ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
רכב ראשון בבקשה עד 13k קילומטרז נמוך. אוטומטי. אין צורך ברכב גדול או תא מטען גדול. איזה רכב אני יכול להביא בתקציב הזה .. זה רכב ראשון .. אני צריך אותו לרוב לנסיעות בתוך העיר ומדי פעם מחוץ לעיר . שיחסוך דלק ושלא יהיה מלא תקלות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני גר בחיפה. עד היום עבדתי בחיפה והשתמשתי בתחבורה ציבורית, האוטו המשפחתי היה בשימוש אשתי. בקרוב אתחיל לעבוד ביוקנעם, ולצורך כך אני מחפש סופרמיני לפי המפרט הבא: 1. תקציב - 30K~40K, כולל יישור קו אם צריך 2. אוטו נוח - בסוף יום עבודה צריך להתחשב גם בי... 3. בטיחותי 4. חסכוני בדלק 5. אמין - נסיעות מהבית ליוקנעם הלוך וחזור על פני 250 ימי עבודה מסתכמות לכדי 13K ק"מ, לפני תוספות וטיולים של הבן (ראה סעיף 6) 6. הבן הגדול התחיל ללמוד נהיגה לאחרונה - ולכן עלות הביטוח לנהג צעיר צריכה להיות שפויה 7. 5 דלתות 8. ידני. לא אוהב אוטומטי מבירורים, חפירות ו"נסיעות מבחן" התכנסתי לארבעת הדגמים הבאים: 1. רנו קליאו דור3 1.2 מהשנתונים 2012-2013, או קליאו דור4 1.2 משנ…
הודעה אחרונה מאת shragakr, -
-
- 2 תגובות
- 699 צפיות
איך הרכב מבחינת דלק ועלות אחזקת הרכב במוסך (טיפולים)? והאם הרכב אמין לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת Amir Ben Zaken, -
- 7 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מישהו יודע מתי הדגם החדש של יונדאי טוסון אמור להגיע לישראל?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בקיצור, פניתי בעבר על כל מיני רכבים, בסוף עוד לא קניתי (מלבד הגרנדיס שמשמשת לכל המשפחה). מהתכתבויות קודמות הגעתי למסקנה שהכי נכון לי מבחינת עלויות יהיה המיקרה או הספייס סטאר. הרכס עתיד ליסוע כ25k בשנה. כולל עליות לעיתים (גר בגולן). חשוב לי בעיקר שיהיה זול מבחינת כלל המרכיבים - בראש ובראשונה אמינות, לאחר מכן דלק, וכמובן גם ירידת ערך משוערת ועלויות אחזקה שוטפות. אז כמו שפתחתי נראה שהרכבים לעיל יתנו לי מענה רלוונטי (הספלאש/ג'אז יקרות יותר ויצריכו ירידה בשנתון). תקציב - בסביבות ה30k. אני יודע שהספייס סטאר עולה מעט יותר. השאלות: 1. האם היא תצדיק את זה? ירידת ערך על רכב של 35k תהיה בממוצע כ1000 שח לשנה יותר מרכב של 30k. מנגד יש את נושא הדלק והאחזקה. השאל…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
התלבטתי בין אקורד היברידית לקאמרי היברידית אבל משום מה אני כמעט לא רואה את האקורד בכבישים. קצת מחשיד. הרי התגובות עליה מצוינות! מישהו יכול לתת חוות דעת?
הודעה אחרונה מאת פוצינו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שיהיה אמין , חסכוני , נוח וכיף לנסיעה קראתי דברים נחמדים על סיאט מי אבל לא הבנתי את עניין הגיר אם הוא רובוטי או אוטומט , בנוסף שהסיאט מי יחסית למיני נורא מרווחת , אך אין לה חלונות חשמלים,כיוון מראות חשמלי , ועוד כל מיני דברים בסיסים? אשמח לדעת מה עוד נכנס בתקציב הזה... לא בהכרח מיני
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הייתי בסוכנות היום וטענתי בפני במוכר שיש הרבה בעיות בגיר dsg. הוא בתגובה אמר לי שהגיר בא עם קלאצ'ים רטובים מותאמים לאקלים בארץ ושמשנת 2015 אין תקלות בגיר כמו בעבר האם זה נכון? והגיר באמת עם קלאצ'ים רטובים ולא יבשים?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
2 שאלות לגבי הרכב: - אני מבין שהוא אמור להגיע בקרוב.. אם מישהו יודע בערך מתי אשמח לדעת. - מישהו יודע כמה בערך יעלה הרכב (הבנתי שיש מנוע של 1 ליטר טורבו ו 1.5 ליטר טורבו) השאלה מה טווח המחירים? ושאלה נוספת.. במידה וטווח המחירים של רכב זה לא יקר במיוחד (עוד חוקר לגבי המחיר לא מוצא כלום לבינתיים) האם כדאי לחכות לרכב זה או שאני כבר אקנה טויוטה chr? (למרות שאני יודע שאחד היברידי אך זה לא משנה, ה chr לא רע בכלל אבל פשוט הסקודה נראית פגז). תודה לכל העונים. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 0 תגובות
- 469 צפיות
שלום חברים, אשמח לקבל חוו"ד לגבי הרכב הנל מנסיון אישי בלבד. תודה!
