ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
אני מחפש רכב חדש, לא משהו מפוצץ - אלא משהו מינימלי שאוכל לצאת איתו לפגישות עסקיות ושיכבד את המעמד - וחשבתי על המאליבו. הציעו לי בשברולט אותה ב130 אלף יד שנייה *פרטי* 0 ק״מ, שווה? זו גרסת הLS הבסיסית שעולה 160 מחירון האם יש אלטרנטיבה עדיפה במחיר הזה? חשבתי על מאזדה 6 או יונדאי סונאטה - אבל המאליבו פשוט יפהפייה. אם יש גם משהו יד שנייה בן כמה שנים שלדעתכם שווה את המחיר (נניח 70-80-90k) אז בכיף אשמח להמלצות. זה צריך להיות אוטו חזק, מרווח, בטוח וכזה שאפשר לבוא איתו למעמדים עסקיים בלי להרגיש כאילו אתה בא בכפכפים. ישן/חדש פחות קריטי כל עוד הוא עונה על התנאים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Regev Elya, -
-
- 1 תגובות
- 668 צפיות
שלום, אשמח להתייעץ לגבי מספר הצעות לרכב שקיבלנו, או אם יש לכם רעיון לדגם אחר שמתאים ששווה לבדוק התקציב המקורי הוא 10,כאשר אנחנו מוכנים למשוך ל15 אם זה משתלם מעבר לדרישות הקבועות של חיסכון, אשמח אמינות, בטיחות, מזגן, חשוב לקחת בחשבון שזה רכב שצריך לעלות כל יום חצי שעה לירושלים והשארתו במוסך תהיה כאב ראש גדול . ומקום בבגאז' לעגלה, פוסל מיני. על הפרק: אימפרזה 2007 - 14 אלף לנסר 2008 - 15 אלף קורולה 2003 - 15 אלף סוזוקי ליאנה 2007 — 15 אלף כולן באיזור ה200 ק"מ, מלבד הסוזוקי באיזור 130, מכולן אפשר להוריד בערך 1000 ש"ח במעמד הרכישה. האם לקנות רכב ממוסך? האם שווה לעשות מכון בדיקה במחירים האלה? תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת agent_amos, -
מיני קופר חדשה
מאת iiii- 0 תגובות
- 513 צפיות
שלום, אנו מעוניינים לרכוש מיני קופר חדשה מנוע 1500. איזה אבזור או תוספות כדאי לבקש מהסוכנות ? האם יש לכם המלצות נוספות שכדאי לבצע בעת הרכישה ? תודה
הודעה אחרונה מאת iiii, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 687 צפיות
מחפש בשביל חבר נסיעות מתחלקות 50 50 עירוני ובן עירוני. פרמטרים חשובים: אמינות חסכון חלפים וטיפולים זולים וזהו תקציב 20 אלף שקל אין חריגה בכלל חשבתי על מאזדה 3, מיצובישי לאנסר, דייהטסו סיריון. מחפש שנתון כמה שיותר גבוהה..
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 768 צפיות
אשמח שתציצו ותגידו מה דעתכם, הרכב מאוד שמור, נסע בממוצע 7K שנתי, נקנה חדש מהחברה בבעלות פרטית. המוכר סיפר שהיו תיקוני צבע קטנים באיזור הסמל האחורי (אנשים טובים עקרו אותו מהמקום והשאירו שריטות). כל השאר נראה כמו כסת"ח רגיל של המכון, אשמח לדעתכם
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, 2 חלופות על הפרק: פורטה אוטומטית פלנטרית או סיד דו-מצמדית, שתיהן בגרסת הבנזין. ייעוד: נסיעה בין עירונית של 150 ק"מ ליום, לרוב נהג בלבד. כיום אני עם פורטה 3 שנים. מרוצה מתגובת הגיר והמנוע, המזגן, המרחב. פחות מהתמודדות עם ההתמודדות עם מהמורות הדרך ורעשי הדרך. חשוב לי: זריזות (במגבלות ה- 1.6 ) נוחות שקט יכולת שיוט למרחקים האם מישהו יוכל להשוות לסיד? מבחינת יכולת שיוט (Ride), שקט בתא הנוסעים ותגובת המנוע? אשמח להמלצות מנסיונכם. תודה
הודעה אחרונה מאת Lior200, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני שוקל לקנות אלפא רומיאו מיטו בשנתון 2011-2012 גיר אוטומטי מנוע 1.4 , הגיר TCCT דו מצמדי.. יש איזשהם דברים שאני צריך לדעת לפני הרכישה של הרכב? שמעתי הרבה על הבעיה של ההגה שהוא ננעל באמצע נסיעה וצריך לאפס את זה דרך כיבוי הרכב והדלקה מחדש. נשמע די מסוכן במיוחד אם זה בכיכר שפתאום ננעל ההגה ואני במהירות גבוהה. פחד אלוהים. לפי מה שהבנתי, תיקון משוער של החיישן שגורם לזה, 12 אש"ח. די אסטרונומי. אבל הכל קשור למזל. עוד דברים שאני צריך לדעת?
