Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופרמיני ב-30K~40K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בחיפה. עד היום עבדתי בחיפה והשתמשתי בתחבורה ציבורית, האוטו המשפחתי היה בשימוש אשתי. בקרוב אתחיל לעבוד ביוקנעם, ולצורך כך אני מחפש סופרמיני לפי המפרט הבא:

1. תקציב - 30K~40K, כולל יישור קו אם צריך

2. אוטו נוח - בסוף יום עבודה צריך להתחשב גם בי...

3. בטיחותי

4. חסכוני בדלק

5. אמין - נסיעות מהבית ליוקנעם הלוך וחזור על פני 250 ימי עבודה מסתכמות לכדי 13K ק"מ, לפני תוספות וטיולים של הבן (ראה סעיף 6)

6. הבן הגדול התחיל ללמוד נהיגה לאחרונה - ולכן עלות הביטוח לנהג צעיר צריכה להיות שפויה

7. 5 דלתות

8. ידני. לא אוהב אוטומטי

מבירורים, חפירות ו"נסיעות מבחן" התכנסתי לארבעת הדגמים הבאים:

1. רנו קליאו דור3 1.2 מהשנתונים 2012-2013, או קליאו דור4 1.2 משנתון 2013

2. פורד פיאסטה 1.25 מהשנתונים 2012-2013

3. אופל קורסה 1.4 מהשנתונים 2012-2013

4. סוזוקי סוויפט 1.25 מהשנתונים 2011-2012

רכבים שפסלתי:

סקודה פאביה - לא נוח לי, במיוחד המושב

טויוטה יאריס - כנ"ל, וגם מרגיש לי קופצני ועצבני

ניסאן מיקרה - לא מוצלח בבין עירוני, הרגשה של פחנוע

מנועי טורבו למיניהם - מעדיף להשאיר לאחרים להתגלח עליהם

לאחרונה בדקתי כמה רכבים מהרשימה הנ"ל (כולם נפסלו מסיבות כאלה ואחרות), ועלו לי כמה שאלות טכניות. מי שמחזיק ברכבים האלה או מכיר אותם - אודה לו מאוד אם יוכל לענות לי. זה יעזור לי בהמשך החיפושים.

א. ברוב המכוניות בנות זמננו יש מתחת לתא המנוע פלטת כיסוי שמפחיתה רעשי רוח. בקליאו שבדקתי אכן היה כיסוי, אבל בפיאסטה ובקורסה לא היה. בסוויפט נדמה לי שהיה. האם הרכבים האלה באים עם כיסוי? האם היעדרו של כיסוי צריך להדליק נורה אדומה?

ב. באיזה מהדגמים שהזכרתי יש רצועת תזמון, ובאיזה - שרשרת? אם רצועה - מה תדירות ההחלפה? לא הצלחתי לדוג את הנתונים האלה מחיפוש בגוגל, פשוט טבעתי בים של עודף מידע.

ג. בקורסה שבדקתי היתה נזילת שמן רצינית. האם זו בעיה נפוצה בדגם הזה, או מקרה בודד שאינו מייצג?

ד. עד כמה קריטי - בכל אחד מהדגמים - שהטיפולים ייעשו במוסך מורשה יבואן, או במוסך טוב שמכיר את הדגם ויודע מה הוא עושה?

כל עצה אחרת -טכנית או לא טכנית - כמובן תתקבל בברכה.

תודה!

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

קליאו כדאי לחפש עם מנוע 0.9 טורבו שכן הוא הרבה יותר זריז מה1.2, הוא קיים רק בדור הרביעי.

הסוויפט אופציה טובה, הפיאסטה הקליאו 1.2 לא זריזות אם כי במישור הביצועים סבירים.

עוד רכב הוא ה208 שמציעה נוחות טובה מאוד, נסה למצוא ידנית ברמת איבזור אקטיב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא קורסה , רכב שמרגיש עתיק ביחס לשנתון שלו.

בהמשך להמלצה על ה208 (שכמעט קניתי אחת אבל החלטתי לחפש משהו קצת שונה)

פורד פיאסטה דיי בסדר בתחום הזה , אבל נסיעת מבחן חובה כי בדגם הנפוץ יותר אין כיוונון גובה למושב הנהג.

Sent from my MX5 using Tapatalk

פורסם

אוסיף את ה-208 לרשימה, וכמובן אבדוק את ההתאמה של המושב בכל הדגמים.