הודעה אחרונה מאת kamradkin, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 975 צפיות
היי אני מחפש להביא *** להביא = לרכוש *** רכב חדש מהיבואן עד 80K בערך אפשר לחרוג קצת יש למישהו הצעות מה כדי? חשוב לי שיהיה מודרני זריז ומאובזר חשבתי נגיד סיאט איביזה או פאביה ואיך הולך התהליך של הרכישה? ולגבי המימון אני מתכנן לקחת מהבנק שלי איך הולך העניין? קודם אני פונה לבנק שלי עם הבקשה? או אחרי שיש לי בדיוק הצעת מחיר מהסוכנות וחוזה אני מגיש אותו לבנק?
-
סוויפט או 208
מאת Ybbbb-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 876 צפיות
היי קיבלתי 2 הצעות מעניינות עבור מכוניות סופר מיני ממגרש טריידאין. 1. פיג'ו 208 אקטיב 1.6 שנת 2015, 20 אלף ק"מ בסביבות 63 אלף ש"ח. 2. סוזוקי סוויפט GLS שנת 2015, 24 אלף ק"מ בסביבות 66 אלף ש"ח. הפיג'ו יותר מאובזרת, ובכללי לטעמי נראית יותר טוב. אשמח לשמוע חוות דעת מאנשים עם ניסיון עם הרכבים. וגם מה מחיר ריאלי לרכבים האלה. תודה
הודעה אחרונה מאת Dark Muse, -
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
היי, תגידו יש גרסא שהיא גם אוטומט ולא רק ידני? או שאני סתם לא יודעת לחפש חחח
- 7 תגובות
- 836 צפיות
שלום, בהמשך לחיפוש רכב לאישתי, מה דעתכם על האסטרה יחסית לפלואנס והריו? חשוב לי מאוד עניין האמינות! הסחירות של הרכב היא לא משהו, לכן אפשר להשיג במחיר טוב. איזה בעיות מחלות יש לו? והאם בכלל זה רכב לראש שקט לכמה שנים? אגב, מי מטפל בהם היום אחרי ש umi עזבו?
הודעה אחרונה מאת adel, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, הגיע הזמן להשתדרג ואני לא מצליח להבין את המסלול הנכון עבורי, אשמח לעזרה נתונים שלי בשימוש ברכב: - נוסע בממוצע 3,000-4,000ק״מ בחודש - עוד לא הגעתי לגיל 30 ( חסכון משמעותי בעלויות הביטוח) - מחפש הרבה הנאה באופציות של הרכב (בקרה שיוט רגיל או אדפטיבית, מערכות מתקדמות וכו׳) - רוב הנסיעות שלי הם בין עירוניות ( 30% עירוני - 70% בין עירוני) האתגר שלי הוא למצוא את המסלול הנכון*, ורכב שלא יעשה לי הרבה תקלות. (המסלול הנכון - בחישוב ההוצאות החודשיות של הרכב) אני יודע שרכב זו לא השקע, אבל בכל זאת כהוצאה היותר ״משתלמת״ ביחס לרכב והמסלול בגלל שאני נוסע מעבר לממוצע הק״מ בשנה (תלוי בשנה לפעמים אני מגיע גם ל40-50 אלף ק״מ לשנה) אני מחפש רכב שיתן לי…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתלבט בין שתי המכוניות האלה,שתיהן חזקות מהירות והמאזדה מאובזרת,מאמין שגם האיביזה ב 100 אלף תהיה מאובזרת. הפחד שלי מהאיביזה הוא בגלל הגיר dsg האם הגיר החדש יותר טוב או שעדיין יש בעיות? מי שיכול לעזור לי ולהכריע מבחינת הנאה/איבזור/בטיחות/כוח/אמינות/ירידת ערך/נוחות נסיעה. או מי שיש לו רכב כזה בבקשה תעזרו לי בבחירה זה רכב ראשון שלי ואני רוצה ליהנות ושיהיה לי שקט נפשי.