הודעה אחרונה מאת IsraelR, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם ותודה מראש לכל העוזרים! ישלי תקציב של 35 אלף ש"ח ואני מאוד מסתפק האם לקנות טיוטה פריוס 2008 או הונדה אינסייט 2011 . בדגש על אמינות חיסכון ונוחות! המעלה של האינסייט שיש מבחר גדול ושנתון מתקדם לעומת הפריוס. אבל הפריוס נשמעת יותר אמינה??
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 תגובות
- 584 צפיות
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות בקרוב רכב ראשון והכיוון הוא פולקסווגן פולו, התקציב הוא איזור ה40 עם אפשרות לחרוג גם ל50. השאלה שלי היא איך הפולו מבחינת אחזקה, והאם יש גרסאות/שנתונים או כל דבר ספציפי שכדאי לשים לב כשאני מחפש. בגדול, מעדיף אוטומט אבל אם יש ייתרון גדול לידני גם אופציה ואשמח לשמוע דעות גם בנושא הזה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 תגובות
- 550 צפיות
שלום. אבא של אשתי חלה קשות ולא מסוגל להמשיך בעבודה סדירה שלו. מעבודה היה לו רכב. עכשיו אין והוא זקוק לתחבורה אישית. הוא כ-1.90 וצריך קצת מקום(לא אוטו מיני). אוטו כעיקרון מיועד בשבילו + אישתו + לפעמים להסיע ילד שלנו לים(isofix). אשמח לשמוע על אפשרויות. תודה.
הודעה אחרונה מאת ReifA, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב חדש באזור ה 90K, חסכוני אמין נוח וחובה שיהיה אוטומט. גודל לא ממש משנה כי זה יהיה רכב משני שאת רוב חייו יעבור בבין עירוני ובפקקים של כביש 4. על פניו הבחירה הכי טובה פה היא ה 208 דיזל, רק שלצערי היא ידנית ואישה רוצה רכב שני שיהיה אוטומט. הצעות ?
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז אחרי חודש של חיפושים אחר אוטו יד שניה ראשון עבורי (כניסה לקבע), נסגרתי על פונטו איבו. יש לחבר שלי את הפונטו גרנדה והוא המליץ לי נורא עליו מבחינת החיסכון בדלק והוא נראה לי אחלה אופציה לתקציב המוגבל שלי (20K בערך). מצאתי בחור ביד 2 שמוכר אחת 2010 יד שניה מפרטי 67,000 ק"מ תת דגם 1.4 Active. האוטו מבחינה חיצונית נראה מעולה ושמור, ומבחינה מכנית הוא מציין שהכל פיקס ושהוא מטופל במוסך מורשה בלבד. הוא דורש על הרכב 20,000 ש"ח (מה שנראה לי מוזר, כי ממה שאני מכיר פונטו'ים נמכרים כחצי מהמחירון). דיברתי איתו והוא הסביר לי בקצרה על הרכב וקבענו ששבוע הבא אגיע לראות. התייעצתי עם אבי שמגיע מענף הרכב והוא אמר שהוא לא ממליץ על הקנייה ואומר שמדובר ברכב לא אמין ולא מומלץ. מה …
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
מצ"ב בדיקה ל יונדאי I30 CW 5/2014 האם הבדיקה טובה?
