואמינות מעדיף שהרכב יהיה ידני. מתלבט בין: קיה פיקנטו (2011/12) (1.0 סמ"ק) סיאט איביזה (2011/12) Reference ידני 5 דל 1.4 סוזוקי אלטו (2012/2013) מי לדעתכם תענה על הדרישות בצורה הטובה ביותר? האם יש חלופה אחרת שכדאי לשקול? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת fishmanl, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחירון יד2 של הדגם הספציפי עומד על 52K בערך, ומצאתי אחת במגרש פרטי של איזה סוחר כנראה ב42K. הלכתי לראות, האוטו נראה מעולה, אך היו כמה תיקוני צבע. המוכר מתחייב בבדיקה מנוע, שלדה וגיר. מצד שני, מבדיקה שלי המודעה קיימת באתר יד2 כבר כמעט 3 חודשים וירדה במחיר מ50K למחיר הנוכחי. האם שווה לדעתכם לקחת לבדיקה או שיש פה משהו חשוד? האם יש סיכוי שיצא נקי בבדיקה ויהיו לי פתאום איזה בעיות מהותיות אחר כך? תודה!
-
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היי האם מישהו קנה רכב יד 1 מבאדגט?אשמח לשמוע על חווית קניה,אני מבינה שהם נותנים שנתיים אחריות?עושים השבחה לרכב גם חיצונית וגם מכנית?יש דברים שאני צריכה לדעת?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
מתלבט בין שני הרכבים שניהם בגרסאות הגבוהות ביותר כלומר סיוויק 1.5 טורבו ספורט או גולף 1.4 טורבו קומפורטליין. מה שחשוב ברכב זה מרחב פנים , ביצועים להנאה מנהיגה והרגשה נוחה ומפנקת ברכב. בפרמטרים הללו איזה רכב הייתם ממליצים לי לקחת? מישהו שהזמין את אחד הרכבים יכול אולי גם לתת מידע על הטבות שקיבל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת gabib231, -
-
רכב שני 25k
מאת lior3-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 773 צפיות
שלום לכולם, החלטנו שהגיע הזמן לקנות עוד רכב שישמש כרכב שני במשפחה. התקציב לרכב הנל הינו 25k ,ואם ממש ממש הוא שווה את זה אז 30 זה המקסימום. כעיקרון, אין לי יותר מידי פרמטרים מכיוון שהוא לא יהיה הרכב הננסע ביותר.. אך מה שחשוב לי שיהיה אמין,חסכוני כמה שאפשר, ושיהיה יחסית מרווח . מבחינת גיר אין בעיה של אוט/ידני. אשמח להצעות, תודה רבה!
-
-
- 31 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש אוטו מהיר בעיקר ויוקרתי במחיר טוב. אני רוצה להשקיע בחיים שלי ואפילו שיקח לי זמן לאסוף כספים, אני עומד לעשות הלוואה של 200 אלף שקל לאוטו. מימון ישיר ויד2 ביחד. לכן, אני מחפש אוטו מהיר, איכותי, נוח, נראה יוקרתי במחיר הזה. אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה שמבאס בפיקנטו שכנראה אקנה בסוף בגלל האבזור הטיחותי שאין ציון סימול רכב על גבי מראה לשטח מת אבל עדין זה יותר מכל רכב אחר שבדקתי בקטגוריה.וכעת שהביאו את הריו ,לה די המתנתי הגיעה עם מפרט בטיחות פחות מהפיקנטו. מה שכן המחיר 95 יותר זול מיונדאי אי 20 כך שיש פוטנציאל מכירות. אבל לא לגבי
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- 0 תגובות
- 847 צפיות