הודעה אחרונה מאת raniing1, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם זה כדאי לרכוש אלפא רומיאו 159 שנים 2008 עד 2010? אומנם המחירון שלהם מעט נמוך לעומת רכבי יוקרה אחרים, אך האם זה עדין שווה לקנות אותו? בהתחשב בעובדה שהרכב אינו מתוכנן לשרת אותי לנסיעות יום יומיות אלה יותר לסופי שבוע, האם הבלאי והתיקונים שלו באמת כל כך יקרים יותר ומסובכים יותר מאשר רכבים אחרים כגון אאודי ומרסדס של שנים 2007-2008. יש המון חוות דעת על הרכב הזה אבל אשמח לקבל עוד קצת מידע ממישהוא שהיתה לו כזאת עד לא מזמן או שעדין יש כזאת ברשותו והיה יכול לשפוך לי קצת מידע אמיתי עליה. תודה.
הודעה אחרונה מאת eitankra, -
מונדיאו 2011
מאת tmme21- 4 תגובות
- 940 צפיות
שלום לכולם, מבקש חוו''ד לגבי פורד מונדיאו 2011, מנוע 2.3: 1) תחזוקה - אמינות, תקלות נפוצות 2) צירכת דלק בפועל 3) נוחות נהיגה פרטים נוספים יתקבלו בברכה, תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 741 צפיות
שלום, ראיתי שבנוסף ל1.6 המוכר של אותם שנתונים יש גם 1.6 טורבו 140 כ"ס. מכיר כבר את הבעיות של ה156 כ"ס אבל על מנוע זה לא שמעתי כלום. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת elihershko, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הייתי היום בטרייד אין סוזוקי, הציעו לי סוזוקי ספלאש אוטומטית 2014 מליסינג (נהג יחיד), המחיר יחסית טוב 44K. הרכב נראה חיצונית חדש, ויש בדיקה מטעם החברה שמראה שהוא פנימית גם במצב טוב (כמובן שאני אקח לבדיקה חיציונית אם אחליט לקנות). הבעייה היא שהרכב עשה 100,000 ק"מ ואני קצת חושש מעניין זה. עד כמה עניין זה באמת צריך להדאיג אותי? אנחנו מחפשים רכב קטן, אמין וחסכוני והבנתי שסוזוקי ספלאש אכן עונה על ציפיות אלו.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 4 תגובות
- 948 צפיות
דברתי כעת עם מכרה מקנדה ושם יונדאי חדשה מגיעה עם אחראיות לחמש שנים מפגוש לפגוש או 180000 אלף ק"מ. בארץ לרוב שלש שנים ו100000 אלף ק"מ. מרגיז. אגב גם מצבר החליפו לה בתקופת האחראיות במסגרת האחראיות
הודעה אחרונה מאת Escre1, -
- 0 תגובות
- 586 צפיות
שלום, אני סטודנט זר גר באוקראינה ומתכנן לייבא את הרכב לשם מבולגריה, השוק בבולגריה לא מטיב עם מספר דגמים של רכבים ולמזלי יש לי האפשרות לשים יד על אותם רכבים בעלות של כ3-4 אלף דולר בלבד. השיקול שלי בעיקר כסטודנט הוא אחזקה די שפויה וזמינות חלפים באיביי (חדש ויד שניה) אז כמובן המלצות מבעלי אלפות יתקבלו בברכה. החששות שלי הן, הRX8 אמנם רכב זול שם אבל מעולם לא היה לי רבע נסיון עם מנוע רוטורי, אין לי מושג אפילו איך הוא עובד, כל הנסיון שלי מאז ומעולם הוא עם בעירה פנימית, ולכן אשמח לשמוע אם יש הבדל כלשהו בתחזוקה, טיפולים, אורח חיים וכדומה. לגבי הבררה, הדגמים הפופולריים שם הם בעיקר מנוע 2.2 אז אשמח לחוו"ד לגבי 2.2 ו3.2 לכוד, יתרונות חסרונות ואמינות, כפי שחבר טוב אמר…
הודעה אחרונה מאת lancer_boy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט בין שני רכבים: פיגו 3008 החדשה (דגם פרימיום, מנוע בנזין) לבין טויוטה CHR הדגם ההיברידי CHIC.. עכשיו ראיתי את שני הרכבים ואף עשיתי נסיעת מבחן על דגם הטויוטה (ללא ספק היה מהנה מאוד לנהוג בה) אך בדגם פגו לא נעשתה נסיעת מבחן. ממה שראיתי ללא ספק בכלל מבחינת העיצוב בפנים הפגו מנצחת ללא עוררין את טויוטה וגם היא מרווחת יותר. אך מה שמטריד אותי זה האמינות של חברת פגו וגם ירידת הערך של הרכב. אינני יודע מה להחליט, דילמה..