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
אז ככה, אני אמור להתחדש ברכב חדש בקרוב כרגע ברשותי I35 ממקום עבודתי, בזמן הקרוב אני אמור לתת תשובה להחזיר להם את הI35 ולקבל רכב חדש מהניילונים. דלק+ביטוח על מקום העבודה כמובן אז ככה שזה לא משחק תפקיד. חשוב לי שיהיה רכב אמין, עם רמת אבזור מספקת, בטיחותי עם טכנולוגיות הקשורות לבטיחות, מנוע חזק, התנהגות כביש טובה הרוב בנסיעה עירונית (תל אביב), מידי פעם בין עירונית, שיהיה מרוווח בתא הנוסעים וגם לנוסעים מאחורה, שיהיה מזגן מספק גם ליושבים מקדימה ומאחורה, צריכת דלק לא משחקת תפקיד, חשוב לי שיהיה רכב עם פח רציני, לא פח הנמעך בלחיצה כמו רוב היפניות. במידה ויש אפשרות, שיהיה רכב שיתן מעט התנהגות ספורטיבית על הכביש, למרות שאלו רכבים משפחתיים. הדברים שחשובים ביותר הם ח…
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
קודם כל אפתח בזה שאני נהג סולידי, לא לוחץ על הגז נוסע סולידי לגמרי. עכשיו זהו אני עומד לרכוש רכב חדש ואחרי המון הסתכלויות אני פשוט טיפ טיפה מבולבל. עשיתי נסיעת מבחן על הCX5 החדשה של מאזדה רכב ממש מצוין (הוא כרגע בעדיפות ראשונה), יצא לי לראות את הסיאט אטקה אך חברה זו לפי דעתי לא בראש הרשימה.. מיצובישי אאוטלנדר האמת לא יודע המון על הרכב (אשמח לשמוע תגובות עליו). טויוטה CHR גם עליה עשיתי נסיעת מבחן והיה סבבה לגמרי אבל החלק האחורי בעייתי.. קיה ספורטאז אמנם יש בה את כל הבטיחות אבל לא יודע לא מתלהב ממנה. אני מאוד מבולבל.. אני כנראה עומד לרכוש את מאזדה CX5 Executive רציתי לשמוע מכם קודם כל איך הרכב הזה? האם הוא מוצלח? ודבר שני, אם יש המלצות על עוד רכבים הן …
הודעה אחרונה מאת hi1983, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי, ברשותי מזה כשנתיים פיג'ו 5008 שנת 2010 (אוק') 110,000 ק"מ עם 7 מקומות ישיבה. לאחרונה החלו בעיות שבסיכומן יצאתי בנזק של החלפת טורבו + מצבר + שונות.. גם הטיימינג הוחלף בחינם (פעם ראשונה ששמעתי על המילה "מדגם"), כנראה בשביל להקל עלי להסכים לטיפול היקר . כרגע הרכב במצב טוב. הרכב אוכל המון דלק ואוהב גם הרבה שמן. אני מאוד מרוצה מנוחות הנסיעה שלו והוא מאוד מרווח לטעמי. אני שוקל להחליף לרכב קצת יותר אמין/זול/לא דורש תחזוקה יקרה. האם יש מיניוואן כזה במחיר דומה או קרוב? האם לסמוך על זה שהרכב לא "יחלה" שוב בשנים הקרובות ברמה כזאת וכדאי להישאר איתו? תודה!
הודעה אחרונה מאת ygili, -
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
שלום! האם כדאי? מנוע 2000 טורבו דיזל. (202 כ"ס), 132K ק"מ.
הודעה אחרונה מאת איציק.ד, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 836 צפיות
אני מחפש רכב משפחתי, ומצאתי ביד2 את ההונדה אינסייט הזו, של budget: https://goo.gl/jBJt8P מה דעתכם על הרכב הזה? כדאי לקחת אותו בליסינג במצב הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
לאחר שירדתי מהסוופיט בגלל 3 כוכבים במבחני ריסוק אני מתלבט בין הונדה גאז ליונדאי אי 20 . אשמח לשמוע דעות לגבי אמינות, עוצמת מנוע, שרות במוסך מורשה , שירות היבואן ,סחירות בשוק משומשות וכל מה שנראה לכם בר חשיבות. תודה
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 517 צפיות
אהלן אנשים יקרים. אני זקוק לעזרתכם לרכישת רכב עבור חייל. הדרישות הכלליות הן: - עד 18 אלף ש"ח. - סופרמיני - משפחתי (לא מיני). - דגש על אמינות. חשוב כמובן שיהיה יחסית חסכוני. - העדפה עם חיבור AUX לפחות. לא הצלחתי להגיע לתשובה חד משמעית, שכן יש המון המלצות ברחבי הפורום (חלקן סתם נזרקו לאויר ע"י אנשים). אשמח מאוד לעזרתכם, תודה רבה.