היי. לאחרונה אני מנסה לברר על שברולט אפלנדר מהשנים 2008-2009. ונתקלתי במלא סתירות באינטרנט בנוגע לתתי דגם. ממה שהבנתי יש חלוקה לLT שזה הקצר והפשוט יותר שבא עם מנוע 3.5 ולEXT שארוך ומפואר יותר ובהתאמה מגיע עם מנוע 3.9. עדיין כמה דברים לא ברורים לי: יש גם LT ארוך? ואם כן האם יש בו חלונות אחוריים (הבנתי שבקצר יש רק חלון רוח מאחורה) והמנוע שלו זה 3.5 או ה3.9? הבנתי גם שיש הבדל נוסף בין הEXT לLT האם יש ממש פתחי אקלים מסודרים מאחורה או לא. האם בLT הארוך כן יש פתחים כאלו. בנוסף : יש מצב שיש EXT עם 5 מקומות בלבד? אם יש למישהו תובנות כלליות לגבי הרכב אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת yosy b, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 697 צפיות
שלום חברים מחפש רכב לנהג צעיר ידני שיראה טוב שיהיה קצת כוח לא רכב עם מנוע קטן יש הצעות? Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
סיאט לאון
מאת Idan1_leon- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מצאתי לנכון לשאול בפורום הזה; ביצעתי הזמנה בחודש מרץ עבור לאון 1.8 חמש דל' בצבע אפור פלדה. כעת שבועיים לפני מסירת הרכב הגעתי לסוכנות להסדיר תשלום סופי כפי שהתבקשתי והוציאו לי טופס הזמנה חדש ובצבע הרכב כתוב אפור, משמע אפור רגיל. הנציג טוען שכל מי שהזמין אפור פלדה יקבל אפור מאחר והחברה החליטה לא להביא את הרכב הזה לארץ בצבע אפור פלדה 5 דלתות. האם הגיוני הדבר? מותר להם לעשות כך? הרי שילמתי מקדמה מראש ושריינתי לעצמי את הרכב על פי מלאי זמין. יש לי תחושה שמערבבים אותי. עזרה מהמבינים בבקשה
הודעה אחרונה מאת Monopoly, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם. מתייעץ לגביי תוצאות בדיקה - בסעיף הנקרא "מערכת שילדה ומרכב ליקויים בעל משמעות נמוכה", כתוב שלרכב תיקון פגיעה מאחור, ומה שהכי מטריד - "כיפוף בקורת רוחב אחורית". כשעברתי עם הבודק על התוצאות, אמר שזו לא פגיעת שלדה, ואף לא קצה שלדה. השלדה נקייה. האם זה אכן נכון? הדבר האחרון שאני רוצה זה לקנות רכב עם סכנה בטיחותית, וכשאמכור יתייחסו לפגיעה כנזק לשלדה. תודה!
הודעה אחרונה מאת נבדקי רכב, -
-
רכב 7 מקומות
מאת Be roo- 4 תגובות
- 761 צפיות
מדובר על משפחה עם 5 ילדים שהגדול בן 9, כך שצריך מקום מרווח לבוסטרים וכסא תינוק. בתא המטען צריך מקום לעגלת תינוק. אומנם הרגליים שלהם עוד לא ארוכות, אבל הנהג העיקרי גבוה, כך שיש חשיבות מסוימת גם למרווח בין השורות. נסועה מועטה, גרים קרוב לעבודה, סידורים עם הילדים וכו', אבל גם נסיעות לירושלים לבקר משפחה, כך שבכל זאת מעדיפים לא זללן. צריך שיהיה אמין כי זה רכב יחיד במשפחה. הרכב ילקח בליסינג פרטי תפעולי (אם יש המלצות גם לזה, מה טוב), כשהמטרה היא ללכת על הדגמים הזולים יותר כדי לצמצם הוצאות. פחות חשוב אבזור ולא צריך יכולות שטח בכלל. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
- 4 תגובות
- 675 צפיות