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 902 צפיות
מתעניין ברכישת סופר מיני ידנית, ניתן להשיג כיום את היונדאי i20 בהנחה רצינית אצל היבואן עם אבזור מכובד כלול בעסקה. התעניינתי גם בפאביה הידנית שמפורסמת עכשיו במחיר מפתה אבל אישתי שהרכב מיועד לה לא מתחברת לסקודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חברים, מעוניין לדעת קצת יותר לעומק על רנו פלואנס דיזל (אוטומט) בשנתונים 2012-14. מספר דברים שחשובים לי: 1. מערכת מולטימדיה עם waze (אם צריך, אני אתקין, רק מוודא האם יש משהו מובנה באחד הדגמים או משהו שאני צריך לדעת). 2. בקרת שיוט. 3. פירוט על הדגמים הקיימים מבחינת סאן רוף, מגנזיום וכו'. 4. צריכת דלק בנסיעה בין עירונית (80%). 5. עלות ביטוחים + טסט + עלויות אחזקה לשנה. תודה מראש!!
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 505 צפיות
ידוע לי שלפני 2008 לא היה מסומן ברשיון בעלות קודמת ליסינג או השכרה, תקנו אותי אם אני טועה. האם ישנה דרך אחרת לדעת אם הרכב(שנת 2006) היה בעבר ליסינג או השכרה, מלבד המילה של המוכר?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 795 צפיות
שלום יש לי כרגע יונדאי I30CW 2011 מהשכרה יש לי הצעה להחליף בלי להוסיף כלום לפוקוס סטיישן 2012 ליסינג - האם שווה להחליף? איזה רכב עדיף? יש גם אפשרות להוסיף 5000 שח לפוקוס 2013 ליסינג האם כדאי ומה עדיף תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
רכב עד 30k
מאת oshri_t1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 719 צפיות
אהלן חברים. לאחר בירורים רבים פה בפורום הבנתי שאני שוב עובד עצות.. השברולט סוניק שכן אהבתי במראה כנראה ירדה מהפרק בשל חוסר אמינות ונוחות.. והספארק במעמד הקניה היתה נראת לי זולה מידי באיכות הפנים.. אני מחפש רכב שיהיה אמין בעל מראה צעיר וככל הניתן חסכוני בדלק.. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת oshri_t1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 862 צפיות
שלום רב, קרוב משפחתי מעוניין לבצע עיסקת ליסינג לשנתיים. ההצעות שעלו לגמר הן: פוקוס 2013 סטיישן בעלות של 600~ ש"ח לחודש קורולה 2014 בעלות של 960~ ש"ח לחודש. בשני המקרים יש אחריות מלאה של חברת הליסינג (כולל על תיבת ההילוכים בפוקוס). מדובר על נסיעות של כ-20,000 בשנה (90% בינערוני) ומוכן לקבל על עצמו תקיעה עם הרכב פעם בשנה (במקרה של הפוקוס). אציין כי אלו הרכבים שעלו מבחינתו לגמר והוא לא מעוניין לשמוע על רכבים אחרים או על קניה בצורה אחרת. מה אתם ממליצים, בהתייחס להפרש במחיר?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אמינות, צריכת דלק, תחזוקה, ביצועים, ושורה תחתונה מה כדאי לקחת? האם המבצע של ה72,000 כדאי ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 297 אורחים (הצג רשימה מלאה)