ידוע לכם משהו בקשר לשאלות? בעיקר בעניין הכיסוי התחתון. היעדר כיסוי זה מוטיב שחוזר בהרבה מכוניות משומשות שמוצעות למכירה, וכידוע כיסוי כזה לא יכול להיעלם סתם.

פורסם

לאחר שבוע בצרפת עם פולו שכורה , הייתי שוקל גם אותה מבחינת נוחות .

מאוד שקטה והחלפת הילוכים נעימה וחלקה.

נסעתי ב1.0 ליטר שהיתה חלשה לכן כדאי לחפש מנוע יותר גדול.

לא יודע לגבי אחזקה

פורסם (נערך)

הונדה ג'אז יקרה, ותצריך אותי לרדת לשנתון שבו הרכב מתחיל להביע דעה משל עצמו.

פולו - וכך גם איביזה - יקרה לאחזקה, שלא לדבר על הביטוח. ועוד לא הזכרנו ביטוח נהג צעיר. לא בדקתי את המושב שלהן, אבל אם הוא דומה למושב של הפאביה - הוא לא נוח לי.

עריכה:

ועוד משהו: מבחינת חוזק המנוע או תחושה "מיושנת" - אני לא מחפש ריגושים בנסיעות לעבודה. מי שרוצה לעקוף אותי מוזמן.

עריכה אחרונה על ידי shragakr

פורסם

מסכים שפאביה לא נוחה וגם אני פסלתי אותה ולכן הופתעתי לטובה מהפולו בצרפת.

לגבי ג'אז ידנית - לפני 7 חודשים כמעט קניתי

אחת ב40 מודל 2011 פרטית , מעט ק"מ .

המודעה התפרסמה עוד זמן רב ביד2.

השוק הידני קשה גם להונדה

פורסם
לאחר שבוע בצרפת עם פולו שכורה , הייתי שוקל גם אותה מבחינת נוחות .

מאוד שקטה והחלפת הילוכים נעימה וחלקה.

נסעתי ב1.0 ליטר שהיתה חלשה לכן כדאי לחפש מנוע יותר גדול.

לא יודע לגבי אחזקה

בארץ הפולו מהדור האחרון הגיע עם 1.4 או 1.2 tsi.

מנוע ה 1.4 סוחב בסדר גמור אבל הtsi כמובן עולם אחר לגמרי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה שאוכל לספר על הפיאסטה שבבעלותי:

הרכב נוח מאוד, אני נוסע יום יום כ40 דקות מהבית ללימודים על כביש בין-עירוני משובש מאוד ונסיעה נוחה ומרגיעה.

מבחינת רעש הרכב לא שקט אך גם לא רועש במיוחד, הרעש העיקרי הוא רעש צמיגים בכבישים ישנים. רעשי רוח כמעט ולא קיים.

מבחינת צריכת דלק בנסיעה שרובה בינעירונית מרומזרת ויחסית צפופה (אך במהירות 110-120) עם 2-3 נוסעים זה מתורגם בקיץ ל14.5 קמ לליטר ובחורף 15.5. שיוט נינוח ורציף על 110 מתורגם ל17 קמ לליטר.

הרכב מאוד אוחז בכביש ועלויות האחזקה עד כה זולות.

לחובת הרכב ארשום מחסור בכוח עם מזגן ומספר נוסעים. ( מורגש בתאוצות מעמידה ופחות בשיוט ועקיפות).

פורסם (נערך)

ידוע לכם משהו בקשר לשאלות? בעיקר בעניין הכיסוי התחתון. היעדר כיסוי זה מוטיב שחוזר בהרבה מכוניות משומשות שמוצעות למכירה, וכידוע כיסוי כזה לא יכול להיעלם סתם.

מגן תחתון (splash guard/belly pan) הוא פריט סטנדרטי במכוניות נוסעים, לא נראה לי שיש מכונית מהרשימה לעיל שמגיעה בלעדיו. דווקא כיסויים כאלה כן נעלמים "סתם". מניסיון, מוסכים נוטים להעלים אותם, לדעתי בעיקר מעצלנות (מורידים ושוכחים/מתעצלים לשים חזרה). אני לא חושב שהייתי פוסל אקזמפלר בגלל העדר מגן תחתון, אבל כן הייתי עושה מאמץ להשלימו.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תוכן חדש...