היי אני צריך רכב 7 מקומות. הציעו לי מאזדה 5 שנת 2014 שעשתה בערך 100000 במחיר של 85 אלף. בהנחה והרכב תקין, האם העסקה משתלמת? הרכב אמין? אציין שיש לי כסאות תינוק וצריך מקום לעגלה בבגאז'. תודה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 665 צפיות
לפני שהגעתי לפורום הייתי נעול שאני אקח את הMG3 כי היא ממש זולה ונראית סבבה, אבל אז אחרי כמה חיטוטים פה בפורום גיליתי את האתרים האלה שמוכרים רכבי 0ק"מ, אז החלטתי לעלות את התקציב שלי טיפה יותר צפונה כדי לקבל איכות יותר טובה. שמתי עין על הסיטרואן C3, שהיא דיי מה שאני מחפש. מה שאני מחפש ברכב הראשון שלי חסכונית בדלק - אני הולך לנסוע בה כ100ק"מ הלוך+חזור לעבודה 5 פעמים בשבוע בכביש שרובו בין עירוני (מעלות-נשר) שיהיה לה שרירים שאפשר להתלהב מהם, קודם כל כדי שאני לא אצטרך לזחול בעליות בחזרה למעלות ודבר שני כי אני צעיר ואני אוהב מהירות ואת התחושה הזאת שנדבקים למושב כשלוחצים על הגז! (כמובן שברור לי שזה על חשבון החסכון בדלק) מראה ספורטיבי ונאה גם מבחוץ וגם מבפנים. רכב א…
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
-
- 2 תגובות
- 513 צפיות
שלום, אני מתלבט בין רכישת מאזדה 5 שנת 2008 עם קילומטרז' 155000 לבין סיטרואן C4 פיקאסו שנת 2012 עם קילומטרז' בסביבות 90,000 מה אתם אומרים? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
פיקנטו 2014
מאת Arturr-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, היום הלכתי להתרשם מקיה פיקנטו 2014. הנתונים: דגם: EX 1248 עם כל האבזור - מצלמה+חיישני רברס, מולטימדיה, בלוטוס, ג'נטים מקוריים מהחברה. שנתון: 2014 ק"מ: 33000 יד: 1 בעלות: פרטית מקיה (עוד 4 שנים אחריות על גיר ומנוע) טסט: נובמבר 2017 הראה לי את רישיון הרכב וספר הטיפולים. למראית עין הרכב נראה ממש שמור (יש כמה מקומות שאפילו לא הוריד ניילון) הבחור פרסם אותה ב-53 אלף שקל ואחרי מיקוח קל הכי רחוק שהצלחתי להגיע איתו זה 51 אלף שקל. השאלה אם זו עסקה ששווה את הכסף? בהנחה שהבדיקה תצא תקינה והכל יהיה בסדר. תודה מראש חברים.
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
- 6 תגובות
- 788 צפיות
מחפש רכב 7 מקומות עד תקציב של 60K פלוס מינוס. חשוב לי מאוד אמינות ושיכנס למוסך רק לטיפולים ובלאי סביר (כמובן אם טופל כראוי) וחשוב שיש חסכוני עד כמה שאפשר. אשמח לעצות מה יכול להתאים לדרישות. מיניוואנים למיניהם, לא ג'יפים כיוון שלא אכנס לשטח ויש מערכות שלא אצטרך שיש בג'יפ.
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 2 תגובות
- 567 צפיות
היי זקוק לחכמת ההמונים עקב הרחבת המשפחה צריך לעבור לרכב 7 מקומות בתקציב של כ 50K דרישות :אמינות/מרווח מיזוג אויר בחלק האחורי וצריכת דלק סבירה.... עונה על הדרישות הC4 אבל כולם מפחידים אותי עם בעיות חשמל וגיר....
הודעה אחרונה מאת ilancohen, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 813 צפיות
שלום אני רוצה לקנות רכב חדש 2017 וחשבתי על מיצובישי ספייסטאר או יונדאי i10 . אוטומטי . חסכוני . אמין . בלי רעשים . עד 72 אלף .