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 512 צפיות
שלום אני שוקל להחליף את הרכב שברשותי (מזדה 3 2007 ) לרכב חדש , אני מאמין שלאחר שאמכור ואביא קצת כסף יהיה לי תקציב של 35-40. אני נוסע בשנה בערך 35,000 קמ שכולם בכבישים פתוחים, מחפש רכב שיענה על הדרישות שלי : רכב אמין , בטוח לפחות כמו המזדה, נוח וקצת יותר רחב (שיהיה מקום ל2 כיסאות ילדים מסיביים ואמא אחת בנוחות לנסיעות ארוכות). על מה כדאי ללכת ? שווה לנסות גם דיזל? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי. מצאתי רכב יונדאי i20 לקנייה מנוע 1600, ומתברר שהחליפו לו את המנוע למנוע של קיה, שמתאים לרכב הזה והוא מופיע ברישיון הרכב כמנוע החלופי ועבר גם טסט מאז. רציתי לדעת האם זה מוריד את הערך של הרכב בזמן קניה עכשיו? ובעתיד שארצה למכור והאם לרכוש את הרכב לדעתכם למרות הבעיה הזאת?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות את הספארק או הc1 בשנת 2011 הדגם הידני. איזה רכב מומלץ יותר מבחינת עלות אחזקה/דלק/אמינות ובכללי מה היתרונות והחסרונות בכל רכב ואם יש רכב אחר שמומלץ עד 23k אשמח לשמוע תודה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מצאתי אקזמפלר מעט מוזר, הרכב נראה שמור חיצוני ופנימי, היה ביד הראשונה בליסינג. הוחלף מנוע עקב כשל לחדש באחריות ב 100 אלף ק''מ, הוחלף גיר לטענת הבעלים אחרי שנתיים שהרכב היה על הכביש. מצד אחד מרתיע מאוד ומצד שני יש בזה חלק טוב תלוי איך מסתכלים על זה, אין ספק שזה דורש הורדת מחיר כי כשארצה למכור כל זה יהיה לרעתי. הרכב טופל כל חייו במורשה כולל היסטוריית טיפולים מלאה. ראיתי את הבדיקה של הרכב כאשר הבן אדם קנה אותה מהליסינג, סה''כ נראת טוב. להתרחק כמו מאש או שאולי זאת מציאה? ושוב מה הכי חשוב לבדוק? רק כדי לוודא הגיר הוא גיר רובוטי נכון? הכוונה להחזיק את הרכב שנה-שנתיים תלוי ברמת האמינות שיפגין. Sent from my PRO 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בוקר טוב, מה דעתכם על הסוניק RS? על פניו נשמעת כמו חבילה מעניינת, אז למה לא? התקציב הוא סביב ה-50K, מחפש רכב מאובזר, זריז ונוח גם לנסיעות מנהלתיות. רוב הנסיעות הן בינעירונית וכ-15K בשנה. האם ידוע לכם על מחלות מסויימות של לדגם ה-RS? מה דעתכם עליו? אשמח לכל הערה והארה לגבי הרכב.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
שנתון רצוי: 2010+. לא רובוטי, עדיפות לרכב נוח לנסיעה ת"א-פרדס חנה (כ-45 דק'). כרגע האופציות: סוזוקי אלטו (נופלת בגזרת הנוחות) קיה פיקנטו (חורגת מהתקציב) ניסאן מיקרה פספסתי משהו? תודה.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 1 תגובות
- 594 צפיות
שלום לכולם, יש לי חבר שמחפש לרכוש סיטרואן C4 ושם עין על אחת שהיא שנת 2009 הדגם המפואר (SX PK) עם טורבו. השאלה היא איך הדגם הזה עם הטורבו? יש בעיות מיוחדות איתו לעומת הדגם הפשוט? תודה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
למרבה ההפתעה השואת הבלימה האוטונומית בפיקנטו לעומת היאריס מלמדת על עדיפות הפיקנטו בפרמטרים הבאים: ביאריס הבלימה האוטונומית עד 30 קמש מבוססת קרן לייזר עובדה המצריכה חיישנים על גבי השמשה כך שזה מצמצם את שטח השמשה ופוגע בשדה הראיה ואילו בפיקנטו מערכת בלימה אוטונומית מבוססת רדאר שמעבר להתרעה על סכנת התנגשות, היא תבלום בלימת חירום מלאה בין 8-75 קמ"ש, ובין 76-160 קמ"ש היא תפעיל את הבלמים אך לא בעצמה מלאה ולא דורשת חיישנים שתופסים חלק מהשמשה ופוגעים בשדה הראיה
הודעה אחרונה מאת mike56, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה היתרונות או החסרונות לרכבים האלה יש לה 2 ילדים שנוסעים בבוסטרים הנסיעות שלה לא ארוכות
-
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתעניין ברכישת רכב מיד 2. מספר מוכרים אליהם פניתי אמרו שהרכב נרכש בליסינג מימוני. מישהו יכול להסביר לי כיצד מחשבים את ירידת הערך של ליסינג זה? כמו כן - האם בליסינג מימוני יש אופציה לנהג יחיד או נהגים מרובים? ועוד שאלה - נניח ואני קונה כזה רכב. כיצד אני מוודא שהוא אכן היה בליסינג מימוני? האם זה כתוב על הרישיון? אשמח לכל מידע. תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 323 אורחים (הצג רשימה מלאה)