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- 4 תגובות
- 745 צפיות
אהלן, אני מחפש להחליף את הרכב הנוכחי לסטיישן וכרגע יש לי 2 אופציות : סיד סטיישן וסיוויק טורר. קצת אסביר מה אני חושב על הבחירות הללו ועל כמה שנפסלו ואשמח לשמוע את דעתכם בנושא. בגדול, הרעיון לקנות רכב 0 ק״מ כאשר לסיד יש הנחה יפה (מכיוון שזה מפוצץ בציי ליסינג) והונדה תעלה כ10 אלף יותר. הדברים שאני מחפש כרגע ברכב הם (בסדר חשיבות) : אמינות, תא מטען, מקום בסלון בעיקר מאחורה. חוץ למחיר, אין הבדלים משמעותיים (בעיניי) בין סיוויק לסיד. סיוויק תהיה הרבה יותר סחירה אבל אני מתכנן להחזיק ברכב כמה שיוכל לסחוב (יותר מ5-7 שנים). נתוני תאוצה די זהים. סיוויק בעלת תא מטען יותר גדול וקצת יותר מרווחת מאחורה אבל סיד הרבה יותר מודרנית ונעימה למראה (פנים וחוץ). סיד טיפה …
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מציעים לי בהיי טק זון אסטרה ברלינגה / סטיישן או פורד פוקוס רגיל או סטיישן מודל 2014 - ב 1600 שח לחודש כולל הכל תפעולי (ביטוחים וכו) - הרכבים יהיו בין 120K ל 140K ותעשה השבחה לרכב אותו אקבל למשך שנה. ישנה נק יציאה לאחר חצי שנה - האם על פניו כדאי או שיש מלכודות ידועות כמו בדיקת שמאי בסוף תקופה ועוד...
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- 3 תגובות
- 846 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש הונדה סיוויק טייפ R שנת 2008. מישהו מכיר את הרכב ויכול לתת לי מידע עליו כמו מחלות ידועות עלויות אחזקה רישוי ביטוח וצריכת דלק ומה יכולות הרכב בתחום הספורטיבי חשוב לציין שהיו לי סיאט לאון עם כמעט 250 כוח סוס ומאזדה מיאטה ואני מעוניין לרכוש שישלב את שניהם שגם יהיה נוח לנסיעה יום יומית וגם חזק עם התנהגות כביש טובה והכי חשוב אמין תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים אני עתיד מחרתיים לקבל ב״ה רכב חדש (סוזוקי קרוסאובר) שהזמנתי. טיפים של אלופים למשיכת הרכב מהחברה? שאלות? מסמכים? הדרכה?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
איזה רכב חדש מהחברה (חייב חדש ) מומלץ עד 70 אלף ? חסכוני . אמין . לא שותה דלק. אוטומטי . מיני. שלא יהיה קטן יותר מדיי שאי אפשר להסיע בו אנשים בכיף.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
בשעה טובה מצאתי מוכר ורכב - טויטוה קורולס RunX שנת 2003 עם 120,000 ק"מ דגם Luxury. המחיר הוא 18,000 ש"ח. אני מחר הולך לראות את הרכב ולבדוק אותו לפני קניה. רציתי להתייעץ (מכיוון שמדובר ברכב ראשון לי, ומכיוון שאני יותר בחור של גרמניות) - מה לבדוק לפני הקניה? איך בודקים? פתחתי את הנושא ספציפית על זה כדי לברר על בעיות ידועות בדגם הזה ומה שווה לבדוק אך כן אשמח לקבל רעיון כללי על הבדיקה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
- 1 תגובות
- 667 צפיות
מישהו שמבין ויכול להמליץ מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי ברצוני שמישהו שמבין יפענח את הבדיקה במיוחד מבחינת תיקוני מרכב והחלפת חלקי מרכב
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מי מחובר 19 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)